15 рецептів варення з дині, яке потішить всю родину

Незважаючи на те, що варення з дині поки не так звичне у наших широтах – насправді ж це просто чудове рішення. Солодка та соковита, вона ідеально підходить для найрізноманітніших заготовок. Ділимося 15 простими рецептами! Диня знадобиться вже без шкірки та насіння.

Зміст

  • 1. Варення з дині з лимонною кислотою
  • 2. Варення з дині з яблуками
  • 3. Варення з дині зі спеціями
  • 4. Варення з дині та кавуна на зиму
  • 5. Варення з дині з лаймом та імбиром
  • 6. Варення з дині з малиною на зиму
  • 7. Варення з дині з апельсином
  • 8. Варення з дині з коньяком
  • 9. Варення з дині з бананами
  • 10. Варення з дині з кавою та волоськими горіхами
  • 11. Варення з дині з огірком та м'ятою
  • 12. Варення з дині та сливи на зиму
  • 13. Варення з дині та персиків на зиму
  • 14. Варення з дині та груші на зиму
  • 15. Варення з дині з полуницею та медом
  • 1. Варення з дині з лимонною кислотою

    Завдяки лимонній кислоті – таке варення не буде надто солодким.

    Тобі знадобиться: 2 кг дині, 1,4 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж диню кубиком, засип її цукром і залиш на півгодини. Після чого доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Проварити ще 10-15 хвилин і додати в кінці лимонну кислоту.

    2. Варення з дині з яблуками

    Найкраще сюди підійдуть кислуваті сорти яблук – для балансу смаків.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 500 г яблук, 40 г лимона, 750 г цукру.

    Приготування: Наріж диню та яблука кубиком, додай сік та цедру лимона, і засип все цукром. Доведи варення до кипіння і варіть 30-40 хвилин на слабкому вогні. Закатай його у стерилізовані банки на зиму.

    3. Варення з дині зі спеціями

    Обов'язково сподобається любителям пряних солодощів. Чудовий вибір до чаю!

    Тобі знадобиться: 500 г м'якоті дині, 1 лимон, 200 г коричневого цукру, 1 зірочка бадяну, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 2 коробочки кардамону.

    Зараз читають:15 компотів з чорносливу, які припадуть до смаку кожному

    Приготування: Ошпарь лимон окропом, видали кісточки і подрібни його в блендері разом зі шкіркою. Дрібно наріж диню, змішай усі інгредієнти і доведи до кипіння. Вари варення, поки|доки| цукор повністю не розчиниться. Зніми з вогню, дай йому охолонути і проварити ще 5 хвилин. І так ще один раз, а потім заходь у підготовлені банки.

    4. Варення з дині та кавуна на зиму

    Від дині та кавуна тут потрібна буде лише очищена м'якоть.

    Тобі знадобиться: 2 кг дині, 2 кг кавуна, 1 кг цукру.

    Приготування: Наріж м'якоть дині та кавуна кубиком, засип цукром і залиш на ніч. Потім доведи варення до кипіння, проварити 10 хвилин і дай охолонути. Повтори попередній крок. Втретє провари варення 10 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    5. Варення з дині з лаймом та імбиром

    Щоб зробити смак ще оригінальнішим – заміни хоча б половину цукру коричневим.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 300 г цукру, 70 г імбиру, 1 лайм.

    Приготування: Наріж диню, натрій імбир, зніми з лайма цедру і відіжміть сік. Додай цукор, перемішай все разом і залиши на 2-3 години. Доведи варення до кипіння і проварити 10-15 хвилин на середньому вогні, помішуючи.

    6. Варення з дині з малиною на зиму

    Не тільки дуже смачно, а ще й особливо корисно взимку!

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 500 г малини, 800 г цукру.

    Приготування: Наріж диню кубиком, трохи розімни малину, додай цукор і доведи все до кипіння. Проварити варення 5 хвилин і остудити. І потім повтори цей крок ще раз. Втретє провари варення 5 хвилин і розклади по підготовленим банкам.

    7. Варення з дині з апельсином

    За бажанням додай у заготівлю трохи ваніліну або кориці.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 1 апельсин, 750 г цукру, 150 мл води.

    Приготування: Наріж м'якоть дині кубиком, а з апельсина відіжми сік і зніми цедру. Змішай все разом, додай воду та цукор, і доведи до кипіння. Варіть варення близько 45 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    8. Варення з дині з коньяком

    Хто сказав, що варення – це частування лише для дітей?

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 200 мл коньяку, 200 г цукру, 300 мл води.

    Приготування: Наріж диню середніми шматочками. Звари сироп із води та цукру, виклади диню в нього та провари 15-20 хвилин. Влий коньяк, проварити ще 5-7 хвилин і закатай варення в стерилізовані банки.

    9. Варення з дині з бананами

    Дуже оригінальний варіант екзотичної заготівлі!

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 2 лимони, 500 г бананів, 800 г цукру.

    Приготування: Наріж м'якоть дині кубиком, засип її цукром і залиш на ніч. Після чого додай сік одного лимона, доведи до кипіння і провари варення протягом півгодини. Додай очищені та нарізані банани, а також другий лимон. Проварити варення ще 20 хвилин і заходи на зиму.

    10. Варення з дині з кавою та волоськими горіхами

    Це вже готовий десерт – до нього нічого не потрібно додавати.

    Тобі знадобиться: 700 г дині, 300 г цукру, 1 ч.л. розчинної кави, 1 ч.л. ванільного цукру, 35 г волоських горіхів.

    Дрібно наріж диню, змішай з цукром і залиш на 3-4 години. Розчини каву в декількох ложках соку, що виділився і додай до дині. Додай ванільний цукор, доведи все до кипіння і проварити 15 хвилин, помішуючи. Додай рубані волоські горіхи, провари ще 10 хвилин і закатай варення в стерилізовані банки.

    11. Варення з дині з огірком та м'ятою

    Освіжаюче варення з легким приємним смаком та незвичайною текстурою.

    Тобі знадобиться: 500 г дині, 300 г огірків, 250 г цукру, 1 ст. пектину, 1 гілочка м'яти, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти огірки та диню, і натріть їх на тертці. Змішай цукор, пектин та лимонну кислоту, і додай туди ж. Додайте рубану м'яту, залиште все на 2 години і потім доведіть заготовку до кипіння. Провари варення ще 7-10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Зараз читають:10 смачних салатів з огірків, що переросли, на зиму

    12. Варення з дині та сливи на зиму

    Для цього рецепту рекомендуємо брати зливу сорту угорки.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 1 кг сливи, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки і довільно наріж її з динею. Засип цукром, залиш на пару годин і доведи до кипіння. Дай трохи охолонути, знову доведи до кипіння і провари варення півгодини.

    13. Варення з дині та персиків на зиму

    Звичайно, нектарини теж чудово підійдуть для такої заготівлі.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг дині, 1,5 кг персиків, 2,5 кг цукру, 1 лимон.

    Приготування: Очисти диню, дістань кісточки з персиків і засип все цукром на ніч. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і дай охолонути. Повторіть попередній крок ще раз. Влий лимонний сік, знову доведи до кипіння і провари ще 10 хвилин. Розклади варення по банках і закатай кришками.

    14. Варення з дині та груші на зиму

    Головна особливість цього варення у наборі спецій.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 1 кг груші, 1 кг цукру, 2 ст. лимонного соку, 1 щіпка мускатного горіха, 1 ч.л. кориці, по 2 щіпки меленої гвоздики та кардамону.

    Приготування: Очисти грушу та диню, і наріж їх дрібним кубиком. Засип цукром і залиш на пару годин. Доведи варення до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай лимонний сік та спеції, провари ще 15 хвилин і розлий по стерилізованих банках.

    15. Варення з дині з полуницею та медом

    Дуже солодке і в той же час зовсім не нудотне – просто знахідка!

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 600 г полуниці, 500 г цукру, 5 ст. меду, 200мл води.

    Приготування: Наріж диню кубиком і довільно наріж полуницю. Змішай воду, цукор та мед, доведи до кипіння і виклади туди диню з полуницею. Вари варення близько 1:00 на слабкому вогні, потім розклади його по банках і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *