20 швидких рецептів желе із чорної смородини на зиму

иму />

Часто готуєш млинці та пироги? Тоді тобі обов'язково треба запастися на зиму желе із чорної смородини. В міру густе, красиве та ароматне воно ідеально доповнить твою випічку. Розповідаємо 20 простих рецептів цих смачних ласощів!

Зміст

  • 1. Желе із чорної смородини – класичний рецепт
  • 2. Густе желе із чорної смородини без лимонної кислоти
  • 3. Желе із чорної смородини без варіння
  • 4. Желе-п'ятихвилинка з чорної смородини
  • 5. Желе із чорної смородини з пектином
  • 6. Желе із чорної смородини з водою
  • 7. Желе із чорної смородини з апельсинами
  • 8. Желе із чорної смородини з м'ятою
  • 9. Желе із чорної смородини з агар-агаром
  • 10. Желе із чорної смородини з ваніллю
  • 11. Желе із соку чорної смородини з пектином
  • 12. Желе із чорної смородини з лимонним соком
  • 13. Желе з чорної смородини по-сільському
  • 14. Желе із чорної смородини та малини
  • 15. Желе з червоної та чорної смородини
  • 16. Желе із замороженої чорної смородини
  • 17. Желе із чорниці та чорної смородини
  • 18. Желе із чорної смородини з крохмалем
  • 19. Желе із чорної смородини з кардамоном та корицею
  • 20. Желе з червоної та чорної смородини з желатином без цукру
  • 1. Желе із чорної смородини – класичний рецепт

    У процесі варіння з'явиться пінка, її слід зняти.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Смородину промий і подрібни в блендері . Отриману масу протріть через сито, додай цукор і лимонну кислоту. Проваріть желе на слабкому вогні 10 хвилин, розкладіть по банкам і закатай.

    2. Густе желе із чорної смородини без лимонної кислоти

    З участю консерванту тут добре справляється цукор.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру.

    Приготування: Смородину промийте, подрібніть в блендері і протріть через сито. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. Проварити три рази по 5 хвилин, роблячи перерви на 30-40 хвилин. Гаряче желе розклади по чистим сухим банкам і заходьте.

    3. Желе із чорної смородини без варіння

    Приготуй на зиму корисні ласощі!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру.

    Смородину промий і ретельно обсуши. Подрібни ягоди в блендері, протрій через сито і додай цукор. Перемішай, розклади в чисті сухі банки і присип шаром цукру. Щільно закрий кришками та прибери желе на зберігання у темне прохолодне місце.

    4. Желе-п'ятихвилинка з чорної смородини

    Банки попередньо промий та висуши.

    Зараз читають:20 найапетитніших рецептів лечо на зиму

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину пропусти через м'ясорубку , а потім протріть через сито. Отриману масу змішай із цукром та лимонною кислотою. Постав каструлю на вогонь, прокип'яти 5 хвилин і розкладіть у підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    5. Желе із чорної смородини з пектином

    Цукор з пектин слід розсипати «дощиком» над желе.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 30 г пектину, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Смородину пропусти через м'ясорубку і протріть через сито. Додай половину цукру та провари 10 хвилин. Всип лимонну кислоту і цукор, що залишився, змішаний з пектином. Проварити 5 хвилин, розклади желе по банках і закатай.

    6. Желе із чорної смородини з водою

    Наповнюй банки поступово, інакше скло може луснути.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 3 кг цукру, 500 мл води.

    Приготування: Смородину залий водою і проварити 10 хвилин. Розімні товкачем і протрій через сито. Отриману масу змішай із цукром і вари 10 хвилин. Наповниш гарячим желе стерилізовані банки і заходь.

    7. Желе із чорної смородини з апельсинами

    Якщо хочеш посилити аромат, додай трохи апельсинової цедри.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 3 середні апельсини, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Апельсини ошпарити окропом, очисти від шкірки, плівок і розбери на часточки. Пропусти через м'ясорубку смородину та апельсини. Отримане пюре змішай із цукром, лимонною кислотою та відстав на 30-40 хвилин. Проваріть желе 10 хвилин, розкладіть по стерилізованих банках і заходьте.

    8. Желе із чорної смородини з м'ятою

    Чудове желе із освіжаючим ароматом.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 4 гілочки м'яти, 1 кг цукру, 3 ст. лимонного соку.

    Смородину і м'яту подрібни в блендері, а потім протріть через сито. Додай цукор та прокип'яті 7-10 хвилин. Влий сік лимона, прокип'ятити 1 хвилину і закатай.

    9. Желе із чорної смородини з агар-агаром

    Ідеальний рецепт желе, який ніколи не підводить!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 800 г цукру, 12 г агар-агару, 50 мл води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку і протріть через сито. Додай цукор і проварити 10 хвилин. Агар-агар змішай з водою і влий тонкою цівкою в каструлю з желе. Прокип'яті 3 хвилини, розклади по стерилізованих банках і закатай.

    10. Желе із чорної смородини з ваніллю

    Подавайте на стіл із млинцями, сирниками чи панкейками.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 3 кг цукрового піску, 1 стручок ванілі, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів маринованого часнику на зиму

    Пропусти смородину через м'ясорубку, а потім протрі через сито. Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай із цукровим піском. Всип ароматний цукор в каструлю з ягідним пюре і прокип'яті 5 хвилин. Додай лимонну кислоту та вари ще 3 хвилини. Наповниш гарячим желе стерилізовані банки і заходь.

    11. Желе із соку чорної смородини з пектином

    Якщо соковижималки немає, тоді просто розімни смородину, загорни в марлю і відіжми.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 25 г пектину, 3 ст. лимонного соку.

    Чорну смородину пропусти через соковижималку . Прокип'яті на повільному вогні 3 хвилини, додай цукор, змішаний з пектином, і вари ще 5 хвилин. Влий лимонний сік і через 2 хвилини розклади желе по банках. Закатай і закутай на добу теплим рушником.

    12. Желе із чорної смородини з лимонним соком

    Зрізати хвостики із смородини зручно за допомогою манікюрних ножиць.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 1 лимон.

    Смородину подрібни в блендері і протріть через сито. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Змішай ягідне пюре з цукром і проварити 5 хвилин. Додай сік лимона і через 2 хвилини зніміть з вогню. Розклади желе по чистих сухих банках і закатай.

    13. Желе з чорної смородини по-сільському

    Найсмачніші заготовки виходять із свіжозібраних ягід.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 3 кг цукру, 500 мл води.

    Чорну смородину залий водою і проварити 10 хвилин. Злегка остуди, розімні товкачем і протрій через сито. Додай цукор і уваривай на повільному вогні до потрібної консистенції. Наповниш гарячим желе стерилізовані банки і заходь.

    14. Желе із чорної смородини та малини

    Перед тим, як прибирати банки в комору, протрі їх вологим рушником.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг малини, 2 кг цукрового піску, 3 ст. лимонного соку.

    Приготування: Ягоди пропусти через м'ясорубку, протрій через сито і змішай з цукровим піском. Проварити 10 хвилин, влий лимонний сік і кип'ятити 2 хвилини. Наповни гарячим желе підготовлені банки і заходьте.

    15. Желе з червоної та чорної смородини

    Варити краще у широкій каструлі з товстим дном.

    Тобі знадобиться: 1 кг смородини, 1 кг чорної смородини, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Ягоди смородини подрібни в блендері і протріть через сито. Ягідне пюре змішайте з цукром і проваріть 10 хвилин. Зніми з вогню та остуди. Через 1 годину знову постав каструлю на вогонь, додай лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади желе по банках і закатай.

    Зараз читають:15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах

    16. Желе із замороженої чорної смородини

    Готувати таке желе можна будь-якої пори року!

    Тобі знадобиться: 2 кг замороженої смородини, 2 кг цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину розморозь при кімнатній температурі, промою та подрібни в блендері. Отриману масу протріть через сито, змішай з цукровим піском і провари 5 хвилин. Зніми з плити і прибери убік остигати. Всип лимонну кислоту, прокип'яти ще 5 хвилин, розклади по банках і закатай.

    17. Желе із чорниці та чорної смородини

    Ягоди зручно протирати через сито за допомогою великої дерев'яної ложки.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 50 мл лимонного соку.

    Ягоди пропусти через м'ясорубку, змішай з половиною цукру і залиш на 30-40 хвилин. Протрі масу через сито, додай цукор, що залишився і проварити 10 хвилин. Влий лимонний сік і через 2 хвилини зніміть желе з вогню. Наповни їм стерилізовані банки і закатай.

    18. Желе із чорної смородини з крохмалем

    Не варто замінювати кукурудзяний крохмаль картопляним.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру, 5 ст. кукурудзяного крохмалю, 350 мл води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку і протріть через сито. Додай цукор та залиш на 1 годину. Проваріть желе 10 хвилин на слабкому вогні. Змішай крохмаль з водою і влий тонким струмком в кипляче желе, безперервно помішуючи. Проварити 3 хвилини, розклади по банках і закатай.

    19. Желе із чорної смородини з кардамоном та корицею

    Спеції будуть ароматнішими, якщо попередньо прогріти їх на сухій сковороді пару хвилин.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 паличка кориці, 2 коробочки кардамону, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 склянка води.

    Смородину подрібни в блендері і протріть через сито. Додай воду, спеції та цукор. Проварити 10 хвилин, всип лимонну кислоту і через 5 хвилин зніміть з вогню. Видали спеції, желе розклади по банках і закатай.

    20. Желе з червоної та чорної смородини з желатином без цукру

    У міру остигання, маса стане густішим.

    Тобі знадобиться: 1 кг смородини, 1 кг чорної смородини, 20 г желатину, 150 мл води, 3 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Желатин залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Ягоди пропусти через м'ясорубку і протрій через сито. Отримане пюре кип'ятять 5 хвилин. Додай лимонний сік і через 2 хвилини зніміть з вогню. Влий желатинову заготівлю, перемішай і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *