Домашня випічка буває не тільки смачною, а й корисною. Особливо приготована на основі свіжих фруктів або овочів. Відмінним прикладом цього стануть морквяні кекси – ситні та просто апетитні. А ще в них можна додавати спеції, горіхи та сухофрукти. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Морквяні кекси на кефірі з корицею
Такий десерт обов'язково оцінять навіть діти, які відмовляються від моркви.
Тобі знадобиться: 320 г борошна, 1 яйце, 50 мл олії, 200 мл кефіру, 2 щіпки солі, 100 г моркви, 1/2 склянки цукру, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. кориці.
Приготування: Натрій моркву на дрібній тертці і змішай її з цукром, сіллю, медом, корицею і яйцем. Додай олію, кефір та інші інгредієнти і перемішай тісто. Виклади його у формочки і випікай кекси 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Морквяні ПП кекси з медом
Для цього рецепту обов'язково знадобиться якісне цільнозернове борошно.
Тобі знадобиться: 100 г цільнозернового борошна, 100 г моркви, 50 г олії, 50 г меду, 2 яйця, 3 г розпушувача.
Натрі моркву. Змішай яйця, олію та мед, і окремо – борошно та розпушувач. З'єднай всі інгредієнти разом, виклади тісто у формочки і випікай кекси півгодини при 180 градусах у духовці.
3. Морквяні кекси на молоці з лимонною цедрою
Готові кекси можна посипати цукровою пудрою чи полити медом.
Тобі знадобиться: 240 г борошна, 70 г вершкового масла|мастила|, 170 г цукру, 2 яйця, 100 мл молока, 250 г моркви, 0,5 ч.л. соди, 1/2 лимона, 0,5 ч. л. кориці.
Приготування: Збийте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор. Натрій моркву і змішай все разом. Додай борошно, цедру, корицю та гашену лимонним соком соду. Виклади тісто у формочки і випікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 приголомшливих соусів для свинячих реберець
4. Морквяні кекси з горіхами
У рецепті використовуються волоські горіхи, але з іншими теж виходить не менш смачно.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 120 г цукру, 160 г моркви, 100 г олії, 200 г борошна, 70 г волоських горіхів, 1/3 ч.л. соди, спеції.
Приготування: Натрій моркву, подрібни горіхи і зби віночком яйця з цукром і маслом. Змішай разом усі інгредієнти і в кінці додай гашену соду та спеції. Виклади тісто у формочки і випікай кекси півгодини у духовці при 180 градусах.
5. Морквяні кекси з манкою
Манка завжди надає випічці унікальної текстури.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 г горіхів, 2 моркви, 1 яблуко, 1 ч.л. кориці, 50 г крохмалю, 250 г цукру, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ваніліну, 250 г манки.
Натрі моркву та яблуко. Змішай їх з яйцями, корицею, ваніліном, розпушувачем та цукром. Додай розтоплену олію, потім крохмаль, подрібнені горіхи і потім манку. Залиш тісто на 45 хвилин|мінути| і випікай кекси 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
6. Морквяні кекси з вівсянкою
Такі кекси не лише смачні, а й досить корисні.
Тобі знадобиться: 100 мл молока, по 3 ст. вівсянки та пшеничного борошна, 1 морква, 2 яйця, 2,5 ст.л. цукру, 1 ст. лимонного соку, 10 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. олії, 10 г розпушувача.
Залий вівсянку невеликою кількістю гарячої води на 10 хвилин. Додай борошно, розпушувач, імбир та ванільний цукор. Збий яйця зі звичайним цукром і додай молоко та олію. Натрій моркву і полів її лимонним соком. Змішай всі інгредієнти разом, виклади тісто у формочки і випікай морквяні кекси 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Морквяні кекси з бананом та родзинками
Неймовірно смачна випічка, перед якою просто неможливо встояти.
Тобі знадобиться: 200 г бананів, 200 г моркви, 2 яйця, 3 ст. олії, 4 ст.л. молока, 100 г ізюму, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 1 ч.л. крохмалю, 2 щіпки солі.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв із макаронів
Приготування: Розімни банани в пюре, змішай їх з олією та яйцями. Додай терту моркву та родзинки, а потім – молоко. Змішай всі сухі інгредієнти, також додай їх у тісто і виклади кекси у формочки. Випікай півгодини при 180 градусах у духовці.
8. Морквяні кекси з апельсином
У тісто можна додати трохи сухофруктів чи цукатів до смаку.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 1 морква, 1 апельсин, 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 150 г цукру, 1 ч.л. ванільного цукру, 2 ч. л. розпушувача, 3 ст. рубаних горіхів, спеції.
Приготування: Зби м'яке масло і цукор до пишності і поштучно додай яйця, продовжуючи збивати. Додай терту моркву, подрібнені горіхи та цедру апельсина. Всип сухі інгредієнти, що залишилися, і випікай кекси 25-30 хвилин в духовці при 200 градусах.
9. Морквяні кекси з імбиром
Для яскравішого і пікантного смаку тут використовується свіжий імбир.
Тобі знадобиться: 250 г моркви, 100 г імбиру, 200 г коричневого цукру, 150 г борошна, 1 ч.л. соди, 160 мл олії, 2 яйця, 75 г родзинок.
Натрі моркву та імбир. Зби яйця з цукром, додай олію, потім – борошно з гашеною содою, а потім – морква, імбир і промити родзинки. Виклади кекси у формочки та випікай їх близько 45 хвилин у духовці при 160 градусах.
10. Морквяні кекси з сиром
Один з класичних варіантів кексів – це кекси на основі сиру.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 250 г моркви, 100 мл молока, 2 ст. манки, 150 г коричневого цукру, 2 яйця, 1 ч.л. ванільного цукру.
Блендером подрібни терту моркву з яйцями, додай сир і знову збий. Додай решту інгредієнтів і збий тісто до однорідності. Розлий його по формах і випікай морквяні кекси 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Морквяні кекси з гарбузом
Ідеальний сезонний рецепт на осінь і зиму, особливо якщо додати більше прянощів.
Тобі знадобиться: 100 г моркви, 100 г гарбуза, 50 г цукру, 2 яйця, 200 г борошна, 40 г волоських горіхів, 80 мл олії, 1 ч.л. розпушувача.
Натрі моркву і гарбуз на дрібній тертці, подрібни горіхи. Зби яйця з цукром, додай олію і знову зби. Додай борошно та розпушувач, а потім – інші інгредієнти. Випікай кекси 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.
Зараз читають:20 простих рецептів вина з яблук
12. Морквяні кекси з яблуками
Класичне поєднання, яке точно сподобається домочадцям.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 20 г розпушувача, 200 г цукру, 160 мл рослинної олії, 4 яйця, 200 г моркви, 200 г яблук, 50 г волоських горіхів, 50 г арахісу, 100 г ізюму, 1 ст.л. кориці, спеції.
Приготування: Натрій моркву та яблука, подрібни горіхи, змішай борошно, розпушувач, кокосову стружку та спеції. Промий та обсуши родзинки. Зби яйця з цукром, додай олію і знову зби. Додай решту інгредієнтів, вимішай тісто і виклади його у формочки. Випікай кекси в духовці 30-35 хвилин|мінути| при 180 градусах.
13. Морквяні кекси з какао
Рекомендуємо використовувати темне какао з більш насиченим смаком.
Тобі знадобиться: 175 г борошна, 100 г цукру, 30 г какао, 0,5 ч.л. розпушувача, 100 мл олії, 1 морква, 2 яйця.
Приготування: Зби яйця з цукром і олією, додай терту моркву і перемішай. Додай просіяні сухі інгредієнти та випікай кекси близько 25-30 хвилин при 180 градусах у духовці.
14. Морквяні кекси на рисовому борошні
Ще один відмінний ПП рецепт, але цього разу для тих, хто не використовує пшеничне борошно.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 85 г замінника цукру, 150 г моркви, 160 г рисового борошна, 1 ч.л. кориці, 100 мл олії, цедра 1 апельсина, 100 г горіхів, 1,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яйця із замінником цукру до піни. Додай олію, терту моркву та цедру апельсина. Перемішай і додай решту інгредієнтів. Випікай морквяні кекси 30 хвилин|мінути| в духовці при 170-180 градусах.
15. Пісні морквяні кекси
Перевірена альтернатива без яєць, молочних продуктів та меду – на яблучному соку.
Тобі знадобиться: 250 мл яблучного соку, 250 г моркви, 125 мл рослинної олії, 150 г цукру, 200 г волоських горіхів, 100 г родзинок, 300 г борошна, 20 г розпушувача.
Приготування: Збийте в блендері масло, яблучний сік, цукор і терту моркву. Додай мелені горіхи, розпушувач та борошно. Перемішай тісто і додай родзинки. Випікай кекси в духовці близько 20 хвилин|мінути| при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua