Шашлик з риби на мангалі: 20 рецептів, які варто приготувати

Що може бути краще затишних посиденьок біля вогнища? Зазвичай вони супроводжуються приготуванням дуже смачних страв. Сьогодні ми рекомендуємо прибрати м'ясо подалі в морозилку та посмажити шашлик із риби. Бери на замітку наші 20 рецептів!

Зміст

  • 1. Шашлик із сьомги з лимоном та розмарином
  • 2. Шашлик із судака на мангалі
  • 3. Соковитий шашлик із форелі
  • 4. Шашлик зі ставриди на ґратах
  • 5. Шашлик із лосося на мангалі
  • 6. Шашлик із сьомги з лимоном на мангалі
  • 7. Шашлик із форелі, маринованої в апельсиновому соку з розмарином
  • 8. Шашлик із сьомги з лимоном, часником та зеленню
  • 9. Шашлик із тріски, маринований у сметані з часником
  • 10. Шашлик із сьомги з ананасами
  • 11. Шашлик з мінтаю, маринованого в соєвому соусі з майонезом
  • 12. Шашлик з товстолоба з помідорами чері
  • 13. Шашлик із осетра, маринованого у білому вині з лимоном
  • 14. Шашлик із скумбрії на мангалі
  • 15. Шашлик зі скумбрії, маринованої в майонезі з часником
  • 16. Шашлик із горбуші, маринований з гранатовим соусом
  • 17. Шашлик із щуки з помідорами на мангалі
  • 18. Шашлик із сома, маринованого в пиві
  • 19. Шашлик із горбуші з кабачком та лимоном
  • 20. Шашлик із форелі в беконі на мангалі
  • 1. Шашлик із сьомги з лимоном та розмарином

    Тобі знадобиться: 2 кг сьомги, 3 гілочки розмарину, сік половини лимона, 3 ст. олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж сьомгу невеликими шматочками і склади в миску. Додай сіль, коріандр, олію, лимонний сік та цілі гілочки розмарину. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 2 години. Нанизай сьомгу на дерев'яні шпажки та обсмаж на мангалі 5-7 хвилин.

    2. Шашлик із судака на мангалі

    Тобі знадобиться: 2 кг судака, 4 цибулини, сік половини лимона, 80 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Наріж і склади судака в миску. Додай сіль, спеції і добре перемішай. Цибулю наріж товстими кільцями і всип у миску з рибою. Влий масло, лимонний сік і перемішай ще раз. Накрий кришкою та прибери на 1,5-2 години в холодильник. Наниж шматочки судака на підготовлені шпажки і обсмажуйте шашлик 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    3. Соковитий шашлик із форелі

    Тобі знадобиться: 1,5-2 кг форелі, 1/2 лимона, 3 ст. оливкової олії, 3 лаврові листи, 2 ч.л. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.

    Приготування: Форель наріж кубиками та залий на 10 хвилин мінералкою. Після чого злий воду, а рибу – злегка відіжми і гарненько промакни паперовим рушником. Додай сіль, оливкову олію, лимонний сік та лавровий лист. Перемішайте, накрийте і поставте в прохолодне місце на 2 години. Одягни форель на дерев'яні шпажки і готуй шашлик над розпеченим вугіллям протягом 5-7 хвилин.

    4. Шашлик зі ставриди на ґратах

    Тобі знадобиться: 2 кг ставриди, 1/2 пучка кінзи, 2 ст. яблучного оцту, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму

    Ставриду підготуй, наріж великими шматками і помісти в миску. Змішай яблучний оцет, олію, спеції та сіль. Влий цей маринад до риби, додай цілі гілочки кінзи і перемішай, гарненько розминаючи кожен шматочок. Накрий кришкою та постав у холодильник на 2 години. Виклади ставриду на решітку і готуй на мангалі 7-10 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    5. Шашлик із лосося на мангалі

    Тобі знадобиться: 2 кг лосося, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Лосось підготуй, відділи філе від шкіри та наріж невеликими шматочками. Посоли, поперчи, влий олію і перемішай. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1,5 години. Нанизай шматочки риби на дерев'яні шпажки та обсмажте шашлик на мангалі до готовності.

    6. Шашлик із сьомги з лимоном на мангалі

    Тобі знадобиться: 1,5 кг сьомги, 2 лимони, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1,5 ч.л. солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Сьомгу наріж невеликими шматочками та залий на 10 хвилин мінеральною водою. Злий воду, а рибу гарненько промакни паперовим рушником. Додай олію, спеції, сіль і ретельно перемішай. Накрий і постав у холодильник на 1,5 години. Лимон наріж кружальцями. Одягни на шпажки сьомгу, чергуючи її з лимоном. Обсмажуйте шашлик на мангалі 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    7. Шашлик із форелі, маринованої в апельсиновому соку з розмарином

    Тобі знадобиться: 1,5 кг форелі, 3 гілочки розмарину, 250 мл апельсинового соку, 2 ст. олії, 15 г солі.

    Форель підготуй , наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай апельсиновий сік, розтерті гілочки розмарину та сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в прохолодне місце на 1 годину. Злий маринад, а рибу – злегка відіжми і змішай з олією. Одягни форель на підготовлені шпажки і готуй на мангалі 5-7 хвилин.

    8. Шашлик із сьомги з лимоном, часником та зеленню

    Тобі знадобиться: 1 кг сьомги, 1 лимон, 3 зубчики часнику, 20 г будь-якої зелені, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і помістіть сьомгу в миску. Додай сіль, мелений коріандр, половину олії та залиш на 20 хвилин при кімнатній температурі. Лимон наріж кружальцями і одягни на шпажки, чергуючи з рибою. Обсмажуйте на мангалі 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину. Змішай масло, що залишилося з подрібненою зеленню і часником. Полей цим соусом готовий шашлик із риби.

    9. Шашлик із тріски, маринований у сметані з часником

    Тобі знадобиться: 1 кг тріски, 20 г часнику, 100 г сметани, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 меленого чорного перцю, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай подрібнений часник, сметану, спеції та сіль. Додай нарізану невеликими кубиками тріску, перемішай і залиш маринуватися на 1 годину. Нанижте рибу на підготовлені шпажки і обсмажуйте на мангалі 5 хвилин.

    Зараз читають:15 рецептів тушкованої індички, які готуються простіше простого

    10. Шашлик із сьомги з ананасами

    Тобі знадобиться: 1,5 кг сьомги, 300 г ананасу, 2 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Приготування: Наріж сьомгу та ананаси, і змішай їх у глибокій мисці. Додай соєвий соус, олію, мелений перець та сіль. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери на 40 хвилин у холодильник. Нанижи на шпажки рибу та ананаси, обсмажуйте 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    11. Шашлик з мінтаю, маринованого в соєвому соусі з майонезом

    Тобі знадобиться: 2 кг мінтаю, 100 г майонезу, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 лаврові листи, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж мінтай невеликими шматочками і склади в миску. Додай спеції, сіль, соєвий соус та майонез. Перемішайте, накрийте і поставте в холодильник на 2 години. Нанижіть шматочки риби на підготовлені шпажки і обсмажуйте шашлик 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    12. Шашлик з товстолоба з помідорами чері

    Тобі знадобиться: 2 кг товстолоба, 100 г помідорів чері, 60 мл оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Рибу підготуй, очисти від шкіри та наріж невеликими шматочками. Присип спеціями, сіллю і добре перемішай. Через 10 хвилин влий олію, лимонний сік і перемішай ще раз. Накрий миску кришкою та постав у прохолодне місце на 1 годину. Нанижіть товстолоба і помідори чері на дерев'яні шпажки і готуй на мангалі 5-7 хвилин.

    13. Шашлик із осетра, маринованого у білому вині з лимоном

    Тобі знадобиться: 2 кг осетра, 250 мл білого вина, полова сік лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі, 2 л сильногазованої води.

    Приготування: Філе осетра наріж середніми шматочками та залий на 10 хвилин мінералкою. Потім злий воду, а рибу – злегка відіжми і промокни паперовим рушником. Додай біле вино, сік лимона, спеції, сіль і добре перемішай. Накрий та прибери в холодильник на 1,5 години. Одягни шматочки осетра на шампури і обсмаж над розпеченим вугіллям до готовності.

    14. Шашлик із скумбрії на мангалі

    Тобі знадобиться: 4 скумбрії, сік одного лимона, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотрош, видали голову, плавці і хвіст. Зріж філе, промий та обсуши паперовим рушником. Присип спеціями, сіллю, збризкати соком лимона, маслом і перемішай. Накрий харчовою плівкою і залиш маринуватися на 30 хвилин. Наниж філе риби на шпажки рулетиками і обсмаж на мангалі 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    15. Шашлик зі скумбрії, маринованої в майонезі з часником

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. майонезу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Зараз читають:Мармелад із смородини – 10 найпростіших рецептів приготування

    Приготування: Філе скумбрії присип сіллю, перцем і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Змішай подрібнений часник та майонез. Натріть цією сумішшю рибу і постав у холодильник на 1 годину. Одягни філе скумбрії на дерев'яні шпажки так, щоб вийшли рулетики. Обсмажуйте шашлик з риби над розпеченим вугіллям 5-7 хвилин.

    16. Шашлик із горбуші, маринований з гранатовим соусом

    Тобі знадобиться: 1,5 кг горбуші, 2 ст. гранатового соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 1 ч.л. солі.

    Підготуй , наріж і склади горбушу в миску. Додай спеції, сіль, оливкову олію та гранатовий соус. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Накрий все харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1,5 години. Наниж рибу на підготовлені шпажки і готуй на мангалі 5 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    17. Шашлик із щуки з помідорами на мангалі

    Тобі знадобиться: 1,5 кг філе щуки, 200 г дрібних помідорів, 3 ст. оливкової олії, сік половини лимона, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Філе щуки наріж середніми шматочками і склади в миску. Змішай олію, сік лимона, спеції та сіль. Влий ароматний маринад до риби і перемішай. Накрий і постав у холодильник на 1 годину. Нанизай шматочки щуки та помідори на підготовлені шпажки та обсмаж шашлик на мангалі до готовності.

    18. Шашлик із сома, маринованого в пиві

    Тобі знадобиться: 2 кг філе сома, 250 мл світлого пива, 3 ст. рослинної олії, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листки, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Філе сома наріж і помістіть в миску. Додай сіль, спеції та пиво. Перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 40 хвилин. Злий маринад, злегка відіжми рибу, влий рослинне масло і ще раз перемішай. Одягни шматочки риби на шампури і обсмаж на мангалі до готовності.

    19. Шашлик із горбуші з кабачком та лимоном

    Тобі знадобиться: 1 кг горбуші, 2 молоді кабачки, 2 лимони, 3 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж горбушу, кабачки та лимон. Склади їх у миску, змішай зі спеціями, сіллю та олією. Накрий кришкою та прибери на 40 хвилин у холодильник. Після чого нанижіть все на дерев'яні шпажки і обсмажуйте шашлик 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    20. Шашлик із форелі в беконі на мангалі

    Тобі знадобиться: 1 кг форелі, 250 г бекону слайсами, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Наріж форель невеликими шматочками, присип сіллю, перцем і збризкання соком лимона. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1 годину. Наниж форель на дерев'яні шпажки, загорни в бекон і обсмажуйте на мангалі 5 хвилин, часто перевертаючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *