15 простих рецептів шарлотки з персиками

Традиційна шарлотка з яблуками – перевірений роками варіант, але завжди хочеться більше різноманітності. Саме тому цього разу пропонуємо використовувати персики для її приготування – свіжі чи консервовані на твій смак. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Шарлотка з персиками – класичний рецепт
  • 2. Шарлотка з персиками на кефірі
  • 3. Шарлотка з персиками на молоці
  • 4. Шарлотка з персиками на вершковому маслі
  • 5. Шарлотка з персиками на сметані
  • 6. Шарлотка з сиром та персиками
  • 7. Шарлотка на майонезі з персиками
  • 8. Шарлотка з персиками та малиною
  • 9. Шарлотка з персиками у мультиварці
  • 10. Пісна шарлотка з персиками
  • 11. Шарлотка з персиками на йогурті
  • 12. ПП-шарлотка з персиками на рисовому борошні
  • 13. Шарлотка з персиками та яблуками
  • 14. Шарлотка з персиками та бананами
  • 15. Шарлотка з персиками та грушами
  • 1. Шарлотка з персиками – класичний рецепт

    Тісто для класичної шарлотки складається з трьох основних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г цукру, 180 г борошна, 400 г персиків.

    Приготування: Наріж персики на невеликі шматочки. Зби міксером яйця з цукром, і поступово додай борошно. Виклади персики у форму, залий їх тістом і випікай шарлотку 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Шарлотка з персиками на кефірі

    Ще один дуже простий та доступний рецепт. Дістань кефір заздалегідь, щоб він був кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 400 г персиків, 300 г борошна, 3 яйця, 1 щіпка солі, 180 г цукру, 0,5 ч.л. соди.

    Збий міксером яйця з цукром, а кефір змішай з содою. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює, з сіллю. Наріж персики часточками. Вили половину тесту у форму, виклади персики і знову зали їх тестом. Випікай шарлотку 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Шарлотка з персиками на молоці

    Можеш додати до тіста трохи кориці або ваніліну.

    Тобі знадобиться: 120 г борошна, 80 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 500 г персиків, 100 мл молока, 3 ст. олії, 3 яйця.

    Зараз читають:20 приголомшливих рецептів джему з аґрусу

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром. Додай молоко і масло, і потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Довільно наріж персики, втрути їх у тісто, вилий його у форму і випікай шарлотку в духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    4. Шарлотка з персиками на вершковому маслі

    Відмінний варіант шарлотки для тих, хто любить пробувати щось оригінальне.

    Тобі знадобиться: 300 г персиків, 125 г борошна, 125 г вершкового масла|мастила|, 110 г цукру, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Зби м'яке масло з яйцями до пишності, додай цукор і знову зби. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади у форму нарізані персики, залий їх тістом і випікай шарлотку 40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    5. Шарлотка з персиками на сметані

    Щоб тісто було ніжнішим і пишнішим, використовуй сметану високої жирності.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 140 г цукру, 130 г сметани, 160 г борошна, 2 тріски ваніліну, 10 г розпушувача, 500 г персиків.

    Збий яйця з цукром і ваніліном, додай сметану і знову збий. Поступово додай просіяне борошно з розпушувачем. Наріж частину персиків часточками і виклади у форму, а решту – наріж дрібним кубиком, втрути в тісто і вили зверху. Випікай шарлотку 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Шарлотка з сиром та персиками

    Оригінальна і досить ситна шарлотка для домашнього чаювання.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г цукру, 300 г сиру, 300 г персиків, 240 г борошна, 100 мл олії, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збий міксером яйця з цукром, поступово влий олію і знову збий. Окремо зби або перетри сир, додай його в тісто і перемішай все до однорідності. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму і зверху виклади нарізані персики. Випікай шарлотку в духовці 45 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    7. Шарлотка на майонезі з персиками

    Майонез не впливає на смак тіста, зате робить його ще ніжнішим.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 1 склянка цукру, 3 ст. майонезу, 300 г персиків.

    Зараз читають:Компот зі сливи: 20 найкращих рецептів на будь-який смак

    Приготування: Збий яйця з цукром і додай майонез, а потім – борошно, що просіює, з розпушувачем. Довільно наріж персики і теж втрути їх у тісто. Вилий тісто у форму і випікай шарлотку 40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    8. Шарлотка з персиками та малиною

    Дуже смачне та ніжне поєднання начинки для шарлотки.

    Тобі знадобиться: 300 г персиків, 150 г малини, 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 яйця.

    Збий яйця з цукром до пишності. Поступово додай муку|борошно| з розпушувачем і вимішай тісто. Додай до нього нарізані персики, вилий у форму і виклади зверху малину. За бажанням – ще присип все цукром. Випікай шарлотку в духовці 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    9. Шарлотка з персиками у мультиварці

    Альтернативний спосіб випічки, щоб уникнути духовки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 400 г персиків.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай борошно з розпушувачем і перемішай. У змащену олією чашу мультиварки виклади нарізані персики, залий їх тестом та включи режим «Випічка» на 50 хвилин.

    10. Пісна шарлотка з персиками

    Ідеальний рецепт, а ще зовсім без яєць та молочних продуктів.

    Тобі знадобиться: 220 г муки|борошна|, 1 апельсин, 1,5 ч.л. розпушувача, 100 мл води, 100 мл рослинної олії, 150 г цукру, 2 щіпки ваніліну, 1 щіпка солі, 300 г персиків.

    Приготування: Змішай воду, цукор, сіль та ванілін. Додай олію, цедру апельсина і 100 мл його соку. Поступово додай борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішай тісто. Втрути в нього нарізані персики, вилий тісто у форму і випікай шарлотку 40 хвилин при 180 градусах.

    11. Шарлотка з персиками на йогурті

    Для цієї шарлотки підійде як звичайний йогурт, так і солодкий із добавками.

    Тобі знадобиться: 300 г персиків, 170 мл йогурту, 2 яйця, 2 склянки борошна, 120 г цукру, 1,5 ч.л. соду, 1 щіпка солі.

    Збий яйця з цукром, додай йогурт і знову збий. Додай просіяне борошно з содою та сіллю. Вили половину тесту у форму, виклади нарізані персики і залий їх тестом. Випікай шарлотку близько 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    12. ПП-шарлотка з персиками на рисовому борошні

    Замість рисового молока підходить і інше рослинне – соєве, кокосове, мигдальне.

    Тобі знадобиться: 120 мл рисового молока, 30 г кокосової олії, 1 ч.л. розпушувача, 180 г рисової муки, 2 яйця, 350 г персиків, цукор або замінник за смаком.

    Збий міксером яйця з цукром або замінником. Додай рисове молоко і зби ще раз. Додай просіяне рисове борошно і розпушувач, і знову збий. Вилий тісто у форму, виклади зверху часточки персиків і випікай шарлотку 40 хвилин при 180 градусах.

    13. Шарлотка з персиками та яблуками

    Іноді не завадить знову повернутися до класики!

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 2 ч.л. розпушувача, 2 яблука, 5 персиків, 0,5 ч.л. кориці.

    Збий яйця з цукром і додай борошно з розпушувачем і корицею. Виклади у форму нарізані часточками яблука, зали їх тестом і зверху виклади нарізані персики. Випікай шарлотку 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    14. Шарлотка з персиками та бананами

    Якщо не любиш надто солодку випічку, тоді візьми менше цукру.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 1-2 банани, 2 персики, 120 г цукру, 120 г борошна.

    Приготування: Збий яйця з цукром до пишності і додай борошно, що просіює. Довільно наріж банани та персики, втрути їх у тісто і випікай шарлотку 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Шарлотка з персиками та грушами

    Перед випіканням можна ще трохи присипати фрукти коричневим цукром.

    Тобі знадобиться: 4 груші, 3 персики, 150 г борошна, 75 г цукру, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 80 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Зби м'яке вершкове масло з цукром і поштучно додай яйця, продовжуючи збивати. Додай ванілін і розпушувач, а потім просіяне борошно. Наріж часточками груші та персики, виклади їх у форму та залий зверху тестом. Випікай шарлотку 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *