Один із найкращих способів приготувати грінки – це зробити їх із яйцем. Так вони відразу виходять ситними, ще смачнішими, а заразом і різноманітними. Особливо грінки з яйцем гарні як швидкий сніданок. Зібрали для тебе 15 чудових рецептів!
Зміст
1. Гренки з яйцем та молоком
Готові грінки можна присипати як цукром, і зеленню до смаку.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 2 яйця, 120 мл молока, спеції, олія.
Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями. Вмочіть шматочки хліба в цю суміш і обсмаж грінки з двох сторін до рум'яності на маслі.
2. Гренки з яйцем та часником
Рекомендуємо смажити такі грінки у вершковому маслі для красивішої скоринки.
Тобі знадобиться: 3 шматочки хліба, 2 яйця, 100 мл молока, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Збий яйця з молоком, спеціями та пропущеним через прес часником. Вмочіть скибочки хліба в цю заготівлю і обсмаж їх на сковороді з двох сторін.
Зараз читають:15 заливних пирогів з яблуками, які варто приготувати
3. Солодкі грінки з яйцем
Той найулюбленіший і найшвидший сніданок з дитинства.
Тобі знадобиться: 1 батон, 3 яйця, 125 мл молока, 2 ч. л. цукру, по 1 ст. рослинної та вершкового масла.
Приготування: Збийте яйця, цукор і молоко до однорідності. Обмакни шматочки хліба і обсмаж їх у суміші двох олій до рум'яності. За бажанням посип готові грінки цукром або цукровою пудрою.
4. Гренки з яйцем та сиром
Жар грінки на середньому вогні, і тоді сир не пригорить.
Тобі знадобиться: 4-5 скибочок хліба, 70 г твердого сиру, 2 яйця, спеції, олія.
Збий яйця зі спеціями, змішай з тертим сиром і добре обваляй у цій масі шматочки хліба. Обсмажити грінки до рум'яності з двох сторін.
5. Гренки з яйцем та зеленню
Обов'язково додай у начинку улюблені спеції на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 5 скибочок хліба, 1 цибулина, 1 яйце, 3 гілочки зелені, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та зелень, і змішай їх з яйцем та спеціями. Виклади цю масу на шматочки хліба і обсмаж їх з двох сторін спочатку цибулею вниз.
6. Гренки з яйцем та корицею
Кориця надає грінка просто неймовірний аромат.
Тобі знадобиться: 8-10 шматочків батону, 3 яйця, 150 мл молока, 1 ст. коричневого цукру, 1 ч. л. кориці, вершкове масло.
Приготування: Віночком зби яйця, молоко, цукор і корицю. Обмакни в цю суміш скибочки батона і обсмаж їх у вершковому маслі з двох сторін.
7. Гренки з яйцем та медом
Можеш взяти більше або менше меду – на власний смак.
Зараз читають:20 відмінних рецептів варення-п'ятихвилинки з чорної смородини
Тобі знадобиться: 1 батон, 1 склянка молока, 2 яйця, 2 ст. меду, олія.
Приготування: Змішай молоко, яйця та мед до однорідності. Вимочи в цій суміші шматочки батона та обсмаж грінки до рум'яності в маслі.
8. Грінки з яйцем без молока
Якщо під рукою не було молока – це зовсім не проблема.
Тобі знадобиться: 6 скибочок хліба, 3 яйця, 1 ст. води, спеції, олія.
Приготування: Збий віночком яйця з водою та спеціями. Обмакни скибочки хліба та обсмаж їх у маслі з двох сторін до рум'яності.
9. Гренки з яйцем та ковбасою
Це вже не просто грінки, а повноцінний гарячий бутерброд нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 2 шматочки хліба, 1 яйце, по 30 г твердого сиру та ковбаси, спеції, олія.
Приготування: Натрій сир, дрібно наріж ковбасу і змішай їх з яйцем і спеціями. Виклади цю масу на скибочки хліба та обсмаж грінки до рум'яності з двох боків – спочатку ковбасою вниз.
10. Гренки з яйцем та цибулею
Ситні цибулинні грінки, які мало кого залишать байдужим.
Тобі знадобиться: 1/4 батона, 1 цибулина, 1 яйце, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю і змішай її з яйцем і спеціями. Виклади начинку на скибочки хліба та обсмаж їх у маслі з двох сторін, але спочатку – цибулею вниз.
11. Грінки з яйцем у духовці
Класичні грінки, але цього разу без сковороди та смаження.
Тобі знадобиться: 1 батон, 3 яйця, 100 мл молока, 2 ст. цукру, 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування: Збий яйця, молоко та обидва види цукру. Вмочіть скибочки батона і викладіть на пергамент. Відправ все в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Через 10 хвилин – переверни грінки.
Зараз читають:20 простих рецептів коктейлів із ромом
12. Гренки з яйцем та майонезом
Майонез надає домашнім грінкам дуже красиву і рум'яну скоринку.
Тобі знадобиться: 1/2 батона, 2-3 яйця, 2 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Віночком збий яйця з майонезом та спеціями. Вмочіть шматочки хліба і обсмаж грінки з двох сторін на середньому вогні.
13. Гренки з яйцем та сметаною
Ароматні та пікантні грінки на закуску або просто так.
Тобі знадобиться: 400 г батону, 5 яєць, 2 ст. сметани, 1 зубчик часнику, спеції, олія.
Приготування: Збий яйця зі спеціями та сметаною. Обмакни скибочки батона в цю суміш, обсмаж з двох сторін і присип готові грінки рубаним часником.
14. Грінки з яйцем та вершками
Французькі грінки на жирних вершках виходять ще ніжнішими.
Тобі знадобиться: 1 батон, 200 мл вершків жирністю 33%, 50 мл води, 1 яйце, олія, цукор.
Приготування: Збий вершки, воду та яйце віночком. Вмочіть скибочки батона, обсмаж їх на сковороді з двох сторін і посип цукром.
15. Шоколадні грінки з яйцем та кефіром
Такі грінки нагадують повноцінний десерт, особливо якщо подати їх із джемом.
Тобі знадобиться: 1/2 батона, 1 яйце, 10 г какао, 100 мл кефіру, 40 г цукру, олія.
Приготування: Віночком збий кефір, какао, яйце та цукор до однорідності. Обмакни сюди скибочки батона та обсмаж грінки з двох боків на сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua