Не обов'язково витрачати багато часу, щоб приготувати частування до чаю. Адже існує досить багато рецептів випічки нашвидкуруч, щоб кожен міг вибрати варіант на свій смак. Зібрали для тебе 20 найкращих рецептів в одну збірку. Бери на замітку!
Зміст
1. Швидке печиво з листкового тіста
Ті самі хрумкі «вушка», перед якими неможливо встояти.
Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 100 г цукру.
Розкатай листкове тісто пластом в 5 мм, посип цукром і ще прокатай качалкою. Згорни його трубочкою з двох боків до центру. Наріж шматочками по 10 мм завтовшки, виклади на пергамент і випікай 15 хвилин при 190 градусах у духовці.
2. Манник на молоці
Класичний манник, який так само можна приготувати на кефірі або йогурті.
Тобі знадобиться: 1 склянка манки, 1 склянка борошна, 1 склянка молока, 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 0,5 ч.л. гашеної соди.
Залий манку молоком і залиш на 20 хвилин. Зби яйця з цукром, змішай їх з манкою і додай борошно з содою. Випікай манник у духовці 30-40 хвилин|мінути| при 190 градусах.
3. Морквяний пиріг
Добре, якщо морква буде солодкою та соковитою сама по собі.
Тобі знадобиться: 500 г моркви, 15 г розпушувача, 2 щіпки ваніліну, 4 яйця, 1 склянка борошна, 4 ст.л. олії, 1/2 склянки цукру.
Приготування: Віночком збий яйця з олією та цукром. Додай сухі інгредієнти і потім терту моркву. Ретельно перемішай тісто і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Медовик нашвидкуруч
Якщо мед дуже густий, тоді спочатку розтопи його на водяній бані.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 80 г меду, 100 мл кефіру, 140 г борошна, 1 ч.л. соди, 1 жменю горіхів.
Приготування: Збийте яйця з цукром у піну. Додай мед і соду, перемішай і влий кефір. Додай борошно, знову все збий і втрути рубані горіхи. Випікай медовик близько 45 хвилин у духовці за 180 градусів.
Зараз читають:20 найкращих рецептів із соєвим молоком
5. Швидкий пиріг із варенням
Підійде будь-яке варення на твій розсуд, але особливо смачно – з кислинкою.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки варення, 1/3 склянки молока, 1/3 склянки олії, 2 ст.л. сметани, 1,5 ч.л. соди, 1,5 склянки борошна, ванілін.
Приготування: Віночком змішай сметану, молоко, варення та олію. Додай сухі інгредієнти, вилий тісто у форму та випікай пиріг 30 хвилин при 180 градусах.
6. Апельсинові мафіни
Перед подачею посип їх цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Тобі знадобиться: 1 апельсин, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 10 г розпушувача, 220 г борошна.
Розітри м'яке вершкове масло з двома видами цукру, додай яйця і перемішай. Додай сік та цедру апельсина, а потім – сухі інгредієнти. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 20-30 хвилин при 180 градусах у духовці.
7. Гарбузовий пиріг до чаю
Додатково можеш додати до нього будь-які улюблені спеції.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 150 г цукру, 80 мл олії, 300 г борошна, 400 г гарбуза, 10 г розпушувача.
Приготування: Збий яйця з цукром та олією. Додай тертий гарбуз і потім борошно з розпушувачем. Перемішати тісто і випікати пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
8. Листковий пиріг з ягодою
Класичний пиріг-решітка з листкового тіста до чаю, який готується за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 300 г ягоди, 2 ст. крохмалю, 1 яйце, 150 г цукру.
Розділи листкове тісто на нерівні частини. Більшу частину розкатай у форму з бортиками та присип крохмалем. Виклади ягоди і теж присип їх крохмалем і цукром до смаку. Другу частину тіста наріж смужками, виклади решіткою і змасти все збитим яйцем. Випікай пиріг у духовці до 30 хвилин|мінути| при 180 градусах.
9. Заливний пиріг з ягодами
Такий красивий на вигляд, що складно повірити, наскільки він простий у приготуванні.
Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 400 г борошна, 200 г цукор, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 250 г ягоди, 200 г сметани.
Приготування: Збий віночком сметану, 100 г цукру, 2 яйця та 2 ложки борошна. Окремо зби ще 2 яйця і 100 г цукру, додай розтоплене масло і борошно, що залишилося, з розпушувачем. Заміси та прибери тісто в холодильник на 20 хвилин, після чого виклади його у форму, сформуй бортики, засип ягоди та залий заливку. Відправ пиріг на 35 хвилин у духовку при 180 градусах.
10. Яблучний пиріг зі згущеним молоком
Яблук можна взяти більше чи менше за бажанням.
Зараз читають:Гостра аджика на зиму: 12 швидких та смачних рецептів
Тобі знадобиться: 4 яблука, 50 г вершкового масла, 100 г цукру, 160 г борошна, 1 банка згущеного молока, 1 яйце, 0,5 ч.л. гашеної соди, 2 щіпки солі.
Наріж яблука часточками і злегка обсмаж їх на сухій сковороді. Додай вершкове масло та цукор, і ще трохи обсмаж до карамелізації. Збий яйце зі згущеним молоком і сіллю. Додай соду і борошно і перемішай. Виклади яблука у форму, зали тестом і відправь на півгодини в духовку при 180 градусах.
11. Вівсяне печиво
Швидкий ПП перекус до чаю без борошна та олії.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, підсолоджувач, родзинки, горіхи.
Приготування: Подрібніть горіхи і ретельно перемішай всі інгредієнти. Викладіть тісто ложкою на пергамент і відправте печиво на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.
12. Ніжне кокосове печиво
Додай у тісто трохи ваніліну чи улюблених спецій для аромату.
Тобі знадобиться: 110 г борошна, 80 г вершкового масла|мастила|, 80 г цукру, 2 яйця, 100 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Зби вершкове масло з цукром до пишності, додай яйця і знову зби. Втручай інгредієнти, що залишилися. Викладай печиво ложкою на пергамент та випікай близько 20 хвилин при 180 градусах у духовці.
13. Шарики з повидлом нашвидкуруч
Хрусткі, ароматні та дуже прості у приготуванні – ідеальний варіант.
Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 160 г повидла, 1 яєчний жовток, 1 ст. молока, 1 ст. води.
Приготування: Наріж листкове тісто квадратами. На кожній заготівлі, з одного боку, зроби по парі надрізів. Виклади повидло та змасти краю тіста водою. Заліпи і притисніть вилкою краю шарів. Змішай жовток із молоком і змасти їм слойки. Відправ все в духовку на 20-30 хвилин при 180 градусах.
14. Лимонний кекс
Класичний кекс із неповторним цитрусовим ароматом.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 1 лимон, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 2 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 1 склянка сметани.
Приготування: Міксером збий цукор, яйця та сметану. Додай олію, лимонний сік і цедру, і знову збий. Додати борошно з розпушувачем, перемішати тісто і випікати кекс 40 хвилин в духовці при 180 градусах.
15. Печиво з арахісової пастою
Якщо в тебе є баночка арахісової пасти, тоді десерт нашвидкуруч готовий!
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 150 г коричневого цукру, 60 г арахісової пасти, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло, арахісову пасту і цукор до однорідності. Додай яйце, а потім – борошно та розпушувач. Вимішай тісто, відправ його на півгодини в холодильник і розділи на невеликі кульки. Плюсни їх, виклади на пергамент і випікай по 10-12 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 відмінних заправок для борщу на зиму
16. Бісквіт нашвидкуруч
Його можна подати до чаю відразу або розрізати на пару коржів і промазати варенням або згущеним молоком.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 3 яйця.
Приготування: Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Акуратно втрути борошно, виклади тісто у форму і випікай бісквіт 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
17. Банановий хліб до чаю
Оригінальні експерименти також можуть бути дуже простими.
Тобі знадобиться: 3 банани, 3 яйця, 200 г борошна, 100 мл рослинної олії, 100 г цукру, 10 г розпушувача, горіхи та сухофрукти.
Блендером подрібни два банани, яйця, масло, цукор і розпушувач. Додай борошно, що просіює, і втручи в тісто рубані горіхи з сухофруктами. Вилий тісто у форму і зверху виклади половинки третього банана. Відправте хліб на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.
18. Шоколадний брауні нашвидкуруч
Шоколадний брауні теж можна приготувати дуже легко та швидко!
Тобі знадобиться: 180 г темного шоколаду, 180 г вершкового масла, 3 яйця, 75 г борошна, 250 г цукру, 3 щіпки солі.
Приготування: Розтопи шоколад з маслом будь-яким доступним способом і окремо зби яйця з цукром і сіллю до піни. З'єднай обидві маси, знову збий і втрути борошно. Вилий тісто у форму шаром 2-3 см завтовшки. Відправ брауні в духовку на 30-35 хвилин при 170 градусах.
19. ПП шарлотка з рисового борошна
Коли потрібно щось не лише швидке, а й дієтичне.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 2 яблука, 150 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. меду.
Приготування: Збий яйця з медом до білого. Поступово додай борошно з розпушувачем. Втрути в тісто нарізані яблука і викласти все у форму. Випікай шарлотку в духовці 30-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
20. Сирний кекс із родзинками
Ще один частування до чаю, який напевно пам'ятають з дитинства.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 250 г сиру, 250 г цукру, 100 г родзинок, 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 2 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий м'яку олію з цукром до пишності. Додай сир з яйцями і знову збий. Втрути борошно і розпушувач, і в кінці – всип родзинки. Виклади тісто у форму та випікай кекс 40-50 хвилин при 180 градусах у духовці.
Джерело: dietcenter.com.ua