20 швидких рецептів компоту з кизилу

Один із найкращих способів використовувати кизил – це зварити з нього компот. Причому це стосується як освіжаючого літнього напою, так і зимових заготовок. Ділимося 20 простими рецептами!

Зміст

  • 1. Літній компот із кизилу
  • 2. Компот із кизилу без стерилізації на зиму
  • 3. Компот із кизилу з фруктами
  • 4. Компот із кизилу з яблуками та ожиною
  • 5. Компот із кизилу з інжиром
  • 6. Компот із кизилу з апельсином на зиму
  • 7. Літній компот з кизилу з грушею та м'ятою
  • 8. Компот із кизилу з грушею та корицею на зиму
  • 9. Компот з кизилу та полуниці
  • 10. Компот із кизилу із сухофруктами
  • 11. Компот із кизилу з ревенем на зиму
  • 12. Компот із кизилу з вишнею
  • 13. Компот із кизилу з лимоном та м'ятою
  • 14. Компот з кизилу та малини
  • 15. Компот з кизилу та смородини
  • 16. Компот з кизилу та абрикосів з ваніллю
  • 17. Компот з кизилу, шипшини та калини
  • 18. Компот із кизилу та винограду на зиму
  • 19. Компот з кизилу та аличі
  • 20. Компот із кизилу та персиків на зиму
  • 1. Літній компот із кизилу

    У такий компот можна додатково додати м'яту, лимон чи улюблені спеції.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 400 г кизилу, 150 г цукру.

    Приготування: Засип кизил цукром, залий водою і доведи до кипіння. Провар компот 8-10 хвилин, зніми з вогню і дай йому охолонути під кришкою.

    2. Компот із кизилу без стерилізації на зиму

    Класичний рецепт, але на цей раз для консервації.

    Тобі знадобиться: 2 склянки кизилу, 1 склянка цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Перебери кизил, виклади його в чисту банку і зали окропом. Залиш на 15 хвилин під кришкою, злий цю воду і додай до неї цукор. Знову закип'яти, залий кизил і закатай на зиму.

    3. Компот із кизилу з фруктами

    Дачний варіант, тому фрукти можна брати різні.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 500 г цукру, по 200 г кизилу, яблук, груш, абрикосів та сливи.

    Приготування: Перебери кизил та фрукти, довільно все наріж і виклади в чисті банки. Залий окропом і залиш під кришками на 10-15 хвилин. Злий цю воду, закип'яти її з цукром і залий назад. Закатай компот на зиму.

    4. Компот із кизилу з яблуками та ожиною

    Дуже смачний та вітамінний компот, від якого неможливо відмовитися.

    Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу

    Тобі знадобиться: 2 л води, 2 яблука, 150 г кизилу, 100 г ожини, 130 г цукру, 1 ч.л. лимонного соку.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і додай лимонний сік. Виклади туди кизил, ожину та нарізані часточками яблука. Провар компот 10 хвилин і дай йому настоятися під кришкою протягом 20-30 хвилин.

    5. Компот із кизилу з інжиром

    Оригінальний компот, який урізноманітнить твоє меню.

    Тобі знадобиться: 150 г кизилу, 150 г інжиру, 100 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 700 мл води.

    Приготування: Перебери кизил і наріж інжир, засип їх цукром з лимонною кислотою та залий водою. Доведи компот до кипіння, проваріть 15 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    6. Компот із кизилу з апельсином на зиму

    Пара гілочок м'яти чи паличка кориці – будуть тут дуже доречні.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 1 апельсин, 200 г цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Перебери кизил, наріж апельсин кружальцями і виклади в чисті банки. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий цю воду, закип'яти її з цукром, залий назад і закатай компот.

    7. Літній компот з кизилу з грушею та м'ятою

    Ще можна додати трохи лимонної цедри до смаку.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 200 г кизилу, 4 гілочки м'яти, 200 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити до розчинення. Виклади нарізані часточками яблука та кизил, знову доведи до кипіння і провари ще 5 хвилин. Додай м'яту, проваріть компот ще 2 хвилини і зніми з вогню.

    8. Компот із кизилу з грушею та корицею на зиму

    Банки можна не стерилізувати окремо – просто вимий содою.

    Тобі знадобиться: 500 г кизилу, 3 груші, 1 склянка цукру, 1 паличка кориці, 2,5 л води.

    Виклади в чисту банку кизил і нарізані часточками груші. Зали окропом і залиши все на 20 хвилин під кришкою. Злий воду, додай у неї цукор і корицю, доведи до повторного кипіння і залий назад. Закатай компот на зиму.

    9. Компот з кизилу та полуниці

    Кислатий кизил і солодка полуниця ідеально поєднуються у напоях.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г полуниці, 300 г цукру, 30 г лимона, 3 л води.

    Приготування: Виклади кизил і полуницю зі шматочками лимона по чистих банках. Зали окропом і залиш на 7-10 хвилин під кришками. Злий воду, закип'ятіть її з цукром, залий назад і закатай компот.

    Зараз читають:20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння

    10. Компот із кизилу із сухофруктами

    Завдяки свіжому кизилу – класичний компот із сухофруктів заграє новими фарбами.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 100 г цукру, 100 г кизилу, по 30 г кураги, чорносливу, сушених яблук та груші.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор і всі сухофрукти, і провари 10 хвилин. Додай кизил і провар компот ще 10 хвилин. Залиш його настоятись під кришкою на вимкненій плиті.

    11. Компот із кизилу з ревенем на зиму

    Щоб ревінь не був надто жорстким, очисти його від верхньої шкірки.

    Тобі знадобиться: 200 г кизилу, 150 г ревеню, 120 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 1 л води.

    Приготування: Наріж ревінь, перебери кизил, засип їх цукром і влий воду. Проваріть компот 15 хвилин після кипіння, додай лимонну кислоту і закатай у стерилізовані банки.

    12. Компот із кизилу з вишнею

    Не обов'язково видаляти з ягоди кісточки, коли йдеться про компот.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г вишні, 300 г цукру, 2 ст.л. лимонного соку, 3 л води.

    Приготування: Перебери кизил і вишню, розклади по банках і залий окропом на 10 хвилин. Злий воду, додай у неї цукор і лимонний сік, знову закип'яти і залий назад. Закатай компот на зиму.

    13. Компот із кизилу з лимоном та м'ятою

    Дай охолонути компоту під кришкою – щоб пити відразу, або закатай його в стерилізовані банки гарячим.

    Тобі знадобиться: 400 г кизилу, 1 лимон, 2,5 л води, 4 гілочки м'яти, 300 г цукру.

    Приготування: Перебери кизил, залий його водою, доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Додай цукор, лимон та м'яту, перемішай компот і провари ще 3-5 хвилин.

    14. Компот з кизилу та малини

    Здається, що ніжна та делікатна малина не зовсім поєднується з кизилом. Але це не так!

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г малини, 300 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, додай кизил і проварити 5 хвилин. Виклади малину в стерилізовані банки, залий компотом з кизилом і заходь на зиму.

    15. Компот з кизилу та смородини

    Однаково гарний із свіжих чи заморожених ягід.

    Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 2 л води, по 200 г кизилу та смородини, 150 г цукру.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і виклади туди смородину та кизил. Доведи компот до повторного кипіння, проваріть 10 хвилин на слабкому вогні і зніміть з плити.

    16. Компот з кизилу та абрикосів з ваніллю

    Ідеальний літній компот із яскравим ванільним присмаком.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г абрикосів, 130 г цукру, 1 стручок ванілі, 2 л води.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром та розрізаним стручком ванілі. Проварити 5 хвилин і видали ваніль. Виклади абрикоси та кизил, доведи до повторного кипіння, провари компот ще 10 хвилин і зніми з вогню.

    17. Компот з кизилу, шипшини та калини

    Коли захочеться щось оригінальне – вибирай цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 2 жмені кизилу, по 1 жмені шипшини та калини, 3 ст.л. цукру чи меду.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай шипшину і проварити 5 хвилин. Потім додай кизил і проварити ще 5 хвилин. Додай калину та цукор, провари компот ще 3 хвилини і зніми з вогню.

    18. Компот із кизилу та винограду на зиму

    З різними сортами винограду завжди буде виходити різний смак компоту.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г винограду, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Виклади кизил і виноград в чисті банки, залий їх окропом , накрий кришками і дай охолонути. Злий цю воду, знову її закип'яти, додай цукор і перемішай. Залий сироп назад у банки і закатай компот.

    19. Компот з кизилу та аличі

    Ідеально підійде дрібна жовта алича – смачно та красиво.

    Тобі знадобиться: 300 г кизилу, 300 г аличі, 2 гілочки м'яти, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Виклади кизил і аличу в банку, залий окропом і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду і знову закип'яті з цукром. У банку додай м'яту і потім залий все киплячим сиропом. Закатай компот на зиму.

    20. Компот із кизилу та персиків на зиму

    Замість персиків можна взяти нектарини будь-якого сорту.

    Тобі знадобиться: 200 г кизилу, 3 персики, 200 г цукру, 2,5 л води.

    Наріж персики часточками і виклади їх разом з кизилом у чисту банку. Зали окропом і залиш на 7-10 хвилин. Злий цю воду, закип'яти її з цукром і залий назад. Закатай компот на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *