Кальмари у клярі: 20 простих рецептів на будь-який смак

Така закуска часто зустрічається в меню кафе та ресторанів. Але що робити, якщо хочеться поласувати нею у затишній домашній обстановці? Відповідь одна: приготувати кальмари в клярі самостійно. І в цьому тобі допоможе наша добірка із 20 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Заморожені кальмари у клярі
  • 2. Кальмари у пишному клярі
  • 3. Кільця кальмара в клярі з кукурудзяним паніровкою
  • 4. Кальмари в клярі зі сметани та гірчиці
  • 5. Кальмари у клярі з часником
  • 6. Кальмари у пивному клярі
  • 7. Кальмари в клярі та панірувальних сухарях у фритюрі
  • 8. Кальмари у клярі на грилі
  • 9. Кальмари в клярі по-італійськи
  • 10. Кальмари в клярі зі сметаною та кетчупом
  • 11. Кальмари в клярі з паніровкою з кукурудзяних пластівців
  • 12. Кальмари у сирно-гірчичному клярі
  • 13. Кальмари у клярі без яєць
  • 14. Кальмари в клярі з копченою паприкою
  • 15. Кальмари в клярі з майонезу
  • 16. Кальмари в клярі китайською
  • 17. Кальмари у вершково-імбірному клярі
  • 18. Кальмари в клярі з мінералкою
  • 19. Кальмари у лимонному клярі
  • 20. Кальмари у клярі на молоці без яєць
  • 1. Заморожені кальмари у клярі

    Консистенція кляру повинна вийти такою самою, як тісто на оладки.

    Тобі знадобиться: 500 г заморожених кальмарів, 2 яйця, 150 г борошна, 150 мл олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Кальмари розморозь при кімнатній температурі , очисти і промою. Наріж кільцями, збризкати лимонним соком і прибери убік на 10 хвилин. Яйця трохи збий з меленим перцем і сіллю. Висип 2 ст.л. муки|борошна| і перемішай до однорідності. Обваляй кальмари в борошні, що залишилося, обмакни в кляр і обсмаж на розпеченій олії до готовності.

    2. Кальмари у пишному клярі

    Швидкий рецепт на усі випадки життя.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 1 яйце, 2 ст. сметани, 150 г муки|борошна|, 1 ст.л. крохмалю, 0,5 ч.л. соди, 150 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 8 г солі.

    Приготування: Підготуй та наріж кальмари кільцями. Яйце злегка збийте зі сметаною, содою, перцем і сіллю. Додай крохмаль, 1 ст. муки|борошна| і перемішай до однорідності. Обвалюй кальмари в борошні, що залишилося, вмокни їх в кляр і виклади на розігріту сковорідку з маслом. Обсмажуйте по 1 хвилині з кожного боку.

    3. Кільця кальмара в клярі з кукурудзяним паніровкою

    Ніжний кальмар у хрусткій оболонці.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 1 ст. гірчиці, сік половини лимона, 2 яйця, 2 ст. крохмалю, 100 пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 150 мл олії, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Кальмари промий, обсуши і наріж кільцями. Збризкати соком лимона, перемішай і прибери у бік на 10 хвилин. Яйця збий із сіллю та спеціями. Додай гірчицю, крохмаль та перемішай. Запануй кальмари в пшеничній борошні, вмокни в кляр і виваляй у кукурудзяному борошні. Виклади на розігріту сковорідку з олією та обсмаж їх до готовності.

    4. Кальмари в клярі зі сметани та гірчиці

    Можна використовувати гірчицю різного ступеня гостроти.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 1 ст. сметани, 1 ст. гірчиці, 2 ст. крохмалю, 150 г борошна, 140 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.

    Злегка збий яйця з коріандром і сіллю. Додай сметану, гірчицю, крохмаль і перемішай до однорідності. Кальмари наріж кільцями, обваляй у борошні, вмокни в кляр і виклади на розігріту сковороду з олією. Обсмажуйте їх на швидкому вогні 1,5-2 хвилини.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів полуниці у власному соку на зиму

    5. Кальмари у клярі з часником

    Ароматно та дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 300 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 100 г борошна, 1 ч.л. крохмалю, сік половини лимона, 100 мл олії, 0,5 ч.л. солі.

    Кальмари очисти , промий і ретельно обсуши паперовим рушником. Наріж кільцями, збризкати лимонним соком і залиш на 15 хвилин при кімнатній температурі. Яйця злегка збий із сіллю, додай подрібнений часник, крохмаль та 1 ст.л. борошна. Перемішати кляр до однорідності. Запануй кальмари в борошні, що залишилося, обмакни в кляр і обсмаж на маслі до готовності.

    6. Кальмари у пивному клярі

    Однаково смачно у гарячому та холодному вигляді.

    Тобі знадобиться: 600 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 100 мл світлого пива, 2 ст. крохмалю, 150 г борошна, 150 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Кальмари підготуй, наріж, присип меленим перцем і прибери на 10 хвилин. Яйця злегка збий із сіллю. Додай пиво, крохмаль, 1 ст. муки|борошна| і перемішай кляр до однорідності. Обвалюй кальмари в борошні, що залишилося, вмокни їх в кляр і виклади на розігріту сковорідку з маслом. Обсмажити на швидкому вогні до золотистого кольору з обох боків.

    7. Кальмари в клярі та панірувальних сухарях у фритюрі

    За бажанням у панування можна додати трохи кунжуту.

    Тобі знадобиться: 500 г заморожених кальмарів, 2 яйця, 1 ст. сметани, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 150 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 1,5 склянки панірувальних сухарів, 500 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Кальмари розморозь , очисти, промий і наріж кільцями. Яйця злегка збий зі сметаною, спеціями та сіллю. Всип соду, крохмаль і перемішай. Обвалюй кальмари в борошні, вмокни в кляр і виваляй у сухарях. Розігрій фритюр з олією до 170 градусів, додай кальмари і готуй їх до золотистої скоринки. Вилови кальмари шумівкою і виклади на паперову серветку.

    8. Кальмари у клярі на грилі

    Не забувай змащувати олією поверхню гриля!

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 100 г яєчних білків, 2 ст. крохмалю, 140 г муки|борошна|, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 100 мл сильногазованої мінеральної води.

    Кальмари очисти , промий і наріж кільцями. Збризкати лимонним соком, накрий харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин. Злегка збийте білки з перцем і сіллю. Додай мінералку, крохмаль, 1 ст. борошна та перемішай. Запануй кальмари в борошні, вмокни в кляр і виклади на розігрітий гриль. Обсмаж їх 40-60 секунд з одного боку, а потім переверни на іншу.

    9. Кальмари в клярі по-італійськи

    Традиційно подаються з келихом ігристого вина.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 3 ст. білого вина, 3 ст. лимонного соку, 2 яйця, 20 г кукурудзяного крохмалю, 1 ст. кукурудзяного борошна, 1 склянка пшеничного борошна, 200 мл олії, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. солі.

    Кальмари підготуй , наріж кільцями і склади в миску. Додай вино, лимонний сік, чебрець і залиши все на 15 хвилин маринуватися при кімнатній температурі. Злегка збий яйця із сіллю. Всип кукурудзяне борошно, крохмаль і добре перемішай. Обваляй кальмари в пшеничній борошні, вмокни в кляр і виклади на розігріту сковороду з олією. Обсмажуйте по 1 хвилині з кожного боку.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів конфітюру з полуниці

    10. Кальмари в клярі зі сметаною та кетчупом

    Більше пікантний варіант вийде, якщо додати в кляр трохи часнику.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 1 яйце, 1 ст. сметани, 1 ст. гострого кетчупу, 150 г борошна, 1 ст. крохмалю, 160 мл олії, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Промий, обсуши та наріж кальмари кільцями. Злегка збий яйце зі сметаною, кетчупом та сіллю. Всип крохмаль і перемішай кляр до однорідності. Запануй кальмари в борошні, вмочіть в кляр і обсмаж на маслі по 1 хвилині з кожного боку.

    11. Кальмари в клярі з паніровкою з кукурудзяних пластівців

    Рекомендуємо попередньо підсушити пластівці пару хвилин у духовці.

    Тобі знадобиться: 600 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 150 г борошна, 2 склянки несолодких кукурудзяних пластівців, 250 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Підготуй та наріж кальмари кільцями. Яйця злегка збий зі спеціями та сіллю. Висип крохмаль, 1 ст.л. муки|борошна| і перемішай до однорідності. Розкриш кукурудзяні пластівці за допомогою качалки або у ступці. Обваляй кальмари в борошні, вмочіть в кляр і запануй у розфарбованих пластівцях. Виклади їх на розігріту сковороду з олією та обсмаж з двох сторін до золотистого кольору.

    12. Кальмари у сирно-гірчичному клярі

    Підійде будь-який твердий сир на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 600 г охолоджених кальмарів, 100 г твердого сиру, 2 ст. гірчиці, 2 яйця, 2 ст. крохмалю, 1 склянка борошна, 180 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Злегка збий яйця з чорним перцем і сіллю. Додай тертий сир, гірчицю, крохмаль та 1 ст.л. борошна. Перемішати кляр до однорідності. Наріж кальмари кільцями, обваляй їх у муці і вмокни в кляр. Жар кальмари на розпеченій сковороді з олією 1,5-2 хвилини.

    13. Кальмари у клярі без яєць

    Відмінний рецепт, якщо у холодильнику закінчилися яйця.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 0,5 ч.л. соди, 100 мл сильногазованої мінералки, 150 г кукурудзяного борошна, 200 г пшеничного борошна, 150 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай кукурудзяне борошно, соду, сіль та перець. Влий воду і перемішай до однорідності. Кальмари наріж кільцями, обваляй у пшеничній борошні, вмокни в кляр і обсмаж на маслі до рум'яної скоринки з двох сторін.

    14. Кальмари в клярі з копченою паприкою

    Подавай готові кальмари на подушці зі свіжої зелені.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 1 ст. крохмалю, 1 ст.л. кукурудзяного борошна, 150 г пшеничного борошна, сік половини лимона, 250 мл олії, 1 ч.л. копченої паприки, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.

    Кальмари очисти , промий і наріж кільцями. Збризкайте лимонним соком, присип коріандром і прибери в бік на 10 хвилин. Злегка збий яйця з паприкою та сіллю. Всип крохмаль, кукурудзяне борошно і перемішай кляр до однорідного стану. Запануй кальмари в пшеничній борошні, вмокни в кляр і виклади на розігріту сковорідку з олією. Обсмажити їх на швидкому вогні по 1 хвилині з кожного боку.

    15. Кальмари в клярі з майонезу

    Щоб олія не пінилася, всип у сковорідку трохи солі.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок

    Тобі знадобиться: 600 г охолоджених кальмарів, 3 ст. майонезу, 2 яйця, 2 ст.л. крохмалю, 1 склянка борошна, 180 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Злегка збий яйця з чорним перцем і сіллю. Додай майонез, крохмаль, 1 ст. муки|борошна| і перемішай до однорідності. Підготовлені кальмари наріж кільцями, обваляй у борошні та вмокни в кляр. Обсмажити на олії до рум'яної скоринки з обох боків.

    16. Кальмари в клярі китайською

    Подавай з улюбленими соусами та шматочками лимона.

    Тобі знадобиться: 300 г охолоджених кальмарів, 2 зубчики часнику, 2 ст. соєвого соусу, 2 яйця, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 склянка борошна, 1 склянка панірувальних сухарів, 0,5 ч.л. розпушувача, 180 мл олії, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. солі.

    Яйця злегка збий зі спеціями і сіллю. Додай соєвий соус, крохмаль, 1 ст.л. борошна, розпушувач та пропущений через прес часник. Перемішайте кляр до однорідного стану. Кальмари підготуй, наріж кільцями і запануй їх в борошні, що залишилося. Обмакни в кляр, виваляй у сухарях і обсмаж на олії до готовності.

    17. Кальмари у вершково-імбірному клярі

    Яйця для кляра краще збивати за допомогою вилки.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 2 яйця, 100 мл вершків, 30 г крохмалю, 150 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. тертого імбиру, 150 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Очисти, промий і наріж кальмари кільцями. Яйця злегка збийте з перцем і сіллю. Додай імбир, вершки, крохмаль, розпушувач, 1 ст.л. муки|борошна| і перемішай до однорідності. Обваляй кальмари в борошні, що залишилося, обмакни в кляр і обсмаж на маслі до готовності.

    18. Кальмари в клярі з мінералкою

    Апетитна закуска, яка зникає зі столу за лічені хвилини.

    Тобі знадобиться: 300 г охолоджених кальмарів, 1 яйце, 150 мл сильногазованої мінералки, 1 склянка борошна, 1 ст.л. крохмалю, 100 мл лимонного соку, 180 мл олії, 0,5 ч.л. солі.

    Кальмари очисти , промий і наріж кільцями. Додай лимонний сік, перемішай і прибери на 15 хвилин. Злегка збий яйце з сіллю та мінералкою. Додай крохмаль, 1 ст. борошна і добре перемішай. Запануй кальмари в борошні, що залишилося, обмакни в кляр і обсмажуй їх на маслі по 1 хвилині з кожного боку.

    19. Кальмари у лимонному клярі

    Оригінальний варіант для любителів спробувати щось нове.

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 1/2 лимона, 2 яйця, 1/2 склянки молока, 200 г борошна, 250 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Яйця злегка збий з сіллю і перцем. Лимон очисти від шкірки, подрібни в блендері і додай у яєчну масу. Всип половину борошна, влий молоко і перемішай до однорідності. Наріж кальмари кільцями, обваляй їх в борошні, що залишилося, обмакни в кляр і обсмажуйте на маслі 1,5-2 хвилини.

    20. Кальмари у клярі на молоці без яєць

    Виходить дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 500 г охолоджених кальмарів, 250 г борошна, 100 мл молока, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. крохмалю, 180 мл олії, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай молоко, хмелі-сунелі, сіль, крохмаль, розпушувач та 1 ст.л. борошна. Підготуй, наріж і запануй кальмари в борошні, що залишилося. Вмочіть їх у кляр, виклади на розігріту сковороду з маслом і обсмаж до золотистого кольору з обох боків.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *