Печінка форелі займає особливе місце серед рибних делікатесів та найкраще підходить для приготування паштетів, салатів або подібних закусок. Дізнайся про 12 найсмачніших рецептів – у нашій добірці!
Зміст
1. Смажена печінка форелі
Базовий рецепт, що вражає своєю легкістю.
Тобі знадобиться: 200 г печінки форелі, сіль, мелений чорний перець, олія.
Очисти печінку риби і обов'язково зріж сліди жовчі, щоб вона не гірчила. Обсмажити печінку в розігрітій олії з двох сторін до рум'янцю, посолити і поперчити в процесі готування.
2. Паштет із печінки форелі
Ідеальна закуска на святковий стіл чи просто так, без приводу!
Тобі знадобиться: 400 г печінки форелі, 1 цибулина, 200 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції, ароматні трави.
Приготування: Відварити печінку форелі до готовності – приблизно 15-20 хвилин. Заздалегідь дістань вершкове масло з холодильника, щоб він підтанув. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Блендером подрібни печінку з цибулею до однорідності, посоліть, приправ за смаком і змішай з олією.
3. Салат з печінкою форелі та рисом
Дуже ситний і готується без зайвого клопоту.
Зараз читають:15 соусів з авокадо, смачніші за які ви ще не куштували
Тобі знадобиться: 200 г печінки форелі, 100 г рису, 3 яйця, 1 пучок зеленої цибулі, майонез.
Приготування: Відварити печінку форелі до готовності та окремо відварити яйця та рис. Наріжте печінку і яйця дрібним кубиком, подрібніть зелену цибулю, змішайте все з рисом і заправте салат майонезом.
4. Яєчний паштет із печінкою форелі
Ідеальний рецепт на сніданок для всієї родини.
Тобі знадобиться: 5-6 яєць, 250 г печінки форелі, 1 морква, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Відварити яйця круто і дай їм охолонути. Довільно наріж і обсмажте цибулю з морквою до м'якості. Якщо в тебе сира печінка форелі – обсмаж її з овочами, а якщо консервована – просто злий олію. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку і приправ паштет, що вийшов.
5. Салат з печінкою форелі та картоплею
Для цього рецепту потрібна виключно консервована печінка у баночці.
Тобі знадобиться: 1 банка печінки форелі, 200 г картоплі, 2 яйця, 1-2 солоні огірки, 1 цибулина, майонез.
Приготування: Відвари картоплю та яйця до готовності, остуди та дрібно наріж усі інгредієнти. За бажанням – замаринуй цибулю в оцті на 5 хвилин і потім змішай салат. Заправ його невеликою кількістю майонезу і подавай до столу.
6. Тарталетки з печінкою форелі та плавленим сиром
Найпростіша, але водночас дуже смачна та ефектна закуска.
Тобі знадобиться: 200 г консервованої або обсмаженої печінки форелі, 200 г плавленого сиру, 1 огірок, тарталетки.
Приготування: Дрібно наріж або розімні печінку за допомогою вилки. Натрій плавлений сир на тертці, змішай його з печінкою форелі та виклади у тарталетки. Прикрась готову закуску скибочкою огірка.
7. Салат з печінкою форелі та кукурудзою
Яскравий та красивий салат, який навіть не потребує додаткової заправки.
Зараз читають:15 легких та смачних рецептів, як приготувати рижики
Тобі знадобиться: 250 г консервованої або відвареної печінки форелі, 300 г консервованої кукурудзи, 2-3 огірки, 1 склянка вареного рису, 1 пучок зелені.
Приготування: Заздалегідь відварити рис, щоб він охолонув. Дрібно наріжте огірки, подрібніть зелень і розберіть печінку форелі на шматочки. Додай кукурудзу та перемішай салат.
8. Намазка з печінки форелі з яблуками
Виклади готову намазку на тости або наповни нею тарталетки – як більше подобається.
Тобі знадобиться: 250 г консервованої печінки форелі, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 100 г зеленого яблука, 50 г цибулі, спеції, майонез.
Приготування: Дуже дрібно наріж цибулю, виделкою разомні печінку форелі та натрій яблуко з сиром на тертці. Відвари і натрій яйця, змішай все разом, приправ і заправ майонезом.
9. Салат з пекінською капустою та печінкою форелі
А для дієтичнішої версії – використовуй йогурт замість майонезу.
Тобі знадобиться: 1 качан пекінської капусти, 200 г консервованої печінки форелі, 2 огірки, 3-4 яйця, 150 г консервованої кукурудзи, зелена цибуля, майонез.
Приготування: Відвари і дрібно наріж яйця. Також дрібно наріж огірки, нашаткуй пекінську капусту і зелену цибулю за смаком, розбери печінку форелі на шматочки і додай кукурудзу. Заправ салат майонезом, готово!
10. Листковий салат з печінкою форелі та чорносливом
Цікава варіація на тему «Мімози» чи рибних консервів під шубою.
Тобі знадобиться: 300 г консервованої печінки форелі, 3 картоплини, 2 моркви, 5 яєць, 100 г чорносливу, майонез.
Приготування: Заздалегідь відвари картоплю, моркву та яйця, а також замочи чорнослив у гарячій воді на 10 хвилин. Відокремили білки від жовтків і розімні жовтки за допомогою виделки.
Зараз читають:10 тайських супів, які можна приготувати самостійно
Яєчні білки, картоплю та моркву натрій на великій тертці, а чорнослив – наріж соломкою. Виделкою розімні печінку форелі. Виклади шарами: картоплю, печінку, моркву, чорнослив, білки та жовтки. Промазуйте шари майонезом і потім дай салату настоятися в холодильнику.
11. Картопляна запіканка з печінкою форелі
Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 200 г консервованої або смаженої печінки форелі, 2 яйця, 100 мл молока, 50 г вершкового масла, зелень, панірувальні сухарі, спеції.
Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю до готовності. Розімни її в пюре з молоком та спеціями. Коли пюре охолоне, втрути в нього яйця. Окремо розімні печінку і змішай її з рубаною зеленню.
Виклади половину пюре у форму для запікання, потім додай печінку форелі та знову пюре. Посип все панірувальними сухариками і розклади зверху скибочки вершкового масла. Відправте запіканку на 40-45 хвилин в духовку при 180 градусах.
12. Салат з печінкою форелі, яблуками та солоними огірками
Ще й з оригінальною гірчично-лимонною заправкою – справжнє смакота!
Тобі знадобиться: 400 г консервованої печінки форелі, 4 солоних огірків, 2 кислі яблука, 5 яєць, 1-2 цибулини, 3 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці.
Приготування: Заздалегідь відваріть і дрібно наріжте яйця, відклавши при цьому 2 жовтки. Подрібни і ошпари цибулю окропом. Дрібно наріж решту інгредієнтів і змішай салат. Розімні жовтки вилкою, додай до них 4-5 ложок олії від печінки форелі, лимонний сік та гірчицю. Перемішай і полів салат заправкою, що вийшла.
Джерело: dietcenter.com.ua