Млинці на сироватці: 12 легких та смачних рецептів

Дуже ніжними та смачними виходять млинці на сироватці. У них м'який і нейтральний смак, тому в такі млинці можна загорнути будь-яку солодку чи солону начинку. Як їх приготувати – дивись 12 найкращих рецептів у нашому матеріалі!

Зміст

  • 1. Млинці на сироватці з яйцем
  • 2. Млинці на сироватці із содою
  • 3. Млинці на сироватці з крохмалем
  • 4. Дріжджові млинці на сироватці
  • 5. Млинці на сироватці та рисовому борошні
  • 6. Млинці на сироватці з розпушувачем
  • 7. Млинці на сироватці з вершковим маслом
  • 8. Млинці на сироватці зі шпинатом
  • 9. Млинці на сироватці та окропі
  • 10. Вівсяні млинці на сироватці
  • 11. Млинці на сироватці без яєць
  • 12. Шоколадні млинці на сироватці
  • 1. Млинці на сироватці з яйцем

    Класичний рецепт тонких та ажурних млинців на всі випадки життя.

    Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 500 г борошна, 2-3 яйця, 4 ст. олії, 2 ст.л. цукру, сіль|соль|.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і сіллю, влий сироватку, перемішай до однорідності і поступово додай борошно, що просіює. Перемішай, щоб у тісті не було грудочок. Наприкінці – влий олію та смажу млинці на антипригарній сковороді з двох сторін.

    2. Млинці на сироватці із содою

    Сода зробить тісто повітрянішим, тому млинці будуть у дірочку.

    Тобі знадобиться: 400 мл сироватки, 150 г борошна, 1 яйце, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.

    Злегка збий яйце з цукром і сіллю . Додай підігріту сироватку, а потім просіяне борошно. Перемішай тісто до однорідності і в кінці – влий у нього масло. Дай тесту відпочити 10 хвилин і смаж тонкі млинці на змащеній сковороді маслом.

    3. Млинці на сироватці з крохмалем

    Такі млинці виходять еластичнішими, так що загортати начинку ще зручніше.

    Зараз читають:15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму

    Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 2 яйця, 200-250 г борошна, 25 г крохмалю, 30 мл олії, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Віночком зби яйця, сіль, цукор і половину сироватки, всип до них борошно з крохмалем і содою. Другу половину сироватки – доведи до кипіння і потім тонким струмком влий у тісто, помішуючи.

    Перемішати, щоб не було грудочок, додай олію і дай тесту відпочити 10-15 хвилин. Ще раз перемішай і смаж млинці на розігрітій сковороді з двох боків до золотистості.

    4. Дріжджові млинці на сироватці

    Залишаються тонкими, але дещо відрізняються текстурою.

    Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 3 яйця, 500 г борошна, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 мл олії, 2 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.

    Злегка нагрій сироватку і розведи в ній сухі дріжджі , сіль та цукор. Додай яйця та масло, зби все віночком і поступово додай просіяне борошно. Вимішайте тісто, щоб у ньому не було грудочок, і залиши на 1 годину в теплі. Випікай тонкі млинці на сухій антипригарній сковороді.

    5. Млинці на сироватці та рисовому борошні

    Такі смачні, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 1 яйце, 200 г рисового борошна, 1,5 ст. олії, 2 г розпушувача, 1-2 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.

    Приготування: Міксером зби сироватку, яйце, масло, цукор і сіль. Поступово додай просіяне рисове борошно з розпушувачем і ще раз збий. Залиш тісто відпочити на півгодини, а потім випікай тонкі млинці на розпеченій сковороді.

    6. Млинці на сироватці з розпушувачем

    Розпушувач потрібен для того, щоб млинці були повітрянішими.

    Тобі знадобиться: 500 мл сироватки, 2 яйця, 250 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. олії, 1,5 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, ванілін.

    Зараз читають:20 пирогів з ревенем, які ти точно захочеш приготувати

    Приготування: Міксером збий яйця, сіль та цукор до легкої піни. Нагрій половину сироватки майже до кипіння і тонким струмком влий її до яєць, продовжуючи збивати. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем і ваніліном, часткою прохолодну сироватку і масло, що залишилася. Дай тесту 10 хвилин відпочити та випікай млинці до рум'яності на сковороді.

    7. Млинці на сироватці з вершковим маслом

    Найвершкові млинці у цій добірці рецептів. Дуже смачні та ароматні!

    Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 3-4 яйця, 4 ст. вершкового масла|мастила|, 3 склянки борошна, 1 ч.л. соди, 1 ст. оцту, цукор, сіль.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до пишної піни, додай сироватку кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. Поступово всип борошно до млинної консистенції тіста. В кінці – додай гашену оцтом соду і дай тесту відпочити 20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній олією сковороді.

    8. Млинці на сироватці зі шпинатом

    Дієтичні зелені млинці на сніданок або вечерю.

    Тобі знадобиться: 200 мл сироватки, 100 г шпинату, 2 яйця, 50 г рисового борошна, 20 г висівок, 2 тріски соди, 2 щіпки солі.

    Блендером подрібни шпинат у пюре і злегка нагрій сироватку . Зби сироватку з яйцями, шпинатом і сіллю. Додай сухі інгредієнти та перемішай тісто, щоб у ньому не було грудочок. Жар млинці на антипригарній сковороді приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку.

    9. Млинці на сироватці та окропі

    Ще один чудовий варіант заварного тіста для млинців з гарячою рідкою основною.

    Тобі знадобиться: 300 мл сироватки, 150 мл окропу, 1 яйце, 250 г борошна, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. цукру, сіль|соль|.

    Приготування: Віночком збий яйця з сіллю та цукром. Влий сироватку, а далі поступово додай борошно. Розчини соду в окропі, вилий у тісто і швидко перемішай. Наприкінці – додай олію. Випікай тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.

    Зараз читають:15 заливних пирогів з яблуками, які варто приготувати

    10. Вівсяні млинці на сироватці

    Текстура тесту повністю залежатиме від помелу вівсяного борошна.

    Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 300 мл окропу, 4 яйця, 12 ст. пшеничного борошна, 12 ст.л. вівсяного борошна, 4 ст.л. олії, 3-4 ст.л. цукру чи замінника, 2 ч.л. розпушувача, сіль.

    Приготування: Віночком збий яйця, сироватку, сіль та цукор. Додай обидва види борошна з розпушувачем та перемішай тісто. Влий окріп тонким цівком, постійно помішуючи. Дай заготівлі 10 хвилин відпочити і влий олію. Перемішай ще раз і смаж тонкі млинці на розігрітій сковороді.

    11. Млинці на сироватці без яєць

    Якщо вдома закінчилися яйця, це не привід відмовлятися від млинців.

    Тобі знадобиться: 800 мл сироватки, 400 г борошна, 50 мл рослинної олії, 1 щіпка соди, цукор та сіль.

    Приготування: Змішай борошно та цукор із сіллю за смаком. Влий половину сироватки, перемішай тісто до однорідності і поступово підлий решту сироватки. Наприкінці – додай олію та соду. Дай тесту відпочити 20 хвилин і смажу тонкі млинці на сухій антипригарній сковороді.

    12. Шоколадні млинці на сироватці

    Ці млинці можуть бути повноцінним самостійним десертом.

    Тобі знадобиться: 400 мл сироватки, 2 яйця, 200 г борошна, 15-20 г какао, 2 ст. олії, 50 г цукру, сіль, ванілін або кориця.

    Приготування: Віночком зби яйця з сіллю і цукром, додай третину сироватки, перемішай і потім всип просіяні сухі інгредієнти. Після цього влий сироватку, що залишилася, а за нею – масло. Зби тісто до однорідності і дай йому відпочити 20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній олією сковороді.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *