15 класних рецептів приготування кети в духовці

Червона риба – це не тільки лосось та сьомга у різних варіаціях. Є й менш популярні, але доступніші види – наприклад, сьогодні ми пропонуємо запекти кету в духовці. Ділимося 15 легкими та смачними рецептами!

Зміст

  • 1. Кета у фользі в духовці
  • 2. Кета в рукаві у духовці
  • 3. Кета з соєвим соусом у духовці
  • 4. Кета в апельсиновому маринаді в духовці
  • 5. Кета із зеленню в духовці
  • 6. Кета з помідорами та сиром у духовці
  • 7. Запечена кета цілком у духовці
  • 8. Кета з картоплею в духовці
  • 9. Запечена кета з овочами у духовці
  • 10. Кета з майонезом у духовці
  • 11. Кета з сиром у духовці
  • 12. Кета під овочевою шубою в духовці
  • 13. Запечена кета з вершками в духовці
  • 14. Кета з грибами у духовці
  • 15. Кета в гірчично-медовому маринаді в духовці
  • 1. Кета у фользі в духовці

    Класичний та універсальний рецепт із доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г кети, 2 ст.л. оливкової олії, 1/4 лимона, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.

    Приготування: Змішай оливкову олію, лимонний сік і всі спеції, і замарин шматочки кети на 10 хвилин. Загорни кожен із них у фольгу та запікай у духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.

    2. Кета в рукаві у духовці

    Відмінний спосіб приготування кети повністю або порційними шматочками.

    Тобі знадобиться: 1 кг кети, 2 цибулини, 1 морква, 300 г заморожених овочів, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, подрібни моркву, а кету натрій спеціями за смаком. Виклади всі інгредієнти в рукав для запікання, зроби пару проколів зубочисткою і відправ у духовку на півгодини при 200 градусах.

    3. Кета з соєвим соусом у духовці

    Якщо у тебе є стейки з кети – цей рецепт найкраще підійде саме для них.

    Тобі знадобиться: 800 г кети, 1 цибулина, 4 ст.л. олії, спеції, 2 зубчики часнику, 50 мл соєвого соусу.

    Приготування: Натрі стейки кети олією зі спеціями до смаку. Виклади їх у форму. Дрібно наріж і обсмаж цибулю, і виклади зверху. Змішай соєвий соус із давленим часником та спеціями, полів кету та запікай її в духовці 35 хвилин при 200 градусах.

    Зараз читають:12 простих рецептів, як приготувати солоні кабачки на зиму

    4. Кета в апельсиновому маринаді в духовці

    Риба з лимоном давно стала звичною, тому додамо трохи різноманітності!

    Тобі знадобиться: 400 г кети, 2 ст.л. апельсинового соку, 2 щіпки цедри, 3 гілочки зелені, 2 зубчики часнику, 2 щіпки пластівців чилі, 2 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Подрібніть зелень з часником і змішайте всі інгредієнти, крім риби. Замарин кету в цьому маринаді на 15 хвилин, а потім загорни її у фольгу і запікай в духовці 15-20 хвилин при 190 градусах.

    5. Кета із зеленню в духовці

    За бажанням додай у конвертики з фольги трохи овочів для гарніру.

    Тобі знадобиться: 2 стейки кети, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, 4 гілочки зелені, 0,5 ч. л. базиліка, спеції.

    Приготування: Змішай оливкову олію, лимонний сік, спеції та рубану зелень. Ретельно змасти стейки кети отриманим маринадом, загорни її у фольгу і запікай 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.

    6. Кета з помідорами та сиром у духовці

    Для цього рецепту рекомендуємо використовувати великі помідори черрі, тому що так набагато зручніше.

    Тобі знадобиться: 600 г стейків кети, 100 г жирної сметани, 6 помідорів чері, 60 г твердого сиру, по 1 ч.л. чебрецю, розмарину та інших спецій за смаком, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку.

    Приготування: Збризкайте стейки кети лимонним соком, приправте і змастіть частиною сметани. Залиш їх на 10 хвилин і виклади у форму. Зверху виклади сметану, що залишилася, на неї – кружечки помідорів, а потім присип їх травами і збризкати маслом. Засип все тертим сиром і відправ кету в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.

    7. Запечена кета цілком у духовці

    Ціла запечена кета стане гідною окрасою будь-якого святкового столу.

    Тобі знадобиться: 750 г кети, 250 г цибулі, 2 яйця, 250 г моркви, 150 мл вершків, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Очисти і випотрошіть кету, натрій її спеціями, вклади в черево зелень і залиш на 10 хвилин. Тонко нашаткуй цибулю і натрій моркву. Виклади половину овочів у форму, потім виклади рибу та знову овочі. Збийте яйця з вершками, залийте кету зверху і запікайте її близько 40 хвилин при 170 градусах під фольгою.

    Зараз читають:20 ПП рецептів на Новий рік, які неодмінно здивують

    8. Кета з картоплею в духовці

    Особливо гарний цей рецепт із молодою картоплею.

    Тобі знадобиться: 450 г філекети, 500 г картоплі, 80 г цибулі, 30 г майонезу, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. кмину, спеції за смаком, 40 мл олії, 50 г твердого сиру, 60 г помідорів.

    Натрі кету спеціями. Наріж кільцями і виклади частину цибулі у форму, збризкати олією. Наріж картоплю тонкими кружальцями і змішай її з маслом, паприкою, кмином та іншими спеціями. Виклади на цибулю. Злегка змасти все майонезом, виклади кету і знову змасти майонезом. Запікайте страву в духовці під фольгою півгодини при 180 градусах. Виклади на кету кружальця помідора і посип тертим сиром. Допеки досі 10 хвилин без фольги.

    9. Запечена кета з овочами у духовці

    Можеш брати абсолютно будь-які овочі, які визнаєш необхідними.

    Тобі знадобиться: 300 г кети, 200 г броколі, 100 г зеленого горошку, 100 г стручкової квасолі, 100 г болгарського перцю, 100 г кукурудзи, 40 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі. Брокколі та стручкову квасолю приваріть у киплячій воді 2-3 хвилини. Натріть кету спеціями, виклади на фольгу, а зверху виклади всі овочі. Збери фольгу чимось на зразок горщика без кришки або мішечка з отвором. Додай скибочку вершкового масла|мастила| і запікай 20 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    10. Кета з майонезом у духовці

    Простий та безпрограшний маринад для красивої скоринки.

    Тобі знадобиться: 500 г кети, 2 ст.л. майонезу, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. італійських трав спеції за смаком.

    Приготування: Змішай майонез, соєвий соус, давлений часник, трави та спеції. Наріж кету порційними шматочками і замарин її в цьому маринаді на 15 хвилин. Потім виклади рибу на пергамент і запікайте в духовці ще 15-20 хвилин при 190 градусах.

    11. Кета з сиром у духовці

    Цікавий варіант з яєчною заливкою – виходить ще ситнішим і смачнішим.

    Тобі знадобиться: 500 г кети, 3 яйця, 3 ст.л. сметани, 20 г кропу, 1 ч.л. лимонного соку, 50 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Збризкайте шматочки кети лимонним соком і натрій спеціями. Змішай сметану, рубаний кріп та яйця. Виклади рибу у форму, полів заливкою, посип тертим сиром і відправ у духовку на 20 хвилин при 190 градусах.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів конфітюру із чорної смородини

    12. Кета під овочевою шубою в духовці

    Цей рецепт вимагатиме трохи більше часу на підготовку овочів, але результат того вартий.

    Тобі знадобиться: 500 г кети, 300 г моркви, 200 г цибулі, 400 г сметани, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Дрібно нарубай цибулю, натрій моркву на тертці і обсмаж овочі до м'якості. Шматочки кети натрій спеціями і виклади на деко. Змішай овочі з рубаною зеленню та сметаною, і виклади їх на кету. Запікай рибу 20-25 хвилин при 190 градусах у духовці.

    13. Запечена кета з вершками в духовці

    Сама по собі кета трохи сухувата, як для червоної риби. Але трохи вершків – вирішують цю проблему.

    Тобі знадобиться: 300 г кети, 100 мл вершків, 20 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Виклади рибу на фольгу, посип спеціями і зверни фольгу по колу в своєрідний горщик. Вилий туди вершки та виклади шматочок вершкового масла. Відправте кету в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.

    14. Кета з грибами у духовці

    Риба з грибами – дуже недооцінене поєднання. Радимо звернути на нього увагу!

    Тобі знадобиться: 300 г кети, 200 г печериць, 60 г цибулі, 3 ч.л. сметани, 80 г твердого сиру, 4 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмажте цибулю з грибами до готовності. Змішай їх з рубаним кропом, сметаною та спеціями до смаку. Виклади скибочки кети у форму, зверху виклади гриби і посипи все тертим сиром. Запікайте кету в духовці до 20 хвилин при 200 градусах.

    15. Кета в гірчично-медовому маринаді в духовці

    Ще один класичний маринад для червоної риби!

    Тобі знадобиться: 400 г кети, 3 ч.л. меду, 3 ч.л. діжонської гірчиці, 3 ч. л. соєвого соусу, 1 ст.л. кунжуту.

    Приготування: Змішай гірчицю, мед та соєвий соус, і на 15 хвилин замаринуй у цьому шматочки кети. Після чого посип рибу кунжутом і запікайте в духовці 15-20 хвилин при 170 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *