Найкраща відповідь на питання, що робити з великим літнім запасом кабачків – це заготівлі на зиму. Тут точно знайдуться варіанти солінь, салатів та іншої консервації на будь-який смак. Сьогодні ми хочемо запропонувати тобі 15 перевірених рецептів кабачків без стерилізації. Обов'язково зберігай їх у темному прохолодному місці!
Зміст
1. Мариновані кабачки без стерилізації
Кабачки можна нарізати будь-якої форми – кружальцями, брусочками, пластинами.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 головка часнику, 1 лист хрону, 2 парасольки кропу, 4 лаврові листи, 1 ч.л. запашного перцю горошком, 100 мл оцту, 100 г цукру, 80 г солі.
Приготування: Довільно наріж кабачки. Розклади їх із усіма добавками в чисті сухі банки. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду і повторно закип'ятити її із сіллю, цукром та оцтом. Залий кабачки маринадом, що вийшов, і закатай на зиму.
2. Кабачки як ананаси на зиму без стерилізації
Можуть бути як закускою, так і десертом – використовуй на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 800 мл ананасового соку, 1 склянка цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти та наріж кабачки середніми кубиками. Залий їх ананасовим соком і засип цукор з лимонною кислотою. Доведи до кипіння і проваріть заготовку 15 хвилин, періодично помішуючи. Закатай кабачки у стерилізовані банки.
3. Ікра з кабачків на зиму без стерилізації
Дуже популярна та смачна заготівля на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 250 г моркви, 250 г цибулі, 150 г томатної пасти, 100 мл олії, 100 мл оцту, 2 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.
Пропусти всі овочі через м'ясорубку окремо один від одного . Злегка обсмажити цибулю в олії. Виклади до нього моркву, а ще за 3 хвилини – кабачки.
Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з абрикосів часточками
Туші ікру приблизно 40 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додай томатну пасту, сіль, цукор та спеції. Протушкуй ще півгодини, а за 2-3 хвилини до кінця готування – влий оцет. Закатай ікру у стерилізовані банки.
4. Лечо з кабачків без стерилізації
Замість кабачків можна використовувати і цукіні.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г помідорів, 250 г болгарського перцю, 250 г цибулі, 200 г томатного соусу або кетчупу, 2 зубчики часнику, 1/3 склянки олії, 1 ст.л. 6% оцту, 1/3 склянки цукру, 1 ч.л. солі, спеції.
Блендером подрібни помідори з болгарським перцем, можеш ще додати гострий перець для пікантності. Всип сіль і цукор, доведи заготовку до кипіння і влий олію з томатним соусом.
Знову доведи лечо до кипіння і відправ туди нарізані кабачки. Проварити 10 хвилин, додай цибулю і вари ще 10 хвилин. В самому кінці додай оцет, подрібнений часник та спеції. Закатай лечо у стерилізовані банки.
5. Гострі кабачки на зиму без стерилізації
У цьому рецепті використовується концентрована оцтова есенція, а не столовий оцет.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг помідорів, 2 болгарських перцю, 2 гострі червоні перці, 1 головка часнику, 80 мл рослинної олії, 1 ч.л. оцтової есенції, 100 г цукру, 2 ч. л. солі.
Блендером подрібни помідори, обидва види перцю та часник. Можеш пропустити все через м'ясорубку. Доведи заготовку до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Влий масло та оцтову есенцію, всип сіль і цукор. Проварити ще 15-20 хвилин, а потім виклади нарізані кабачки, туші 15 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
6. Соті з кабачків на зиму без стерилізації
Для більшого розмаїття – пропонуємо приготувати це соті з рисом.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 300 г болгарського перцю, 100 г рису, 4 зубчики часнику, 100 мл рослинної олії, 50 мл оцту, 350 мл води, 2
Блендером подрібни очищені помідори з болгарським перцем, влий масло, всип цукор, сіль і спеції, і доведи до кипіння. Відправ туди ж терту моркву, подрібнену цибулю та нарізані кабачки. Знову доведи до кипіння, засип промитий рис і влий теплу воду.
Туші соті 20 хвилин під кришкою. Наприкінці додай часник і оцет, і ще через 5 хвилин закатай гарячу соту в стерилізовані банки.
7. Смажені кабачки на зиму без стерилізації
Ідеальна закуска для всіх любителів смажених кабачків.
Зараз читають:20 найкращих салатів з огірків із цибулею на зиму
Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 30 г часнику, 20 г перцю чилі, 200 мл оливкової олії, 100 мл лимонного соку, 400 мл води, 10 г цукру, 10 г солі, 10 г ароматних трав.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, змасти їх олією та обсмаж з двох сторін до рум'яності. Окремо змішай воду, лимонний сік, масло, подрібнений часник, чилі, сіль, цукор і ароматні трави. Доведи цей маринад до кипіння і проварити 2 хвилини. Виклади кабачки в стерилізовані банки, залий їх маринадом і закатай на зиму.
8. Кабачки по-корейськи без стерилізації
Готовий салат, який можна одразу подавати до столу без будь-яких доповнень.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 250 г моркви, 150 г цибулі, 20 г часнику, 120 мл олії, 4 ст.л. оцту, 1 л води, 2 ч. л. солі, 1 ст. цукру, 2 ст. спецій для корейської моркви
Натрі кабачки і морква на корейській тертці, наріж цибулю тонким пір'ям і подрібни часник. Ретельно змішай усі інгредієнти, окрім оцту, доведи заготовку до кипіння та проварити 5-7 хвилин. Влий оцет і закатай кабачки в стерилізовані банки.
9. Компот із кабачків та аличі без стерилізації
Оригінальний компот із незвичайним смаком на кожен день.
Тобі знадобиться: 500 г аличі, 1 кабачок, 300 г цукру, 1 гілочка м'яти.
Приготування: Крупно наріж кабачок, а потім виклади його, аличу та м'яту в чисту суху банку. Зали окропом і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду і знову закип'ятити її з цукром. Залий сироп, що вийшов, назад у банку і закатай на зиму.
10. Аджика з кабачків без стерилізації
Яскравий і пекучий соус до м'яса, смаженої картоплі чи інших страв.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 600 г помідорів, 4 болгарські перці, 1 головка часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст.л. олії, 80 мл оцту, 2 ч.л. солі, цукор, спеції.
Пропусти всі овочі через м'ясорубку, доведи до кипіння і проварити 30 хвилин на слабкому вогні. Додай олію, подрібнений часник, чилі, цукор, сіль та спеції. Влий оцет, провари аджику ще 2 хвилини і закатай її в стерилізовані банки.
11. Тещин язик з кабачків на зиму без стерилізації
Найзручніше нарізати кабачки за допомогою овочечистки.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 300 г болгарського перцю, 200 г томатної пасти, 80 г часнику, 1 гострий червоний перець, 125 мл олії, 50 мл оцту, 125 мл води, 60 г цукру, 1 ст.л солі,
Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню
Приготування: Наріж кабачки тонкими стрічками. Подрібни часник та гострий перець у блендері, а болгарський перець – наріж тонкою соломкою. Виклади все в каструлю, всип сіль і цукор, залий олією і додай спеції за смаком. Змішай томатну пасту з водою, влий туди ж і ретельно перемішай. Доведи заготовку до кипіння та туші 25 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет і закатай салат у стерилізовані банки.
12. Салат із кабачків із овочами без стерилізації
Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 6 помідорів, 2 моркви, 2 цибулини, 150 г томатної пасти, 150 мл олії, 80 мл оцту, 150 г цукру, 1 ст.л. солі, спеції.
Змішай томатну пасту і 500-600 мл води, доведи до кипіння. Наріж всі овочі середніми шматочками і відправ їх у томатну заливку. Влий масло, всип сіль, цукор і спеції. Туши заготівлю 25 хвилин після кипіння. Після чого влий оцет, перемішай і закатай салат у стерилізовані банки.
13. Варення з кабачків на зиму без стерилізації
Одна з найцікавіших зимових заготовок із кабачками.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 лимон, 500 г цукру.
Приготування: Дрібно наріж лимон і кабачки, засип їх цукром і залиш на 1 годину. Після чого доведи варення до кипіння, зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Повторіть цей крок ще раз. Втретє доведи варення до кипіння і закатай у стерилізовані банки.
14. Сік із кабачків на зиму без стерилізації
Корисний та освіжаючий напій, коли захочеться різноманітності.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 300 г апельсинів, 150 г лимонів, 200-250 г цукру.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків і цитрусів будь-яким зручним способом. Всип цукор і трохи цедри до смаку. Доведи сік до кипіння, проварити 3-4 хвилини і закатай у стерилізовані банки.
15. Кабачки з цибулею та морквою без стерилізації
Готується дуже швидко і без зайвого клопоту!
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 кг моркви, 600 г цибулі, 1 головка часнику, 200 мл олії, 120 мл оцту, 3 ст.л. цукру, 2 ст. солі, спеції.
Натрі моркву, подрібни цибулю, довільно наріж кабачки і склади все в каструлю. Влий масло і всип сіль, цукор і спеції. Доведи заготовку до кипіння та протушкуй 20 хвилин. Потім додай подрібнений часник і оцет, протушкуй ще 5 хвилин і закатай салат у стерилізовані банки на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua