Профітролі: 20 неймовірно простих рецептів у домашніх умовах

Сьогодні ми пропонуємо спробувати приготувати профітролі – маленькі тістечка із заварного тіста з різними начинками. Найчастіше це згущене молоко, збиті вершки, заварний крем, але можуть бути і сир із зеленню або навіть м'ясо. Бери на замітку наші 20 рецептів!

Зміст

  • 1. Класичні профітролі із заварним кремом
  • 2. Профітролі з сирним кремом
  • 3. Профітролі без начинки
  • 4. Профітролі зі збитими вершками
  • 5. Профітролі зі згущеним молоком
  • 6. Шоколадні профітролі
  • 7. Профітролі з лимонним кремом
  • 8. Профітролі з сиром та маскарпоне
  • 9. Профітролі з полуничною начинкою
  • 10. Вівсяні профітролі з вареним згущеним молоком
  • 11. Закусочні профітролі з червоною рибою та сирним сиром
  • 12. Закусочні профітролі з грибами та сирним сиром
  • 13. Профітролі з сиром та зеленню
  • 14. Профітролі з м'ясом
  • 15. Профітролі з куркою
  • 16. Сирні профітролі без начинки
  • 17. Профітролі зі шпинатом та плавленим сиром
  • 18. Закусочні профітролі з ікрою тріски та плавленим сиром
  • 19. Профітролі з паштетом з курячої печінки
  • 20. Профітролі з крабовим салатом
  • 1. Класичні профітролі із заварним кремом

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1 щіпка солі, 200 мл води.
    Для крему: 3 яйця, 3 ст. борошна, 200 г цукру, 500 мл молока, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Налий воду в каструлю, додай цукор, сіль і нарізане вершкове масло. Доведи до кипіння, всип борошно, перемішай і зніми з вогню. Трохи остуди і, інтенсивно перемішуючи, додай усі яйця по одному. За допомогою кулінарного мішка відсади невеликі кульки на застелене деко і випікай їх 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Змішай яйця з борошном, цукром та ваніліном. Влий молоко і проварити на слабкому вогні 5-7 хвилин. За допомогою кондитерського шприца наповни охолоджені профітролі заварним кремом.

    2. Профітролі з сирним кремом

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 120 мл молока, 120 мл води, 1 щіпка солі .
    Для крему: 300 г сирного сиру, 150 г жирних вершків, 150 г цукру, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: У каструлі змішай воду з молоком, додай сіль, нарізане масло і скип'яті. Невеликими порціями всип просіяне борошно, перемішати дерев'яною лопаткою. Коли маса охолоне, інтенсивно перемішуючи, додай по одному всі яйця. Маленькою ложкою виклади невеликі кульки з тіста на застелене деко і випікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Для крему змішай сир, сир, вершки, цукор і ванілін, і пюруй їх занурювальним блендером. За допомогою кондитерського шприца наповни профітролі сирним кремом.

    3. Профітролі без начинки

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г борошна, 60 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 100 мл води.

    Приготування: У невелику каструлю налий воду. Додай цукор, сіль та нарізану олію. На повільному вогні доведи до кипіння, всип борошно, зніми з вогню і добре перемішай, поки маса трохи не охолоне. Не припиняючи перемішувати, вбий по одному всі яйця. Виклади готове тісто в кондитерський мішок і відсадь на застелений деко. Випікай профітролі 30 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    4. Профітролі зі збитими вершками

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 великі яйця, 200 г борошна, 140 г вершкового масла, 0,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 300 мл води.
    Для крему: 400 мл жирних вершків, 150 г цукрової пудри, 1 щіпка ваніліну.

    Налий воду в каструлю, додай цукор, сіль , вершкове масло і на повільному вогні доведи до кипіння. Всип просіяне борошно, добре перемішай і зніми з вогню. Не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Чайною ложкою виклади невеликі кульки з тіста на підготовлений лист і випікай їх 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Збий вершки з цукровою пудрою та ваніліном. За допомогою кондитерського шприца наповни охолоджені профітролі збитими вершками.

    5. Профітролі зі згущеним молоком

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 180 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 180 мл води.
    Для начинки: 250 г згущеного молока, 180 г вершкового масла.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай сіль і нарізане кубиками вершкове масло. Всип просіяне борошно і перемішай. Злегка остуди, вбий по одному всі яйця і знову добре перемішай. Чайною ложкою виклади невеликі кульки на застелений лист і випікай профітролі 30 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 легких рецептів вина з вишні

    Змішай і зби згущене молоко з м'яким вершковим маслом. Виклади крем, що вийшов, в кондитерський шприц і наповни їм охолілі профітролі.

    6. Шоколадні профітролі

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 5 яєць, 180 г муки|борошна|, 2 ст.л. какао, 100 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 200 мл води.
    Для крему: 4 жовтки, 80 г борошна, 1 ст.л. крохмалю, 150 г цукру, 1 крапля ванільної есенції, 500 мл молока.
    Для глазурі: 100 г чорного шоколаду, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. вершків.

    Приготування: Налий воду в каструлю. Додай цукор, сіль, нарізане масло|мастило| і на повільному вогні доведи до кипіння. Всип борошно, какао і добре перемішай. Остудь, додай по одному всі яйця і ще раз перемішай. Маленькою ложкою виклади круглі заготовки на застелене деко і випікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Змішай жовтки, ванільну есенцію, борошно, цукор та крохмаль. Влий молоко і проварити 5-8 хвилин, часто перемішуючи. За допомогою кондитерського шприца наповни охолоджені профітролі заварним кремом. Розтопи і змішай чорний шоколад з олією та вершками. Полів готові профітролі шоколадною глазур'ю, що вийшла.

    7. Профітролі з лимонним кремом

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1 щіпка солі, 250 мл води.
    Для крему: 2 яйця, 2 лимони, 200 г цукру, 25 г вершкового масла|мастила|.

    У киплячу воду додай ванільний цукор , сіль і нарізане масло. Всип просіяне борошно і перемішай масу дерев'яною лопаткою до однорідності. Остуди, додай по одному всі яйця і знову перемішай. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсади невеликі заготовки на деко. Випікай профітролі 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    З лимонів зніми цедру та видави сік. Змішай цедру, сік і цукор, додай яйця, олію та проварити 5-8 хвилин, періодично помішуючи. За допомогою кондитерського шприца наповни охолоджені профітролі лимонним кремом.

    8. Профітролі з сиром та маскарпоне

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 5 яєць, 200 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1 щіпка солі, 200 мл води.
    Для начинки: 250 г сиру, 250 г маскарпоне, 150 г цукру, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Налий воду в каструлю. Додай цукор, сіль, нарізане масло|мастило| і доведи до кипіння. Всип борошно і перемішай до однорідності. Не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсади на застелене деко кругленькі заготовки. Випікай профітролі протягом 30 хвилин у духовці за 180 градусів.

    Змішай сир з маскарпоне, цукром та ваніліном, пюруй занурювальним блендером. Виклади крем у кондитерський шприц і наповни їм охолілі профітролі.

    9. Профітролі з полуничною начинкою

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 200 мл води.
    Для начинки: 400 г полуниці, 120 г цукру, 1 ст. крохмалю.

    Приготування: Налий воду в каструлю, додай цукор, сіль і нарізане вершкове масло. Всип борошно і добре перемішай дерев'яною лопаткою. Остуди і, не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Чайною ложкою виклади маленькі кульки з тіста на застелене деко, випікай їх 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Полуницю подрібни в блендері, змішай з цукром і крохмалем, проварити 5 хвилин. Виклади остиглий конфітюр у кондитерський шприц і наповни їм профітролі.

    10. Вівсяні профітролі з вареним згущеним молоком

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 яйця, 120 г вівсяного борошна, 90 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 180 мл води.
    Для начинки: 250 г вареного згущеного молока, 150 г вершкового масла.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізану олію, цукор і сіль. Всип вівсяне борошно і добре перемішай. Остуди і, не припиняючи помішувати, вбий по одному всі яйця. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсади невеликі заготовки на деко. Випікай профітролі 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Змішай згущене молоко з м'яким маслом і зби їх міксером. За допомогою кулінарного шприца наповни вівсяні профітролі цим кремом.

    11. Закусочні профітролі з червоною рибою та сирним сиром

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 250 мл води.
    Для начинки: 250 г солоної червоної риби, 150 г сиру сирного, 3-4 гілочки зелені, мелений чорний перець за смаком.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з абрикосів часточками

    Приготування: Налий у каструлю воду, додай сіль та нарізану олію. Доведи до кипіння, всип борошно, перемішай і зніми з вогню. Коли маса охолоне, інтенсивно перемішуючи, додай по одному всі яйця. Чайною ложкою виклади невеликі кульки з тіста на застелене деко і випікай їх 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Червону рибу та зелень дрібно наріж, змішай із сирним сиром та меленим перцем. Розріж остиглі профітролі впоперек на дві частини, наповни половинки начинкою і склади разом.

    12. Закусочні профітролі з грибами та сирним сиром

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 250 мл води.
    Для начинки: 200 г грибів, 1 цибулина, 40 г вершкового масла|мастила|, 150 г сирного сиру, 1 зубчик часнику, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Налий у каструлю воду, додай сіль та нарізане кубиками масло. Закип'яти, додай борошно, що просіює, і перемішай. Остуди, вбий по одному всі яйця і знову добре перемішай. Виклади тісто в кулінарний мішок і відсади маленькі заготовки на застелене деко. Випікай профітролі 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    Дрібно наріж гриби та очищену цибулю. Обсмажити цибулю на олії до прозорості, всипати гриби і туші 10 хвилин. Додай чорний перець, сіль та пропущений через прес часник. Переклади цю заготовку в миску і змішай з сиром. Розріж остиглі профітролі на дві частини, наповни їх начинкою і склади разом.

    13. Профітролі з сиром та зеленню

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 220 мл води.
    Для начинки: 300 г сиру, 3 ст. сметани, 3 гілочки кропу, 3 гілочки петрушки, 1 зубчик часнику, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Закип'ятіть воду в каструлі, додай сіль і нарізане кубиками масло. Всип просіяне борошно і перемішай. Не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Чайною ложкою виклади невеликі заготовки з|із| тесту на застелене деко і випікай 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Сир змішай зі сметаною, мелений перцем та сіллю. Додай пропущений через прес часник та дрібно нарубану зелень. Розріж остиглі профітролі впоперек на дві частини, наповни начинкою і склади разом.

    14. Профітролі з м'ясом

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 5 яєць, 200 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 220 мл води.
    Для начинки: 400 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 2 ст. олії, 2 ст.л. жирних вершків, 1 щіпка мускатного горіха, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: У каструлю налий воду, додай сіль, нарізане масло і доведи до кипіння. Всип просіяне борошно і перемішати дерев'яною лопаткою. Остуди і, не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсади невеликі заготовки на деко. Випікай профітролі близько 30 хвилин у духовці за 180 градусів.

    Цибулю очисти, подрібни і обсмаж на олії. Додай свинячий фарш і обсмажуйте всі разом 10 хвилин. Влий вершки, всип сіль і спеції. Протушкуй все разом ще 5 хвилин. Розріж остиглі профітролі впоперек на дві частини, наповни їх м'ясною начинкою і склади разом.

    15. Профітролі з куркою

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 5 яєць, 200 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 300 мл води.
    Для начинки: 400 г вареного курячого філе, 1 цибулина, 2-3 гілочки зелені, 40 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Налий воду в каструлю, додай сіль , нарізане вершкове масло і доведи до кипіння. Всип просіяне борошно, добре перемішай дерев'яною лопаткою і остуди. Не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсадь на застелений деко невеликі заготовки. Випікай профітролі 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Цибулю очисти, подрібни та обсмаж на маслі до прозорості. Пропусти через м'ясорубку варене куряче філе та засмажку. Додай подрібнену зелень, мелений перець та сіль. Розріж профітролі впоперек на дві частини, наповни половинки начинкою і склади їх разом.

    Зараз читають:15 простих рецептів маринованого болгарського перцю на зиму

    16. Сирні профітролі без начинки

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 120 г борошна, 120 г твердого сиру, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 200 мл води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізане вершкове масло та сіль. Всип просіяне борошно, перемішай дерев'яною лопаткою до однорідності та остуди. Не припиняючи перемішувати, вбий по одному всі яйця. Натрій сир на тертці і втрути його в гаряче тісто. Чайною ложкою виклади невеликі заготовки на застелений лист і випікай сирні профітролі 25-30 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    17. Профітролі зі шпинатом та плавленим сиром

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 200 мл води.
    Для начинки: 200 г шпинату, 2-4 гілочки зелені, 150 г плавленого сиру, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: У каструлю налий воду, додай сіль та нарізану олію. Доведи до кипіння, всип просіяне борошно і перемішай до однорідності. Злегка остудити, додай по одному всі яйця і перемішай. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсади круглі заготовки на деко. Випікай профітролі 30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Дрібно наріж шпинат і зелень, натрій плавлений сир на тертці. Все змішай, додай мелений перець та сіль. Розріж профітролі впоперек на дві частини, наповни їх начинкою і склади разом.

    18. Закусочні профітролі з ікрою тріски та плавленим сиром

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 220 мл води.
    Для начинки: 2 варені яйця, 100 г плавленого сиру, 100 г тріски ікри, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай сіль і нарізане кубиками масло. Всип просіяне борошно, перемішай і зніми з вогню. Остуди і, інтенсивно перемішуючи, вбий по одному всі яйця. Чайною ложкою виклади невеликі кульки з тіста на застелене деко і випікай 30 хвилин при 180 градусах.

    Натрій на тертці плавлений сир та очищені яйця, додай ікру тріски, мелений перець, сіль та перемішай. Розріж профітролі впоперек на дві частини, наповни їх начинкою і склади разом.

    19. Профітролі з паштетом з курячої печінки

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 140 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 120 мл молока, 120 мл води, 1 щіпка солі .
    Для начинки: 300 г курячої печінки, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 мл жирних вершків, 1 щіпка мускатного горіха, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Змішай воду і молоко в каструлі, додай сіль , нарізане масло і на слабкому вогні доведи до кипіння. Всип просіяне борошно, перемішай і зніми з вогню. Коли маса трохи охолоне, не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Виклади тісто в кондитерський мішок і відсадь на деко невеликі заготовки. Випікай профітролі 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Дрібно наріж курячу печінку та очищену цибулю. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, додай печінку та туші 5 хвилин. Влий вершки, всип сіль і спеції. Потім всі разом 10 хвилин, а потім пюруй занурювальним блендером. Розріж профітролі впоперек на дві частини, наповни їх начинкою, що вийшла, і склади разом.

    20. Профітролі з крабовим салатом

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 яйця, 180 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 180 мл води.
    Для начинки: 100 г крабових паличок, 1 варене яйце, 100 г огірків, 50 г плавного сиру, 2 ст. майонезу, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: У каструлю налий воду, додай нарізану олію та сіль, доведи до кипіння. Всип просіяне борошно і перемішай. Остуди і, не припиняючи перемішувати, додай по одному всі яйця. Маленькою ложкою виклади невеликі заготовки з тіста на застелене деко і випікай профітролі протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Наріж крабові палички, огірки та очищене яйце, натрій плавлений сир на тертці. Все змішай, додай майонез, сіль та мелений перець. Розріж профітролі впоперек на дві частини, наповни їх цією начинкою і склади разом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *