6 найпростіших способів, як заморозити вишню на зиму

Чи існують люди, які не люблять вишню? Ця кисло-солодка ягода особливо незамінна для компотів, випічки та десертів. А щоб зберегти її смак та аромат, важливо її правильно заморозити. Цілий чи без кісточок? З цукром чи без? Лови перевірені рецепти!

Зміст

  • 1. Заморожена вишня цілком
  • 2. Заморожена вишня без кісточок
  • 3. Заморожена вишня у цукровому сиропі на зиму
  • 4. Заморожена вишня на пергаменті
  • 5. Заморожена вишня у вакуумі на зиму
  • 6. Заморожене вишневе пюре на зиму
  • 1. Заморожена вишня цілком

    Все готується дуже швидко і без зайвого клопоту.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні.

    Ретельно промий і обсуши вишню. Розклади ягоди на піднос або піддон в один шар, заморозь, а потім пересип їх у порційні пакети або контейнери і відправь назад в морозилку на зберігання.

    Зараз читають:15 легких рецептів протеїнових батончиків у домашніх умовах

    2. Заморожена вишня без кісточок

    Прекрасний рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні.

    Приготування: Промий і обсуши вишню, акуратно видали кісточки і злий весь сік, що виділився. Для зручності можеш спочатку складати ягоди на друшляк або сито.

    Виклади ягоди в один шар на тацю і відправь в морозилку. Коли вишня замерзне, пересип її в ємності для зберігання і поверни назад в морозильну камеру.

    3. Заморожена вишня у цукровому сиропі на зиму

    Використовуй її для приготування компотів або як начинку для випічки.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 700-800 г цукру, 500 мл води.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, а потім дай йому охолонути. Окремо вимий вишню, видали кісточки і розклади ягоди у формочки або пластикові контейнери. Після чого залий вишню раніше приготованим цукровим сиропом, залиш на 2-3 години на столі і відправ у морозилку на зберігання.

    Зараз читають:Мариновані кавуни в банках на зиму: 15 незрівнянних рецептів

    4. Заморожена вишня на пергаменті

    Ідеальна комбінація смаку та користі, і жодних зайвих добавок!

    Тобі знадобиться: 500 г вишні.

    За цим рецептом найкраще морозити вишню з кісточками, щоб пергамент не розмок. Промий та обсуши ягоди. Застелить дно контейнера пергаментом і викладіть туди суху вишню в один шар.

    Накрий пергаментом і додай шар вишні, і так – наскільки вистачить висоти твого контейнера. Закрийте заготовку кришкою і відправте в морозилку. За бажанням пізніше можеш пересипати вже заморожену вишню в пакет.

    5. Заморожена вишня у вакуумі на зиму

    Компактне рішення, але тут обов'язково буде потрібна трубочка для напоїв.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні.

    Приготування: Розклади вимиту і суху вишню за звичайними або зип-пакетами. Встав трубочку і застебні або зав'яжи пакет, а далі губами витягніть повітря через трубочку. Дістань її і відразу ж зав'яжи або застебні пакет остаточно, поки туди не потрапило нове повітря. Відправте вишню в морозилку на зберігання.

    Зараз читають:15 найкращих салатів, які можна подати до плову

    6. Заморожене вишневе пюре на зиму

    Якщо хочеш – додай трохи ягід шматочками для цікавішої текстури готового пюре.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 100-200 г цукру.

    Промий вишню, видали кісточки і блендером перебий ягоди з цукром. Розклади пюре по формах або пластикових контейнерах і відправ в морозильну камеру. Готово!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *