12 швидких рецептів варення з малини Тибету на зиму

Про існування малини Тибету досі знають не всі, і дарма. У неї дуже цікавий і відмінний від звичайної малини смак із легкими суничними нотками. Так що якщо тобі вдалося отримати врожай цієї смачної та незвичайної ягоди, тоді радимо одразу заготовити кілька баночок на зиму. Лови добірку рецептів!

Зміст

  • 1. Варення-п'ятихвилинка з малини Тибету на зиму
  • 2. Варення з малини Тибету без варіння
  • 3. Джем з малини Тибету на зиму
  • 4. Варення з малини Тибету з желатином на зиму
  • 5. Варення з малини Тибету в цукровому сиропі на зиму
  • 6. Варення з малини Тибету з м'ятою
  • 7. Варення з тибетської малини та апельсина на зиму
  • 8. Варення з тибетської малини та бананів на зиму
  • 9. Варення з тибетської малини та ожини на зиму
  • 10. Варення з яблук та малини Тибету на зиму
  • 11. Варення з тибетської малини та червоної смородини
  • 12. Варення з малини Тибету і суниці на зиму
  • 1. Варення-п'ятихвилинка з малини Тибету на зиму

    Простий варіант із цукром та лимонною кислотою. А більше нічого не потрібно!

    Тобі знадобиться: 1 кг тибетської малини, 1 кг цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Засип тибетську малину цукром і залиш на пару годин. Доведи її до кипіння на слабкому вогні, додай лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки.

    2. Варення з малини Тибету без варіння

    Бережи його в холодильнику або заморозь у контейнерах.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини Тибету, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Засип малину цукром, залиш на кілька годин і розімні товкачем. Перемішай і розклади заготівлю по стерилізованих банках.

    3. Джем з малини Тибету на зиму

    Густий і не надто солодкий джем без кісточок. Ідеально підходить до млинців та оладок!

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів з голубкою

    Тобі знадобиться: 1,2 кг малини тибетської, 100 мл води, 2 г лимонної кислоти, 800 г цукру.

    Приготування: Подрібни тибетську малину блендером, додай воду і доведи до кипіння на слабкому вогні. Проварити заготовку 3 хвилини, перетрій через сито і додай цукор. Знову доведи до кипіння, проваріть джем 20-30 хвилин до густоти, а в кінці – додай лимонну кислоту. Закатай джем у стерилізовані банки.

    4. Варення з малини Тибету з желатином на зиму

    Желатин робить таке варення дуже густим, навіть без довгого виварювання.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини тибетської, 800 г цукру, 2 ст.л. желатину, 70 мл води.

    Засип тибетську малину цукром і залиш на 4-5 годин. Доведи заготовку до кипіння на слабкому вогні, зніми з плити і дай охолонути. Знову доведи до кипіння і дай охолонути. Ще раз доведи до кипіння. Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці, додай його в гаряче варення, перемішай і закатай у стерилізовані банки.

    5. Варення з малини Тибету в цукровому сиропі на зиму

    Плюс цього рецепту в тому, що варення готується швидко та в один підхід.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини Тибету, 500 г цукру, 150 мл води.

    Приготування: Зварити сироп з води та цукру, проварити його 3-4 хвилини. Засип тибетську малину в цей сироп і провари ще 10 хвилин на помірному вогні. Зніміть пінку, перемішай заготовку, проваріть ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    6. Варення з малини Тибету з м'ятою

    Не тільки подвійно корисне, але ще й подвійно ароматне!

    Зараз читають:15 оригінальних салатів із спаржевої квасолі на зиму

    Тобі знадобиться: 500 г малини тибетської, 250 г цукру, 2 гілочки м'яти.

    Засип тибетську малину цукром і залиш на 8-10 годин. Додайте гілочки м'яти, доведіть до кипіння і проваріть варення 10 хвилин на слабкому вогні. Після чого забери м'яту і закатай варення у стерилізовані банки.

    7. Варення з тибетської малини та апельсина на зиму

    Цитрусова кислинка чудово відтіняє ягідний смак малини Тибету.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг малини тибетської, 3 апельсина, 1 кг цукру.

    Розбери апельсини на часточки без плівок . Подрібніть м'якоть апельсинів і тибетську малину за допомогою блендера або м'ясорубки. За бажанням додай трохи цедри або кориці.

    Додай цукор, перемішай заготовку та доведи до кипіння. Проваріть варення 5 хвилин і зніміть його з вогню ще на 10-15 хвилин. Повторіть цей крок. Втретє провари варення 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    8. Варення з тибетської малини та бананів на зиму

    Цікавий та екзотичний рецепт, від якого всі будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини тибетської, 3 банани, 1 ч.л. лимонного соку, 700 г цукру.

    Приготування: Розімні малину товкачем, дрібно наріж банани і змішай усі інгредієнти. Доведи варення до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    9. Варення з тибетської малини та ожини на зиму

    Так як обидві ягоди досить делікатні, поводитися з ними потрібно дуже дбайливо.

    Тобі знадобиться: 300 г тибетської малини, 300 г ожини, 400 г цукру.

    Приготування: Засип тибетську малину та ожину цукром. Доведи до кипіння на слабкому вогні, акуратно помішуючи. Проваріть варення 15-20 хвилин і заходьте в підготовлені банки на зиму.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    10. Варення з яблук та малини Тибету на зиму

    Найкраще підійдуть кисло-солодкі та не надто великі яблука.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини тибетської, 1 кг яблук, 2-2,5 кг цукру.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, додай 500 г цукру та перемішай. Окремо змішай тибетську малину і цукор, що залишився. Залиш обидві заготівлі на ніч або навіть на добу. Після чого доведи яблука до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути. Повторіть це ще 2-3 рази до м'якості яблук.

    Окремо доведи до кипіння тибетську малину і так само дай охолонути. Змішай обидві заготівлі та провари варення ще 15-20 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    11. Варення з тибетської малини та червоної смородини

    Прекрасне поєднання смаків, яке нагадуватиме про літо серед зими.

    Тобі знадобиться: 500 г малини тибетської, 500 г червоної смородини, 400 г цукру.

    Приготування: Відклади половину ягід малини, а решту – перетрій через сито. Так само перетріть червону смородину. Змішай пюре з цукром, доведи до кипіння і виклади в нього всю тибетську малину. Перемішайте, знову доведіть до кипіння і проваріть варення 5 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    12. Варення з малини Тибету і суниці на зиму

    Багато хто відчуває смак тибетської малини суничні нотки, так що буде дуже гармонійно.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини Тибету, 600 г суниці, 1,5 кг цукру.

    Виклади всю ягоду в каструлю шарами, пересипаючи їх цукром . Залиш на 8-12 годин. Акуратно перемішати заготовку, довести до кипіння і проварити варення 5 хвилин. Дай йому охолонути, проварити ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *