Креветок у вершковому соусі можна додати в скарбничку вишуканих, але при цьому простих у приготуванні домашніх страв. Дуже апетитні та смачні, вони нікого не залишать байдужим. При цьому подавати їх можна як основну страву або разом із гарніром. Розповідаємо 12 перевірених рецептів!
Зміст
1. Креветки у вершковому соусі з сиром
Такі смачні та ніжні, що просто неможливо відірватися.
Тобі знадобиться: 700 г креветок, 250 г вершків, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: Очисти та обсмаж креветок до рум'яності. Додай подрібнений часник і спеції, і через кілька секунд влий вершки. Туши блюдо на слабкому вогні 1-2 хвилини, додай тертий сир і готуй, доки він не розплавиться. Додай рубану зелень і зніміть з вогню.
2. Креветки у вершковому соусі з часником та петрушкою
Ідеально поєднуються з вином, пивом, та й гарні власними силами.
Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, 800 г креветок, 3 ст.л. рубаної петрушки, 200 мл вершків.
Злегка обсмаж часник на вершковому маслі, влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Додай очищених креветок, протушкуй 7-10 хвилин і додай рубану петрушку. Зніміть страву з вогню.
Зараз читають:20 легких рецептів варення з нектаринів без кісточок
3. Креветки в панцирах у вершковому соусі
Виходить нітрохи не гірше за дорогу ресторанну страву!
Тобі знадобиться: 300 г креветок, 200 мл вершків, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин до легкої золотистості. Додай креветки в панцирах, перемішай і тушкуй 2-3 хвилини. Влий вершки, приправ та туші ще 2-3 хвилини. Вимкни плиту і залиши страву на 5-7 хвилин настоятися під кришкою.
4. Креветки у вершковому соусі з білим вином
Готову страву радимо традиційно посипати рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 3 ст. вершкового масла|мастила|, 500 г очищених креветок, 4 зубчики часнику, 120 мл білого сухого вина, 60 г пармезану, 350 мл 30% вершків, спеції.
Приготування: Обсмаж креветок у вершковому маслі до легкої рум'яності, приправ та відклади. У тій же сковороді злегка обсмаж подрібнений часник, влий вино і випаруй його приблизно вдвічі на середньому вогні. Влий вершки і доведи до кипіння на слабкому вогні. Додай тертий пармезан і ще через 1-2 хвилини поверни туди креветки. Протушкуй все разом ще 2 хвилини.
5. Креветки у вершковому соусі з куркумою
Куркума надає не лише цікаві смакові нотки, а й апетитний золотистий відтінок.
Тобі знадобиться: 600 г креветок, 2 цибулини, по 4 гілочки кінзи та петрушки, по 2 ст.л. вершкового та оливкового масел, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. куркуми, 400 мл 20% вершків.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на суміші масел до прозорості. Додай куркуму, перемішай і додай очищених креветок. Жар їх до красивого рожевого відтінку, помішуючи. Влий лимонний сік, додай рубану зелень і через 1 хвилину влий вершки. Доведи до кипіння і протушкуйте на сильному вогні до легкої густоти.
6. Креветки у вершковому соусі в мультиварці
Простий рецепт, з яким впорається навіть зовсім недосвідчений кулінар.
Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з аґрусу «Мохіто»
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 55 г вершкового масла|мастила|, зелень, спеції, 500 мл 33% вершків, 100 г сиру.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, очисти креветок і виклади все з вершковим маслом у чашу мультиварки. Увімкніть режим «Випічка» на 20 хвилин. Через 10 хвилин додай вершки, тертий сир, спеції та зелень. Готуй до кінця режиму.
7. Креветки у вершковому соусі на молоці
Для загусання такого соусу знадобиться трохи борошна, але дуже смачно.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 склянка молока, 2 ч. л. муки|борошна|, 3 ч.л. вершкового масла|мастила|, 2 цибулини.
Приготування: Креветок відвари до готовності та очисти. Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий молоко, постійно помішуючи, і доведи майже до кипіння. Паралельно обсмаж до золотистої цибулі. Відправ у соус смажену цибулю і креветок, і протушкуй 2 хвилини.
8. Креветки у вершково-соєвому соусі
Підійдуть вершки будь-якої жирності – це не важливо.
Тобі знадобиться: 300 г креветок, 3 зубчики часнику, 200 мл вершків, 2 ст. соєвого соусу, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Обсмажити креветки в панцирах з подрібненим часником у вершковому маслі до рум'яності. Влий вершки, протушкуй 1 хвилину і додай соєвий соус зі спеціями. Протушкуй ще 2 хвилини і подавай до столу.
9. Креветки у вершковому соусі з песто
Не найочевидніший, але неймовірно смачний рецепт вершкового соусу для креветок.
Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 60 г вершкового масла|мастила|, 240 мл 33% вершків, 40 г соусу песто, 40 г пармезану.
Приготування: Розтопи вершкове масло на сковороді, влий вершки, приправ і трохи увари, постійно помішуючи. Додай тертий пармезан і песто, і протушкуй соус ще пару хвилин. Додай креветок та туши всі разом до їхньої готовності.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш
10. Креветки у вершковому соусі з броколі та шпинатом
Особливо смачно виходить із гарніром з макаронів або спагетті.
Тобі знадобиться: 300 г креветок, 150 г шпинату, 100 г броколі, 150 мл 30% вершків, 50 г пармезану, 4 зубчики часнику, 20 г фіолетової цибулі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж броколі, подрібни часник і цибулю, очисти креветок і обсмаж всі пару хвилин. Додай подрібнений шпинат і ще через 1 хвилину – вершки, тертий пармезан та спеції. Протушкуй блюдо ще 1-2 хвилини.
11. Креветки з грибами у вершковому соусі
Звичайних печериць буде більш ніж достатньо.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 300 г грибів, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 125 мл бульйону, 350 мл вершків, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. італійських трав, 0,5 ч. л. паприки, спеції.
Приготування: Обсмажити цибулю та часник на вершковому маслі до прозорості, додати креветок і смажити 2-3 хвилини, помішуючи. Приправ, перемішай і відклади креветок убік, а в тій же сковороді – обсмажити нарізані гриби. Поверни до них креветок, влий вершки і бульйон, всип тертий сир і протушкуй разом 2-3 хвилини після кипіння.
12. Креветки з помідорами чері у вершковому соусі
Для легкої та приємної кислинки – додай у вершки ложку жирної сметани.
Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 30 г твердого сиру, 250 мл вершків, 1 пучок зелені, 6 помідорів чері, 5 зубчиків часнику, спеції.
Приготування: Розріж помідори чері навпіл, подрібни часник і обсмаж всі 2 хвилини. Додай креветок і ще через 1 хвилину влий вершки. Приправ та готуй ще 2-3 хвилини, помішуючи. Наприкінці приготування – додай тертий сир та рубану зелень, і зніми все з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua