Усі любителі яєчних сніданків рано чи пізно приходять до того, що хочеться чогось новенького. Сьогодні хочемо запропонувати тобі скуштувати білковий омлет – пишний, низькокалорійний та корисний. Лови добірку ідей та рецептів, як його приготувати!
Зміст
1. Білковий омлет із овочами на сковороді
Використовуй будь-яку овочеву суміш на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 3 яєчні білки, 1-2 жмені овочів, 5 г вершкового масла, сіль, спеції
Приготування: Віночком збий білки із сіллю до пишності. Злегка обсмаж овочі на вершковому маслі, приправ та залий їх білком. Жар омлет приблизно 2 хвилини під кришкою до готовності.
2. Білковий омлет із зеленню в духовці
Можеш взяти як будь-яку зелень, так і зелену цибулю.
Тобі знадобиться: 3 яєчні білки, 2-3 щіпки солі, 10-15 г зелені.
Приготування: Міксером зби білки з сіллю до пишності, додай рубану зелень і перемішай. Вилий заготовку в змащену маслом жароміцну форму і випікай омлет 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 рецептів смажених бананів, які урізноманітнять твоє меню
3. Білковий омлет на пару
Такий омлет виходить максимально пишним та повітряним.
Тобі знадобиться: 3 яєчні білки, 100 мл молока, сіль.
Приготування: Віночком збий білки із сіллю до піни. Додай молоко і зби ще раз. Вилий заготовку у форму і готуй омлет у пароварці приблизно 20 хвилин.
4. Білковий омлет у мікрохвильовій печі
Просто тане в роті, а готується – нашвидкуруч!
Тобі знадобиться: 2 яєчні білки, 1 ст.л. молока, 5 г сиру, сіль|соль|.
Приготування: Міксером збий білки з сіллю до пишності, додай молоко і знову збий. Вилий все в змащену олією форму, присип тертим сиром і готуй омлет у мікрохвильовій печі 1-2 хвилини при максимальній потужності.
5. Білковий омлет зі шпинатом
Особливо смачно білковий омлет виходить зі свіжим, а чи не замороженим шпинатом.
Тобі знадобиться: 5 яєчних білків, 100 г шпинату, 2 ст. молока, 1 щіпка солі.
Приготування: Віночком збийте білки з молоком і сіллю до піни. Додай нарізаний шпинат і обережно перемішай. Обсмажити омлет приблизно 2 хвилини в невеликій кількості олії під кришкою, а потім переверни і смажу ще 1 хвилину.
6. Білковий омлет із сиром
Добре підійде сир низької або середньої жирності – близько 5%.
Тобі знадобиться: 3 яєчні білки, 100 г сиру, 50 мл молока, 5 г кропу, 1 щіпка солі.
Приготування: Подрібни кріп. Міксером збий усі інгредієнти. Обсмаж омлет у невеликій кількості масла або готуй його в мультиварці 10 хвилин у режимі смаження.
Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті
7. Білковий омлет із броколі
ПП рецепт для тих, хто слідкує за своїм раціоном.
Тобі знадобиться: 6 яєчних білків, 80 г твердого сиру, 1 невеликий качан броколі, 2 пера зеленої цибулі, 1 щіпка солі.
Брокколі розбери на маленькі суцвіття, відвари їх майже до готовності і дай обсохнути. Подрібніть зелену цибулю і натрій сир на тертці. Віночком збий білки із сіллю до піни. Розігрій сковорідку з ложкою олії, виклади броколі та залий все білками. Коли омлет схопиться, присип його цибулею і сиром, і готуй ще 1 хвилину.
8. Білковий омлет із цвітною капустою
Ще один чудовий варіант білкового омлету для любителів ПП страв!
Тобі знадобиться: 8 яєчних білків, 200 мл молока, 3 яйця, 400 г цвітної капусти, зелень, сіль, спеції.
Приготування: Міксером збий яйця, білки, сіль та спеції. За бажання, можеш узяти просто 11 білків. Додай молоко і знову збий. Розбери цвітну капусту на дрібні суцвіття, обсмаж їх 5-7 хвилин у невеликій кількості олії, залий омлетом і доведи до готовності 2-3 хвилини під кришкою на слабкому вогні. Посип страву рубаною зеленню.
9. Білковий омлет із грибами
Поживна та смачна страва, ідеальна на сніданок.
Тобі знадобиться: 200 г грибів, 3 яєчні білки, 2 щіпки солі, спеції.
Приготування: Гриби наріж тонкими пластинками і обсмаж майже до готовності. Віночком збий білки з сіллю та спеціями. Залий гриби цією сумішшю і доведи омлет до готовності під кришкою на невеликому вогні.
Зараз читають:12 найкращих способів приготувати чіа-пудинг
10. Білковий омлет із креветками
Креветки дуже швидко готуються, тому добре підійдуть для додавання до омлету.
Тобі знадобиться: 4 яєчні білки, 4 ст.л. молока, 50 г м'якого сиру, 100 г очищених креветок, зелень, масло, сіль.
Приготування: Міксером зби білки з сіллю до піни, додай молоко і нарізану зелень, і знову збий. Приварити креветок до готовності. Розігрій сковорідку з вершковим маслом, влий омлет і готуй 2-3 хвилини на середньому вогні під кришкою. Після чого переверни його, посип креветками та сиром, склади навпіл і готуй ще 2 хвилини.
11. Білковий омлет на сметані
Подавай готовий омлет із зеленню, овочами, куркою чи консервованим тунцем.
Тобі знадобиться: 5 яєчних білків, 70-80 г сметани жирністю 20%, сіль, спеції.
Приготування: Міксером або віночком зби всі інгредієнти до однорідної пишної маси. Обсмажуйте омлет під кришкою на середньому вогні в невеликій кількості олії. Один раз переверни у процесі готування.
12. Білковий омлет зі стручковою квасолею в мультиварці
Ще більше білка в одному найпростішому блюді!
Тобі знадобиться: 8 яєчних білків, 150 мл молока, 150 г стручкової квасолі, сіль, спеції.
Приготування: Приварити стручкову квасолю приблизно 3-4 хвилини, остудити в холодній воді і дай обсохнути. Віночком збий білки з молоком, сіллю та спеціями, і виклади туди квасолю. Вилий заготовку в змащену|змазати| маслом|мастилом| чашу мультиварки і готуй омлет півгодини в режимі для випічки. Присип сиром за бажанням.
Джерело: dietcenter.com.ua