Дуже ніжними та смачними виходять млинці на сироватці. У них м'який і нейтральний смак, тому в такі млинці можна загорнути будь-яку солодку чи солону начинку. Як їх приготувати – дивись 12 найкращих рецептів у нашому матеріалі!
Зміст
1. Млинці на сироватці з яйцем
Класичний рецепт тонких та ажурних млинців на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 500 г борошна, 2-3 яйця, 4 ст. олії, 2 ст.л. цукру, сіль|соль|.
Приготування: Віночком зби яйця з цукром і сіллю, влий сироватку, перемішай до однорідності і поступово додай борошно, що просіює. Перемішай, щоб у тісті не було грудочок. Наприкінці – влий олію та смажу млинці на антипригарній сковороді з двох сторін.
2. Млинці на сироватці із содою
Сода зробить тісто повітрянішим, тому млинці будуть у дірочку.
Тобі знадобиться: 400 мл сироватки, 150 г борошна, 1 яйце, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.
Злегка збий яйце з цукром і сіллю . Додай підігріту сироватку, а потім просіяне борошно. Перемішай тісто до однорідності і в кінці – влий у нього масло. Дай тесту відпочити 10 хвилин і смаж тонкі млинці на змащеній сковороді маслом.
3. Млинці на сироватці з крохмалем
Такі млинці виходять еластичнішими, так що загортати начинку ще зручніше.
Зараз читають:15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму
Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 2 яйця, 200-250 г борошна, 25 г крохмалю, 30 мл олії, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Віночком зби яйця, сіль, цукор і половину сироватки, всип до них борошно з крохмалем і содою. Другу половину сироватки – доведи до кипіння і потім тонким струмком влий у тісто, помішуючи.
Перемішати, щоб не було грудочок, додай олію і дай тесту відпочити 10-15 хвилин. Ще раз перемішай і смаж млинці на розігрітій сковороді з двох боків до золотистості.
4. Дріжджові млинці на сироватці
Залишаються тонкими, але дещо відрізняються текстурою.
Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 3 яйця, 500 г борошна, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 мл олії, 2 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.
Злегка нагрій сироватку і розведи в ній сухі дріжджі , сіль та цукор. Додай яйця та масло, зби все віночком і поступово додай просіяне борошно. Вимішайте тісто, щоб у ньому не було грудочок, і залиши на 1 годину в теплі. Випікай тонкі млинці на сухій антипригарній сковороді.
5. Млинці на сироватці та рисовому борошні
Такі смачні, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.
Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 1 яйце, 200 г рисового борошна, 1,5 ст. олії, 2 г розпушувача, 1-2 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.
Приготування: Міксером зби сироватку, яйце, масло, цукор і сіль. Поступово додай просіяне рисове борошно з розпушувачем і ще раз збий. Залиш тісто відпочити на півгодини, а потім випікай тонкі млинці на розпеченій сковороді.
6. Млинці на сироватці з розпушувачем
Розпушувач потрібен для того, щоб млинці були повітрянішими.
Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 2 яйця, 250 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. олії, 1,5 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, ванілін.
Зараз читають:20 пирогів з ревенем, які ти точно захочеш приготувати
Приготування: Міксером збий яйця, сіль та цукор до легкої піни. Нагрій половину сироватки майже до кипіння і тонким струмком влий її до яєць, продовжуючи збивати. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем і ваніліном, часткою прохолодну сироватку і масло, що залишилася. Дай тесту 10 хвилин відпочити та випікай млинці до рум'яності на сковороді.
7. Млинці на сироватці з вершковим маслом
Найвершкові млинці у цій добірці рецептів. Дуже смачні та ароматні!
Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 3-4 яйця, 4 ст. вершкового масла|мастила|, 3 склянки борошна, 1 ч.л. соди, 1 ст. оцту, цукор, сіль.
Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до пишної піни, додай сироватку кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. Поступово всип борошно до млинної консистенції тіста. В кінці – додай гашену оцтом соду і дай тесту відпочити 20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній олією сковороді.
8. Млинці на сироватці зі шпинатом
Дієтичні зелені млинці на сніданок або вечерю.
Тобі знадобиться: 200 мл сироватки, 100 г шпинату, 2 яйця, 50 г рисового борошна, 20 г висівок, 2 тріски соди, 2 щіпки солі.
Блендером подрібни шпинат у пюре і злегка нагрій сироватку . Зби сироватку з яйцями, шпинатом і сіллю. Додай сухі інгредієнти та перемішай тісто, щоб у ньому не було грудочок. Жар млинці на антипригарній сковороді приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку.
9. Млинці на сироватці та окропі
Ще один чудовий варіант заварного тіста для млинців з гарячою рідкою основною.
Тобі знадобиться: 300 мл сироватки, 150 мл окропу, 1 яйце, 250 г борошна, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. цукру, сіль|соль|.
Приготування: Віночком збий яйця з сіллю та цукром. Влий сироватку, а далі поступово додай борошно. Розчини соду в окропі, вилий у тісто і швидко перемішай. Наприкінці – додай олію. Випікай тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
Зараз читають:15 заливних пирогів з яблуками, які варто приготувати
10. Вівсяні млинці на сироватці
Текстура тесту повністю залежатиме від помелу вівсяного борошна.
Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 300 мл окропу, 4 яйця, 12 ст. пшеничного борошна, 12 ст.л. вівсяного борошна, 4 ст.л. олії, 3-4 ст.л. цукру чи замінника, 2 ч.л. розпушувача, сіль.
Приготування: Віночком збий яйця, сироватку, сіль та цукор. Додай обидва види борошна з розпушувачем та перемішай тісто. Влий окріп тонким цівком, постійно помішуючи. Дай заготівлі 10 хвилин відпочити і влий олію. Перемішай ще раз і смаж тонкі млинці на розігрітій сковороді.
11. Млинці на сироватці без яєць
Якщо вдома закінчилися яйця, це не привід відмовлятися від млинців.
Тобі знадобиться: 800 мл сироватки, 400 г борошна, 50 мл рослинної олії, 1 щіпка соди, цукор та сіль.
Приготування: Змішай борошно та цукор із сіллю за смаком. Влий половину сироватки, перемішай тісто до однорідності і поступово підлий решту сироватки. Наприкінці – додай олію та соду. Дай тесту відпочити 20 хвилин і смажу тонкі млинці на сухій антипригарній сковороді.
12. Шоколадні млинці на сироватці
Ці млинці можуть бути повноцінним самостійним десертом.
Тобі знадобиться: 400 мл сироватки, 2 яйця, 200 г борошна, 15-20 г какао, 2 ст. олії, 50 г цукру, сіль, ванілін або кориця.
Приготування: Віночком зби яйця з сіллю і цукром, додай третину сироватки, перемішай і потім всип просіяні сухі інгредієнти. Після цього влий сироватку, що залишилася, а за нею – масло. Зби тісто до однорідності і дай йому відпочити 20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній олією сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua