Найсмачніші персики у власному соку – найкраще нагадування про сонячне літо серед зими. Така проста та швидка заготівля, але результат перевершує всі можливі очікування. А ще й зберігається більше вітамінів, ніж при варінні компоту чи варення! Ділимося 8 чудовими рецептами!
Зміст
1. Персики у власному соку – класичний рецепт
Найпопулярніший і водночас дуже легкий спосіб приготування.
Тобі знадобиться: 3,5 кг персиків, 350 г цукру.
Приготування: Довільно наріж персики і виклади їх у стерильні банки, пересипаючи цукром. Стерилізуй банки в каструлі з окропом, поступово продовжуючи підкладати персики в міру появи вільного місця. Це триватиме близько 1-1,5 години. Захід заготовки на зиму.
Зараз читають:8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини
2. Персики у власному соку без цукру
Цей рецепт підійде тим, хто стежить за своєю фігурою та раціоном.
Тобі знадобиться: 3 кг персиків.
Приготування: Наріж персики без кісточок і виклади в стерильні банки. Постав їх в каструлю з водою і стерилізуй на слабкому вогні, поки сік не перестане виділятися. Поступово підкладай персики. Коли всі банки будуть заповнені, закочуй їх на зиму.
3. Персики у власному соку блендером
Цікавий варіант, в якому використовуються цілі та подрібнені персики.
Тобі знадобиться: 1,5 кг персиків.
Приготування: Видалити з персиків кісточки. Основну частину персиків довільно наріж, поклади в стерильні банки та залий окропом. Залиш їх на 20 хвилин під кришкою і злий воду. Персики, що залишилися, подрібни блендером і проціди, або відіжми сік будь-яким іншим способом. Доведи сік до кипіння, проварити 1 хвилину і залий їм персики. Закатай банки на зиму.
4. Персики без шкірки у власному соку
Позбутися шкірки персиків куди простіше, ніж здається на перший погляд.
Тобі знадобиться: 3 кг персиків, 200 г цукру.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні
Залий персики окропом на 1 хвилину, дістань і зніми шкірку. Видали кісточки, довільно наріж м'якоть і розклади у вимиті содою банки. Засип цукром. Стерилізуй банки близько 1 години в каструлі з окропом, поступово доповідаючи персики. Закочуй їх на зиму.
5. Персики часточками у власному соку
За бажання – очисти їх від шкірки, але це не обов'язково.
Тобі знадобиться: 4 кг персиків, 400 г цукру.
Приготування: Видалити з персиків кісточки, наріж фрукти часточками і щільно поклади в стерильні банки, пересипаючи цукром. Постав банки в каструлю з водою, доведіть її до кипіння і стерилізуйте заготівлю близько 40-60 хвилин. У міру того як з'являється вільне місце, додай ще персики. Закатай банки на зиму.
6. Персики у власному соку з лимонною кислотою
Концентрований сік без зайвої води – лише фрукти та цукор.
Тобі знадобиться: 400 г персиків, 100 г цукру, 2 г лимонної кислоти.
Приготування: Змішай цукор із лимонною кислотою. Наріж персики тонкими часточками, щільно поклади все в чисту банку, пересипаючи шари цукром. Стерилізуй банку в киплячій воді близько 1 години, періодично додаючи персики та цукор.
Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли
7. Персики шматочками у власному соку
Можеш додати в банки кілька ложок цукру на власний смак.
Тобі знадобиться: 2 кг персиків.
Приготування: Залий персики окропом на хвилину, промийте холодною водою і очистіть від шкірки. Видали кісточки і наріж м'якоть кубиком. Засип персики в стерильні банки та стерилізуй їх ще близько 45 хвилин у киплячій воді на слабкому вогні. Підсипай персики в міру їхньої усадки. Закочуй заготовку на зиму.
8. Персики у власному соку з корицею та ваніллю
Оригінальний рецепт улюбленої заготівлі – повноцінний десерт.
Тобі знадобиться: 800 г персиків, 500 г цукру, 3 г лимонної кислоти, 3 г кориці, 3 г ваніліну.
Приготування: Наріж персики часточками і щільно поклади їх у банки. Змішай цукор з корицею, ваніліном та лимонною кислотою, і засип зверху. Стерилізуй заготовки в окропі 40 хвилин на слабкому вогні, поки сік не заповнить банки. Захід на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua