6 найкращих рецептів холодця в афганському казані

Головна проблема холодця у тому, що він завжди довго готується. Але від частини це питання допомагає вирішити афганський казан – м'ясо там нудиться набагато швидше, а бульйон виходить ще наваристішим і відмінно застигає навіть без додавання желатину. Ми вибрали тобі 6 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Холодець зі свинячої рульки та копита в афганському казані
  • 2. Холодець з кермом та яловичиною в афганському казані
  • 3. Холодець з індичкою в афганському казані
  • 4. Холодець з курки в афганському казані
  • 5. Холодець з рулькою та голяшкою в афганському казані
  • 6. Холодець з яловичини та курки в афганському казані
  • 1. Холодець зі свинячої рульки та копита в афганському казані

    Коли заливатимеш холодець, можеш додати будь-які овочі та зелень.

    Тобі знадобиться: 1 свиняча рулька, 1 свиняче копито, 500 г яловичини, 2 цибулини, 5-6 зубчиків часнику, лавровий лист, сіль, чорний перець горошком.

    Приготування: Промий кермо і копито, якщо потрібно – розрубати їх на кілька частин. Відправ все в афганський казан разом з цілими цибулинами, часником, сіллю та спеціями. Залий водою, закрий кришкою і доведи до кипіння, після чого зменши вогонь і вари 1,5 години. Процідити бульйон, розбери готове м'ясо на шматочки і розлий холодець за формами.

    Зараз читають:Булочки з маком: 12 простих рецептів, які полюбить уся сім'я

    2. Холодець з кермом та яловичиною в афганському казані

    Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої рульки, 1 кг яловичини, 1 морква, 1 цибулина, 1 корінь селери, 10 зубчиків часнику, лавровий лист, сіль, чорний перець горошком.

    Приготування: Зачисти м'ясо, очисти овочі і надішліть всі інгредієнти повністю в афганський казан. Посоли і приправ, залий водою, щоб вона покривала м'ясо, закрий казан і доведи до кипіння. Готуй холодець 1,5 години на мінімальному вогні, а потім проціди бульйон, наріж м'ясо і розлий за формами.

    3. Холодець з індичкою в афганському казані

    Найкраще підійде стегно або інша частина індички на кістки.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячої рульки, 1 кг яловичини, 1 кг індички, 2 цибулини, 2 моркви, 1 пучок петрушки, 10 зубчиків часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Промий та очисти всі інгредієнти, які потрібно, а потім завантаж їх у афганський казан. Залий водою, щоб вона покривала м'ясо з овочами. Закрий кришкою та доведи до кипіння на сильному вогні. Після чого зменш вогонь і вари холодець протягом 1,5 годин. Наріж м'ясо і моркву, розклади все за формами та залими процідженим бульйоном.

    Зараз читають:Пиріг з черешнею – 20 простих і дуже смачних рецептів

    4. Холодець з курки в афганському казані

    Желатин тут потрібен тому, що бульйон тільки з курки виходить недостатньо наваристим.

    Тобі знадобиться: 2 курки, 1 головка часнику, 1 морква, 1 цибулина, 1 ст.л. солі, желатин, лавровий лист, спеції.

    Приготування: Розроби курку на частини і відправте її в афганський казан з овочами, часником, сіллю та спеціями. Влий приблизно 2,5 л води, закрий кришкою і вари 1,5 години на слабкому вогні.

    Після чого наріж і розклади м'ясо з морквою по формах, а бульйон – процідити. Розведи приблизно 40 г желатину в 150 мл води, але якщо волієш щільніший холодець – додай більше. Змішай желатинову заготовку зі злегка остиглим бульйоном, залий і прибери холодець у холодильник.

    5. Холодець з рулькою та голяшкою в афганському казані

    Чим більше видів м'яса – тим смачнішим і ситнішим буде готовий холодець.

    Зараз читають:8 рецептів курячих ніжок у тесті для тих, хто любить смачно поїсти

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої голяшки, 1,5 кг свинячої рульки, 500 г курячих стегенець, 500 г свинячих копит, 2 моркви, 2 цибулини, 20 г солі, 2 головки часнику, 1 пучок петрушки, спеції.

    Приготування: Надішліть очищені овочі, м'ясо та інші інгредієнти в афганський казан. Влий приблизно 5 л води, закрий кришку і доведи бульйон до кипіння. Після чого зменш вогонь і вари 1,5 години на слабкому вогні. Проціди бульйон, наріж м'ясо і залий холодець.

    6. Холодець з яловичини та курки в афганському казані

    У цьому рецепті немає свинини, але яловичина та курка обов'язково мають бути на кістці.

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичини, 1,5 кг курки, 2 моркви, 2 цибулини, 2 пучки петрушки, сіль, спеції.

    Приготування: Розроби курку на шматки та очисти овочі. Відправте всі інгредієнти в афганський казан і залий водою, щоб вона злегка їх покривала. Закрий казан, доведи до кипіння, зменш вогонь і вари 1,5 години на слабкому вогні. Процідити бульйон, а м'ясо – розбери на волокна. Залий холодець у форми та відправь у холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *