Навіть ті, хто не займається консервуванням, обов'язково запасаються на зиму малиною у власному соку. Ягоди варять або закривають у сирому вигляді з цукром та іншими добавками до смаку. Ми уважно вивчили цю тему та зібрали для тебе 20 цікавих рецептів!
Зміст
1. Малина у власному соку зі стерилізацією
Надзвичайно смачно і просто!
Тобі знадобиться: 3 кг малини.
Треть малини відклади , а решту помісти в підготовлені банки. Постав їх у каструлю з теплою водою і прикрий кришками. У міру того як ягоди зменшуватимуться в обсязі, додай відкладену малину. Простерилізуйте 10 хвилин, закочуй і закутай на добу ковдрою.
2. Малина у власному соку з цукром
Рекомендуємо займатися консервуванням малини в середині сезону.
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 800 г цукру.
Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і прибери на 3 години. Прокип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин, розкладіть заготовку по стерилізованих банках і заходьте на зиму.
3. Малина у власному соку з лимонною кислотою та цукром
Нетривале варіння дозволяє зберегти форму ягід.
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години. Постав каструлю на слабкий вогонь і доведи до кипіння. Додай лимонну кислоту і проварити 5-7 хвилин. Виклади гаряче варення в банки, закатай і переверни вгору дном.
4. Малина з лимоном у власному соку
Ще більше користі та вітаміну C у кожній баночці!
Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1 лимон, 1 кг цукру.
Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години, щоб вона пустила сік. Лимон очисти від шкірки, подрібни в блендері і додай його в каструлю з малиною. Прокип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин і закатай у стерильні банки.
5. Малина у власному соку з пектином
Ідеально з хлібом, оладками, млинцями чи вафлями!
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 20 г пектину, 1 кг цукру.
Приготування: Малину засип 900 г цукру, накрий кришкою і залиш на 3 години. Провари на слабкому вогні 5 хвилин, всип пектин, змішаний з цукром, що залишився, і провари ще 3 хвилини. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай.
6. Малина в густому сиропі з желатином
Найзручніше користуватися листовим желатином.
Тобі знадобиться: 4 кг малини, 2 кг цукру, 40 г желатину, 200 мл кип'яченої води.
Приготування: Малину підготуй, склади в глибоку каструлю і засип цукром на 2-3 години. Желатин змішай із холодною водою та прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю з малиною на повільний вогонь і прокип'яти 5 хвилин. Потім зніми з плити, додай заготовку з желатином і добре перемішай. Акуратно розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.
7. Малина у власному соку з агар-агаром
Мій малину під проточною водою, виклавши на друшляк або ситечко.
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 30 г агар-агару, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 180 мл води.
Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Агар-агар змішай з теплою водою, прогрій 1 хвилину на слабкому вогні та прибери убік на 10 хвилин. Постав каструлю з малиною на повільний вогонь і прокип'яти 5 хвилин. Додай лимонну кислоту, заготівлю з агар-агаром та вари ще 3-5 хвилин. Розклади по чистих сухих банках, закатай і укутай товстим рушником.
8. Малина у власному соку з ваніллю
Готове варення подавай із чаєм на десерт.
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 1 кг цукру, ванілін на кінчику ножа.
Приготування: Малину помісти в глибоку каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Потім на слабкому вогні доведи цю заготовку до кипіння і одразу вимкни. Застуди, ягідний сік злий в окрему каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Залий малину, накрий кришкою та наполягай 2 години. Додай ванілін, проварити всі разом 5 хвилин і заходи.
9. Малина у власному соку без варіння
Всього два інгредієнти та відсутність термічної обробки – незрівнянний рецепт.
Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 2 кг цукру.
Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години при кімнатній температурі. Розімни ягоди товкачем, розклади в чисті сухі банки і щільно закрий кришками. Зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці.
10. Малина з імбиром на зиму без варіння
Не варто зберігати таку заготівлю довше ніж 9 місяців.
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 50 г кореня імбиру, 2 кг цукрового піску.
Приготування: Малину засип цукром і прибери убік на 3 години. Імбир очисти від шкірки, натрій на тертці і додай у каструлю з малиною. Розімни ягоди товкачем або пропусти через м'ясорубку. Отриману масу розклади в чисті сухі банки, засип товстим шаром цукру і щільно закрий кришками.
11. Малина у власному соку в духовці
Один із найпопулярніших способів стерилізації заготовок на зиму.
Тобі знадобиться: 5 кг малини.
Приготування: Малину розклади в підготовлені банки і постав на лист. Стерилізуй у духовці 10 хвилин із моменту закипання рідини в банках. Акуратно дістань і заходь.
12. Малина у власному соку з фруктозою
Без цукру – все виходить набагато корисніше.
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 500 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Малину помісти в каструлю, засип фруктозою і залиш на 3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 7 хвилин. Виклади гаряче варення у підготовлені банки і закатай.
13. Малина з чорним перцем у власному соку
Рекомендуємо використовувати перець помелу.
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 0,5 ч. л. чорного перцю, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Малину засип цукром і залиш на 3 години. Подрібни занурювальним блендером і на слабкому вогні доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин, додати лимонну кислоту і чорний перець. Прокип'ятіть ще 3 хвилини, розклади по банках і заходьте на зиму.
14. Малина у власному соку з горілкою
Алкоголь випарується з готового варення, залишивши після себе лише легкий та пікантний шлейф.
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукрового піску, 50 мл горілки, 0,5 ч.л. лимонної цедри.
Приготування: Малину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. Потім прокип'ятити цю заготовку на слабкому вогні 5 хвилин. Додай лимонну цедру, горілку та провари ще 5 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки, закатай і переверни їх догори дном.
15. Малина з полуницею у власному соку
Малину залиш як є, а великі ягоди полуниці – можна нарізати.
Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг полуниць, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Ягоди полуниці та малини склади в глибоку каструлю, засип цукром і залиш на 3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади заготовку по чистим сухим банкам, закатай і укутай ковдрою.
16. Малина з чорницею та червоною смородиною у власному соку
Замість лимонної кислоти можеш додати пару ложок лимонного соку.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг порічки, 500 г чорниці, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Ягоди змішай у глибокій каструлі, засип цукром і залиш на 3 години при кімнатній температурі. Прокип'яті на слабкому вогні 3 хвилини, всип лимонну кислоту і вари ще 5 хвилин. Розклади варення в підготовлену тару і закатай.
17. Малина з чорницею без варіння на зиму
Те, що потрібне для зимового сезону застуд!
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг чорниці, 2 кг цукру.
Приготування: Ягоди малини та чорниці помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 2-3 години. Прокип'ятіть все на слабкому вогні 10 хвилин, закатай і залиш на добу в теплі.
18. Малина з м'ятою у власному соку
Не забувай періодично помішувати кипляче варення.
Тобі знадобиться: 3 кг малини, 1,5 кг цукру, 3 гілочки м'яти.
Приготування: Малину підготуй, склади в каструлю та засип цукром. Накрий кришкою та прибери убік на 3 години. Поставте цю заготівлю на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Листочки м'яти зніми з гілочок, подрібни в блендері і додай у каструлю з малиною. Проварити всі разом 10 хвилин, розклади по банках і закатай.
19. Малина з вишнею у власному соку
Аналогічно можна приготувати і з черешнею.
Тобі знадобиться: 2 кг малини, 1 кг вишні, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Вишню очисти від кісточок, змішай її з малиною і цукром, і склади в каструлю . Накрий кришкою та прибери убік на 3 години. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, всип лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і закатай.
20. Малина в мультиварці на зиму
Відмінний рецепт, коли немає часу довго стояти біля плити.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 500 г цукру.
Приготування: Малину помісти в чашу мультиварки, засип цукром і залиш на 2-3 години. Закрийте кришку та активуйте режим «Випічка» на 45 хвилин. Розклади гаряче варення по стерилізованих банках, закатай і переверни вгору дном.
Джерело: dietcenter.com.ua