Найчастіше сучасні господині надають перевагу стравам нашвидкуруч, до яких можна віднести і супи з фрикадельками. Ділимося великою добіркою із 20 простих рецептів, серед них знайдуться варіанти на будь-який смак!
Зміст
1. Суп із курячими фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 400 г курячого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Картопля та цибуля очисти, наріж. Морква натрію на великій тертці. Фарш змішай з яйцем, подрібненою цибулею, меленим перцем та сіллю. Морква і цибуля, що залишилася, обсмаж на рослинній олії до м'якості. Закип'яти воду, всип картоплю і проварити 5 хвилин. Сформуй із фаршу фрикадельки і акуратно виклади їх у киплячий бульйон, додай засмажку і вари всі разом 10 хвилин. Посолити, поперчити і зняти з вогню. Готовий суп із фрикадельками обов'язково має 15 хвилин постояти під кришкою.
2. Суп з фрикадельками та рисом
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 г рису, 2 ст. олії, сіль за смаком, 2,5 л води.
Для фрикадельок: 350 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Картопля та цибуля очисти, наріж. Морква натрій на тертці. Змішай фарш, подрібнену цибулину, яйце, мелений перець та сіль. Змоченими руками сформуй невеликі фрикадельки. Цибулю, що залишилася з морквою, обсмаж на маслі до золотистого кольору.
У киплячу воду всип картопля і промитий рис, і проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та вари ще 10 хвилин на слабкому вогні. Посолити, зняти суп з вогню і залишити під кришкою на 15 хвилин.
3. Курячий суп з фрикадельками та вермішеллю
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 80 г вермішелі, 1 морква, 1 цибулина, 40 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л курячого бульйону.
Для фрикадельок: 400 г курячого фаршу, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Фарш змішай з яйцем, манкою, меленим перцем і сіллю. Змоченими у воді руками сформуй фрикадельки. Овочі очисти та подрібни. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості.
Закип'яти бульйон, всип картоплю і проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та вермішель. Провари суп з фрикадельками 10 хвилин, посолити, поперчити і відразу зняти з вогню.
4. Томатний суп із фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 1 помідор, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 ст. олії, 50 мл томатного соусу, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 400 г свинячого фаршу, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Фарш змішай з манкою, яйцем, меленим перцем і сіллю. Змоченими у воді руками сформуй кругленькі фрикадельки. Овочі очисти та подрібни. Обсмаж цибулю з морквою на олії до золотистого кольору, додай пропущений через прес часник, томатний соус і пару ложок води, протушкуй 2 хвилини.
Закип'ятіть воду, всип картопля, помідор і вари 5 хвилин. Додай фрикадельки, томатну засмажку та вари все разом ще 10 хвилин. Вимкни вогонь, додай на смак сіль і мелений перець.
5. Сирний суп із фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 200 г плавленого сиру, 3 гілочки зелені, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 горошини запашного перцю, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 400 г свинячо-яловичого фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Зараз читають:15 рецептів оладок на дріжджах, смачніші за які ви ще не їли
Приготування: Окремо очисти і дрібно наріж картоплю з цибулею, натрій моркву на тертці. Половину цибулі змішай з фаршем, яйцем, меленим перцем і сіллю, і сформуй фрикадельки розміром з волоський горіх. Цибулю, що залишилася з морквою, обсмаж на рослинній олії до золотистого кольору.
У киплячу воду всип картопля і запашний перець, і проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та вари ще 10 хвилин. Виклади в киплячий бульйон нарізаний кубиками плавлений сир, посоліть, поперчіть і присип подрібненою зеленню. Через 2 хвилини – сирний суп із фрикадельками можна знімати з плити.
6. Гречаний суп з яловичими фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 100 г гречки, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 400 г яловичини, 1 цибулина, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Яловичину та очищену цибулю пропусти через м'ясорубку. Отриману масу змішай з яйцем, спеціями та сіллю. Сформуй кругленькі фрикадельки маленького розміру. Картопля та цибуля очисти, подрібни. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості.
Закип'яти воду, всип картоплю і промиту гречку, і проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та готуй все разом ще 10 хвилин. Додай пропущений через прес часник, мелений перець та сіль. Прокип'ятіть суп 2-3 хвилини і вимкніть вогонь.
7. Грибний суп із фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 200 г грибів, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 2,5л води.
Для фрикадельок: 300 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. сушеного часнику, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Фарш змішай з яйцем, спеціями та сіллю. Змоченими у воді руками сформуй фрикадельки розміром із волоський горіх. Наріж гриби, очищені картопля та цибуля. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Додай гриби та туші 10 хвилин, періодично помішуючи.
У киплячу воду всип картоплю і засмажку, провари 10 хвилин, потім додай фрикадельки і вари ще 10 хвилин. Посолити, поперчити і через 2 хвилини вимкнути вогонь.
8. Суп із солоними огірками, фрикадельками та рисом
Тобі знадобиться:
Для супу: 500 г курки, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 г рису, 1 солоний огірок, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 350 г курячого фаршу, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Курку наріж, помісти в каструлю з водою і провари півгодини. Морква та огірок натрі на тертці. Картопля та цибуля очисти, наріж. У каструлю з м'ясом додай картопля та промитий рис, проварити 10 хвилин. Цибуля з морквою обсмажити на олії до м'якості. Курячий фарш змішай з яйцем, манкою, перцем і сіллю, сформуй невеликі фрикадельки і виклади їх у киплячий суп. Додай тертий огірок, засмажку та вари все разом ще 10 хвилин. Поперч, посоли і відразу ж зніми суп з вогню.
9. Суп з овочами та фрикадельками зі свинячого фаршу
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 болгарський перець, 100 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 400 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Фарш змішай з яйцем, меленим перцем, сіллю, подрібненою цибулею та часником. Змоченими руками сформуй невеликі фрикадельки. Наріж помідори, очищену картоплю, болгарський перець та цибулю. Морква натрій на тертці. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, додай моркву, помідори та туші 5-7 хвилин.
Закип'яти воду, всип картоплю і проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, болгарський перець, засмажку та вари все разом ще 10 хвилин. Поперчити, посолити і зняти з вогню.
10. Томатний суп із рибними фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 150 г болгарського перцю, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 3 ст.л. томатного соусу, мелений чорний перець та сіль за смаком, 2 л води.
Для фрикадельок: 350 г рибного фаршу, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Зараз читають:Курячі ніжки з рисом у духовці: 15 чудових рецептів
Приготування: Рибний фарш змішай із яйцем, манкою, меленим перцем та сіллю. Сформуй круглі фрикадельки невеликого розміру. Підготуй та подрібни овочі. Цибулю з морквою обсмаж на олії до м'якості, додай болгарський перець, томатний соус і протушкуй 2 хвилини.
У киплячу воду, всип картопля і вари 5 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та вари все разом ще 10 хвилин. Готовий суп з фрикадельками посолити, поперчити і через 2 хвилини зняти з вогню.
11. Суп з рибними фрикадельками та помідорами
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 150 г помідорів, 50 г моркви, 50 г цибулі, 2 ст. кукурудзяної олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого фенхелю, 0,5 ч.л. солі, 2,5л води.
Для фрикадельок: 400 г рибного фаршу, 100 г цибулі, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Цибуля очисти, дрібно наріж і змішай з | із| рибним фаршем. Додай сіль, мелений перець, яйце і добре перемішай. Сформуй невеликі фрикадельки однакового розміру. Наріж помідори, очищену картоплю та цибулю, моркву натрій на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості.
У киплячу воду всип картопля і проварити 5 хвилин. Додай засмажку, рибні фрикадельки, помідори та готуй все разом ще 10 хвилин. Всип сіль, спеції і через 2 хвилини зніміть суп з вогню.
12. Літній суп з фрикадельками з індички
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 2-3 гілочки зелені, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 2,5 л овочевого бульйону.
Для фрикадельок: 400 г філе індички, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. манки, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку філе індички, очищену цибулю та часник. Додай яйце, манку, мелений перець та сіль. Перемішай і сформуй невеликі фрикадельки. Картоплю очисти від шкірки, моркву натрій на тертці.
У киплячий бульйон всип картопля, морква і чорний перець, проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки та вари все разом ще 10 хвилин. Посоли, присип подрібненою зеленню і через 2 хвилини зніміть з вогню.
13. Суп з курячими фрикадельками та яйцем
Тобі знадобиться:
Для супу: 3 варені яйця, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2-4 гілочки зелені, 20 мл рослинної олії, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 2,5 л курячого бульйону.
Для фрикадельок: 400 г курячого філе, пару гілочок зелені, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 2 ст.л. манки, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку куряче філе, зелень, цибуля та часник. Додай манку, яйце, сіль та перемішай. Сформуй фрикадельки розміром із волоський горіх. Наріж моркву, очищені яйця, картопля та цибуля. Обсмажити цибулю з морквою на олії 2-3 хвилини.
У киплячий бульйон всип картопля і чорний перець, проварити 5-7 хвилин. Додай фрикадельки, засмажку та вари все разом ще 10 хвилин. Посоли, присип подрібненою зеленню і одразу зніми з вогню. Розлий суп із фрикадельками по тарілках і додай нарізані яйця.
14. Суп зі щавлем та фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 200 г щавлю, 100 г цибулі-порею, 50 г вершкового масла, спеції та сіль за смаком, 2,5 л м'ясного бульйону.
Для фрикадельок: 350 г свинини, 20 г сала, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку свинину, сало, цибулю та часник. Отриману масу змішай із яйцем, меленим перцем та сіллю. Змоченими у воді руками сформуй невеликі фрикадельки. Наріж щавель, цибуля і очищена картопля. Обсмажити лук-порей на олії до золотистого кольору.
Закип'яти бульйон, всип картоплю, фрикадельки і проварити 10 хвилин. Додай засмажку, щавель та вари все разом ще 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, додай до смаку сіль та спеції. Готовий суп зі щавлем та фрикадельками наполягай під кришкою 15 хвилин.
15. Квасоляний суп з фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 100 г сухої квасолі, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 3 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі, 2,5л води.
Для фрикадельок: 400 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Квасоля попередньо замочіть у холодній воді на 2 години. Моркву натрій на тертці, наріж картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Фарш змішай із яйцем, манкою, меленим перцем та сіллю. Сформуй круглі фрикадельки розміром із волоський горіх.
Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком
У киплячу воду всип картопля, квасоля, чорний перець і фрикадельки, і проварити 10 хвилин. Додай засмажку та вари ще 5 хвилин. Посолити, зняти з вогню і наполягати суп під кришкою протягом 20-25 хвилин.
16. Суп з фрикадельками та пшоном
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 50 г бекону, 100 г пшона, 2 ст.л. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 350 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. солі.
Фарш змішай з яйцем, хмелі-сунелі та сіллю, сформуй невеликі фрикадельки однакового розміру. Наріж бекон, моркву, очищену картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю з беконом на олії до прозорості.
Закип'яти воду, всип промите пшоно, картоплю та моркву. Провари 5 хвилин, додай фрикадельки та засмажку. Проварити всі разом 10 хвилин, додай сіль і мелений перець, і через 2 хвилини зніміть суп з вогню.
17. Суп із сочевицею та фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 100 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 3 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. солі, 2,5л води.
Для фрикадельок: 350 г свинини, 1 цибулина, 1 яйце, 2 ст. манки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Сочевицю попередньо замочіть на 6 годин у холодній воді. Пропусти через м'ясорубку свинину та очищену цибулю. Додай манку, яйце, мелений перець та сіль, перемішай. Змоченими у воді руками сформуй невеликі фрикадельки. Наріж моркву, очищену картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю на олії до прозорості.
У киплячу воду всип картоплю, сочевицю, моркву, чорний і запашний перець, прокип'яти 5 хвилин. Додай фрикадельки і засмажку, і вари ще 10 хвилин. Готовий суп із сочевицею та фрикадельками посолили та одразу ж зніми з вогню.
18. Суп з кукурудзою та фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 200 г консервованої кукурудзи, 1 морква, 3 горошини чорного перцю, сіль до смаку, 2,5 л м'ясного бульйону.
Для фрикадельок: 350 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 50 г манки, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. солі.
Фарш змішай з яйцем, манкою, хмелі-сунелі та сіллю. Сформуй невеликі кульки однакового розміру. Наріж моркву та очищену картоплю. Кукурудзу відкинь на друшляк і добре промий.
У киплячий бульйон всип перець горошком, картопля і морква, проварити 5 хвилин. Додай фрикадельки, кукурудзу та вари все разом ще 10 хвилин. Посолити, вимкнути вогонь і наполягати суп під кришкою не менше чверті години.
19. Суп-пюре з гарбузом та пряними фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 150 г гарбуза, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 1 ч.л. солі, 2,5 л курячого бульйону.
Для фрикадельок: 350 г м'ясного фаршу, 2 зубчики часнику, 0,25 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. куркуми, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Фарш змішай з подрібненим часником, спеціями та сіллю. Сформуй невеликі фрикадельки. Морква натрій на тертці. Картоплю, цибулю та гарбуз очисти, наріж. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості.
Закип'яти бульйон, додай картопля, гарбуз, засмажку та проварити 10 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і пюруйте занурювальним блендером до однорідності. Постав на вогонь, додай фрикадельки та вари ще 10 хвилин. Посолити і відразу вимкнути вогонь. Готовий суп-пюре з гарбузом та фрикадельками наполягай під кришкою 15 хвилин.
20. Буряковий суп із фрикадельками
Тобі знадобиться:
Для супу: 200 г буряків, 300 г картоплі, 1 цибулина, 2 ст. рослинної олії, 3 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, сіль за смаком, 3 л води.
Для фрикадельок: 350 г свинини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 яйце, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку свинину, очищену цибулю та часник. Додай яйце, спеції, сіль і добре перемішай. Сформуй круглі фрикадельки невеликого розміру. Буряк, картопля і цибуля очисти, наріж. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, додай буряк і тушкуй разом 10 хвилин.
У киплячу воду всип спеції та засмажку, проварити 15 хвилин. Додай картоплю, фрикадельки та готуй все разом ще 10 хвилин. Посолити, зняти суп з вогню і залишити його під кришкою на 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua