15 найкращих рецептів з гарбуза на сковороді

Приготувати гарбуз можна буквально як завгодно, але зручніше, найпростіше та найшвидше – це зробити на сковороді. Причому варіантів тут набагато більше, ніж просто її обсмажити. Зібрали для тебе добірку з 15 чудових рецептів на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Гарбуз у сметані на сковороді
  • 2. Драники з гарбуза на сковороді
  • 3. Гарбузові котлети на сковороді
  • 4. Гарбузові млинці
  • 5. Оладки з гарбуза на сковороді
  • 6. Печеня з гарбузом на сковороді
  • 7. Гарбуз із томатом на сковороді
  • 8. Овочеве рагу з гарбузом на сковороді
  • 9. Гарбуз із грибами на сковороді
  • 10. Сирники з гарбузом на сковороді
  • 11. Смажений гарбуз з картоплею
  • 12. Смажений гарбуз із фаршем
  • 13. Тушкований гарбуз з баклажанами та кабачками на сковороді
  • 14. Пряний гарбуз у соєвому соусі на сковороді
  • 15. Солодкий гарбуз на сковороді
  • 1. Гарбуз у сметані на сковороді

    Прекрасний спосіб приготування для тих, хто не любить надто солодкі страви з гарбуза.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 100 г сметани, 3 зубчики часнику, 4 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Гарбуз наріж кубиком і обсмаж 5-7 хвилин до м'якості. Змішай сметану, подрібнену зелень, часник та спеції. Додай цей соус до гарбуза і протушкуй все разом ще 5 хвилин.

    2. Драники з гарбуза на сковороді

    Класичні драники готуються з картоплі, але з гарбуза – виходить також дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 80 г борошна, 1 яйце, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.

    Натрій на тертці гарбуз, цибуля і часник. Змішай всі інгредієнти та обсмаж драники на сковороді з двох боків до рум'яності.

    3. Гарбузові котлети на сковороді

    Якщо хочеш зробити їх пісними, то просто візьми воду замість молока.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 100 г манки, 1 склянка молока, 1 цибулина, спеції, 200 г панірувальних сухарів.

    Натрій гарбуз на тертці і протушкуй її до м'якості на сковороді. Додай молоко, доведи до кипіння і всип манку. Ще трохи протушкуй все до загусання, помішуючи. Окремо подрібни і обсмаж до рум'яності цибулю. Змішай засмажку з гарбузом, приправ цей фарш, дай йому охолонути і сформуй котлети. Обвалюй їх у сухарях і обсмаж з двох сторін до рум'яності.

    Зараз читають:15 шикарних салатів з авокадо та помідорами

    4. Гарбузові млинці

    Тонкі ароматні млинці на молоці, тільки тепер ще з гарбузом.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 200 г борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 300 мл молока, 70 г цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Відвари гарбуз до м'якості та подрібни блендером. Змішай гарбузове пюре з яйцями, цукром та теплим молоком. Додай борошно та розпушувач, а в кінці – розтоплене вершкове масло. Обсмажити гарбузові млинці на змащеній маслом сковороді.

    5. Оладки з гарбуза на сковороді

    Завдяки соді у складі – такі оладки виходять особливо пишними та повітряними.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 1 яйце, 2 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 250 мл кефіру, 150 г борошна.

    Додай соду в кефір і залиш їх на пару хвилин. Натрій гарбуз на тертці, а яйця збий із цукром. Змішай всі інгредієнти, додай борошно та обсмаж оладки з двох боків на сковороді.

    6. Печеня з гарбузом на сковороді

    М'ясо підходить будь-яке – яловичина, свинина чи баранина.

    Тобі знадобиться: 400 г м'яса, 300 г гарбуза, 1 морква, 1 цибулина, 300 г картоплі, 250 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз і картоплю кубиком, м'ясо – середніми шматочками, дрібно нарубай цибулю і моркву натрій. Обсмажуйте м'ясо на сковороді до легкої рум'яності, додай пару ложок води і протушкуй 30-40 хвилин. Додай цибулю, моркву, картоплю і воду, що залишилася. Приправ, туші 20 хвилин, додай гарбуз і протушкуй спекотне ще 10 хвилин.

    7. Гарбуз із томатом на сковороді

    Для ще яскравішого аромату додай хмелі-сунелі, аджику чи інші кавказькі спеції.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 120 г моркви, 180 г цибулі, 4 зубчики часнику, по 1/2 пучка кінзи та петрушки, по 2 ст.л. томатної пасти та соєвого соусу, паприка, коріандр, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх у сковороді до м'якості. Додай часник і томатну пасту, і протушкуй ще пару хвилин. Додай нарізаний кубиком гарбуз і всі спеції. Влий соєвий соус і трохи води або бульйону. Готуй все до м'якості гарбуза і в кінці приготування – додай рубану зелень.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів салату Мімоза

    8. Овочеве рагу з гарбузом на сковороді

    Просте сезонне рагу без м'яса, тому підійде навіть на пісній дієті.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 200 г кабачка, 200 г картоплі, 1 цибулина, 200 г моркви, 200 г помідорів у власному соку, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Довільно наріж на рагу всі овочі та разомні помідори з соком. Обсмажити цибулю до золотистості. Додай решту інгредієнтів, доведи до кипіння і готуй 40-45 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    9. Гарбуз із грибами на сковороді

    Така страва може бути як повністю самостійною, так і стати гарніром.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 300 г грибів, 100 мл води або бульйону, 2 зубчики часнику, спеції, розмарин, петрушка.

    Приготування: Часник подрібни та обсмаж 1 хвилину. Додай нарізаний кубиком гарбуз і нарізані платівкою гриби. Туди ж додай гілочку розмарину і через пару хвилин – влий воду і приправ. Туші всі 10-15 хвилин під кришкою. Злегка випари зайву вологу і посип блюдо рубаною петрушкою.

    10. Сирники з гарбузом на сковороді

    Рекомендуємо використовувати не зернистий, а м'який сир у брикетах.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 120 г гарбуза, 1 яєчний жовток, 1 ст. цукру, 40 г муки|борошна|, кориця.

    Приготування: Натрій гарбуз на тертці, розімни сир вилкою і змішай разом всі інгредієнти. Сформуй сирники, ще трохи обваляй їх у борошні та обсмаж з двох боків на сковороді.

    11. Смажений гарбуз з картоплею

    Досить швидко готується, зате виходить дуже ситно та смачно.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 240 г гарбуза, 1 цибулина, 10 г кропу, спеції, сіль.

    Приготування: Наріж гарбуз та картоплю брусочками, а цибуля – пір'ям. Обсмажити картоплю до напівготовності, помішуючи. Додай гарбуз та смажу ще близько 5 хвилин. Додай цибулю, смажу до готовності овочів і в кінці – приправ та посип блюдо кропом.

    12. Смажений гарбуз із фаршем

    Ідеальне рішення, коли потрібна швидка вечеря, але не хочеться довго стояти біля плити.

    Зараз читають:15 рецептів варення з дині, яке потішить всю родину

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 250 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і наріж гарбуз дрібним кубиком. Обсмаж цибулю до напівпрозорості, додай фарш і смажу ще 10-12 хвилин, помішуючи. Додай гарбуз і продовжуй смажити ще 4-5 хвилин. Додай часник та спеції, накрий все кришкою і ще протушкуй протягом 8-10 хвилин.

    13. Тушкований гарбуз з баклажанами та кабачками на сковороді

    Ситне рагу із не зовсім стандартного набору овочів.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г кабачків, 1 баклажан, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. томатний соус, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі невеликими шматочками. Пару хвилин обсмаж цибулю та моркву, додай баклажан з перцем і смаж ще 3-4 хвилини. Додай гарбуз і кабачок, протушкуй рагу 15 хвилин і додай томатний соус, часник та спеції. Готуй все разом ще близько 5 хвилин.

    14. Пряний гарбуз у соєвому соусі на сковороді

    Найкраще для цього рецепту підійде гарбуз мускатних сортів.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 2 ст. соєвого соусу, 1/2 лайма, по 1 ст. гострого соусу чилі та тертого імбиру, 1 пучок базиліка, 1 ст.л. мирина.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком і обсмаж його близько 10 хвилин до м'якості. Змішай сік лайма та інші інгредієнти. Полей гарбуз соусом, протушкуй ще 1 хвилину і посип базиліком.

    15. Солодкий гарбуз на сковороді

    Цей карамелізований гарбуз стане оригінальним овочевим десертом для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 50 г вершкового масла, 75 г цукру, 35 мл апельсинового соку, 30 г меду, 50 мл води.

    Приготування: Гарбуз наріж великими шматочками і приварю до напівготовності. Розтопи вершкове масло на сковороді, додай цукор і прогрівай, доки він не стане коричневим. Додай апельсиновий сік та гарячу воду, і перемішай все до однорідності. Виклади гарбуз у цей карамель і готуй 2-3 хвилини. Переверни шматочки, додай мед і готуй гарбуз ще 2-3 хвилини, поливаючи сиропом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *