Всі любителі грибів точно знають, якою гарною та універсальною є ікра з підберезників. Бери на замітку наші 8 простих рецептів, з якими впорається будь-яка господиня!
Зміст
1. Ікра з підберезників з цибулею на зиму
Проста і мінімалістична ікра для тих, хто віддає перевагу чистому смаку грибів.
Тобі знадобиться: 1,5-2 кг підберезників, 500 г цибулі, 150 мл рослинної олії, 2 лаврові листки, 2 ч.л. оцту, сіль, спеції.
Приготування: Перебери, промий та відвари підберезники 30 хвилин у киплячій воді. Промий їх ще раз і пропусти через м'ясорубку.
Дрібно наріж і злегка обсмажте цибулю в олії. Після чого всип гриби і туші всі разом приблизно 30-40 хвилин. Додай спеції, оцет та лавровий лист, протушкуй ще 10 хвилин і прибери лаврушку. Закатай грибну ікру у стерилізовані банки.
2. Ікра з підберезників з цибулею та морквою на зиму
Ще один класичний рецепт, який відмінно урізноманітнить зимовий раціон.
Тобі знадобиться: 1,5-2 кг підберезників, 300 г цибулі, 300 г моркви, 150 мл олії, 2 ч.л. оцту, сіль, спеції.
Зараз читають:15 ПП супів, які урізноманітнять твій раціон
Приготування: Промий і відваріть гриби в киплячій воді приблизно півгодини. Подрібни цибулю, натрі моркву, обсмаж їх разом на олії до м'якості. Пропусти підберезники через м'ясорубку, всип їх до овочів та туші ікру ще 30-40 хвилин. Додай оцет та спеції, протушкуй ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
3. Ікра з підберезників з помідорами на зиму
Ідеальна самостійна закуска чи начинка для випікання.
Тобі знадобиться: 2 кг підберезників, 150-200 г цибулі, 100 г моркви, 100 г помідорів, 100 мл олії, 1 ст.л. оцту, спеції.
Відвари підберезники приблизно півгодини в киплячій воді і потім пропусти їх через м'ясорубку . Обсмажити подрібнену цибулю і терту моркву в олії. Помідори очисти і пропусти через м'ясорубку.
Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, і протушкуй грибну ікру 45-50 хвилин на слабкому вогні. За 5-7 хвилин до кінця приготування – влий оцет. Закатай ікру з підберезників у стерилізовані банки на зиму.
4. Ікра з підберезників через м'ясорубку на зиму
Рецепт для тих, хто надає перевагу більш однорідній текстурі грибної ікри.
Тобі знадобиться: 1 кг підберезників, 2 цибулини, 2 моркви, по 1 ст. солі, цукру, оцту та олії, спеції.
Відвари підберезники півгодини в киплячій воді . Довільно наріж і обсмаж цибулю з морквою. Пропусти гриби та овочі через м'ясорубку, додай олію та протушкуй 15 хвилин. Всип спеції, сіль і цукор, і протушкуй ще 10 хвилин. Додай оцет і ще за 3-5 хвилин – закатай ікру в стерилізовані банки.
Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки
5. Ікра з підберезників без оцту на зиму
Рослинна олія в кінці готування потрібна для кращого зберігання заготовки.
Тобі знадобиться: 1 кг підберезників, 300 г помідорів, 200 г цибулі, 50-75 мл олії, спеції.
Приготування: Промий та відвари підберезники півгодини після кипіння. Подрібни і обсмаж цибулю на олії близько 5 хвилин. Окремо протягом 3-4 хвилин обсмаж нарізані помідори.
Пропусти все через м'ясорубку, приправ за смаком і обсмаж грибну ікру ще 15 хвилин, помішуючи. Виклади її в стерилізовані банки та залий 1-2 ложками розпеченої олії зверху. Захід на зиму.
6. Ікра з підберезників з томатним соусом на зиму
Дуже добре підійде краснодарський соус, але можеш брати будь-хто на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 2,5 кг підберезників, 1 головка часнику, 1 ст. аджики, 250 мл томатного соусу, 50 мл оцту, 1/2 перцю чилі, сіль, спеції.
Приготування: Відварити гриби в солоній воді протягом півгодини і пропусти їх через м'ясорубку. Змішай з аджикою, томатним соусом, спеціями, сіллю і додай трохи олії. Протушкуй всі разом близько 1 години на слабкому вогні. За 10-15 хвилин до кінця – додай оцет, подрібнений часник та чилі. Закатай заготівлю до стерилізованих банків.
7. Ікра з підберезників з томатною пастою на зиму
Якщо ікра виходить трохи кислуватою, тоді додай цукор.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів смузі з гарбуза
Тобі знадобиться: 2 кг підберезників, 300 г цибулі, 100 г томатної пасти, 30 мл олії, 1 ст.л. солі, 1 ч. л. оцтової есенції, спеції.
Відвари підберезники півгодини в киплячій воді і дрібно наріж або пропусти їх через м'ясорубку . Подрібни та обсмаж цибулю в олії до м'якості. Всип гриби і смаж всі разом півгодини.
Додай томатну пасту, спеції та сіль, протушкуй ікру ще кілька хвилин і влий оцтову есенцію. Прогрій заготівлю ще 2 хвилини і закатай у стерилізовані банки на зиму.
8. Ікра з підберезників з овочами на зиму
За бажання, разом із овочами додай ще й трохи рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 1 кг підберезників, 600 г помідорів, 500 г цибулі, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 200 мл олії, 1,5 ст.л. солі, 1 ст. цукру, спеції.
Приготування: Відварити гриби 20 хвилин у киплячій воді і дрібно наріж або подрібни їх за допомогою м'ясорубки. Подрібни цибулю та болгарський перець, натрі моркву та обсмаж ці овочі разом до м'якості.
Всип нарізані помідори і протушкуй всі разом 5-10 хвилин. Потім додай підберезники і масло, що залишилося, і туші ікру ще 40-50 хвилин, іноді помішуючи. Наприкінці готування – додай сіль, цукор та спеції до смаку. Розклади грибну ікру по чистих сухих банках, простерилізуй 20 хвилин і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua