Цей універсальний гарнір, що займає почесне місце на столах багатьох народів світу. Але от варити його правильно – то вже ціла наука. Сьогодні ми докладно проаналізуємо процес приготування одного з найпопулярніших його видів – пропареного рису. Чому саме його? Томущо пропарений рис зберігає більше корисних речовин, менше прилипає при варінні й виходить особливо пухким.
Зміст
Чому пропарений рис?
Почнемо, можливо, з найголовнішого – чому пропарений рис заслуговує нашої уваги. Річ у тім, що під час процесу пропарювання зерна рису придбавають стійкість до розпаду. Це означає, що вони не розварюються і не склеюються в один великий клубок, а залишаються окремими зернами навіть після приготування. Ідеально, чи не так?
Підготовка перед варінням
Перед тим як приступити до самого процесу варіння, варто правильно підготувати рис. Ретельно вимийте зерна під проточною водою, змінюючи воду декілька разів, поки вона не стане майже прозорою. Так ви позбудетеся зайвого крохмалю і рис буде особливо пухким!
- Переберіть рис, видаляючи пошкоджені зерна.
- Промивайте зерна під холодною водою до прозорості.
- Залиште рис на декілька хвилин у глибокій мисці з водою, щоб він набув вологу.
Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Аперолем
Процес варіння
Тепер, коли рис готовий до варіння, настав час поговорити про сам процес. І тут є свої нюанси.
Співвідношення рису і води
Перше, що має значення – це співвідношення рису до води. Для пропареного рису ідеально буде таке співвідношення:
Рис | Вода |
---|---|
1 частина | 1,5-2 частини |
Тобто, на одну частину рису потрібно брати від півтора до двох частин води, залежно від бажаної консистенції.
Джерело: dietcenter.com.ua