Мариновані гриби на зиму: 15 класних рецептів

У розпал сезону досвідчені грибники можуть похвалитися більш ніж значним урожаєм. Крім того, завжди є магазинні печериці та гливи. І все це задоволення цілком можна заготувати про запас. Навіть на зиму, щоб завжди мати під рукою швидку закуску. Розповідаємо 15 чудових рецептів, як приготувати мариновані гриби!

Зміст

  • 1. Мариновані гриби на зиму у банках
  • 2. Мариновані гриби на зиму без стерилізації
  • 3. Мариновані гриби гарячим способом
  • 4. Мариновані гриби холодним способом
  • 5. Мариновані білі гриби на зиму
  • 6. Мариновані гриби з цибулею на зиму
  • 7. Мариновані гриби з часником на зиму
  • 8. Мариновані гриби з болгарським перцем
  • 9. Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму
  • 10. Мариновані гриби з олією на зиму
  • 11. Мариновані гриби з корицею
  • 12. Мариновані гриби з оцтовою есенцією на зиму
  • 13. Мариновані гриби з овочами на зиму
  • 14. Мариновані гриби з вином на зиму
  • 15. Мариновані гриби в томаті на зиму
  • 1. Мариновані гриби на зиму у банках

    Для цього рецепту підійдуть будь-які гриби на твій смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 1 л води, 50 мл олії, 50 мл оцту, 5 зубчиків часнику, 1 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 5 бутонів гвоздики, 4 лаврові листи.

    Приготування: Перебери гриби, замочіть їх на півгодини в холодній воді, наріж і проварити 25 хвилин. Відкинь на друшляк і промий. Закип'яти воду з рештою інгредієнтів, виклади в неї гриби і провари ще 15 хвилин. Закатай мариновані гриби у стерильні банки.

    2. Мариновані гриби на зиму без стерилізації

    Подавай їх із зеленню та зеленою цибулею – і буде краще за будь-який салат.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 100 мл оцту, 1 ст. цукру, 4 ч. л. солі, 1 лавровий лист, 7 бутонів гвоздики, 7 горошин запашного перцю, 4 зубчики часнику.

    Приготування: Перебери гриби, наріж і проварити в киплячій воді 30 хвилин. Промий, відкинь на друшляк і дай охолонути. Окремо закип'ятити 1 літр води з усіма інгредієнтами, крім оцту. Виклади туди гриби, провари ще 15 хвилин і потім влий оцет. Розклади заготівлю в промиті содою банки, закатай і зберігайте в холодному місці.

    3. Мариновані гриби гарячим способом

    Швидкий і простий рецепт, коли не хочеться довго возитися на кухні.

    Тобі знадобиться: 700 г грибів, 1 цибулина, 3 гілочки чебрецю, 1,5 ч.л. запашного перцю, 3 лаврові листи, 1 ст.л. солі, 6 бутонів гвоздики, 1/3 склянки винного оцту, 3/4 склянки води.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки

    Приготування: Закип'ятіть воду з сіллю та оцтом, додай гриби та спеції, та провари всі 15 хвилин. Виклади в стерильну банку чебрець, часник і дрібно нарізану цибулю, потім – гриби з маринадом, закрий банку кришкою та зберігай у холодильнику.

    4. Мариновані гриби холодним способом

    Дрібні гриби можеш залишити повністю, а ось великі краще нарізати.

    Тобі знадобиться: 5-6 зубчиків часнику, 1 кг грибів, 4 листи вишні, 5 горошин запашного перцю, 3 ст. солі, 3 дубових листи, 1 лист хрону, 1 парасолька кропу.

    Приготування: Засип гриби сіллю, залий холодною водою і вимочуй 2-3 дні, міняючи воду 3 рази на день. Виклади їх у ємність для засолювання, перекладаючи листям та іншими спеціями. Залиш гриби під гнітом на 20-30 днів, періодично зливаючи зайвий маринад. Розклади у стерилізовані банки.

    5. Мариновані білі гриби на зиму

    Справжня знахідка навіть для гурманів. Адже не дарма білі гриби вважаються королівськими!

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 1 л води, 1,5 ст. оцту, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 6 горошин запашного перцю, 2 зубчики часнику, 3 лаврові листки.

    Приготування: Промий і наріж гриби, а потім проварити їх 15 хвилин у солоній воді. Відкинь на друшляк і ще раз проварити 15 хвилин у чистій воді. Закип'яти літр води з іншими інгредієнтами, крім оцту. Додай білі гриби, провари ще 5 хвилин і влий оцет. Розклади їх у стерильні банки, ще раз простерилізуйте в каструлі з киплячою водою близько 10-15 хвилин і заходьте.

    6. Мариновані гриби з цибулею на зиму

    За бажанням можеш нарубати сюди ще трохи зелені.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 1 л води, 2 цибулини, 50 мл оцту, 5 зубчиків часнику, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 6 бутонів гвоздики, 2 парасольки кропу, 4 лаврові листи.

    Приготування: Наріж гриби та відвари їх у киплячій воді 20 хвилин. Промий і відкинь на друшляк. Наріж цибулю пір'ям, а часник – пластинками. Закип'яти воду із сіллю, цукром та спеціями. Виклади гриби, цибулю та часник, і провари 10 хвилин. Влий оцет, і через 2 хвилини закатай гриби в стерильні банки.

    7. Мариновані гриби з часником на зиму

    Варіювати кількість часнику, залежно від бажаної гостроти грибів.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 100 мл оцту, 1 ст. цукру, 4 ч. л. солі, 1 лавровий лист, 1 головка часнику, 7 бутонів гвоздики, 1 зірочка бадяну, 7 горошин запашного перцю.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів варення-п'ятихвилинки з чорної смородини

    Приготування: Наріж гриби та відвари 15 хвилин у киплячій воді. Відкинь їх на друшляк та промою. Закип'ятити 1 літр води з усіма спеціями і довільно нарізаним часником. Додай гриби та провари ще 15 хвилин після повторного кипіння. Влий оцет, перемішай і закатай мариновані гриби в стерильні банки.

    8. Мариновані гриби з болгарським перцем

    Така закуска особливо ефектно виглядатиме на святковому столі.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 1 болгарський перець, 2 цибулини, 1 ст. цукру, 1 ч. л. запашного перцю, 4 лаврові листи, 1 ч.л. насіння гірчиці, 100 мл оцту, 3 ст. солі, 1,5л води.

    Приготування: Проварити гриби в солоній воді 15 хвилин. Наріж цибулю кільцями, а перець – смужками. Закип'ятіть воду з усіма спеціями. Додай гриби та провари ще 15 хвилин. Додай цибулю та перець, а через 5 хвилин – оцет. Перемішай і закатай гриби у стерильні банки.

    9. Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму

    Лимонна кислота – чудовий допоміжний консервант, щоб гриби добре зберігалися взимку.

    Тобі знадобиться: 500 г грибів, 500 мл води, 0,3 ч. л. лимонної кислоти, 1 ст. цукру, 1 ст. солі, 2 лаврові листи, 4 бутони гвоздики, 4 горошини запашного перцю.

    Приготування: Наріж гриби, залий водою і проварити 15 хвилин. Додай всі спеції та провари ще 5-6 хвилин. Додай лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і закатай гриби з маринадом у стерильну банку.

    10. Мариновані гриби з олією на зиму

    Дуже простий перевірений рецепт із дешевих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 кг грибів, 1 л води, 8 ст. оцту, 3 бутони гвоздики, 4 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист, олія.

    Приготування: Наріж гриби, проварити 30 хвилин у киплячій воді, промою і відкинь на друшляк. Звари маринад з літра води та всіх інших інгредієнтів, крім олії, додай гриби, провари 15 хвилин і дай їм охолонути в маринаді. Виклади їх у стерильні банки та влий у кожну по 3 ст.л. олії. Закрий капроновими кришками та зберігай у холодному місці.

    11. Мариновані гриби з корицею

    Кориця надає грибному маринаду незвичайний смак та аромат.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг грибів, 1 л води, 2 ст. цукру, 4 ч. л. солі, 3 лаврові листки, 6 горошин запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 3 палички кориці, 5 ст.л. оцту.

    Приготування: Приваріть гриби півгодини в киплячій воді і розкладіть в стерильні банки. Закип'ятіть воду, додай всі спеції і проварити 3 хвилини. Влий оцет, провари ще 1 хвилину, залий гриби маринадом і закатай.

    Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого

    12. Мариновані гриби з оцтовою есенцією на зиму

    Оцтова есенція більш концентрована, тому потрібні інші пропорції.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 1 л води, 1 ст. цукру, 4 ч. л. солі, 3 лаврові листи, 6 горошин запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 3 ч.л. оцтової есенції.

    Приготування: Наріж гриби і проварити їх 20 хвилин у киплячій воді. Промий. Окремо закип'яти літр води з усіма спеціями, додай гриби та вари ще 10 хвилин. Влий оцтову есенцію, перемішай і закатай гриби з маринадом у стерильні банки.

    13. Мариновані гриби з овочами на зиму

    Особливо добре виходять лісові гриби, причому будь-які.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 3 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. чорного перцю, 4 лаврові листи, 10 горошин запашного перцю, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Наріж гриби, відвари їх 20 хвилин у киплячій воді, промою і відкинь на друшляк. Дрібно наріж всі овочі, обсмаж їх у маслі і змішай з грибами. Додай всі спеції та оцет, перемішай і протушкуй всі разом 10 хвилин. Закатай заготівлю у стерильні банки.

    14. Мариновані гриби з вином на зиму

    Рекомендуємо використовувати біле вино, щоб гриби зберегли колір.

    Тобі знадобиться: 500 г грибів, 1 склянка води, 1 склянка вина, 1 ст. солі, 2 бутони гвоздики, 4 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист.

    Приготування: Проварити нарізані гриби 5-7 хвилин, промий і відкинь на друшляк. Змішай склянку води та інші інгредієнти, і проварити 2-3 хвилини після кипіння. Виклади гриби в банку, залий маринадом і стерилізуй півгодини в каструлі з киплячою водою. Захід на зиму.

    15. Мариновані гриби в томаті на зиму

    Подавай мариновані гриби замість закуски або додай до основних страв при приготуванні.

    Тобі знадобиться: 1 кг грибів, 200 г томатної пасти, 3 ст. олії, 100 мл води, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 2 ст. оцту, 1 лавровий лист, 8 горошин перцю, 1 бутон гвоздики.

    Приготування: Наріж гриби та відвари 30 хвилин у киплячій воді. Відкинь на друшляк і дай стекти. Розігрій на сковороді олію, виклади гриби та обсмаж 10 хвилин. Додай томатну пасту та решту інгредієнтів, перемішай і туші на слабкому вогні 40 хвилин. Закатай гриби у стерильні банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *