12 рецептів із печінкою форелі, які варто приготувати прямо зараз

Печінка форелі займає особливе місце серед рибних делікатесів та найкраще підходить для приготування паштетів, салатів або подібних закусок. Дізнайся про 12 найсмачніших рецептів – у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Смажена печінка форелі
  • 2. Паштет із печінки форелі
  • 3. Салат з печінкою форелі та рисом
  • 4. Яєчний паштет із печінкою форелі
  • 5. Салат з печінкою форелі та картоплею
  • 6. Тарталетки з печінкою форелі та плавленим сиром
  • 7. Салат з печінкою форелі та кукурудзою
  • 8. Намазка з печінки форелі з яблуками
  • 9. Салат з пекінською капустою та печінкою форелі
  • 10. Листковий салат з печінкою форелі та чорносливом
  • 11. Картопляна запіканка з печінкою форелі
  • 12. Салат з печінкою форелі, яблуками та солоними огірками
  • 1. Смажена печінка форелі

    Базовий рецепт, що вражає своєю легкістю.

    Тобі знадобиться: 200 г печінки форелі, сіль, мелений чорний перець, олія.

    Очисти печінку риби і обов'язково зріж сліди жовчі, щоб вона не гірчила. Обсмажити печінку в розігрітій олії з двох сторін до рум'янцю, посолити і поперчити в процесі готування.

    2. Паштет із печінки форелі

    Ідеальна закуска на святковий стіл чи просто так, без приводу!

    Тобі знадобиться: 400 г печінки форелі, 1 цибулина, 200 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Відварити печінку форелі до готовності – приблизно 15-20 хвилин. Заздалегідь дістань вершкове масло з холодильника, щоб він підтанув. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Блендером подрібни печінку з цибулею до однорідності, посоліть, приправ за смаком і змішай з олією.

    3. Салат з печінкою форелі та рисом

    Дуже ситний і готується без зайвого клопоту.

    Зараз читають:15 соусів з авокадо, смачніші за які ви ще не куштували

    Тобі знадобиться: 200 г печінки форелі, 100 г рису, 3 яйця, 1 пучок зеленої цибулі, майонез.

    Приготування: Відварити печінку форелі до готовності та окремо відварити яйця та рис. Наріжте печінку і яйця дрібним кубиком, подрібніть зелену цибулю, змішайте все з рисом і заправте салат майонезом.

    4. Яєчний паштет із печінкою форелі

    Ідеальний рецепт на сніданок для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 5-6 яєць, 250 г печінки форелі, 1 морква, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Відварити яйця круто і дай їм охолонути. Довільно наріж і обсмажте цибулю з морквою до м'якості. Якщо в тебе сира печінка форелі – обсмаж її з овочами, а якщо консервована – просто злий олію. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку і приправ паштет, що вийшов.

    5. Салат з печінкою форелі та картоплею

    Для цього рецепту потрібна виключно консервована печінка у баночці.

    Тобі знадобиться: 1 банка печінки форелі, 200 г картоплі, 2 яйця, 1-2 солоні огірки, 1 цибулина, майонез.

    Приготування: Відвари картоплю та яйця до готовності, остуди та дрібно наріж усі інгредієнти. За бажанням – замаринуй цибулю в оцті на 5 хвилин і потім змішай салат. Заправ його невеликою кількістю майонезу і подавай до столу.

    6. Тарталетки з печінкою форелі та плавленим сиром

    Найпростіша, але водночас дуже смачна та ефектна закуска.

    Тобі знадобиться: 200 г консервованої або обсмаженої печінки форелі, 200 г плавленого сиру, 1 огірок, тарталетки.

    Приготування: Дрібно наріж або розімні печінку за допомогою вилки. Натрій плавлений сир на тертці, змішай його з печінкою форелі та виклади у тарталетки. Прикрась готову закуску скибочкою огірка.

    7. Салат з печінкою форелі та кукурудзою

    Яскравий та красивий салат, який навіть не потребує додаткової заправки.

    Зараз читають:15 легких та смачних рецептів, як приготувати рижики

    Тобі знадобиться: 250 г консервованої або відвареної печінки форелі, 300 г консервованої кукурудзи, 2-3 огірки, 1 склянка вареного рису, 1 пучок зелені.

    Приготування: Заздалегідь відварити рис, щоб він охолонув. Дрібно наріжте огірки, подрібніть зелень і розберіть печінку форелі на шматочки. Додай кукурудзу та перемішай салат.

    8. Намазка з печінки форелі з яблуками

    Виклади готову намазку на тости або наповни нею тарталетки – як більше подобається.

    Тобі знадобиться: 250 г консервованої печінки форелі, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 100 г зеленого яблука, 50 г цибулі, спеції, майонез.

    Приготування: Дуже дрібно наріж цибулю, виделкою разомні печінку форелі та натрій яблуко з сиром на тертці. Відвари і натрій яйця, змішай все разом, приправ і заправ майонезом.

    9. Салат з пекінською капустою та печінкою форелі

    А для дієтичнішої версії – використовуй йогурт замість майонезу.

    Тобі знадобиться: 1 качан пекінської капусти, 200 г консервованої печінки форелі, 2 огірки, 3-4 яйця, 150 г консервованої кукурудзи, зелена цибуля, майонез.

    Приготування: Відвари і дрібно наріж яйця. Також дрібно наріж огірки, нашаткуй пекінську капусту і зелену цибулю за смаком, розбери печінку форелі на шматочки і додай кукурудзу. Заправ салат майонезом, готово!

    10. Листковий салат з печінкою форелі та чорносливом

    Цікава варіація на тему «Мімози» чи рибних консервів під шубою.

    Тобі знадобиться: 300 г консервованої печінки форелі, 3 картоплини, 2 моркви, 5 яєць, 100 г чорносливу, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари картоплю, моркву та яйця, а також замочи чорнослив у гарячій воді на 10 хвилин. Відокремили білки від жовтків і розімні жовтки за допомогою виделки.

    Зараз читають:10 тайських супів, які можна приготувати самостійно

    Яєчні білки, картоплю та моркву натрій на великій тертці, а чорнослив – наріж соломкою. Виделкою розімні печінку форелі. Виклади шарами: картоплю, печінку, моркву, чорнослив, білки та жовтки. Промазуйте шари майонезом і потім дай салату настоятися в холодильнику.

    11. Картопляна запіканка з печінкою форелі

    Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 200 г консервованої або смаженої печінки форелі, 2 яйця, 100 мл молока, 50 г вершкового масла, зелень, панірувальні сухарі, спеції.

    Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю до готовності. Розімни її в пюре з молоком та спеціями. Коли пюре охолоне, втрути в нього яйця. Окремо розімні печінку і змішай її з рубаною зеленню.

    Виклади половину пюре у форму для запікання, потім додай печінку форелі та знову пюре. Посип все панірувальними сухариками і розклади зверху скибочки вершкового масла. Відправте запіканку на 40-45 хвилин в духовку при 180 градусах.

    12. Салат з печінкою форелі, яблуками та солоними огірками

    Ще й з оригінальною гірчично-лимонною заправкою – справжнє смакота!

    Тобі знадобиться: 400 г консервованої печінки форелі, 4 солоних огірків, 2 кислі яблука, 5 яєць, 1-2 цибулини, 3 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці.

    Приготування: Заздалегідь відваріть і дрібно наріжте яйця, відклавши при цьому 2 жовтки. Подрібни і ошпари цибулю окропом. Дрібно наріж решту інгредієнтів і змішай салат. Розімні жовтки вилкою, додай до них 4-5 ложок олії від печінки форелі, лимонний сік та гірчицю. Перемішай і полів салат заправкою, що вийшла.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *