12 найсмачніших рецептів креветок у вершковому соусі

Креветок у вершковому соусі можна додати в скарбничку вишуканих, але при цьому простих у приготуванні домашніх страв. Дуже апетитні та смачні, вони нікого не залишать байдужим. При цьому подавати їх можна як основну страву або разом із гарніром. Розповідаємо 12 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Креветки у вершковому соусі з сиром
  • 2. Креветки у вершковому соусі з часником та петрушкою
  • 3. Креветки в панцирах у вершковому соусі
  • 4. Креветки у вершковому соусі з білим вином
  • 5. Креветки у вершковому соусі з куркумою
  • 6. Креветки у вершковому соусі в мультиварці
  • 7. Креветки у вершковому соусі на молоці
  • 8. Креветки у вершково-соєвому соусі
  • 9. Креветки у вершковому соусі з песто
  • 10. Креветки у вершковому соусі з броколі та шпинатом
  • 11. Креветки з грибами у вершковому соусі
  • 12. Креветки з помідорами чері у вершковому соусі
  • 1. Креветки у вершковому соусі з сиром

    Такі смачні та ніжні, що просто неможливо відірватися.

    Тобі знадобиться: 700 г креветок, 250 г вершків, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.

    Приготування: Очисти та обсмаж креветок до рум'яності. Додай подрібнений часник і спеції, і через кілька секунд влий вершки. Туши блюдо на слабкому вогні 1-2 хвилини, додай тертий сир і готуй, доки він не розплавиться. Додай рубану зелень і зніміть з вогню.

    2. Креветки у вершковому соусі з часником та петрушкою

    Ідеально поєднуються з вином, пивом, та й гарні власними силами.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, 800 г креветок, 3 ст.л. рубаної петрушки, 200 мл вершків.

    Злегка обсмаж часник на вершковому маслі, влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Додай очищених креветок, протушкуй 7-10 хвилин і додай рубану петрушку. Зніміть страву з вогню.

    Зараз читають:20 легких рецептів варення з нектаринів без кісточок

    3. Креветки в панцирах у вершковому соусі

    Виходить нітрохи не гірше за дорогу ресторанну страву!

    Тобі знадобиться: 300 г креветок, 200 мл вершків, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин до легкої золотистості. Додай креветки в панцирах, перемішай і тушкуй 2-3 хвилини. Влий вершки, приправ та туші ще 2-3 хвилини. Вимкни плиту і залиши страву на 5-7 хвилин настоятися під кришкою.

    4. Креветки у вершковому соусі з білим вином

    Готову страву радимо традиційно посипати рубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 3 ст. вершкового масла|мастила|, 500 г очищених креветок, 4 зубчики часнику, 120 мл білого сухого вина, 60 г пармезану, 350 мл 30% вершків, спеції.

    Приготування: Обсмаж креветок у вершковому маслі до легкої рум'яності, приправ та відклади. У тій же сковороді злегка обсмаж подрібнений часник, влий вино і випаруй його приблизно вдвічі на середньому вогні. Влий вершки і доведи до кипіння на слабкому вогні. Додай тертий пармезан і ще через 1-2 хвилини поверни туди креветки. Протушкуй все разом ще 2 хвилини.

    5. Креветки у вершковому соусі з куркумою

    Куркума надає не лише цікаві смакові нотки, а й апетитний золотистий відтінок.

    Тобі знадобиться: 600 г креветок, 2 цибулини, по 4 гілочки кінзи та петрушки, по 2 ст.л. вершкового та оливкового масел, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. куркуми, 400 мл 20% вершків.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на суміші масел до прозорості. Додай куркуму, перемішай і додай очищених креветок. Жар їх до красивого рожевого відтінку, помішуючи. Влий лимонний сік, додай рубану зелень і через 1 хвилину влий вершки. Доведи до кипіння і протушкуйте на сильному вогні до легкої густоти.

    6. Креветки у вершковому соусі в мультиварці

    Простий рецепт, з яким впорається навіть зовсім недосвідчений кулінар.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з аґрусу «Мохіто»

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 55 г вершкового масла|мастила|, зелень, спеції, 500 мл 33% вершків, 100 г сиру.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, очисти креветок і виклади все з вершковим маслом у чашу мультиварки. Увімкніть режим «Випічка» на 20 хвилин. Через 10 хвилин додай вершки, тертий сир, спеції та зелень. Готуй до кінця режиму.

    7. Креветки у вершковому соусі на молоці

    Для загусання такого соусу знадобиться трохи борошна, але дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 склянка молока, 2 ч. л. муки|борошна|, 3 ч.л. вершкового масла|мастила|, 2 цибулини.

    Приготування: Креветок відвари до готовності та очисти. Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий молоко, постійно помішуючи, і доведи майже до кипіння. Паралельно обсмаж до золотистої цибулі. Відправ у соус смажену цибулю і креветок, і протушкуй 2 хвилини.

    8. Креветки у вершково-соєвому соусі

    Підійдуть вершки будь-якої жирності – це не важливо.

    Тобі знадобиться: 300 г креветок, 3 зубчики часнику, 200 мл вершків, 2 ст. соєвого соусу, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Обсмажити креветки в панцирах з подрібненим часником у вершковому маслі до рум'яності. Влий вершки, протушкуй 1 хвилину і додай соєвий соус зі спеціями. Протушкуй ще 2 хвилини і подавай до столу.

    9. Креветки у вершковому соусі з песто

    Не найочевидніший, але неймовірно смачний рецепт вершкового соусу для креветок.

    Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 60 г вершкового масла|мастила|, 240 мл 33% вершків, 40 г соусу песто, 40 г пармезану.

    Приготування: Розтопи вершкове масло на сковороді, влий вершки, приправ і трохи увари, постійно помішуючи. Додай тертий пармезан і песто, і протушкуй соус ще пару хвилин. Додай креветок та туши всі разом до їхньої готовності.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    10. Креветки у вершковому соусі з броколі та шпинатом

    Особливо смачно виходить із гарніром з макаронів або спагетті.

    Тобі знадобиться: 300 г креветок, 150 г шпинату, 100 г броколі, 150 мл 30% вершків, 50 г пармезану, 4 зубчики часнику, 20 г фіолетової цибулі, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж броколі, подрібни часник і цибулю, очисти креветок і обсмаж всі пару хвилин. Додай подрібнений шпинат і ще через 1 хвилину – вершки, тертий пармезан та спеції. Протушкуй блюдо ще 1-2 хвилини.

    11. Креветки з грибами у вершковому соусі

    Звичайних печериць буде більш ніж достатньо.

    Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 300 г грибів, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 125 мл бульйону, 350 мл вершків, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. італійських трав, 0,5 ч. л. паприки, спеції.

    Приготування: Обсмажити цибулю та часник на вершковому маслі до прозорості, додати креветок і смажити 2-3 хвилини, помішуючи. Приправ, перемішай і відклади креветок убік, а в тій же сковороді – обсмажити нарізані гриби. Поверни до них креветок, влий вершки і бульйон, всип тертий сир і протушкуй разом 2-3 хвилини після кипіння.

    12. Креветки з помідорами чері у вершковому соусі

    Для легкої та приємної кислинки – додай у вершки ложку жирної сметани.

    Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 30 г твердого сиру, 250 мл вершків, 1 пучок зелені, 6 помідорів чері, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Розріж помідори чері навпіл, подрібни часник і обсмаж всі 2 хвилини. Додай креветок і ще через 1 хвилину влий вершки. Приправ та готуй ще 2-3 хвилини, помішуючи. Наприкінці приготування – додай тертий сир та рубану зелень, і зніми все з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *