15 легких рецептів пасти у вершковому соусі

Ніжна паста у вершковому соусі сподобається не лише любителям італійської кухні. Крім того, вона дуже просто та швидко готувати. А ще – завжди може бути різною та оригінальною, тому ми зібрали для тебе 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Паста у вершковому соусі з волоськими горіхами
  • 2. Паста з куркою у вершковому соусі
  • 3. Паста з беконом у вершковому соусі
  • 4. Паста з креветками у вершковому соусі
  • 5. Паста з грибами у вершковому соусі
  • 6. Паста зі шпинатом у вершковому соусі
  • 7. Паста з морепродуктами у вершковому соусі
  • 8. Паста з помідорами у вершковому соусі
  • 9. Паста з фаршем у вершковому соусі
  • 10. Паста з брокколі у вершковому соусі
  • 11. Паста з лососем у вершковому соусі
  • 12. Паста з цукіні у вершковому соусі
  • 13. Паста з тунцем у вершковому соусі
  • 14. Паста у вершковому соусі з песто
  • 15. Паста з лисичками у вершковому соусі
  • 1. Паста у вершковому соусі з волоськими горіхами

    Саме волоські горіхи надають основну особливість цій страві.

    Тобі знадобиться: 350 г пасти, 300 мл 20% вершків, 2 зубчики часнику, 30 г вершкового масла, 1 цибулина, 60 г твердого сиру, 6 гілочок петрушки, 100 г волоських горіхів, спеції.

    Приготування: Відвари пасту. Подрібни цибулю і часник, обсмаж їх до золотистості на вершковому маслі, додай рубану петрушку, готуй ще пару хвилин і влий вершки. Всип рубані горіхи, приправ і протушкуй соус на слабкому вогні до загусання. Змішай вершковий соус з пастою і посип тертим сиром.

    2. Паста з куркою у вершковому соусі

    Якщо є час, дай курці помаринуватися довше, щоб вона була ще ніжнішою.

    Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 цибулина, 200 мл вершків, 200 г пасти, 50 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж і замаринуй курку на 15 хвилин у соєвому соусі та спеціях. Відвари пасту до готовності. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх разом до прозорості. Додай курку та смажу до рум'яності. Влий вершки, приправ і протушкуй всі 5-7 хвилин. Додай пасту, перемішай і посип тертим сиром.

    3. Паста з беконом у вершковому соусі

    Виходить традиційна карбонара – та сама, яку віддають перевагу любителям класики.

    Зараз читають:20 найсмачніших страв на електрогрилі

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті або макаронів, 200 г бекону, 150 мл 20% вершків, 1 яєчний жовток, 1 ч.л. італійських трав, спецій, оливкова олія.

    Приготування: Відвари спагетті. Наріж і обсмаж бекон у невеликій кількості олії до золотистості. Влий вершки, приправ і протушкуй всі 1 хвилину. Виклади пасту в соус, перемішай та прогрій ще 1 хвилину. Додати жовток і швидко перемішати пасту перед подачею.

    4. Паста з креветками у вершковому соусі

    Підійдуть креветки будь-якого розміру, але вони обов'язково мають бути очищеними.

    Тобі знадобиться: 30 г вершкового масла|мастила|, 150 г пасти, 120 мл 33% вершків, 20 г пармезану, 20 г соусу песто, 150 г очищених креветок, спеції.

    Приготування: Відвари пасту. Нагрій вершкове масло, влий вершки, приправ і проварити 5-7 хвилин на слабкому вогні. Додай тертий пармезан та песто, і готуй ще 3-5 хвилин. Виклади в соус креветки та туші до їхньої готовності. Розклади пасту по тарілках та полів її вершковим соусом.

    5. Паста з грибами у вершковому соусі

    Якщо хочеш зробити соус густішим, тоді змішай вершки з ложкою борошна.

    Тобі знадобиться: 200 г грибів, 1 цибулина, 200 мл вершків, 200 г пасти, зелень, спеції.

    Приготування: Цибуля та гриби наріж, обсмаж до випаровування вологи та приправ. Влий вершки, протушкуй пару хвилин і додай заздалегідь відварену пасту. Перемішайте, прогрійте всі разом 1 хвилину, зніміть з вогню і посип зеленню.

    6. Паста зі шпинатом у вершковому соусі

    Паста виходить вишуканішою, якщо замінити звичайний сир на блакитний.

    Тобі знадобиться: 250 г пасти, 400 г шпинату, 250 мл вершків, 100 г твердого сиру, 1/2 цибулини, 250 г печериць, спеції, 40 г вершкового масла.

    Приготування: Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж їх у вершковому маслі до випаровування вологи. Додай шпинат, готуй ще пару хвилин, а потім влий вершки і приправ. Протушкуй вершковий соус пару хвилин, додай тертий сир і протушкуй до його розчинення. У цей же час відвари пасту і змішай її з соусом, що вийшов.

    7. Паста з морепродуктами у вершковому соусі

    Простий морський коктейль і ще кілька інгредієнтів, а страва – не гірша за ресторанний.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів жироспалюючих смузі

    Тобі знадобиться: 200 г пасти, 100 г твердого сиру, 300 г морепродуктів, 200 мл вершків, спеції.

    Приготування: Обсмажити морепродукти близько 5 хвилин, помішуючи. Паралельно відвари пасту. Влий до морепродуктів вершки, приправ та протушкуй 5 хвилин. Додай тертий сир та прогрій, поки він не розплавиться. Виклади соус на пасту.

    8. Паста з помідорами у вершковому соусі

    Для ще більш італійського смаку можна додати трохи рубаного базиліку.

    Тобі знадобиться: 500 г пасти, 3 помідори, 150 г моцарелли, 100 мл вершків, 2 зубчики часнику, 50 г вершкового масла, спеції, зелень.

    Приготування: Обсмаж подрібнений часник на вершковому маслі і додай нарізані помідори, протушкуй 3-5 хвилин і влий вершки. Приправ та туші ще 15 хвилин на слабкому вогні. Полей відварену пасту вершковим соусом, посип тертою моцарелою та подрібненою зеленню.

    9. Паста з фаршем у вершковому соусі

    М'ясний фарш або фарш із птаха – залишається на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 200 г пасти, 250 г м'ясного фаршу, 1-2 цибулини, 1/2 склянки вершків, спеції, 1/2 пучка зелені.

    Приготування: Відвари пасту. Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості, додай фарш і смаж 10 хвилин, постійно помішуючи. Влий вершки, приправ, доведи до кипіння і протушкуй 4-5 хвилин на слабкому вогні. Змішай соус, що вийшов, з пастою і рубаною зеленню.

    10. Паста з брокколі у вершковому соусі

    А щоб вона була ще більш ситною – додамо трохи курячого філе!

    Тобі знадобиться: 150 г пасти, 200 г броколі, 200 г курячого філе, 200 мл жирних вершків, 40 г пармезану, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Курку наріж, приправ і жар на середньому вогні до рум'яності. Додай невеликі суцвіття броколі та смажу ще 2-3 хвилини. Додай подрібнений часник, вершки та спеції, протушкуй ще 3 хвилини і додай тертий пармезан. Змішай соус із відвареною пастою.

    11. Паста з лососем у вершковому соусі

    Підійде філе будь-якої червоної риби – все одно буде смачно.

    Тобі знадобиться: 120 г філе лосося, 200 г пасти, 50 г пармезану, 5 ст. вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, спеції, петрушка, чебрець.

    Зараз читають:Меню на Новий рік 2024 – найкращі рецепти страв, що приготувати на новорічний стіл 2024

    Приготування: Відвари пасту. Подрібни і злегка обсмаж часник з чебрецем на суміші олій. Прибери чебрець, додай нарізаний лосось і смажу ще пару хвилин, помішуючи. Влий вершки, приправ, доведи до кипіння і протушкуй 2-3 хвилини. Додай пасту, нарізану петрушку та тертий пармезан, і перемішай все разом.

    12. Паста з цукіні у вершковому соусі

    Один з найкращих варіантів пасти у вершковому соусі, і в той же час дуже доступний.

    Тобі знадобиться: 150 г пасти, 300 г цукіні, 1 зубчик часнику, 30 г пармезану, 100 мл вершків, спеції.

    Приготування: Відвари пасту згідно з інструкцією на упаковці. Довільно наріж і обсмаж цукіні 3-5 хвилин із подрібненим часником. Влий вершки, доведи соус до кипіння і приправ. Додай тертий пармезан та пасту, і все змішай.

    13. Паста з тунцем у вершковому соусі

    Для цього рецепту вибирай консервований тунець у власному соку.

    Тобі знадобиться: 180 г консервованого тунця, 1 цибулина, 250 мл вершків, 250 г пасти, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю і часник і обсмаж їх до золотистості. Додай тунець, перемішай і готуй ще кілька хвилин. У цей час відвари пасту до готовності. Додай до тунця вершки, спеції та зелень. Протушкуй 3-5 хвилин, змішай соус з пастою і прогрій блюдо ще 1 хвилину.

    14. Паста у вершковому соусі з песто

    Найпростіший вершковий соус перетворюється на очах, варто лише додати трохи песто.

    Тобі знадобиться: 400 г пасти, 100 г пармезану, 200 мл жирних вершків, 2-3 ст. соусу песто.

    Нагрій вершки в сотейнику, приправ, додай песто і провари пару хвилин. Змішай відварену пасту з цим соусом і посип тертим пармезаном.

    15. Паста з лисичками у вершковому соусі

    Якщо використовуєш свіжі лисички, то спочатку привари їх 15 хвилин.

    Тобі знадобиться: 200 г лисичок, 1 цибулина, 200 мл вершків, 200 г пасти, спеції.

    Приготування: Відвари пасту згідно з інструкцією на упаковці. Довільно наріж цибулю та лисички, і обсмаж їх до випаровування вологи. Влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Виклади пасту в готовий соус, перемішай і зніміть з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *