На відміну від класичного варення, конфітюр традиційно готується густим та однорідним. Багатий пектином аґрус відмінно підходить для цього завдання. Потім такий конфітюр можна подавати до чаю, використовувати в десертах чи випічці – та як завгодно на твій смак. Бери на замітку наші 15 рецептів!
Зміст
1. Конфітюр з аґрусу з желфіксом
Замість желфіксу підійдуть інші схожі суміші для заготовок.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 600 г цукру, 20 г желфіксу.
Приготування: Подрібни аґрус будь-яким зручним способом. Змішай желфікс і 4 ложки цукру, додай у ягоду та перемішай. Доведи до кипіння, помішуючи. Додай решту цукру, провари конфітюр 5 хвилин і розлий по стерильним банкам.
2. Конфітюр з аґрусу з пектином
Пектин – ще один ідеальний загусник саме для конфітюру, варення або джемів.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 800 г цукру, 20 г пектину.
Приготування: Змішай пектин та 3-4 ложки цукру. Подрібни агрус будь-яким способом, перетрій через сито і додай решту цукру. Проварити заготівлю пару хвилин після кипіння. Поступово додай пектин, помішуючи. Проварити ще 2 хвилини і закатай конфітюр у стерильні банки.
3. Конфітюр з аґрусу без кісточок із крохмалем
Позбутися кісточок у будь-якому ягідному конфітюрі – простіше простого.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 200 г цукру, 1 ч.л. крохмалю.
Приготування: Подрібніть аґрус блендером, а потім перетріть через сито. Змішай пюре з цукром, доведи до кипіння, проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Додай розведений у мінімальній кількості води крохмаль, провари ще хвилину і виклади конфітюр у стерильну банку.
Зараз читають:Що приготувати з білої смородини – 20 найсмачніших рецептів
4. Конфітюр з аґрусу з агар-агаром
Один із найшвидших рецептів у цій добірці!
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 30 мл води, 500 г цукру, 20 г агар-агару.
Розведи агар-агар у воді. Аґрус подрібни в блендері разом із цукром. Додай до ягоди агар-агар, ретельно перемішай і доведи до кипіння. Провари конфітюр буквально 3-4 хвилини і розлий по банках.
5. Конфітюр з агрусу з м'ятою
Дуже смачний та освіжаючий, з незвичайними смаковими нотками.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г цукру, 1 пучок м'яти.
Приготування: Зріж з агрусу кісточки, пропусти ягоди через м'ясорубку і доведи до кипіння. Поступово додай цукор та м'яту, пов'язану пучком. Проварити конфітюр півгодини на слабкому вогні, видали м'яту і закатай заготовку в стерильні банки.
6. Конфітюр з аґрусу з желатином
З додаванням желатину виходить найгустіший конфітюр, який підійде для тортів.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 2 ст.л. желатину.
Розчини желатин у воді за інструкцією. Зріж з аґрусу кісточки, подрібни ягоду будь-яким способом і змішай із цукром. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і зніміть з вогню. Влий желатин, перемішай заготівлю і розлий по стерильним банкам.
7. Конфітюр з аґрусу, вишні та чорної смородини
Чудове ягідне асорті, яке нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 600 г агрусу, 200 г вишні без кісточок, 200 г чорної смородини, 1 кг цукру, 20 г желфіксу.
Перебери всі ягоди, зріж хвостики і пропусти через м'ясорубку. Змішай желфікс та пару ложок цукру, додай у ягідне пюре, перемішай і доведи до кипіння. Поступово додай цукор, що залишився, провари конфітюр ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.
8. Конфітюр з аґрусу з ваніліном
Залежно від своїх переваг, додай більше або менше цукру.
Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні
Тобі знадобиться: 3,5 кг аґрусу, 1 пакетик ваніліну, 1,5 кг цукру.
Приготування: Зріж з ягід хвостики, залий аґрус 3 склянками води та проварити 10 хвилин. Відкинь ягоди на друшляк і потім перетрій через сито. Доведи масу до кипіння і поступово додай цукор. Потім додай ванілін, провари ще 3 хвилини і розклади конфітюр у стерильні банки.
9. Конфітюр з аґрусу в мультиварці
Простий і швидкий спосіб приготувати конфітюр, не витрачаючи час біля гарячої плити.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 склянки води, 5 склянок цукру.
Приготування: Всип у чашу мультиварки 1 склянку цукру, додай воду та включи режим «Варка на пару» або будь-який інший з температурою 100 градусів. Коли сироп закипить, виклади аґрус і проварити 15 хвилин. Перетрій його через сито, влий масу назад в чашу, додай цукор, що залишився і уваривай конфітюр в тому ж режимі ще 20-30 хвилин.
10. Конфітюр з агрусу з лимоном
Тонка кислинка чудово доповнює солодкий ягідний конфітюр.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 лимони, 20 г желфіксу, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери аґрус, додай пару ложок води, проварити його до м'якості і перетрій через сито. Лимони ошпар окропом, видали кісточки, подрібни в блендері зі шкіркою і змішай з аґрусом. Змішай желфікс та пару ложок цукру, відправь у пюре і доведи його до кипіння. Додай цукор, що залишився, провари конфітюр близько 5 хвилин і розлий по стерильним банкам.
11. Конфітюр з аґрусу та банана
Щоб зробити його свіжішим, можеш додати гілочку м'яти під час приготування.
Тобі знадобиться: 750 г агрусу, 250 г бананів, 1 кг цукру, 20 г пектину.
Приготування: Зріж з аґрусу хвостики та подрібни ягоди у блендері. Окремо пюруй банан, змішай його з аґрусом і додай пектин за інструкцією. Доведи масу до кипіння і поступово додай цукор. Проварити конфітюр 5 хвилин після розчинення цукру і розлий у стерильні банки.
Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого
12. Конфітюр з аґрусу та смородини
А щоб конфітюр був ще оригінальнішим, додамо трохи імбиру!
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г смородини, 1 кг цукру, цедра 1 лимона, 10 г імбиру, 400 мл води.
Приготування: Закип'яти воду з цукром, цедрою лимона та тертим імбиром. Провари сироп 7-10 хвилин, виклади в нього аґрус із смородиною та залиш на 5-6 годин. Потім доведи заготовку до кипіння і проварити 10 хвилин. Залиш ще на 5-6 годин і знову провари конфітюр 10 хвилин. Закатай його в стерильні банки.
13. Конфітюр з аґрусу та ківі
Вибирай зелений аґрус, щоб отримати ефектний смарагдовий відтінок конфітюру.
Тобі знадобиться: 750 г агрусу, 600 г ківі, 4 ст.л. лимонного соку, 500 г цукру, 1 ст. лимонної цедри.
Приготування: Подрібни агрус з ківі в блендері. Перетріть через сито за бажанням. Додай лимонний сік та цедру, доведи конфітюр до кипіння і вари на слабкому вогні до бажаної густини. Закатай його в стерильні банки.
14. Конфітюр з аґрусу та малини
Якщо хочеш конфітюр без кісточок, тоді перетріть ягідне пюре через сито.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки аґрусу, 1/2 склянки малини, 1 ст.л. крохмалю, 1/2 склянки цукру.
Приготування: Подрібни аґрус та малину будь-яким зручним способом, і змішай все з цукром. Залиш на півгодини і потім додай крохмаль. Доведи масу до кипіння, проварити пару хвилин і розкладіть конфітюр у стерильні банки.
15. Конфітюр з аґрусу з апельсином
За бажанням можеш додати пакетик желфіксу, але цей конфітюр і так виходить густим.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 1 кг цукру.
Приготування: Зріж у агрусу хвостики, видали кісточки з апельсина і перебий все блендером. Перетріть через сито, додай цукор, перемішай і залиши заготовку на 40 хвилин. Потім доведи до кипіння і проварити конфітюр 20 хвилин на середньому вогні. Закатай його в стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua