Такий варіант заготівлі не тільки економить час, а й радує мигдальним смаком. Зберігати компот з вишні з кісточками не можна довше 1 року, хоча зазвичай він так надовго і не затримується. Розповідаємо 20 чудових рецептів цього смачного напою!
Зміст
1. Компот із вишні з кісточками – класичний рецепт
Солона вода допомагає позбутися всіх черв'ячків у вишні.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 400 г цукру, 6 л води.
Вишню залий підсоленою водою на 20 хвилин, промою і склади в стерилізовані банки. Залий киплячою водою, прикрий кришками і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий сироп у банки з вишнями і закочуй.
2. Компот із вишні з лимонною кислотою
Якщо вишня трапилася кисла, тоді додай більше цукру.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 2 склянки цукру, 2 г лимонної кислоти, 8 л води.
Вишню підготуй і помісти в чисті банки, займаючи не більше половини. Залий до верху окропом, накрий кришками і прибери убік на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти 2-3 хвилини. У банки всип цукор та лимонну кислоту. Залий киплячою водою, закочуй компот і укутай його на добу теплою ковдрою.
3. Компот із вишні з кісточками без цукру
Цей рецепт не забере багато часу на приготування.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.
Приготування: Вишню залий підсоленою водою на 20 хвилин, промийте і розкладіть у підготовлені банки. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 20-30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий кип'ятячий сироп у банки з вишнями і закочуй.
4. Вишневий компот із лимонним соком
Заливай окріп у банки невеликими порціями.
Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті
Тобі потрібно: 2 кг вишні, 300 г цукру, сік половини лимона, 4 л води.
Приготування: Вишню перебери, промий і залий підсоленою водою. Через 20 хвилин промий ще раз і розклади у підготовлену тару. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на півгодини при кімнатній температурі. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 3 хвилини. У банки з вишнями влий лимонний сік і киплячий сироп. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
5. Компота з вишні зі стерилізацією
Вказаного часу стерилізації достатньо банок об'ємом 1 л.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 250 г цукру, 4 л води.
Підготовлену вишню розклади в банки. Змішай воду з цукром і прокип'яти 3 хвилини. Влий у банки з вишнями, простерилізуй 10 хвилин і закатай. Через добу перенеси банки з компотом у комірчину.
6. Компот із вишні з екстрактом стевії
Смачний компот, який сподобається діабетикам і не лише.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 2 ч. л. екстракту стевії, 5 л води.
Приготування: Вишню залий підсоленою водою на 20 хвилин, промийте і розкладіть у підготовлені банки. Закип'ятіть воду, додай екстракт стевії і провари 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 10 хвилин і закатай.
7. Медовий компот із вишні з кісточками
Підійде будь-який мед: польовий, луговий або гречаний.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 200 г меду, 4 л води.
Підготовлену вишню розклади по банках і залий окропом. Накрий кришками і залиш на 20-30 хвилин прогріватися. Злий воду в каструлю і прокип'ятити пару хвилин. У банки з вишнями додай мед та киплячий сироп. Закатай і закутай на добу товстим рушником.
8. Ванільний компот з вишні з кісточками
Від смаку цього компоту просто неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 стручок ванілі, 200 г цукру, 6 л води.
Приготування: Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай з цукром. Вишню підготуй та розклади у чисті банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Залий до верху окропом, накрий кришками і прибери убік на 20 хвилин. Злий воду, додай ароматний цукор і прокип'яти 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки з вишнями, закатай і переверни вгору дном.
9. Компот із вишні з м'ятою на зиму
Щоб вишеньки не лопнули від окропу, проколи кожну голкою.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 3 гілочки м'яти, 1 склянка цукру, 4 л води.
Вишню залий підсоленою водою на 20 хвилин, промою і склади в стерилізовані банки. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та гілочки м'яти. Прокип'яті 5 хвилин, розлий сироп по банках і закатай.
10. Компот із замороженої вишні з кісточками
Відмінний варіант, якщо в сезон немає часу займатися компотами.
Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 1 кг замороженої вишні, 220 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 4 л води.
Приготування: Вишню розморожу при кімнатній температурі, промий і виклади в підготовлені банки. Залий киплячою водою і залиш на півгодини прогріватися. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 3 хвилини. Всип у банки лимонну кислоту, влий киплячий сироп і закатай.
11. Вишневий компот з м'ятою та лимонною цедрою
Банки промийте содовим розчином і простерилізуйте над парою.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 3 гілочки м'яти, 1 ч.л. лимонної цедри, 250 г цукру, 4 л води.
Приготування: Вишню з м'ятою промою та склади у стерилізовані банки. Зали окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, цедру лимона і проварити 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки з вишнями, закатай і переверни вгору дном.
12. Вишневий компот з корицею та запашним перцем
Під час стерилізації баночки не повинні торкатися один одного.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 паличка кориці, 4 горошини запашного перцю, 350 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Вишню промий і розклади в підготовлені банки, заповнюючи не більше половини. Закип'ятіть воду, додай корицю, запашний перець, цукровий пісок і провари 10 хвилин. Вилови спеції з сиропу та викинь. У банки з вишнею засип лимонну кислоту, влий ароматний сироп і простерилізуй 10 хвилин. Закатай компот, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.
13. Компот із підв'яленої вишні на зиму
Така проста маніпуляція з вишнями, зате так істотно покращує смак компоту!
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 250 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Вишню виклади на лист, застелений пекарським папером, і постав на 4 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Вийми ягоди, остуди та помісти в стерилізовані банки. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 5 хвилин, влий у банки і закатай.
14. Компот із чорної смородини та вишні з кісточками
Цей компот легко можна зберігати навіть у коморі.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 г смородини чорної, 400 г цукру, 5 л води.
Приготування: Вишню залий підсоленою водою на 20 хвилин, промою і склади разом зі смородиною в банки. Залий киплячою водою, накрий кришками і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і проварити 3 хвилини. Влий сироп у банки, заходь і переверни вгору дном.
15. Компот з вишні та червоної смородини
Від якості води безпосередньо залежить підсумковий результат.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг порічки, 400 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Вишню зі смородиною промою і склади в банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Залий до верху окропом, прикрий кришками і прибери в бік на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту та цукор. Прокип'яті 3 хвилини, розлий по банках і закатай компот на зиму.
Зараз читають:15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах
16. Компот із вишні з лимонами
Компот виходить ароматним і в міру кислим.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 2 лимони, 400 г цукру, 5 л води.
Приготування: Лимони ошпарити окропом, зріж шкірку і видави сік. У стерилізовані банки помісти вишню та шкірку одного лимона. Залий киплячою водою і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор і прокип'яти 3 хвилини. Вилови шкірку лимона та викинь. Додай лимонний сік, розлий сироп по банках і закатай.
17. Вишневий компот з червоною смородиною та полуницею
Смородину можна додавати в компот разом із гілочками.
Тобі знадобиться: 500 г вишні, 1 склянка смородини, 1 склянка полуниці, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Вишню, смородину та полуницю ретельно промий, розклади по банках і залий до верху окропом. Прикрий кришками та залиш на 30 хвилин. Злий воду, знову доведи до кипіння і проварити 2-3 хвилини. У банки всип цукор та лимонну кислоту. Залий киплячою водою і заходьте.
18. Компот з абрикосів та вишні з кісточками
Простий рецепт компоту для господарок-початківців.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г вишні, 1 склянка цукру, 2 г лимонної кислоти, 5 л води.
Абрикоси розбери на половинки і очисти від кісточок. Вишню залий підсоленою водою на 15 хвилин, відкинь на друшляк та промою. У стерилізовані банки помісти абрикоси та вишню. Залий до верху окропом і залиш прогріватися на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і лимонну кислоту, провари 3 хвилини, залий у банки і закатай.
19. Компот з вишні та абрикосів без цукру
Якщо взимку компот видасться занадто густим, додай трохи кип'яченої води.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг вишні, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Абрикоси і вишню підготуй і склади в банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Додай лимонну кислоту, залий окропом і простерилізуйте 10 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації і заходи.
20. Компот з яблук, вишні, малини та шипшини
Можна додавати як свіжі ягоди, і заморожені.
Тобі знадобиться: 3 яблука, 1 склянка вишні, 1 склянка малини, 1 склянка шипшини, 400 г цукру, 5 л води.
Шипшина виклади на друшляк і промий окропом. Яблука, вишню, малину підготуй та склади в банки. Додай шипшину, влий киплячу воду і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і проварити 3 хвилини. Влий у банки і закатай.
Джерело: dietcenter.com.ua