8 найкращих рецептів страв на саджі

Садж є великою увігнутою сковорідкою, тому він відмінно підходить для приготування найрізноманітніших страв (особливо м'ясних або овочевих). Досить часто садж зустрічається в турецькій та балканській кухнях. Розповідаємо 8 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Баранина на саджі
  • 2. Телятина на саджі
  • 3. Яловичина з овочами на саджі
  • 4. Курячі крильця на саджі
  • 5. Кутаби на саджі
  • 6. Курка на саджі
  • 7. Ковбаски на саджі
  • 8. Овочі на саджі
  • 1. Баранина на саджі

    Рекомендуємо посипати готову страву зернами гранату та рубаною кінзою.

    Тобі знадобиться: 500 г баранини, 80 г курдючного жиру, 2 болгарських перцю, 1 головка часнику, 1 баклажан, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 5-6 печериць, 3 помідори, зіра, сіль, мелений чорний зелень.

    Злегка підморозь і наріж баранину на тонкі пластини . Наріж всі овочі середніми шматками і подрібни курдючний жир. Розтопи жир на саджі разом із зірою, після чого прибери зіру та шкварки на край сковороди.

    По черзі обсмаж всі інгредієнти, починаючи з м'яса. А далі овочі в такому порядку: морква, цибуля, болгарський перець, баклажани, печериці, кабачки та помідори. У міру приготування – зсувай обсмажені овочі убік. Періодично присипай усе зеленню, спеціями та подрібненим часником.

    2. Телятина на саджі

    Ще один класичний рецепт м'яса із овочами!

    Тобі знадобиться: 600 г телятини, 4 ст. курдючного жиру, 1 морква, 1 цибулина, 2 болгарські перці, 1 баклажан, 1 кабачок, 3-4 помідори, спеції, зелень, часник.

    На розігрітий садж виклади курдючний жир, присип спеціями і додай тонко нарізану телятину. Обсмажити до готовності м'яса і ссунути убік. Довільно наріж овочі. Обсмаж цибулю з морквою, а потім – болгарський перець та решту овочів по черзі. Готові овочі зрушуй у бік м'яса. Посип готову страву спеціями, рубаним часником і зеленню.

    Зараз читають:Гречаники: 15 відмінних рецептів, які урізноманітнюють раціон

    3. Яловичина з овочами на саджі

    Для приготування страв на саджі можна брати будь-які овочі на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 1 фіолетова цибулина, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 100 г помідорів чері, 50 г бебі кукурудзи, 3 зубчики часнику, 100 г спаржі, 4 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину тонкою соломкою і замарин її на 1 годину в соєвому соусі та спеціях. Наріж всі овочі. Розігрів садж з невеликою кількістю олії та обсмаж яловичину протягом 10 хвилин. Додай цибулю та баклажан, і обсмаж ще 5 хвилин. Всип перець і спаржу, і ще через 5 хвилин – інші інгредієнти. Перемішай, приправ та готуй ще 1-2 хвилини.

    4. Курячі крильця на саджі

    Можеш спочатку замаринувати крильця у улюбленому маринаді.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 200 г печериць, 600 г картоплі, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 цибулина, спеції, зелень.

    Приготування: Обсмаж курячі крильця на саджі близько 10 хвилин до рум'яності. Додай нарізану кружальцями картоплю і теж обсмаж її з двох боків. Всип інші нарізані овочі, а ще через 2-3 хвилини – печериці. Приправ та смажу все до готовності, а в кінці – посип рубаною зеленню. У сумі на готування піде близько півгодини.

    Зараз читають:Соус «Суго» з базиліком на зиму: 8 відмінних рецептів

    5. Кутаби на саджі

    Традиційна турецька та азербайджанська страва з яскравим м'ясним смаком.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1/2 склянки води, 0,5 ч.л. солі, 200 г відвареної яловичини, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Пропусти яловичину через м'ясорубку, змішай з|із| подрібненою цибулею і приправ. Заміси однорідне тісто з борошна, води та солі. Прибери його в холодильник на 1-2 години, а потім поділи на шматочки і тонко розкачати. Виклади начинку на коржики, склади навпіл і щільно зліпи краї. Обсмажити кутаби на саджі з двох сторін до рум'яності.

    6. Курка на саджі

    За цим рецептом можна готувати на саджі будь-які частини курки, не лише стегна.

    Тобі знадобиться: 3 курячі стегна, 200 г печериць, 400 г картоплі, 100 г помідорів, 1 болгарський перець, 1/2 баклажана, 1/2 кабачка, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж гриби пластинками, а картоплю, кабачок і баклажан – кружальцями. Довільно наріж решту овочів. Обсмаж курячі стегенця на саджі до рум'яності з усіх боків, додай картоплю та смажу ще 5-7 хвилин.

    Поступово всип овочі в такому порядку: цибуля, перець, гриби, баклажан, кабачок, помідори з часником. Після кожного разу перемішуйте і злегка обсмажуйте все разом. Після додавання помідорів – приправ, готуй ще 1-2 хвилини і зніміть з вогню.

    Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу

    7. Ковбаски на саджі

    Вибирай будь-які ковбаски чи інші м'ясні продукти до смаку.

    Тобі знадобиться: 600 г ковбасок, олія або курдючний жир, 2 болгарські перці, 1 гострий перець, 1 баклажан, 200 г печериць, 2 цибулини, 1 морква, 3-4 помідори, спеції, зелень, часник.

    Приготування: Наріж баклажан і морква кружальцями, печериці – пластинами, цибуля – пір'ям, а болгарський перець – смужками. Помідори наріж на часточки, а гострий перець, часник та зелень – подрібни.

    Розігрій садж з невеликою кількістю масла або жиру, обсмаж ковбаски до рум'яності і всип цибулю з морквою. Через кілька хвилин додай баклажани та перець, а ще через 3-4 хвилини – помідори. Жар усі разом до готовності овочів. Наприкінці приготування – додай спеції, часник, гострий перець та зелень.

    8. Овочі на саджі

    Відмінний пісний рецепт для відпочинку на природі.

    Тобі знадобиться: 2 болгарських перцю, 500 г картоплі, 1 гострий перець, 1 головка часнику, 120 г спаржі, 1 баклажан, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 120 г печериць, 3 помідори, моли, чорний та червоний перець, зелень.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти середніми шматочками, а часник – очисти від лушпиння та подрібни. Розігрій на саджі трохи рослинної олії, обсмаж картоплю до рум'яності і трохи зруш її в бік.

    За таким же принципом обсмажуйте і зсувайте інші інгредієнти, від більш щільних до менш щільних. Останніми будуть – кабачки та помідори. У процесі готування присипай готові овочі спеціями, сіллю та зеленню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *