Булгур на сковороді: 15 найсмачніших та незвичайних рецептів

Булгур є досить недорогою і універсальною крупою, яка ще й відмінно поєднується з овочами або іншими добавками. Приготувати булгур можна різними способами, але сьогодні ми пропонуємо зробити це на сковороді. Ділимося 15 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Булгур із овочами на сковороді
  • 2. Булгур із куркою на сковороді
  • 3. Булгур із фаршем та чорносливом на сковороді
  • 4. Булгур із беконом на сковороді
  • 5. Булгур з баклажанами та помідорами на сковороді
  • 6. Булгур із креветками та зеленим горошком на сковороді
  • 7. Булгур із грибами на сковороді
  • 8. Булгур із м'ясом на сковороді
  • 9. Булгур у томаті на сковороді
  • 10. Булгур із яйцем та зеленню на сковороді
  • 11. Булгур з овочами та сиром на сковороді
  • 12. Булгур із гарбузом на сковороді
  • 13. Булгур зі шпинатом на сковороді
  • 14. Булгур із тофу на сковороді
  • 15. Булгур з індичкою у сметані на сковороді
  • 1. Булгур із овочами на сковороді

    У цей рецепт можеш просто додати будь-яку заморожену овочеву суміш.

    Тобі знадобиться: 1 склянка булгура, 2 склянки води, 1 цибулина, 2 помідори, 1 стебло селери, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, спеції, зелень, 10 г вершкового масла.

    Приготування: Промий та злегка обсмаж булгур на сухій сковороді. Додай олію і подрібнену цибулю, і смаж 2-3 хвилини. Всип подрібнений селера, перець і морква.

    Перемішай, посип все спеціями, зеленню та часником. Виклади кружечки помідорів, зали гарячою водою і доведи до кипіння, більше не перемішуючи. Готуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні і лише потім перемішай. Додай вершкове масло і подавай до столу.

    2. Булгур із куркою на сковороді

    Смачна та ситна основна страва, яка підійде всій родині.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 180 г булгура, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 жменю кукурудзи, 1 жменю стручкової квасолі, спеції.

    Приготування: Відвари булгур до готовності. Наріж і обсмаж куряче філе до золотистості, додай до неї болгарський перець і моркву, і жар ще 5-7 хвилин. Всип кукурудзу та квасолю, а через 3 хвилини – булгур. Приправ, додай кілька ложок води і протушкуй все під кришкою ще 5-7 хвилин на слабкому вогні.

    3. Булгур із фаршем та чорносливом на сковороді

    Таку страву, незважаючи на її простоту, можна приготувати навіть на свято.

    Тобі знадобиться: 200 г булгуру, 350 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 50 г чорносливу, спеції, 400 мл води.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів повидла з ранеток

    Приготування: Наріж цибулю і моркву, обсмаж їх до м'якості, всип нарізаний чорнослив і жар ще 2-3 хвилини. Додай фарш, приправ та продовжуй смажити на сильному вогні до зміни кольору. Всип булгур, перемішай, залий все гарячою водою і туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    4. Булгур із беконом на сковороді

    Замість бекону можеш використовувати шинку чи копчене сало.

    Тобі знадобиться: 250 г булгуру, 250-300 г бекону, 1 цибулина, 1 морква, 100-150 мл сметани, 500 мл окропу, спеції.

    Приготування: Наріж бекон кубиком, подрібни цибулю та обсмаж їх на сковороді до золотистості. Всип терту моркву і смажу ще трохи. Всип промитий булгур, продовжуй смажити 2 хвилини. Додай сметану та спеції, через 1 хвилину влий окріп і доведи до кипіння. Туші 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою, періодично помішуючи.

    5. Булгур з баклажанами та помідорами на сковороді

    Пісна каша, яка чудово обійдеться навіть без м'яса.

    Тобі знадобиться: 180 г булгуру, 250 мл води, 400 г баклажанів, 50 г моркви, 400 г помідорів, 120 г болгарського перцю, 0,5 ч.л. копченої паприки, 0,5 ч. л. каррі, спеції.

    Приготування: Промий булгур і наріж всі овочі кубиком. Обсмаж баклажани до рум'яності, додай до них моркву з перцем і жар ще 5-7 хвилин. Додай помідори та спеції, готуй ще 5 хвилин і засип булгур. Влий воду, перемішай, доведи до кипіння і туши всі разом 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Булгур із креветками та зеленим горошком на сковороді

    Любителі морепродуктів не зможуть встояти!

    Тобі знадобиться: 5 ст. булгура, 150 г очищених креветок, 50 г зеленого горошку, 1 зубчик часнику, 1 помідор, 1 пучок петрушки, спеції.

    Приготування: Промий і обсмаж булгур на сковороді в невеликій кількості масла. Після чого влий воду, щоб вона повністю покривала, приправ і готуй під кришкою 20-25 хвилин на слабкому вогні. Окремо обсмажити креветок з часником 2-3 хвилини, додати горошок з помідором і смажити ще 5-7 хвилин. Відправ креветок до булгуру, посип рубаною петрушкою і готуй все разом ще 2-3 хвилини.

    7. Булгур із грибами на сковороді

    Легкий та універсальний гарнір практично до чого завгодно.

    Тобі знадобиться: 1 склянка булгура, 2 склянки води, 1 цибулина, 200 г грибів, 1 морква, спеції.

    Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані гриби та туші всі разом до золотистості. Засип промитий булгур, приправ, перемішай і смажу ще 2 хвилини. Влий гарячу воду, доведи до кипіння і готуй булгур 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    8. Булгур із м'ясом на сковороді

    Для цього рецепту однаково добре підійде як свинина, так і яловичина.

    Тобі знадобиться: 1 склянка булгуру, 400 г свинини чи яловичини, 1 цибулина, 1 морква, 150 г зеленого горошку, 1 болгарський перець, 2 помідори, 2 склянки води, спеції.

    М'ясо наріж смужками і обсмаж до рум'яності . Наріж всі овочі середніми шматочками. Додай цибулю та моркву до м'яса, а через 5 хвилин – перець із помідорами. Ще через кілька хвилин всип промитий булгур, спеції та залий все гарячою водою. Помірно посип зеленим горошком, доведи до кипіння і туші 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    9. Булгур у томаті на сковороді

    Найкраще використовувати домашній томатний сік з м'якоттю та без зайвих добавок.

    Тобі знадобиться: 1 склянка булгура, 2 склянки томатного соку, 100 г цибулі, 100 г моркви, 150 г суміші заморожених овочів на смак, 150 г кабачків, спеції.

    Приготування: Довільно наріж свіжі овочі та обсмаж їх разом із замороженими близько 5-7 хвилин до рум'яності. Всип промитий булгур і спеції, перемішай і залий все томатним соком. Туші 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    10. Булгур із яйцем та зеленню на сковороді

    Такий рецепт відмінно підійде на сніданок чи замість гарніру.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки булгура, 2 склянки води, 1/2 пучка кропу, 1 яйце, спеції.

    Трохи обсмаж промитий булгур на сухій сковороді , залий його водою, приправ і доведи до кипіння. Готуй на середньому вогні, помішуючи, а коли вся вода вбереться – влий збите яйце і знову перемішай. Готуйте ще 5 хвилин, помішуючи, додай зелень і зніміть страву з вогню.

    11. Булгур з овочами та сиром на сковороді

    Якщо вдома залишилося трохи сиру – сміливо додай його сюди.

    Тобі знадобиться: 250 г булгуру, 200 г твердого сиру, 100 г цибулі, 150 г моркви, 3 зубчики часнику, 500 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, часник і моркву, і обсмаж їх до м'якості. Засип промитий булгур, перемішай і приправ. Жарь ще 2-3 хвилини, залий гарячою водою і готуй під кришкою близько 15 хвилин на слабкому вогні. Посип тертим сиром, перемішай і готуй ще 5 хвилин.

    Зараз читають:Домашня гречана каша: секрети ідеального рецепту на воді

    12. Булгур із гарбузом на сковороді

    Яскрава сезонна страва, яка захочеться готувати знову і знову.

    Тобі знадобиться: 1 склянка булгура, 1 цибулина, 300 г гарбуза, 2 зубчики часнику, 1 морква, спеції, зелень.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю з морквою. Додай нарізаний кубиком гарбуз, промитий булгур та спеції. Помішуючи, смажу все ще кілька хвилин. Влий приблизно 2 склянки окропу і готуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці готування – додай часник та зелень.

    13. Булгур зі шпинатом на сковороді

    Для багатшого смаку – додай ще кілька ложок вершкового масла.

    Тобі знадобиться: 120 г булгуру, 1/2 цибулини, 1 морква, 100 г шпинату, 250 мл води, спеції.

    Приготування: Відвари булгур до готовності. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5-7 хвилин. Всип подрібнений шпинат і протушкуй ще 2 хвилини. Приправ, додай булгур і протушкуй все разом ще 2 хвилини.

    14. Булгур із тофу на сковороді

    Повний і веганський рецепт.

    Тобі знадобиться: 150 г тофу, 1 склянка булгура, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 400 мл води, 4 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. паприки, 1 ст. кунжуту, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, кунжут, паприку та спеції. Наріж тофу кубиком і замарин його в цій суміші на 20 хвилин. Трохи обсмаж промитий булгур у невеликій кількості олії, залий гарячою водою та туші до готовності.

    Окремо дрібно наріж овочі. Обсмаж цибулю з морквою, додай тофу і смажу ще кілька хвилин. Додай помідор і влий маринад від тофу, протушкуй всі 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Всип булгур, перемішай і готуй все ще 5-7 хвилин.

    15. Булгур з індичкою у сметані на сковороді

    Індичку також можна замінити куркою чи іншим м'ясом на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г філе індички, 150 г булгура, 1 болгарський перець, 450 мл води, 3 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж або пропусти філе індички через м'ясорубку. Обсмаж фарш зі спеціями майже до готовності, всип дрібно нарізаний перець і жар ще 3 хвилини. Додай сметану і промитий булгур, перемішай і влий гарячу воду. Доведи до кипіння та готуй 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *