Малина у власному соку на зиму: 20 легких рецептів

Навіть ті, хто не займається консервуванням, обов'язково запасаються на зиму малиною у власному соку. Ягоди варять або закривають у сирому вигляді з цукром та іншими добавками до смаку. Ми уважно вивчили цю тему та зібрали для тебе 20 цікавих рецептів!

Зміст

  • 1. Малина у власному соку зі стерилізацією
  • 2. Малина у власному соку з цукром
  • 3. Малина у власному соку з лимонною кислотою та цукром
  • 4. Малина з лимоном у власному соку
  • 5. Малина у власному соку з пектином
  • 6. Малина в густому сиропі з желатином
  • 7. Малина у власному соку з агар-агаром
  • 8. Малина у власному соку з ваніллю
  • 9. Малина у власному соку без варіння
  • 10. Малина з імбиром на зиму без варіння
  • 11. Малина у власному соку в духовці
  • 12. Малина у власному соку з фруктозою
  • 13. Малина з чорним перцем у власному соку
  • 14. Малина у власному соку з горілкою
  • 15. Малина з полуницею у власному соку
  • 16. Малина з чорницею та червоною смородиною у власному соку
  • 17. Малина з чорницею без варіння на зиму
  • 18. Малина з м'ятою у власному соку
  • 19. Малина з вишнею у власному соку
  • 20. Малина в мультиварці на зиму
  • 1. Малина у власному соку зі стерилізацією

    Надзвичайно смачно і просто!

    Тобі знадобиться: 3 кг малини.

    Треть малини відклади , а решту помісти в підготовлені банки. Постав їх у каструлю з теплою водою і прикрий кришками. У міру того як ягоди зменшуватимуться в обсязі, додай відкладену малину. Простерилізуйте 10 хвилин, закочуй і закутай на добу ковдрою.

    2. Малина у власному соку з цукром

    Рекомендуємо займатися консервуванням малини в середині сезону.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 800 г цукру.

    Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і прибери на 3 години. Прокип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин, розкладіть заготовку по стерилізованих банках і заходьте на зиму.

    3. Малина у власному соку з лимонною кислотою та цукром

    Нетривале варіння дозволяє зберегти форму ягід.

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години. Постав каструлю на слабкий вогонь і доведи до кипіння. Додай лимонну кислоту і проварити 5-7 хвилин. Виклади гаряче варення в банки, закатай і переверни вгору дном.

    4. Малина з лимоном у власному соку

    Ще більше користі та вітаміну C у кожній баночці!

    Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1 лимон, 1 кг цукру.

    Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години, щоб вона пустила сік. Лимон очисти від шкірки, подрібни в блендері і додай його в каструлю з малиною. Прокип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин і закатай у стерильні банки.

    5. Малина у власному соку з пектином

    Ідеально з хлібом, оладками, млинцями чи вафлями!

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 20 г пектину, 1 кг цукру.

    Приготування: Малину засип 900 г цукру, накрий кришкою і залиш на 3 години. Провари на слабкому вогні 5 хвилин, всип пектин, змішаний з цукром, що залишився, і провари ще 3 хвилини. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай.

    6. Малина в густому сиропі з желатином

    Найзручніше користуватися листовим желатином.

    Тобі знадобиться: 4 кг малини, 2 кг цукру, 40 г желатину, 200 мл кип'яченої води.

    Приготування: Малину підготуй, склади в глибоку каструлю і засип цукром на 2-3 години. Желатин змішай із холодною водою та прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю з малиною на повільний вогонь і прокип'яти 5 хвилин. Потім зніми з плити, додай заготовку з желатином і добре перемішай. Акуратно розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.

    7. Малина у власному соку з агар-агаром

    Мій малину під проточною водою, виклавши на друшляк або ситечко.

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 30 г агар-агару, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 180 мл води.

    Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Агар-агар змішай з теплою водою, прогрій 1 хвилину на слабкому вогні та прибери убік на 10 хвилин. Постав каструлю з малиною на повільний вогонь і прокип'яти 5 хвилин. Додай лимонну кислоту, заготівлю з агар-агаром та вари ще 3-5 хвилин. Розклади по чистих сухих банках, закатай і укутай товстим рушником.

    8. Малина у власному соку з ваніллю

    Готове варення подавай із чаєм на десерт.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 1 кг цукру, ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Малину помісти в глибоку каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Потім на слабкому вогні доведи цю заготовку до кипіння і одразу вимкни. Застуди, ягідний сік злий в окрему каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Залий малину, накрий кришкою та наполягай 2 години. Додай ванілін, проварити всі разом 5 хвилин і заходи.

    9. Малина у власному соку без варіння

    Всього два інгредієнти та відсутність термічної обробки – незрівнянний рецепт.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 2 кг цукру.

    Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години при кімнатній температурі. Розімни ягоди товкачем, розклади в чисті сухі банки і щільно закрий кришками. Зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці.

    10. Малина з імбиром на зиму без варіння

    Не варто зберігати таку заготівлю довше ніж 9 місяців.

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 50 г кореня імбиру, 2 кг цукрового піску.

    Приготування: Малину засип цукром і прибери убік на 3 години. Імбир очисти від шкірки, натрій на тертці і додай у каструлю з малиною. Розімни ягоди товкачем або пропусти через м'ясорубку. Отриману масу розклади в чисті сухі банки, засип товстим шаром цукру і щільно закрий кришками.

    11. Малина у власному соку в духовці

    Один із найпопулярніших способів стерилізації заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 5 кг малини.

    Приготування: Малину розклади в підготовлені банки і постав на лист. Стерилізуй у духовці 10 хвилин із моменту закипання рідини в банках. Акуратно дістань і заходь.

    12. Малина у власному соку з фруктозою

    Без цукру – все виходить набагато корисніше.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 500 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Малину помісти в каструлю, засип фруктозою і залиш на 3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 7 хвилин. Виклади гаряче варення у підготовлені банки і закатай.

    13. Малина з чорним перцем у власному соку

    Рекомендуємо використовувати перець помелу.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 0,5 ч. л. чорного перцю, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години. Подрібни занурювальним блендером і на слабкому вогні доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин, додати лимонну кислоту і чорний перець. Прокип'ятіть ще 3 хвилини, розклади по банках і заходьте на зиму.

    14. Малина у власному соку з горілкою

    Алкоголь випарується з готового варення, залишивши після себе лише легкий та пікантний шлейф.

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукрового піску, 50 мл горілки, 0,5 ч.л. лимонної цедри.

    Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Потім прокип'ятити цю заготовку на слабкому вогні 5 хвилин. Додай лимонну цедру, горілку та провари ще 5 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки, закатай і переверни їх догори дном.

    15. Малина з полуницею у власному соку

    Малину залиш як є, а великі ягоди полуниці – можна нарізати.

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг полуниць, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди полуниці та малини склади в глибоку каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади заготовку по чистим сухим банкам, закатай і укутай ковдрою.

    16. Малина з чорницею та червоною смородиною у власному соку

    Замість лимонної кислоти можеш додати пару ложок лимонного соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг порічки, 500 г чорниці, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Ягоди змішай у глибокій каструлі, засип цукром і залиш на 3 години при кімнатній температурі. Прокип'яті на слабкому вогні 3 хвилини, всип лимонну кислоту і вари ще 5 хвилин. Розклади варення в підготовлену тару і закатай.

    17. Малина з чорницею без варіння на зиму

    Те, що потрібне для зимового сезону застуд!

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг чорниці, 2 кг цукру.

    Приготування: Ягоди малини та чорниці помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 2-3 години. Прокип'ятіть все на слабкому вогні 10 хвилин, закатай і залиш на добу в теплі.

    18. Малина з м'ятою у власному соку

    Не забувай періодично помішувати кипляче варення.

    Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукру, 3 гілочки м'яти.

    Приготування: Малину підготуй, склади в каструлю та засип цукром. Накрий кришкою та прибери убік на 3 години. Поставте цю заготівлю на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Листочки м'яти зніми з гілочок, подрібни в блендері і додай у каструлю з малиною. Проварити всі разом 10 хвилин, розклади по банках і закатай.

    19. Малина з вишнею у власному соку

    Аналогічно можна приготувати і з черешнею.

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 1 кг вишні, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Вишню очисти від кісточок, змішай її з малиною і цукром, і склади в каструлю . Накрий кришкою та прибери убік на 3 години. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, всип лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і закатай.

    20. Малина в мультиварці на зиму

    Відмінний рецепт, коли немає часу довго стояти біля плити.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 500 г цукру.

    Приготування: Малину помісти в чашу мультиварки, засип цукром і залиш на 2-3 години. Закрийте кришку та активуйте режим «Випічка» на 45 хвилин. Розклади гаряче варення по стерилізованих банках, закатай і переверни вгору дном.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *