10 найкращих рецептів грибного соусу з печериць

Смачний, ароматний та універсальний грибний соус із печериць підійде до будь-якого м'яса, риби, гарнірів або закусок. За бажання – подрібни готовий соус за допомогою блендера. Розповідаємо 10 найпростіших рецептів приготування!

Зміст

  • 1. Грибний соус із шампіньйонів із вершками
  • 2. Грибний соус із шампіньйонів на молоці
  • 3. Грибний соус із шампіньйонів зі сметаною
  • 4. Грибний соус із шампіньйонів на бульйоні
  • 5. Грибний соус із шампіньйонів із сиром
  • 6. Соус із печериць на грибному бульйоні
  • 7. Пісний грибний соус із печериць
  • 8. Грибний соус із шампіньйонів із вершками та білим вином
  • 9. Грибний соус з маринованих печериць з майонезом
  • 10. Грибний соус з печериць з вином та соєвим соусом
  • 1. Грибний соус із шампіньйонів із вершками

    Сюди найкраще підійдуть вершки середньої жирності.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 1 цибулина, 200 мл вершків, 1/2 склянки окропу, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. борошна, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно наріж печериці та цибулю. Обсмаж їх на вершковому маслі до випаровування вологи. Всип борошно і спеції, перемішай і влий окріп. Знову добре перемішай і поступово влий теплі вершки, продовжуючи помішувати. Зніми соус із вогню, не доводячи до кипіння.

    2. Грибний соус із шампіньйонів на молоці

    Соус на молоці виходить менш калорійним, ніж жирних вершках.

    Тобі знадобиться: 200 г печериць, 40 г вершкового масла, 1 цибуля-порей, 1,5 ст.л. борошна, 250 мл молока, спеції.

    Приготування: Наріж печериці та порей. Обсмажити цибулю кілька хвилин на вершковому маслі, додати гриби і смажити до готовності. Розмішай борошно в молоці, щоб не було грудочок. Влий до печериць, приправ і знову все перемішай. Протушкувати соус до густоти на слабкому вогні.

    Зараз читають:20 швидких та смачних соусів для курки

    3. Грибний соус із шампіньйонів зі сметаною

    Кислинка сметани ідеально поєднується з грибами в різних стравах.

    Тобі знадобиться: 250 г печериць, 100 г сметани, 1 цибулина, 1/2 пучка зелені, 10 г борошна, 20 г вершкового масла|мастила|, 100 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю з грибами та обсмаж їх на вершковому маслі майже до готовності. Додай борошно зі спеціями, перемішай і влий воду зі сметаною. Знову все перемішай, доведи соус майже до кипіння, зніми з вогню і додай до нього рубану зелень.

    4. Грибний соус із шампіньйонів на бульйоні

    Відмінний рецепт соусу, якщо потрібно щось без молока, вершків та взагалі без лактози.

    Тобі знадобиться: 450 г печериць, 1 цибулина, 30 г борошна, 900 мл м'ясного бульйону, спеції, 2 гілочки чебрецю.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з печерицями до рум'яності. Додай борошно, перемішай і влий 200 мл бульйону. Знову перемішай, влий бульйон, що залишився, додай спеції і листочки чебрецю. Туші соус приблизно півгодини до густоти на вогні нижче за середній.

    5. Грибний соус із шампіньйонів із сиром

    Спробуй приготувати його із різними видами сиру для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 200 мл вершків, 150 г печериць, 60 г сиру, 50 г вершкового масла, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Зараз читають:20 супів із селери, які зможе приготувати кожен

    Приготування: Подрібни цибулю, часник і печериці, і обсмаж їх до випаровування вологи. Влий вершки, додай спеції, перемішай і протушкуй 10-15 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонний сік та тертий сир, прогрій соус до розчинення сиру та зніми з вогню.

    6. Соус із печериць на грибному бульйоні

    Самий насичений та ароматний грибний бульйон виходить із сухих грибів.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 200 мл грибного бульйону, 80 г цибулі, 40 г вершкового масла, 20 г борошна, 150 мл сметани, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю з грибами, обсмаж їх у вершковому маслі до готовності та влий гарячий бульйон. Додай борошно, ретельно все перемішай і кілька хвилин протушкуй. Додай сметану та спеції, протушкуй соус ще 2 хвилини і зніми з вогню. Дай йому трохи настоятися.

    7. Пісний грибний соус із печериць

    Незважаючи на відсутність молока чи вершків, у соусу все одно яскравий смак та ніжна текстура.

    Тобі знадобиться: 250 г печериць, 120 г цибулі, 2 зубчики часнику, 600 г води, 40 г борошна, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та печериці, обсмаж їх до готовності, додай борошно і перемішай. Влий половину води і знову перемішай. Влий воду, що залишилася, додай часник і спеції, і туши соус на слабкому вогні до густоти.

    8. Грибний соус із шампіньйонів із вершками та білим вином

    Ідеальний соус до червоного м'яса, а особливо до стейків.

    Зараз читають:Курячі грудки у вершковому соусі: 15 смачних та ситних рецептів

    Тобі знадобиться: 200 г печериць, 1 цибулина-шалот, 1 зубчик часнику, 200 мл жирних вершків, 1/2 склянки білого сухого вина, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка мускатного горіха, спеції.

    Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю, часник і печериці у вершковому маслі до рум'яності. Влий вино, доведи до кипіння і випаруй його. Додай вершки та спеції, і туші соус близько 7-10 хвилин на слабкому вогні до бажаної густоти.

    9. Грибний соус з маринованих печериць з майонезом

    Дуже швидкий та мінімалістичний рецепт соусу з яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 100 г маринованих печериць, 1 цибулина, 400 г майонезу, 3 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, кілька хвилин обсмаж її і додай дрібно нарізані мариновані печериці. Жар ще 3-4 хвилини, помішуючи. Блендером перебий майонез з грибами, спеціями та подрібненим кропом.

    10. Грибний соус з печериць з вином та соєвим соусом

    Рецепт, який припаде до смаку навіть вибагливим гурманам.

    Тобі знадобиться: 10 великих печериць, 200 мл молока, 150 мл сметани, 100 мл білого сухого вина, 2 ч.л. соєвого соусу, 2 ч.л. крохмалю, 1 гілочка чебрецю, спеції.

    Приготування: Наріж печериці, обсмаж їх майже до готовності та приправ. Змішай молоко, сметану та крохмаль. Доведи до кипіння, влий до грибів і перемішай. Додай решту інгредієнтів, знову доведи соус до кипіння і тушкуй його 7-10 хвилин під кришкою на слабкому вогні до густоти.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *