20 швидких та смачних рецептів киселю

Різновидів киселя куди більше, ніж відразу спадає на думку. Залежно від густоти це може бути як напій, так і повноцінний десерт. Вівсяний, молочний, житній, фруктовий, ягідний та багато інших – найкращі 20 рецептів киселю ти знайдеш у цій добірці!

Зміст

  • 1. Кисіль із червоної смородини
  • 2. Журавлинний кисіль
  • 3. Вівсяний кисіль на кефірі
  • 4. Молочно-банановий кисіль
  • 5. Кисіль з виноградом та ягодами
  • 6. Вівсяний кисіль з обліпихою та апельсином
  • 7. Гарбузовий кисіль
  • 8. Кавовий кисіль
  • 9. Шоколадний кисіль
  • 10. Молочний кисіль із родзинками
  • 11. Яблучний кисіль із манкою
  • 12. Кисель із сухофруктів
  • 13. Ягідний кисіль на житньому борошні
  • 14. Вівсяний кисіль із вершковим маслом
  • 15. Кисіль з медом та насінням льону
  • 16. Кисіль з рисовим борошном
  • 17. Кисіль з желатином
  • 18. Кисіль з ревеню
  • 19. Кисіль з гречаного борошна
  • 20. Кисіль на кокосовому молоці
  • 1. Кисіль із червоної смородини

    Будь-який класичний кисіль готується за таким принципом.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1,5 ст. картопляного крохмалю, 1 склянка порічки, 4-5 ст.л. цукру.

    Приготування: Видали листя і гілочки у смородини. Закип'ятіть воду, додай ягоду і цукор, і провари всі 10 хвилин на слабкому вогні. Проціди заготовку через друшляк і знову постав на плиту. Розведи крохмаль у невеликій кількості води, влий його в киплячий компот і провари кисіль до загусання, помішуючи.

    2. Журавлинний кисіль

    Щоб він був ще яскравішим і ароматнішим, додамо запашні прянощі.

    Тобі знадобиться: 200 г журавлини, 5 ст. цукру, 1,5 ст. крохмалю, 1 л води, по 2 щіпки меленої кориці, гвоздики та мускатного горіха.

    Приготування: Виклади журавлину в каструлю, додай 100 мл води, закип'яти і розімні товкачем. Додай воду, цукор і спеції, що залишилася, і проварити всі 10 хвилин на слабкому вогні після повторного кипіння. Процідити через сито і повернути компот на плиту. Розведи крохмаль ще в 100 мл води, влий у киплячий відвар і провари кисіль до загусання, помішуючи.

    3. Вівсяний кисіль на кефірі

    Перейдемо до оригінальніших варіантів. Його ще називають – кисіль Ізотова.

    Тобі знадобиться: 200 г неочищеного вівса, 200 мл кефіру, 1,5 л води, 100 г вівсяних пластівців.

    Приготування: Залий вівсяні пластівці та овес кефіром, закрий у банку та залиш у теплі на добу. Після чого процідити цю рідину, змішай з водою, доведи до кипіння і проварити кисіль на слабкому вогні до бажаної густини.

    4. Молочно-банановий кисіль

    Смачний і солодкий кисіль, причому він зовсім без додавання цукру.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 1/2 банана, 1 щіпка ваніліну, 2-3 ч.л. крохмалю.

    Приготування: Збий молоко з бананом та ваніліном у блендері. Поставте заготовку на плиту і доведіть до кипіння. Влий розведений у воді або молоці крохмаль, і ще трохи проварити кисіль до загусання, помішуючи.

    Зараз читають:10 найсмачніших салатів зі скумбрією на зиму

    5. Кисіль з виноградом та ягодами

    Дуже корисний, багатий на вітаміни і оригінальний за смаком.

    Тобі знадобиться: 1 л води, по 150 г винограду, чорної та червоної смородини, 50 г кукурудзяного крохмалю, 100 г цукру.

    Засип ягоди цукром і прогрій їх 10 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Потім розімні все товкачем і перетрій через сито. Додай до ягідного концентрату воду та доведи до кипіння. Розведи крохмаль у невеликій кількості води, влий у кисіль і провари ще трохи, помішуючи, до бажаної густоти.

    6. Вівсяний кисіль з обліпихою та апельсином

    Неймовірно ароматний та апетитний кисіль, та ще й зміцнює імунітет.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 2 склянки води, 100 г обліпихи, 1 апельсин, 1 ст.л. меду.

    Приготування: Залийте водою і залиште вівсянку на добу в теплі під кришкою. Додай ягоди обліпихи і сік апельсина, зби все блендером і проціди через сито. Проварити кисіль на слабкому вогні до легкого загусання і додай мед.

    7. Гарбузовий кисіль

    Для його приготування рекомендуємо використовувати свіжий апельсиновий сік.

    Тобі знадобиться: 100 г гарбуза, 200 мл апельсинового соку, 1 ст. крохмалю, цукор до смаку.

    Приготування: Запеки м'якуш гарбуза в духовці до м'якості. Перебий її в блендері з цукром та апельсиновим соком. Постав все на повільний вогонь і доведи до кипіння. Розведи крохмаль у невеликій кількості води, влий у кисіль і провари ще пару хвилин до загусання, помішуючи.

    8. Кавовий кисіль

    Готові посперечатися, що такий дивовижний кисіль ти спробуєш уперше!

    Тобі знадобиться: 2 ст. меленої кави, 450 мл води, 1/2 склянки молока, 1-2 ст.л. крохмалю, 2-3 ст.л. цукру, спеції на смак.

    Приготування: Зваріть каву будь-яким зручним способом і процідіть. Крохмаль розчини у холодному молоці. Доведи каву до кипіння, поступово влий молочну суміш і проварити пару хвилин до загусання. Додай цукор зі спеціями та перемішай кисіль.

    9. Шоколадний кисіль

    Спробуй приготувати кисіль із різними видами шоколаду.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 1/4 склянки води, 1 ст. крохмалю, 1 ст.л. цукру, 30 г шоколаду, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Виклади в сотейник ванілін, шоколад і молоко, доведи до кипіння і проварити все до розчинення шоколаду. Додай цукор за бажанням, а потім влий розчинений у воді крохмаль. Проварити кисіль пару хвилин до густоти.

    10. Молочний кисіль із родзинками

    За бажанням додай ще трохи подрібнених горіхів.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 50 мл води, 40 г меду, 20 г цукру, 15 г крохмалю, 30 г родзинок.

    Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини

    Змішай мед з крохмалем і теплою водою до розчинення. Промий та обсуши родзинки. Доведи молоко до кипіння, додай ізюм з цукром і влий медову суміш, помішуючи. Доведи кисіль до кипіння і зніми з вогню.

    11. Яблучний кисіль із манкою

    Манний кисіль – легкий та корисний сніданок для дітей та дорослих.

    Тобі знадобиться: 2 ст. манки, 250 г яблук, 50 мл води, 1/2 склянки молока, цукор до смаку.

    Приготування: Очисти та довільно наріж яблука, влий воду та протушкуй їх на слабкому вогні близько 10 хвилин до м'якості. Закип'яти молоко і поступово додай до нього манну крупу, помішуючи. Туди ж додай цукор і провари до розчинення. Перебий яблучну масу блендером, додай манку і ще раз збий кисіль.

    12. Кисель із сухофруктів

    Спеціально для всіх любителів узвару та компотів із сухофруктів.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 200 г сухофруктів, 100 г цукру, 45 г крохмалю.

    Приготування: Ретельно промийте сухофрукти, додай цукор і воду, доведи до кипіння і вари напій 20 хвилин на середньому вогні. Дай йому трохи охолонути, проціди і знову постав на плиту. Розчини крохмаль у невеликій кількості води та влий у компот. Доведи все до повторного кипіння та зніми з вогню.

    13. Ягідний кисіль на житньому борошні

    Повертаючись до старовинних традиційних рецептів киселів, спробуй цей варіант!

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 1 склянка ягід, 40 г цукру, 25 г житнього борошна.

    Приготування: Закип'яти воду з ягодами та цукром, проварити пару хвилин і перетріть через сито. Знову доведи компот до кипіння. Розмішай житнє борошно в невеликій кількості води, щоб не було грудочок. Поступово влий її в компот і провари кисіль до загусання.

    14. Вівсяний кисіль із вершковим маслом

    Додай до нього свіжі фрукти чи ягоди перед подачею.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 2-3 склянки води, 1 ч.л. вершкового масла.

    Залий вівсянку теплою водою і залиш на добу в теплі. Процідити кашу, відтиснути макуху і проварити кисіль на слабкому вогні близько 10-15 хвилин до загусання. Наприкінці втрути вершкове масло.

    15. Кисіль з медом та насінням льону

    Ще один оригінальний кисіль, корисний для здоров'я.

    Тобі знадобиться: 600 мл води, 2 ст. насіння льону, 2 ст. меду, 1 ст. лимонного соку.

    Приготування: Подрібни насіння льняне в борошно і розмішай його в невеликій кількості води, щоб не було грудочок. Додай воду, що залишилася, знову перемішай і доведи масу до кипіння. Влий мед і лимонний сік, ще раз перемішай і зніми кисіль з вогню.

    Зараз читають:10 швидких рецептів маринованого гострого перцю на зиму

    16. Кисіль з рисовим борошном

    Замість звичайного молока – можеш приготувати його на рослинному.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 40 г рисового борошна, 10 г цукру, 15 г ванільного цукру.

    Приготування: Постав молоко на середній вогонь, додати рисове борошно і розмішати віночком, продовжуючи нагрівати. Вари 10-12 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай обидва види цукру та провари рисовий кисіль ще пару хвилин.

    17. Кисіль з желатином

    Невелика кількість желатину виконує ту ж функцію загусника.

    Тобі знадобиться: 200 г ягоди до смаку, 20 г желатину, 3 ст.л. цукру, 2 л води.

    Приготування: Залий водою ягоду з цукром, проварити 10 хвилин на слабкому вогні і проціди через друшляк. Відлий половник компоту, розмішай у ньому желатин і залиш на 10 хвилин. Постав компот назад на плиту, відразу додай желатинову суміш, доведи все разом до кипіння, помішуючи, і зніми кисіль з вогню.

    18. Кисіль з ревеню

    Ревень – відмінне доповнення до компотів та варення. А тепер зваримо з нього і кисіль!

    Тобі знадобиться: 1 л води, 500 г ревеню, 100 г цукру, 1,5 ст. крохмалю.

    Приготування: Очисти стебла ревеню, наріж кубиком і засип їх цукром. Додай воду, доведи компот до кипіння, пару хвилин провари і відкинь на друшляк. Знову доведи компот до кипіння. Розведи крохмаль у невеликій кількості води, влий у заготовку, перемішай і провари кисіль до загусання.

    19. Кисіль з гречаного борошна

    Якщо захочеш зробити його солодким – використовуй мед.

    Тобі знадобиться: 3-4 ст. гречаного борошна, 1,2 л води, 1 ст. оливкової олії.

    Приготування: Змішай гречане борошно і 200 мл води, щоб не було грудочок. Закип'яти воду, що залишилася, і поступово влий туди борошняну суміш, помішуючи. Проварити кисіль 5-10 хвилин до бажаної густоти, додай оливкову олію і зніми її з вогню.

    20. Кисіль на кокосовому молоці

    А щоб кисіль вийшов ще смачнішим, пропонуємо додати трохи ягід!

    Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 750 мл води, 200 г ягоди до смаку, 3 ст.л. картопляного крохмалю, цукор до смаку.

    Приготування: Змішай кокосове молоко та 600 мл води, і доведи до кипіння. Збий ягоду в блендері і перетри її через сито. Відправ макуху в молоко, доведи до повторного кипіння і проварити пару хвилин.

    Перетріть через сито ще й молочну суміш. І знову доведи до кипіння. Розчини крохмаль у воді, що залишилася, влий його в кокосове молоко і перемішай. Додай ягідне пюре і цукор до смаку, провари кисіль ще пару хвилин і зніми з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *