12 салатів зі страчателлою, які готуються простіше простого

Страчателла – популярний італійський сир, виготовлений за особливою технологією. У нього трохи клаптева текстура, на що буквально і вказує його назву. Страчателла ідеально поєднується з овочами та фруктами, тому добре підходить для приготування найрізноманітніших салатів. Ділимося 12 оригінальними рецептами!

Зміст

  • 1. Салат зі страчателлою, авокадо та маслинами
  • 2. Салат зі страчателлою, помідорами та руколою
  • 3. Салат з жовтими помідорами та страчателлою
  • 4. Салат з буряком, грушею та страчателлою
  • 5. Салат зі страчателлою та соусом песто
  • 6. Салат зі страчателлою та запеченим болгарським перцем
  • 7. Салат з полуницею, інжиром та страчателлою
  • 8. Салат зі страчателлою та сухарями
  • 9. Салат зі страчателлою та манго
  • 10. Салат зі шпинатом, страчателлою та в'яленими помідорами
  • 11. Салат зі страчателлою та персиками
  • 12. Салат зі страчателлою та сніговим крабом
  • 1. Салат зі страчателлою, авокадо та маслинами

    За бажання, збризкати готовий салат густим бальзамічним соусом.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 помідор, 30 г салатного міксу, 1 фіолетова цибулина, 1 ст. рубаних волоських горіхів, 50 г страчателли, 8-10 маслин, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Промий салатний мікс, наріж помідор і авокадо часточками, а цибуля – пір'ям. Виклади все на тарілку, зверху додай страчателлу і присип горіхами. Додай нарізані кільцями маслини. Заправ салат сумішшю оливкової олії, лимонного соку і спецій.

    2. Салат зі страчателлою, помідорами та руколою

    Прекрасний зразок класичної італійської кухні для її поціновувачів.

    Тобі знадобиться: 100 г страчателли, 30 г руколи, 300 г помідорів, спеції, італійські трави, 1 ст. оливкової олії.

    Зараз читають:12 рецептів смажених бананів, які урізноманітнять твоє меню

    Помідори наріж кружальцями і виклади на тарілку. Зверху додай страчателлу і потім листя руколи. Приправ салат за смаком і збризкайте оливковою олією.

    3. Салат з жовтими помідорами та страчателлою

    Родзинку цього салату надає суміш із двох видів помідорів.

    Тобі знадобиться: 100 г жовтих помідорів, 200 г червоних помідорів, 70 г страчателли, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. базиліка.

    Приготування: Крупно наріж помідори та виклади страчателлу. Збризкати салат оливковою олією і присип рубаним або сушеним базиліком за смаком.

    4. Салат з буряком, грушею та страчателлою

    Цей незвичайний рецепт легко здивує навіть досвідчених кулінарів.

    Тобі знадобиться: 150 г страчателли, 300 г буряка, 150 г груші, 100 г руколи, 2 ст.л. бальзаміка, 2 ст.л. мигдальних пелюсток.

    Приготування: Буряк запікання у фользі до готовності та наріж тонкими слайсами. Очисти і тонко наріж грушу. Виклади все на руколу, а зверху додай страчателлу. Збризкати салат бальзаміком і посип мигдальними пелюстками.

    5. Салат зі страчателлою та соусом песто

    Прекрасне поєднання смаків при мінімумі інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2-3 помідори, 70 г страчателли, 2 ст.л. соусу песто, 1 ст.л. насіння соняшнику, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріж помідори кружальцями, виклади їх на тарілку і збризкати олією та лимонним соком. Виклади страчателлу, а на сир – додай соус песто. Посип салат насінням.

    6. Салат зі страчателлою та запеченим болгарським перцем

    Для аромату можна додати трохи рубаних запашних трав, на кшталт розмарину.

    Тобі знадобиться: 250 г страчателли, 4 болгарські перці, 2 ст.л. кедрових горішків, 1 пучок руколи, 1 пучок латука, оливкова олія, бальзамік, 2 зубчики часнику, спеції.

    Зараз читають:20 найкращих способів приготувати шарлотку з вишнею

    Болгарські перці запікання в духовці при 220 градусах до підпалин – на це піде до півгодини. Виклади їх у пакет, зав'яжи та залиш на 20 хвилин. Очисти перці від шкірки і тонко наріж. Довільно подрібни всю зелень, виклади на неї скибочки перців і страчателлу, і посип обсмаженими кедровими горіхами. Для заправки змішай масло|мастило|, подрібнений часник і спеції за смаком. Заправ і салат салат бальзаміком.

    7. Салат з полуницею, інжиром та страчателлою

    Якщо любиш солодші соуси, додай у заправку трохи ягідного або апельсинового сиропу.

    Тобі знадобиться: 35 г салатного міксу, 1 жменю полуниці, 2 інжири, 80 г страчателли, 15 мл лимонного соку, 90 мл виноградної чи іншої олії.

    Приготування: Промий салатний мікс і крупно наріж полуницю та інжир. Змішай виноградну олію та лимонний сік, полів салат цією заправкою і зверху виклади страчателлу.

    8. Салат зі страчателлою та сухарями

    Можеш змішати кілька помідорів різних сортів для яскравішого смаку.

    Тобі знадобиться: 2-3 помідори, 50 г страчателли, 1/2 чіабатти, 2 ст.л. каперсів, оливкова олія, бальзамік.

    Чиабатту наріж і підсуши до рум'яності на сухій сковороді або в духовці. Помідори крупно наріж і заправте оливковою олією. Додай каперси, страчателлу і сухарики, і збризкати салат бальзаміком.

    9. Салат зі страчателлою та манго

    Ще один екзотичний рецепт салату для любителів спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 40 г руколи, 70 г страчателли, 1 жменю полуниці, 1/2 манго, лимонний сік, оливкова олія, 2-3 маслини.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати вафлі з кабачків

    Приготування: Наріж манго тонкими стрічками, розріж полуницю і виклади їх на руколу. Додай страчателлу і посип дрібно все рубаними маслинами. Заправ салат лимонним соком і маслом.

    10. Салат зі шпинатом, страчателлою та в'яленими помідорами

    Для заправки досить звичайної оливкової олії – салат і дуже яскравий.

    Тобі знадобиться: 200 г страчателли, 10 помідорів чері, 6-7 в'ялених помідорів, 50 г шпинату, 2 болгарські перці, орегано.

    Приготування: Запеки перець 20-30 хвилин при 220 градусах до підпалин. Склади його в пакет на 20 хвилин, а потім – очисти і перебий блендером. Виклади на шпинатне листя масу з перцю, часточки помідорів чері та в'ялені томати. Додай страчателлу, посипи все орегано і збризкати салат олією.

    11. Салат зі страчателлою та персиками

    Літній рецепт салату, який нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 1 персик, 300 г помідорів чері, 150 г страчателли, 2 ст. кедрових горішків, 1 пучок шпинату, бальзамік.

    Приготування: Наріж помідори чері на половинки, а персик тонкими часточками. Виклади все на шпинатне листя і зверху додай страчателлу. Посип салат кедровими горішками і збризкайте бальзаміком.

    12. Салат зі страчателлою та сніговим крабом

    А якщо пощастить – можна використовувати справжнє м'ясо краба.

    Тобі знадобиться: 300 г сніжного краба, 2 помідори, 2 жмені руколи, 200 г страчателли, 3 листи базиліка, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка.

    Приготування: Довільно наріж сніжного краба та помідори, змішай їх з руколою і додай страчателлу. Змішай олію, бальзамік, подрібнений часник та базилік. Полів салат цією заправкою і подавай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *