Приготувати чіпси в домашніх умовах набагато простіше, ніж на перший погляд. Більше того, їх можна зробити не лише з картоплі, а й із найрізноманітніших овочів. Наприклад, дуже смачними виходять чіпси з гарбуза. Ділимося 8 чудовими рецептами!
Зміст
1. Чіпси з гарбуза в духовці
Найлегший рецепт. Потім такі чіпси можна посипати сіллю чи будь-якими спеціями.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз.
Приготування: Наріж гарбуз тонкими слайсами по 2-3 мм. Виклади в один шар пергамент на невеликій відстані один від одного. Суші чіпси в духовці 2-3 години при 80-100 градусах зі злегка відкритими дверцятами. Переверни їх кілька разів у процесі приготування.
Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини
2. Чіпси з гарбуза в електросушарку
За наявності сушарки вдома – чіпси можна зробити буквально з чого завгодно.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз.
Приготування: Наріж гарбуз тонкими слайсами. Виклади на піддони сушарки в один шар. Можеш приправити або посипати спеціями готові чіпси в кінці. Суші їх приблизно 4-5 годин при 50-60 градусах. Переверни у процесі.
3. Смажені чіпси з гарбуза на сковороді
На відміну від більшості інших варіантів, таку закуску можна отримати набагато швидше.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, борошно, сіль, спеції, олія.
Приготування: Змішай борошно, сіль та спеції за смаком. Наріж гарбуз тонкими слайсами і обваляй його в цій паніровці. Обсмаж гарбузові чіпси на сковороді в олії до хрусткої скоринки і виклади їх на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
4. Солодкі чіпси з гарбуза
Оригінальні медові чіпси, які ти точно не знайдеш у магазині.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 1 лимон, 2 ст. меду, 1 склянка води.
Змішай склянку води, мед і сік лимона. Наріж гарбуз тонкими слайсами і замочіть його в цьому маринаді на 12 годин у закритому контейнері. Після чого перемішай і залиши ще на 6 годин. Дістань гарбуз, просуши скибочки на пергаменті ще 2-3 години. Суші чіпси в електросушарку при 50 градусах близько 5-7 годин.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
5. Чіпси з гарбуза у фритюрі
Якщо ти смажиш чіпси в олії, то всі спеції та сіль для смаку краще додавати вже наприкінці.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, сіль, олія.
Приготування: Наріж гарбуз тонкими слайсами, посоли, залиш на півгодини та обсуши паперовими рушниками. Обсмаж чіпси у фритюрі у великій кількості олії до рум'яності і знову виклади на паперові рушники.
6. Чіпси з гарбуза в мікрохвильовій печі
Час сушіння повністю залежатиме від потужності твоєї мікрохвильової печі.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз.
Приготування: Гарбуз наріж скибочками і виклади прямо на скляний піддон мікрохвильової печі в один шар. Суші чіпси такими невеликими порціями приблизно по 5 хвилин за максимальної потужності.
7. Чіпси з гарбуза з цукром та корицею
Ще один цікавий варіант солодких чіпсів із гарбуза у духовці.
Зараз читають:15 закусок з беконом, які готуються простіше простого
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 ч.л. кориці, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. цукру.
Приготування: Наріж гарбуз тонкими слайсами. Змішай лимонний сік і цукор до розчинення, і полив їм гарбуз. Промокни шматочки паперовими серветками і виклади на пергамент. Присип корицею та суші 1,5-2 години в духовці при 70-100 градусах.
8. Чіпси з гарбуза з паприкою
Виходять найсмачніші пряні чіпси зі спеціями.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 20 мл олії, 2 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. мускатний горіх, сіль, гострий червоний перець.
Приготування: Наріж гарбуз тонкими слайсами, відправ у пакет, влий туди масло і засип всі спеції. Потім добре перемішай і виклади на пергамент в один шар. Відправ гарбуз на 20 хвилин в духовку при 150 градусах, після чого зменш температуру до 100 градусів і суші чіпси ще приблизно 20 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua