20 простих рецептів варення з білої смородини

смородини />

Біла смородина користується не такою великою популярністю, як її кольорові родичі. І дуже дарма! Пропонуємо тобі зварити чудове варення з білої смородини. Ділимося 20 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Варення з білої смородини – класичний рецепт
  • 2. Варення-п'ятихвилинка з білої смородини
  • 3. Варення з білої смородини через м'ясорубку
  • 4. Варення з білої смородини з лимонним соком
  • 5. Варення з білої смородини без кісточок
  • 6. Варення з білої смородини з лимоном
  • 7. Прозоре варення з білої смородини з медом
  • 8. Варення з білої смородини без цукру
  • 9. Біла смородина, протерта з цукром без варіння
  • 10. Варення з білої смородини з фруктозою
  • 11. Варення з білої смородини з ваніллю
  • 12. Варення з аґрусу, білої та червоної смородини
  • 13. Варення з білої смородини з корицею
  • 14. Варення з білої смородини та апельсинів
  • 15. Варення з білої та чорної смородини
  • 16. Варення з білої смородини та бананів
  • 17. Густе варення з білої смородини без кісточок
  • 18. Варення з білої смородини та малини
  • 19. Варення з ківі та білої смородини
  • 20. Варення з білої смородини з желатином
  • 1. Варення з білої смородини – класичний рецепт

    Відбирай на варення найкрасивіші та стиглі ягоди.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 800 г цукру.

    Смородину засип цукром, злегка розімні і залиш на 1,5-2 години. Проварити на повільному вогні 10 хвилин, розклади варення по чистим сухим банкам і закатай.

    2. Варення-п'ятихвилинка з білої смородини

    Відмінний варіант, коли немає багато вільного часу.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 300 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину підготуй , склади в каструлю і засип цукром. Накрий кришкою і залиш на 2-3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади гаряче варення у підготовлені банки і заходьте.

    3. Варення з білої смородини через м'ясорубку

    Із зазначеною кількістю цукру – виходить досить солодке варення.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг цукру.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром і залиш на 1,5-2 години. Поставте заготовку на повільний вогонь і проваріть 10 хвилин, періодично помішуючи. Наповни варенням стерилізовані банки і заходи на зиму.

    4. Варення з білої смородини з лимонним соком

    Щоб наголосити на ароматі цитрусів, можна додати трохи цедри.

    Тобі знадобиться: 3 кг смородини білої, сік половини лимона, 1 кг цукрового піску.

    Смородину подрібни в блендері, змішай з цукром і залиш на 2 години при кімнатній температурі. Лимон промий окропом, розріж навпіл і видави сік у каструлю зі смородиною. Прокип'ятіть варення 10 хвилин на слабкому вогні, розкладіть в чисті банки і заходьте.

    Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком

    5. Варення з білої смородини без кісточок

    У перші хвилини після закипання варення сильно підніметься.

    Тобі знадобиться: 4 кг білої смородини, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Смородину залий окропом на 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай цукор, перемішай і залиши на 1,5-2 години. Проварити на слабкому вогні 5 хвилин, всип лимонну кислоту і томи ще 3-5 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлену тару, закатай і укутай товстим рушником.

    6. Варення з білої смородини з лимоном

    Закривай у невеликі баночки, щоби можна було з'їсти за один раз.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 3 лимони, 800 г цукру, 200 мл води.

    Приготування: Лимон промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 10 хвилин. Всип білу смородину, подрібнені лимони і готуй все разом ще 5 хвилин. Розклади варення у стерилізовані банки і закатай.

    7. Прозоре варення з білої смородини з медом

    Готове варення виходить ароматним та дуже красивим!

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг рідкого меду, лимонна кислота на кінчику ножа, 200 мл води.

    Смородину бланшируй в окропі 1 хвилину, відкинь на друшляк , а потім протрій через сито. Додати воду, лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть і змішай з медом. Розклади варення у чисті сухі банки, закатай та залиш на добу у теплі.

    8. Варення з білої смородини без цукру

    Цей сорт смородини набагато солодший за чорну або червону, тому її часто готують без додавання цукру.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.

    Смородину подрібни в блендері, змішай з лимонною кислотою та водою. Поставте заготовку на слабкий вогонь, прокип'ятіть 10 хвилин і заходьте. Гарячі банки укутай на добу товстою ковдрою.

    9. Біла смородина, протерта з цукром без варіння

    Бережи таку заготівлю виключно в холодильнику!

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Смородину залий окропом на 1 хвилину, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай цукор та лимонну кислоту. Виклади варення в чисті сухі банки, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в прохолодне темне місце.

    10. Варення з білої смородини з фруктозою

    Ще один чудовий рецепт варення для тих, хто відмовився від цукру.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 250 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з фруктозою та лимонною кислотою. Накрий кришкою і прибери убік на 1,5-2 години. Прокип'яти варення на слабкому вогні 5-7 хвилин, розклади по стерилізованих банках і закатай.

    11. Варення з білої смородини з ваніллю

    Рекомендуємо працювати зі смородиною в рукавичках.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1 кг цукру, півпакетика ваніліну.

    Ягоди смородини пропусти через м'ясорубку . Додай цукор, перемішай і залиши на 1,5-2 години при кімнатній температурі. На слабкому вогні доведи до кипіння, всип ванілін і вари 10 хвилин, часто помішуючи. Наповни варенням підготовлені банки, закатай і укутай товстим рушником.

    12. Варення з аґрусу, білої та червоної смородини

    Лимонна кислота виступає тут у ролі консерванту і трохи освітлює варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг білої смородини, 1 кг порічки, 1,2 кг цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 склянка води.

    Приготування: Аґрус та обидва види смородини бланшируй у киплячій воді 1 хвилину. Відкинь на друшляк і протрій через сито. Отриману масу змішай із водою, цукром та залиш на 2 години. Доведи масу до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Виклади варення в чисті сухі банки, закатай і переверни вгору дном.

    13. Варення з білої смородини з корицею

    Обов'язково знімай пінку, яка з'являтиметься у процесі варіння.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1 кг цукру, 2 палички кориці, 350 мл води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю, цукор і провари 10 хвилин. Всип білу смородину і томи на слабкому вогні ще 10 хвилин. Вилови корицю та викинь. Варення розклади в стерилізовані банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    14. Варення з білої смородини та апельсинів

    За бажанням можна додати ще один лимон.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг апельсинів, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Апельсини промий окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Пропусти через м'ясорубку білу смородину та апельсини. Додай цукор, лимонну кислоту та залиш на пару годин. Поставте заготовку на слабкий вогонь і прокип'ятіть 10 хвилин, часто помішуючи. Розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.

    15. Варення з білої та чорної смородини

    Ягоди містять багато пектину, тому варення саме по собі виходить густим.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Ягоди смородини помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 2-3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки і закатай.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів курячих ніжок на мангалі

    16. Варення з білої смородини та бананів

    Лимонний сік запобігає потемнінню бананового пюре.

    Тобі знадобиться: 2 кг смородини білої, 1 кг бананів, 1 кг цукру, сік половини лимона.

    Банани очисти від шкірки, подрібни в блендері і змішай з лимонним соком. Додай ягоди смородини та цукор. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 1 годину. Поставте заготовку на повільний вогонь і варіть 10 хвилин, періодично помішуючи. Розклади варення в стерилізовані банки, закатай і укутай теплою ковдрою.

    17. Густе варення з білої смородини без кісточок

    Бланшування смородини полегшує процес протирання ягід через сито.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1,2 кг цукру, 30 г пектину, 3 ст. лимонного соку, 250мл води.

    Смородину всип у киплячу воду і проварити 1 хвилину. Відкинь на друшляк, протрій через сито і змішай з 1 кг цукру. Влий воду і на слабкому вогні проварити 5 хвилин. Додай лимонний сік і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Прокип'ятити всі разом 5 хвилин, закатай і закутай на добу товстим рушником.

    18. Варення з білої смородини та малини

    Якщо немає завдання позбавитися кісточок, тоді ягоди можна просто подрібнити в блендері.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг малини, 1 кг цукру, 250 мл води.

    Приготування: Смородину залий окропом на 1 хвилину, відкинь на друшляк і злегка остуди. Протріть смородину та малину через сито. Додай цукор з водою та прокип'яті на слабкому вогні 10 хвилин. Виклади варення в підготовлену тару і закатай.

    19. Варення з ківі та білої смородини

    Ківі попередньо промий у теплій воді.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг ківі, 1,5 кг цукру, 300 мл води.

    Ківі очисти від шкірки і дрібно наріж . Додай цілі ягоди смородини, воду, цукор і проварити 10 хвилин на повільному вогні. Виклади в стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.

    20. Варення з білої смородини з желатином

    Зручно мазати на хліб та крекери!

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 800 г цукру, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, додай цукор і залиш на 2 години. Желатин змішай із холодною водою та прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю зі смородиною на повільний вогонь і прокип'яти 5-7 хвилин. Зніми з плити, злегка остуди та додай заготовку з желатином. Перемішай, розклади варення по банках і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *