Морс – це не тільки чудовий смак і аромат, але ще й криниця вітамінів. Особливо, коли йдеться про таку корисну ягоду, як чорна смородина. Приготувати його можна по-різному і з різними добавками – і ми вже зібрали для тебе 12 найкращих рецептів у цій добірці!
Зміст
1. Морс із чорної смородини з цукром
Найпростіший варіант, від якого можна відштовхуватися далі.
Тобі знадобиться: 300 г чорної смородини, 50 г цукру, 1 л води.
Приготування: Засип смородину цукром, злегка розімні товкачем і зали окропом. Доведи масу до кипіння, зніми з плити та проціди морс через сито.
2. Морс із чорної смородини без цукру
Корисний та дієтичний морс для тих, хто вважає калорії.
Тобі знадобиться: 250 г чорної смородини, 5 г замінника цукру, 1 щіпка ваніліну, 1,5 л води.
Приготування: Подрібніть смородину в блендері і перетрій через сито. Макуха залий водою і проварити 5-7 хвилин після кипіння. Процідити відвар, трохи охолодити і змішати його з ягідним пюре, ваніліном та замінником цукру.
Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак
3. Морс із чорної смородини в мультиварці
Можна готувати його зі свіжої, так і замороженої ягоди.
Тобі знадобиться: 200 г смородини чорної, 100 г цукру, 1 ч.л. лимонного соку, 2 л води.
Приготування: Відправ промиту смородину та всі інгредієнти в чашу мультиварки. Увімкни режим «Суп» на 45 хвилин, а потім дай морсу охолонути і перетри його через сито.
4. Морс із чорної смородини без варіння
Щоб зберегти максимум користі смородини, не кип'ятитимемо її.
Тобі знадобиться: 200 г чорної смородини, 1-1,5 л води, 2 ст. цукру.
Засип чорну смородину цукром, розімни і залиш на пару годин або на ніч. Перетріть пюре через сито і змішай ягідний сік з водою до однорідності.
5. Морс із чорної та червоної смородини
Безпрограшна суміш ягід із яскравим смаком для освіжаючого морсу.
Тобі знадобиться: 150 г смородини, 150 г смородини, 1 л води, 100 г цукру.
Перебери смородину і перетри її через сито. Макуха залий водою, доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і додай цукор. Проварити до розчинення цукру, зніми з вогню і дай сиропу півгодини настоятися. Процідити його, остудити і змішати з ягідним соком.
6. Морс із чорної смородини на зиму
Такий ароматний морс можна закатати в банки та зберігати у прохолодному місці всю зиму.
Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 1 склянка цукру, 2 л води.
Приготування: Розімні смородину товкачем і перетрій через сито. Залий макуху водою, додай цукор і провари всі 5 хвилин після кипіння. Дай цьому отвору охолонути, проціди і змішай його з соком. Розлий морс по стерильним банкам і додатково простерилізуйте їх 10 хвилин у каструлі з киплячою водою. Закатай.
Зараз читають:20 рецептів вафельних трубочок, які готуються простіше простого
7. Морс із чорної смородини з лимоном
Рецепт спеціально для тих, хто віддає перевагу більш кислим напоям.
Тобі знадобиться: 200 г чорної смородини, 120 г цукру, 1 лимон, 1 л води.
Приготування: Відіжми з лимона сік і зніми цедру. Змішай все зі смородиною і цукром, додай німої води і перебий все блендером. Додай у масу воду, що залишилася, ще раз все збий і дай морсу півгодини настоятися в холодильнику. Перетріть його через сито.
8. Морс із замороженої чорної смородини
Виходить анітрохи не менш смачний морс, ніж із свіжої смородини.
Тобі знадобиться: 350 г замороженої чорної смородини, 110 г цукру.
Промий чорну смородину, але можеш її повністю не розморожувати. Засип ягоду цукром і розімні товкачем. Залий водою до смаку, доведи до кипіння і зніми морс з вогню. Перетріть його через сито або проціди через марлю.
9. Морс із чорної смородини з малиною
Готується дуже швидко, а виходить дуже смачним!
Тобі знадобиться: 150 г смородини чорної, 150 г малини, 120 г цукру, 1 л води.
Приготування: Промий і перебери малину зі смородиною, розімни їх і перетрій через сито. Залий макуху водою, проварити 5 хвилин після кипіння, додай цукор і дай відвару охолонути під кришкою. Змішай відвар із ягідним соком.
Зараз читають:20 шикарних рецептів джему з чорниці
10. Морс із чорної смородини та журавлини
Подвійна користь всього в одній склянці улюбленого ягідного напою.
Тобі знадобиться: 150 г чорної смородини, 150 г журавлини, 120 г цукру, 1 л води.
Приготування: Засип смородину і журавлину цукром, розімні товкачем і залиш на пару годин. Проварити масу 5 хвилин після кипіння і перетрій через сито. Залиш заготовку остигати, а макуху залий водою і теж проварити 5 хвилин. Процідити відвар із макухи, охолодити і змішати з ягідним пюре.
11. Крижаний морс із чорної смородини
Особливо такий морс гарний влітку – зі свіжої смородини та зі свіжою м'ятою.
Тобі знадобиться: 200 г чорної смородини, 2 ст. лимонного соку, 3 гілочки м'яти, 4 ч. л. цукру, 4 ст. води, 1 склянка льоду.
Розітри м'яту з цукром і видали залишки гілочок. Розімніть чорну смородину і перетри її через сито. Додай лимонний сік. Змішай м'ятний сироп, смородиновий сік та подрібнений лід із водою.
12. Морс із чорної смородини з м'ятою
Морс із м'ятою теж можна приготувати по-різному – ось один із класних варіантів!
Тобі знадобиться: 250 г чорної смородини, 1 л води, 100 г цукру, 2 гілочки м'яти.
Приготування: Розімни смородину і перетрій через сито. Залий в макуху 150 мл води, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Додай м'яту, зніми його з вогню та дай заготовці настоятися та охолонути. Знову перетрій через сито. Змішай цю заготівлю, смородиновий сік, цукор і воду, що залишилася.
Джерело: dietcenter.com.ua