20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному

Солоний оселедець – вже готове блюдо. Але, крім того, з неї можна приготувати багато інших закусок, і найцікавіші з них ми вже зібрали для тебе в цій добірці. Тут ти знайдеш найрізноманітніші рецепти – від рулетів та канапе на святковий стіл до паштетів та намазок!

Зміст

  • 1. Намазка із оселедця з морквою
  • 2. Брускетти з оселедцем та авокадо
  • 3. Оселедцевий паштет з броколі
  • 4. Канапе з ківі та оселедцем
  • 5. Рулет з лаваша з оселедцем
  • 6. Оселедцева олія
  • 7. Намазка з оселедця з авокадо
  • 8. Канапе з оселедцем та буряком
  • 9. Форшмак із оселедця
  • 10. Форшмак із оселедця з буряком
  • 11. Тарталетки з оселедцем та маринованими огірками
  • 12. Оселедець по-корейськи
  • 13. Оселедцеві рулети
  • 14. Крабові палички з оселедцем.
  • 15. Рулетики з оселедцем та маринованими печерицями
  • 16. Заливне з оселедцем та сметаною
  • 17. Оселедець у ікорному соусі
  • 18. Яйця, фаршировані оселедцем та буряком
  • 19. Оселедець по-голландськи
  • 20. Хибна ікра з оселедця з манкою
  • 1. Намазка із оселедця з морквою

    Яскрава та ароматна оселедська паста для канапе та бутербродів.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 1 морква, 100 г плавленого сиру, 80 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Відвари моркву до готовності і натрій на дрібній тертці. Окремо натріть холодне вершкове масло і плавлений сир. Дрібно наріж оселедець, змішай усі інгредієнти та приправ пасту.

    2. Брускетти з оселедцем та авокадо

    Красиві, смачні та прості у приготуванні!

    Тобі знадобиться: 1 багет, 100 г оселедця, 1/2 авокадо, 60 г крем-сиру, 1 помідор.

    Приготування: Наріж багет, підсуши на сковороді і змасти крем-сиром. Розімні авокадо виделкою і виклади зверху. Потім виклади шматочки оселедця та тонкі часточки помідора.

    3. Оселедцевий паштет з броколі

    Використовуйте готовий паштет як намазку для бутербродів або начинку для тарталеток.

    Тобі знадобиться: 200 г філе оселедця, 120 г броколі, 3 яйця, 80 г плавленого сиру, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. гірчиці, 4 гілочки петрушки, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування: Відварити яйця до готовності та приварити брокколі до м'якості близько 5 хвилин. Відіжми сік з лимона і зби всі інгредієнти в блендері до однорідності.

    4. Канапе з ківі та оселедцем

    Дуже незвичайна закуска для любителів чогось оригінального!

    Тобі знадобиться: 4 скибочки чорного хліба, 200 г оселедця, 1 ківі, 60 г вершкового сиру.

    Приготування: Наріж хліб на канапі та змасти його вершковим сиром. Зверху виклади по кружечку ківі та скибочки оселедця.

    Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати

    5. Рулет з лаваша з оселедцем

    Для цього рецепту потрібні тонкі листи лаваша.

    Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 300 г оселедця, 1/2 огірка, 1/2 фіолетової цибулини, 1 плавлений сир, 3 ст.л. майонезу.

    Приготування: Змасти лаваш майонезом і виклади на нього другий лист. Посип тертим сиром і зверху розклади дрібно нарізаний огірок, цибулю та оселедець. Згорни тугий рол, загорни в плівку і відправь на 2 години в холодильник, а потім наріж.

    6. Оселедцева олія

    Класика простої та доступної домашньої кухні.

    Тобі знадобиться: 2 оселедці, 160 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Оброби оселедець на філе і пропусти через м'ясорубку або збий блендером. Додай дуже м'яке масло і добре перемішай все до однорідності.

    7. Намазка з оселедця з авокадо

    Для яскравішого кольору можеш додати трохи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 1 авокадо, 1/2 лимона.

    Приготування: Очисти та наріж авокадо, довільно наріж філе оселедця та відіжми лимонний сік. Збий усі інгредієнти у блендері до однорідності.

    8. Канапе з оселедцем та буряком

    Одне із класичних поєднань інгредієнтів, яке виручить у будь-якій ситуації.

    Тобі знадобиться: 180 г оселедця, 1 буряк, 1/2 цибулини, 200 г житнього хліба, 5 маслин, 1 огірок.

    Приготування: Відвари буряк і наріж тонкими скибочками. Хліб наріж на канапі та підсуши на сковороді. На кожен шматочок виклади трохи цибулі, шматочок оселедця, по кружечку огірка та маслин, а потім – слайс буряка. Можеш закріпити все шпажками.

    9. Форшмак із оселедця

    При подачі рекомендуємо прикрасити його рубаною зеленню та зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 2-3 оселедці, 1 цибулина, півпучка зелені, 3 яйця, 2 ст.л. цукру, 1 ст. гірчиці, 3 скибочки батону, 1 яблуко, 1 ст.л. яблучного оцту, 1/4 склянки олії, спеції.

    Приготування: Очисти яблуко та цибулю, розроби оселедець на філе та пропусти все через м'ясорубку. Туди ж додай заздалегідь розмочений у воді та молоці батон. Відвари яйця і дрібно порубай у форшмак. Додай інгредієнти, що залишилися, і ще раз все перемішай.

    10. Форшмак із оселедця з буряком

    Такий форшмак відрізняється не тільки незвичайним смаком, а й надзвичайно яскравим кольором.

    Тобі знадобиться: 100 г оселедця, 150 г буряка, 90 г плавленого сиру, 50 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Відварити буряк до готовності і натрій на дрібній тертці. Довільно наріж оселедець, плавлений сир і масло, і зби всі інгредієнти разом у блендері.

    11. Тарталетки з оселедцем та маринованими огірками

    Пікантна закуска на святковий стіл, особливо гарна до міцного алкоголю.

    Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком

    Тобі знадобиться: 200 г оселедця, 1 упаковка тарталеток, 80 г фіолетової цибулі, 2 яйця, 2 маринованих огірка, 50 г твердого сиру, 30 г сиру сиру, 2 ст.л. майонезу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1 щіпка цукру.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю і розімні її з оцтом і цукром. Виклади на дно тарталеток і зверху виклади дрібно нарубане філе оселедця. Відвари яйця і теж дрібно наріж. Змішай їх із тертими на тертці огірками та твердим сиром, а потім додай сирний сир, тиск часник, спеції та майонез. Перемішайте всю цю масу і викладіть в тарталетки.

    12. Оселедець по-корейськи

    Корейською можна приготувати не тільки овочі, а й оселедець. Тут тобі знадобиться свіжа риба!

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 3 цибулини, 1 ст. томатної пасти, 30 мл оцту, 4 ст. олії, 1 перець чилі, спеції.

    Приготування: Випотроши і очисти оселедець, видали кістки і наріж її шматочками. Змішай всі інші інгредієнти з рубаним чилі та спеціями, доведи маринад до кипіння і додай нарізану кільцями цибулю. Виклади оселедець і цибулю в томаті шарами в контейнер і дай страві 4-6 годин настоятися в холодильнику.

    13. Оселедцеві рулети

    Оригінальна варіація подачі все тієї ж класичної «Оселедця під шубою».

    Тобі знадобиться: 2 філе оселедця, 1 буряк, 1 морква, 1 картоплина, майонез.

    Приготування: Відваріть всі овочі до готовності, натрій на тертці і додай до кожного трохи майонезу. Змасти філе оселедця морквою, потім – буряком, а потім – картоплею. Загорни тугі рулети в плівку і відправ на пару годин у холодильник, а потім наріж.

    14. Крабові палички з оселедцем.

    Ще один цікавий рецепт закусочних рулетиків!

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 150 г плавленого сиру, 200 г моркви, 1 яйце, 250 г крабових паличок.

    Приготування: Відвари моркву та яйце, і натріть їх на тертці з плавленим сиром. Філе оселедця пропустіть через м'ясорубку і все перемішай. Розгорни крабові палички, виклади начинку і зверни їх назад.

    15. Рулетики з оселедцем та маринованими печерицями

    Сюди ідеально підходить оселедець пряного посолу!

    Тобі знадобиться: 2 філе оселедця, 50 г маринованих печериць, 1 ст.л. рубаного кропу, 100 г плавленого сиру.

    Приготування: Змасти філе оселедця плавленим сиром із внутрішньої сторони. Виклади дрібно нарізаний кріп і печериці, зверни тугий рулет за допомогою плівки і прибери його на пару годин у холодильник, а потім наріж.

    16. Заливне з оселедцем та сметаною

    Шикарний рецепт за мотивами естонського блюда терендіс.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    Тобі знадобиться: 1 філе оселедця, 2 пера зеленої цибулі, 2 огірки, 250 г сметани, 100 мл води, 1 ч.л. желатину, спеції.

    Розчини желатин у воді за інструкцією. Змішай його зі сметаною та спеціями. Дрібно наріж оселедець, огірки та зелену цибулю. Перемішайте все це зі сметанним желе, викладіть у формочки і відправте в холодильник до застигання.

    17. Оселедець у ікорному соусі

    Таку закуску краще готувати з вечора, щоб вона настояла ніч у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 2 оселедці з ікрою та молоками, 1/2 цибулини, 1 яблуко, 1 ч.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. гірчиці, 5 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Очисти яблуко і цибулю, і зби всі інгредієнти, крім оселедця, в блендері. Розроби оселедець і відправ ікру з молоками в той же соус, і ще раз збий. Сам оселедець наріж шматочками, виклади в скляну ємність, залий соусом і відправ у холодильник.

    18. Яйця, фаршировані оселедцем та буряком

    Яйця вибирай більше, щоб було зручніше фарширувати.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 60 г оселедця, 80 г буряка, 2 пера зеленої цибулі, 2 ст.л. майонезу.

    Приготування: Відвари яйця круто, розріж навпіл, дістань жовтки і розімни їх вилкою. Відвари буряк і натрій її до жовтків. Додай дрібно нарізаний оселедець і зелену цибулю, перемішай все з майонезом і заповни половинки яєць цією начинкою.

    19. Оселедець по-голландськи

    Один із класичних способів заготівлі маринованого оселедця.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 1 морква, 1 цибулина, 1 лимон, 5 ч.л. цукру, 15 горошин перцю, 5 лаврових листів, 100 мл води.

    Розроби оселедець на філе і наріж шматочками. Наріж моркву кружальцями, цибуля – кільцями, а половину лимона – тонкими часточками. Виклади все це в банку шарами, присипаючи їх цукром і перекладаючи перцем і лавровим листям.

    Закип'яти воду і ще 2 ложки цукру, дай охолонути, влий сік половини лимона, що залишилася, і залий оселедець. Закрий банку і дай їй 2 дні настоятися у холодильнику.

    20. Хибна ікра з оселедця з манкою

    Замість томатного соку можеш розвести у воді трішки томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 160 г оселедця, 55 г манки, 75 мл томатного соку, 100 г цибулі, 70 мл олії.

    Приготування: Пропусти цибулю та філе оселедця через м'ясорубку. Олію та томатний сік доведи до кипіння, додай манку і вари до загустіння, помішуючи. Змішай манку з фаршем оселедця, дай ікре охолонути і відправь на пару годин в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *