Домашній сливовий сік на зиму – Простий Рецепт з Фото

А ви любите сливовий сік? Цей неперевершений напій зібрав усі пахощі та солодощі літа у своєму густому обіймі. А тепер уявіть, як у холодну зимову пору ви відкриваєте літрову банку домашнього сливового соку і… ммм, яке це щастя, правда ж?

Зміст

  • Переваги домашнього сливового соку
  • Що потрібно для отримання ідеального сливового соку?
  • Покрокова інструкція приготування сливового соку
  • Крок 1: Підготовка фруктів
  • Крок 2: Видалення кісточок
  • Крок 3: Варіння соку
  • Важлива деталь!
  • Крок 4: Розлив соку по банках
  • Крок 5: Консервація
  • Таблиця часу на пастеризацію соку
  • Зберігання сливового соку
  • Та да!
  • Переваги домашнього сливового соку

    Перш, ніж ми зануримося у процес приготування, скажу вам, для чого він взагалі потрібен. Домашній сік – це завжди про якість та користь:

    • Ви точно знаєте, що там немає шкідливих консервантів.
    • У такому соку зберігається більше вітамінів.
    • А якщо ви вибираєте екологічно чисті фрукти, то і без пестицидів обійдетеся.

    Зараз читають:15 легких рецептів маринованих баклажанів на зиму

    Що потрібно для отримання ідеального сливового соку?

    Перш ніж почати, переконайтеся, що у вас є все необхідне:

  • Сливи – кількість залежить від того, скільки соку ви хочете отримати. Зазвичай, з 1 кг виходить близько 500-600 мл соку.
  • Цукор – за смаком, але пам’ятайте, що хороші сливи і без цього достатньо солодкі.
  • Вода – якщо ви вирішили робити розведений сік.
  • Банки і кришки – стерилізація обов’язкова!
  • Соковарка або інший посуд для приготування соку.
  • Покрокова інструкція приготування сливового соку

    Крок 1: Підготовка фруктів

    Почнемо з того, що ретельно промиємо наші сливи. Важливо видалити всі домішки та можливі залишки листя і гілочок. Робімо це обережно – нам потрібні цілі плоди.

    Крок 2: Видалення кісточок

    Найкращий сік виходить з безкісточкових слив. Тому присідайте зручніше і витягайте кісточки. Чим менше плодів пошкодите, тим краще.

    Зараз читають:20 легких способів приготувати ліко з огірків на зиму

    Крок 3: Варіння соку

    Якщо ви вирішили солодити сік, то розмішайте цукор із сливами до однорідності. Залийте фрукти водою так, щоб вона лише трішки їх покривала, а потім ставимо на вогонь.

    Важлива деталь!

    Не доводьте суміш до кипіння! Соку потрібно лише нагріти до 80-90°C – так зберігається більше вітамінів.

    Крок 4: Розлив соку по банках

    Готовий гарячий сік розливаємо по попередньо стерилизованих банках. Закриваємо кришки і…

    Крок 5: Консервація

    … і ставимо банки у заввишки з водою на 15-20 хвилин для пастеризації. Кришки повинні бути занурені у воду. Температура води повинна бути приблизно 85°C.

    Таблиця часу на пастеризацію соку

    Об’єм банки Час (хвилини)
    0,5 л 15
    1 л 20
    3 л 25

    Зберігання сливового соку

    Поставте банки вверх дном на рушник і залиште їх охолоджуватися. Перевірте, чи щільно закатані кришки. Якщо все гаразд, зберігайте сік у темному і прохолодному місці. Такий сік може зберігатися до року. Зазвичай його вистачає лише до наступного врожаю слив, бо такий смак – це справжня сенсація!

    Зараз читають:Штрудель з вишнею: 12 найкращих рецептів приготування

    Та да!

    Оце ми з вами і проклали шлях від слив до соку, який зігріє ваші серця у зимові вечори, згадкою про тепле літо. Не бійтеся експериментувати зі смаками, додаючи корицю, гвоздику або ваніль для аромату, і ваш сливовий сік стане неповторним!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *