Огірки є однією з найпопулярніших заготовок на зиму – їх консервують як цілими, і навіть тертими. Плюс такого способу ще й у тому, що сюди можна використовувати негарні, нерівні чи старі огірки. Тож виходить усе максимально дешево. Бери на замітку наші 8 рецептів!
Зміст
1. Терті огірки з оцтом на зиму
Класичний рецепт заготівлі, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Тобі знадобиться: 600 г огірків, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру, по 4 горошини запашного та чорного перців, 3 ст.л. оцту.
Приготування: Натріть огірки на середній тертці і змішай їх із сіллю, цукром та оцтом. Виклади в чисті банки горошини перцю, щільно поклади огірки і простерилізуй банки 15 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
2. Терті огірки із часником на зиму
В міру пікантні та смачні. Стануть чудовим самостійним салатом!
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 100 г часнику, 80 мл олії, 60 мл оцту, 30 г солі, мелений чорний перець.
Зараз читають:Лікер із чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак
Приготування: Промий та натрі огірки на великій тертці. Пропусти часник через прес, додай сіль, мелений перець та олію. Протушкуй заготовку 12-15 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. За 2 хвилини до кінця приготування – влий оцет. Закатай терті огірки у стерилізовані банки.
3. Терті огірки з виноградом на зиму
Підійде будь-який досить цупкий виноград – він тут тільки добавка.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 жмені винограду, по 2 листки смородини, малини, яблуні, винограду та хрону, 1 пучок кропу, 1 головка часнику, 1 ст.л. солі.
Натрій огірки на великій тертці, додай сіль і залиш їх на 1 годину. Декілька дрібних огірків – залиш цілими.
У стерилізовані банки виклади зубчики часнику, виноград, кріп та все листя. Додай цілі огірки та зверху – огіркову масу із соком. За бажання, виклади все те саме шарами. Щільно утрамбуй вміст банок, закрий капроновими кришками та зберігай у темному холодному місці.
4. Терті огірки із цибулею на зиму
Баночка такого салату чудово доповнить будь-який гарнір.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 г цибулі, 12 ст. олії, 1 ст.л. солі, 3 ст. цукру, 1 пучок кропу, 5 ст. оцту.
Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи
Натрі огірки на великій тертці, дрібно наріж цибулю і подрібни кріп . Змішай разом всі інгредієнти, доведи до кипіння і проваріть 5-7 хвилин, щоб огірки трохи змінилися в кольорі. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.
5. Терті огірки на розсольник
Відмінна основа, з якої улюблений розсольник готується набагато швидше та простіше.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 моркви, 2 цибулини, 25 г зелені, 2 зубчики часнику, 50 мл оцту, 1 ст. солі.
Приготування: Натрі огірки та морква на великій тертці, подрібни цибулю з часником, дрібно порубай зелень. Змішай всі інгредієнти та залиш їх на 2 години. Перемішай заготовку ще раз, доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
6. Терті огірки в томаті на зиму
Можна подавати їх як закуску або використовувати у приготуванні перших страв.
Тобі знадобиться: 1,2 кг огірків, 4 ст. томатної пасти, 250 г моркви, 250 г цибулі, 1 ст. цукру, 120 мл олії, 1 пучок зелені, 1 ст.л. солі, 3 зубчики часнику, 3 ст. оцту.
Приготування: Натрій всі овочі на тертці, дрібно нарубай зелень з часником. Всип сіль і цукор, перемішай все разом і залиш настоятися на кілька годин. Додай оцет з томатною пастою, протушкуй заготовку 20 хвилин на слабкому вогні та закатай у стерилізовані банки.
Зараз читають:20 відмінних рецептів жироспалюючих смузі
7. Терті огірки з овочами на зиму
Повноцінний овочевий салат, коли захочеться чогось різноманітного.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 болгарські перці, 300 г моркви, 500 г помідорів, 200 г цибулі, 50 мл олії, 2 ст.л. солі.
Натрі огірки і морква на великій тертці, а болгарський перець і цибуля – дрібно порубай. Помідори пропустити через м'ясорубку. Обсмаж цибулю з морквою до золотистості, додай решту овочів, сіль та спеції за смаком. Тушіть салат 40 хвилин на слабкому вогні і потім закатай його в стерилізовані банки.
8. Терті огірки з морквою на зиму
Для краси можна натерти овочі на тертці для корейської моркви.
Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 2 моркви, 1 головка часнику, 120 мл оцту, 120 мл олії, 1/4 склянки цукру, 1 ст.л. солі, 15 г спецій для корейської моркви.
Натрі овочі на великій тертці і подрібни часник . Додай решту інгредієнтів, перемішай, накрий плівкою або кришкою і прибери на добу в холодильник. За цей час перемішай салат ще кілька разів. Розклади його по підготовлених банках і простерилізуй їх ще 15 хвилин у киплячій воді. Закатай кришками на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua