15 найкращих способів приготувати пастилу з малини

Якщо ти любиш корисні солодощі, то пастила з малини – це ідеальне рішення. Ніяких ароматизаторів та підсилювачів смаку – тільки ягода. А ще – мінімум цукру, але можна обійтись і взагалі без нього. Крім того, пастилу легко приготувати у домашніх умовах. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Пастила з малини у сушарці
  • 2. Пастила з малини у духовці
  • 3. Пастила з малини на сонці
  • 4. Пастила з малини без цукру
  • 5. Пастила з малини з медом
  • 6. Пастила з малини без варіння
  • 7. Пастила з малини та яблук
  • 8. Пастила з малини та кабачків
  • 9. Пастила з малини та бананів
  • 10. Пастила з малини та смородини
  • 11. Пастила із замороженої малини
  • 12. Пастила з малини та ожини
  • 13. Пастила з малини та полуниці
  • 14. Пастила з малини та вишні
  • 15. Пастила з малини з волоськими горіхами
  • 1. Пастила з малини у сушарці

    Головне – вивчи характеристики своєї сушарки, бо вони мають різну специфіку роботи.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 150 г цукру.

    Приготування: Перебери малину, протушкуй 10-15 хвилин і перетрій через сито. Додай цукор, увари пюре ще 30-40 хвилин і вилий на трохи змащені олією піддони сушарки. Суші пастилу в середньому близько 6:00.

    2. Пастила з малини у духовці

    Щоб пастила не прилипла до листа, застели його пергаментом для випікання.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 150 г цукру.

    Приготування: Подрібніть малину з цукром в блендері. Доведи до кипіння і проварити півгодини на слабкому вогні. Вилий малинове пюре на лист і суші пастилу 6-8 годин у відкритій духовці при 60-80 градусах.

    3. Пастила з малини на сонці

    Щоб у процесі сушіння на пастилу не потрапляла пилюка, накрий її марлею.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 100 г цукру, 2 щіпки кориці.

    Зараз читають:20 найкращих закусок з креветками на святковий стіл

    Приготування: Подрібніть малину, доведіть до кипіння і додай цукор з корицею. Проварити пюре на слабкому вогні до загусання і вилий на пергамент шаром до 7 мм. Суші пастилу на сонці в місці, що провітрюється до 2 днів.

    4. Пастила з малини без цукру

    Така пастила може трохи довше сохнути, але вона зовсім низькокалорійна.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини.

    Приготування: Перебери малину, протушкуйте її 10 хвилин і перетріть через сито. Увари пюре приблизно вдвічі на слабкому вогні і вилий тонким шаром на застелений пергаментом лист. Суші пастилу в духовці при 60 градусах з відкритими дверцятами близько 8 годин.

    5. Пастила з малини з медом

    Якщо хочеться зробити пастилу солодшою, але при цьому обійтися без цукру – лови рішення.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 100 г меду.

    Приготування: Подрібніть малину будь-яким зручним способом, перетріть через сито, доведіть до кипіння і проваріть 20 хвилин на слабкому вогні. Додай мед, перемішай і вили пюре на піддони сушарки. Суші пастилу близько 6-8 годин.

    6. Пастила з малини без варіння

    Така пастила готується ще простіше, бо ягідне пюре не потрібно спочатку уварювати.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 150 г цукру.

    Приготування: Подрібніть малину блендером, змішайте з цукром і залиште на 20 хвилин. Ще раз перемішай ягідне пюре, вилий на піддони сушарки та суші до готовності за інструкцією.

    7. Пастила з малини та яблук

    Пастила з додаванням яблук – завжди чудово підсихає за рахунок яблучного пектину.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг малини, 200 г цукру, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Подрібніть малину блендером і перетріть через сито. Наріж яблука, засип їх цукром і залиш на півгодини. Додай малинове пюре та корицю, і протушкуй все до м'якості яблук близько 20 хвилин.

    Знову перетріть масу через сито, провари пюре ще 10 хвилин, помішуючи, і дай охолонути. Суші пастилу в сушарці або вили масу на застелений пергаментом лист і суші 8 годин у відкритій духовці при 70 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів

    8. Пастила з малини та кабачків

    Як не дивно, але кабачки чудово доповнюють практично будь-яку ягідну пастилу.

    Тобі знадобиться: 600 г малини, 600 г кабачків.

    Приготування: Подрібніть малину будь-яким зручним способом. Кабачки очисти, натрій на тертці і відіжми зайвий сік. Змішай з малиною, доведи до кипіння і проварити 3 хвилини. Перетріть пюре через сито і вилий на пергамент шаром до 10 мм. Суші пастилу 7-8 годин у відкритій духовці при 60-80 градусах.

    9. Пастила з малини та бананів

    Дуже цікава та солодка пастила, в якій зовсім немає цукру.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 2 банани.

    Приготування: Подрібни банани в пюре, а малину перебий блендером і перетрій через сито. Змішай обидві маси до однорідності і вилий заготовку на змащені олією піддони сушарки. Суши пастилу до готовності за інструкцією.

    10. Пастила з малини та смородини

    Подвійно корисна пастила, бо містить подвійну порцію вітамінів.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 500 г смородини, 100 г цукру.

    Приготування: Перебери всю малину та смородину, засип цукром і протушкуй 10 хвилин на плиті. Перетріть через сито і провари пюре ще 10 хвилин. Вилий його на піддони сушарки і готуй пастилу, доки вона не почне липнути до рук.

    11. Пастила із замороженої малини

    Можеш навіть не розморожувати малину наперед – все ще простіше.

    Тобі знадобиться: 500 г замороженої малини, 150 г цукру.

    Приготування: Виклади малину в сотейник і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні. Подрібни все блендером, перетрій через сито і додай цукор. Увари масу приблизно вдвічі на слабкому вогні, вилий на пергамент і суші пастилу 6-8 годин у сушарці або відкритій духовці при 70 градусах.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів компоту з порічки.

    12. Пастила з малини та ожини

    Малина та ожина дивовижно поєднуються в будь-яких заготовках.

    Тобі знадобиться: 300 г малини, 150 г ожини, 100 г цукру.

    Приготування: Доведи ягоди до кипіння і проварити 5 хвилин. Перетріть їх через сито і знову доведи до кипіння. Уваривай заготівлю приблизно півгодини, додай цукор і вили масу тонким шаром на застелені пергаментом піддони сушарки. Суши пастилу до готовності за інструкцією.

    13. Пастила з малини та полуниці

    Додай пару щіпок ваніліну або кориці до смаку.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 500 г полуниці.

    Приготування: Подрібніть малину і полуницю блендером і перетріть через сито. Додай цукор або мед за бажанням, і провари масу півгодини на слабкому вогні. Вилий заготовку тонким шаром на пергамент і суші близько 7 годин у сушарці або відкритій духовці при мінімальній температурі.

    14. Пастила з малини та вишні

    Всю ягоду можна брати як свіжу, так і заморожену.

    Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 г вишні без кісточок, 100 г цукру.

    Приготування: Протушкуй вишню і малину 3-5 хвилин до м'якості і подрібни блендером. Додай у пюре цукор і провари його 40 хвилин на слабкому вогні. Вилий шаром до 7 мм на пергамент і суші пастилу 9 годин у відкритій духовці при 50 градусах.

    15. Пастила з малини з волоськими горіхами

    Якщо у тебе сирі горіхи – злегка обсмаж їх на сухій сковороді.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 100 г цукру, 100 г волоських горіхів.

    Приготування: Подрібніть в блендері малину з цукром, доведіть до кипіння і проваріть 30-40 хвилин. Виклади пюре на пергамент тонким шаром, посип дрібно рубаними горіхами та суші пастилу 6-8 годин у сушарці за інструкцією.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *