15 найсмачніших рецептів овочевого рагу з баклажанами

Чудова страва на вечерю або просто щодня – овочеве рагу з баклажанами. Воно виходить дуже ситним та поживним. Ідеальний варіант для літа, коли баклажанів дуже багато, і вони скрізь. Пропонуємо скуштувати кілька різних рецептів та вибрати серед них найвдаліший!

Зміст

  • 1. Рагу з баклажанами по-грузинськи
  • 2. Рагу з баклажанами та кабачками у духовці
  • 3. Овочеве рагу з баклажанами у мультиварці
  • 4. Рагу з баклажанами та волоськими горіхами
  • 5. Рагу з баклажанами та картоплею
  • 6. Овочеве рагу з баклажанами та грибами
  • 7. Рагу з баклажанами та капустою
  • 8. Овочеве рагу з баклажанами та курячим філе
  • 9. Овочеве рагу з баклажанами та м'ясом
  • 10. Рагу з баклажанами та квасолею
  • 11. Овочеве рагу з баклажанами та фаршем
  • 12. Рагу з баклажанами та гарбузом
  • 13. Рагу з баклажанами та цвітною капустою
  • 14. Овочеве рагу з баклажанами та стручковою квасолею
  • 15. Овочеве рагу з баклажанами та рисом
  • 1. Рагу з баклажанами по-грузинськи

    Відома грузинська страва під назвою аджапсандал.

    Тобі знадобиться: 800 г баклажанів, 400 г картоплі, 250 г помідорів, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 гострий червоний перець, 2 зубчики часнику, 1-2 пучки зелені (кропу, кінзи, петрушки, базиліка і базиліки).

    Приготування: Наріж баклажани та картоплю шматочками середнього розміру, натрій помідори на тертці, а решта інгредієнтів – наріж дрібніше. Відвари картоплю майже до готовності, а баклажани обсмаж до золотистості. Наріж варену картоплю кубиком і обсмаж її в тій же сковороді, де смажилися баклажани.

    Виклади два види перцю та цибулю до картоплі та смажу до золотистості цибулі. Поверни назад баклажани, залий все томатним пюре і часткою трохи води, якщо потрібно. Туши рагу 5 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай подрібнену зелень та часник, перемішай і протушкуй ще 5 хвилин.

    2. Рагу з баклажанами та кабачками у духовці

    Яскраве овочеве рагу із сезонних інгредієнтів – смачно та корисно.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 400 г кабачків, 400 г болгарського перцю, 400 г помідорів, 300 г моркви, 200 цибулі, 60 мл оливкової олії, спеції, ароматні трави.

    Очисти і дрібно наріж помідори, відправ їх на сковороду , влий 75 мл води, доведи до кипіння і протушкуй соус 5-7 хвилин. Довільно наріж решту овочів, змішай з олією та спеціями, виклади у форму для запікання і відправь на 40-45 хвилин у духовку при 180 градусах. Залий рагу томатним соусом, перемішай і запікай ще 10 хвилин.

    3. Овочеве рагу з баклажанами у мультиварці

    Посип готове рагу рубаною зеленню або тертим сиром.

    Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 200 г кабачків, 150 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 80 г моркви, 60 г цибулі, 25 мл олії, спеції.

    Розігрів масло в чаші мультиварки. Виклади шарами у міру нарізування: морква, цибуля, болгарський перець, баклажани, кабачки та помідори. Приправ, влий трохи води, якщо потрібно. Через кілька хвилин накрий мультиварку кришкою і готуй рагу 1:00 в режимі для гасіння.

    4. Рагу з баклажанами та волоськими горіхами

    Ще один хороший рецепт у кавказькому чи грузинському стилі.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 фіолетова цибулина, 1/2 головки часнику, 1-2 жмені волоських горіхів, 1 пучок кінзи, сіль, хмелі-сунелі, мелений червоний перець,

    Приготування: Очисти помідори та наріж всі інгредієнти середніми шматочками, подрібни горіхи, часник та кінзу. Обсмажте цибулю з часником, викладіть туди моркву з перцем і через 10 хвилин додай помідори. Ще через 10 хвилин додай подрібнені або мелені горіхи, влий трохи води та протушкуй соус.

    Окремо обсмаж баклажани на сильному вогні до золотистості. Виклади їх у соус, протушкуй 5 хвилин, приправ за смаком і посип рубаною зеленню. Готуй рагу ще 2-3 хвилини і зніми з вогню.

    5. Рагу з баклажанами та картоплею

    Найситніше рагу, завдяки поєднанню баклажанів та картоплі.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 баклажан, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1/2 цибулини, спеції.

    Приготування: Очисти і натріть помідори на тертці, подрібни цибулю, а інші овочі – наріж кубиком. Обсмаж цибулю до прозорості, виклади до неї картоплю і влий 100 мл води. Доведи до кипіння та туші 7-10 хвилин на слабкому вогні. Додай інші овочі, томатне пюре та спеції. Перемішати, знову довести до кипіння і туши рагу 10-12 хвилин на слабкому вогні.

    6. Овочеве рагу з баклажанами та грибами

    Однаково добре підійдуть як свіжі, і заморожені гриби.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 500 г грибів, 4 помідори, 1-2 цибулини, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю в казані до прозорості, додай гриби та туші 5-7 хвилин. Виклади баклажани з помідорами та туші овочі під кришкою до готовності. Приправ рагу в самому кінці приготування і подавай до столу.

    7. Рагу з баклажанами та капустою

    Подавай як самостійну страву або гарнір.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 600 г капусти, 4 помідори, 2 болгарські перці, 2 ст.л. томатної пасти, 1 склянка води, паприка, сіль, орегано, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, натрі моркву і обсмаж їх разом кілька хвилин. Всип всі спеції і смажу ще 2 хвилини. Виклади нарізані кубиком баклажани та помідори, влий воду та томатну пасту, і ретельно все перемішай. Тушіть овочі 10 хвилин без кришки і потім додай болгарський перець. Приправ та готуй все разом ще 5-6 хвилин.

    Зараз читають:Гострий та Незабутній: Рецепт Борщу з Кількою в Томаті

    8. Овочеве рагу з баклажанами та курячим філе

    А щоб воно було ще кориснішим і дієтичним, пропонуємо приготувати рагу в духовці.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 2 баклажани, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 морква, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Очисти і натріть помідори, подрібни часник, а решту інгредієнтів – довільно наріж. Обсмажити цибулю з часником до м'якості. Змішай всі інгредієнти, ще трохи олії, спеції та ароматні трави до смаку. Розклади по горщиках або виклади у форму для запікання, накрий фольгою та запікай рагу 35-40 хвилин у духовці при 190 градусах.

    9. Овочеве рагу з баклажанами та м'ясом

    Сюди чудово підійде як свинина, так і яловичина. Краще готувати цю страву у казані.

    Тобі знадобиться: 400 г м'яса, 2 баклажани, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл томатної пасти, спеції, ароматні трави.

    М'ясо наріж середніми шматочками і обсмаж до золотистої скоринки . Додай цибулю з морквою та смажу 3-4 хвилини на середньому вогні. Виклади баклажани, кабачок та болгарський перець, а через 6-8 хвилин додай томатну пасту та спеції за смаком. Влий 1,5 склянки води та туші рагу 30-40 хвилин під кришкою до готовності інгредієнтів.

    10. Рагу з баклажанами та квасолею

    Рекомендуємо підготувати квасолю заздалегідь, щоби потім не витрачати зайвий час.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 400 г квасолі, 400 г болгарського перцю, 200 г моркви, 150 г цибулі, 200 г томатного соусу, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни всі овочі та обсмаж баклажани до золотистості. Окремо обсмажити цибулю, моркву та солодкий перець. З'єднай всі інгредієнти, влий томатний соус, приправ рагу, влий приблизно склянку води і доведи все до кипіння. Туші приблизно 35-40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    11. Овочеве рагу з баклажанами та фаршем

    Завдяки великій кількості інгредієнтів – у рагу виходить дуже яскравий та насичений смак.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 2 баклажани, 2 картоплини, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю з морквою, додай фарш і готуй 7-8 хвилин, помішуючи. Виклади нарізані кубиком баклажани з картоплею, влий склянку води та туші всі 5-7 хвилин під кришкою.

    Додай кабачки та перець, а ще через 5 хвилин – помідори. Приправ та доведи рагу під кришкою до готовності близько 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця готування – втрути подрібнений часник, чилі та зелень.

    Зараз читають:Щавель на зиму: 20 найсмачніших заготовок та рецептів

    12. Рагу з баклажанами та гарбузом

    Для любителів оригінальних варіацій звичних страв.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 300 г гарбуза, 300 г картоплі, 2 моркви, 2 помідори, 150 г броколі, 2 цибулини, 2 ст.л. борошна, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками, а баклажани – обваляй у борошні. Обсмажити цибулю та моркву в казані до м'якості. Виклади решту овочів, крім броколі, влий склянку води та туши рагу під кришкою майже до готовності. Наприкінці додай суцвіття броколі, приправ та готуй ще 7-8 хвилин. Перед подачею заправ рагу пропущеним через прес часником.

    13. Рагу з баклажанами та цвітною капустою

    Чудовий літній рецепт рагу з основних сезонних овочів.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 300 г цвітної капусти, 2 кабачки, 2 болгарські перці, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж овочі. Приваріть суцвіття цвітної капусти 4-5 хвилин у киплячій воді. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості, викладіть до них перець з кабачками і готуй ще 5-7 хвилин.

    Відправ баклажани на сковороду, а через 8-10 хвилин виклади цвітну капусту, подрібнені помідори та рубану зелень. Приправ рагу, влий 150 мл води та туші все ще 10-15 хвилин під кришкою до готовності.

    14. Овочеве рагу з баклажанами та стручковою квасолею

    Якщо використовуєш свіжу стручкову квасолю, тоді спочатку привари її кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 цукіні, 2 моркви, 2 болгарські перці, 1 цибулина, 300 г стручкової квасолі, 300 г помідорів у власному соку, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості, виклади до них баклажани і жар ще 5 хвилин. Додай болгарський перець із цукіні, а через 5 хвилин – рубані помідори із соком. Ще через 5 хвилин додай стручкову квасолю, приправ все до смаку і готуй рагу останні 5-7 хвилин.

    15. Овочеве рагу з баклажанами та рисом

    Універсальний гарнір із приємним поєднанням смаків та текстур.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 2 болгарські перці, 1,5 склянки рису, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст.л. томатної пасти, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж овочі, подрібни часник та промий рис. Обсмаж цибулю і моркву до м'якості, виклади решту овочів і готуй 5-7 хвилин. Засип рис і влий воду, щоб вона повністю покривала блюдо. Додай усі спеції, томатну пасту та подрібнений часник, ретельно перемішай рагу та доведи до кипіння. Туши його 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *