Домашнє вівсяне печиво є багатьом смаком дитинства. Його часто готували, адже воно було доступним та дешевим. Сьогодні ж вівсяне печиво – це ще й дуже різноманітно, і ми вже зібрали збірку з 20 перевірених рецептів. З вівсяними пластівцями чи борошном – вибирай!
Зміст
1. Вівсяне печиво на вершковому маслі
Додати трохи кориці або ваніліну для аромату.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 70 г вершкового масла, 70 г цукру, 20 г пшеничного борошна, 150 г вівсяних пластівців.
Відділи жовтки від білків і міксером зби жовтки з половиною м'якого масла і цукру. Розтопи масло і обсмаж у ньому вівсяні пластівці близько 8-10 хвилин, помішуючи.
Дай пластівцям охолонути і змішай їх з яєчною масою та борошном. Білки окремо зби до м'яких піків і втрути в тісто. Викладай тісто ложкою на пергамент і випікай печиво 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Вівсяне печиво з сиром
М'яке печиво, яке стане ідеальною окрасою домашнього чаювання.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 1/2 склянки пшеничного борошна, 1 яйце, 1/2 склянки цукру, 100 г сиру, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. кориці.
Приготування: Виделкою змішай яйця, вівсяні пластівці, цукор та корицю. Додай сир і розтоплене вершкове масло і знову перемішай. Поступово всип просіяне борошно з розпушувачем. Столовою ложкою виклади тісто на пергамент і випікай вівсяне печиво близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Вівсяне печиво з медом
Жменя горіхів чи сухофруктів зробить його ще цікавішим.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки пшеничного борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г вівсяних пластівців, 2 яйця, 4 ст.л. коричневого цукру, 2 ст. меду, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі.
За допомогою міксера ретельно змішай усі інгредієнти. Виклади печиво на пергамент та випікай у духовці 15 хвилин при 180 градусах.
4. Шоколадне вівсяне печиво
Головне – використовувати якісне какао та шоколад.
Тобі знадобиться: 1 склянка подрібнених вівсяних пластівців, 200 г пшеничного борошна, 150 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. какао, 2 яйця, 50 г шоколаду, 1,5 ч.л. розпушувача, кориця чи ванілін.
Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло з цукром, додай яйця і перемішай. Додай усі сухі інгредієнти, вимішай тісто та всип тертий шоколад. Відправте тісто на півгодини в холодильник, сформуй печиво і випікай його в духовці 15 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:12 простих рецептів, як приготувати смажений сулугуні.
5. Вівсяне печиво з родзинками
Дуже незвичайний варіант, тому що ізюм йде в тісто подрібненим.
Тобі знадобиться: 30 г родзинок, 160 г цукру, 85 г вершкового масла, 50 мл води, 1 щіпка солі, 1 щіпка ваніліну, 75 г вівсяного борошна, 170 г пшеничного борошна.
Приготування: Промий та подрібни родзинки в блендері. Додай воду, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін, і знову збий. Додай сухі інгредієнти, вимішай тісто, тонко розкатай його і наріж печиво. Випікай його 10-12 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
6. Вівсяне печиво з арахісовою пастою
Так смачно, що у захваті будуть навіть ті, хто не любить вівсянку.
Тобі знадобиться: 1/4 склянки вівсяних пластівців, 1/4 склянки мигдального борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 1/2 склянки коричневого цукру, 1/2 склянки арахісової пасти, 0,5 ч.л. ванільного екстракту, 1 яйце, 3 ст.л. шоколадних крапель.
Змішай всі сухі інгредієнти і додай яйце з арахісової пастою. Заміси тісто, додай ваніль та шоколадні краплі. Сформуй невелике кругле печиво та випікай його в духовці 10-12 хвилин при 190 градусах.
7. Безглютенове вівсяне печиво
Рецепт без додавання пшеничного або іншого допоміжного борошна.
Тобі знадобиться: 2 ст. насіння льону, 90 мл води, 75 г вівсяних пластівців, 150 г вівсяного борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 150 г цукру, 2 щіпки солі, 2 щіпки соди, 1 ч.л. ванільного цукру, 100 мл олії.
Приготування: За допомогою кавомолки подрібни насіння льону, залийте їх водою і залиште на 15 хвилин. Додай туди обидва види цукру, перемішай і додай олію. Додайте всі сухі інгредієнти, вимішайте тісто і відправте його на півгодини в холодильник. Сформуй вівсяне печиво та випікай його в духовці 15-17 хвилин при 180 градусах.
8. Вівсяне печиво на сметані
Якщо хочеш додати родзинку до смаку, тоді заміни частину цукру медом.
Тобі знадобиться: 150 г подрібнених вівсяних пластівців, 0,5 ч.л. соди, 200 г пшеничного борошна, 85 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 150 г сметани.
Приготування: Міксером змішай розтоплену олію, цукор, яйце та сметану. Додай сухі інгредієнти, вимішай тісто та ложкою виклади печиво на пергамент. Випікай 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
9. Вівсяне печиво з бананом
Таке печиво можна готувати навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 200 г вівсяних пластівців, 1 банан, 50 г сухофруктів чи горіхів, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. насіння соняшника, 1 ст.л. кунжуту, 1 ст.л. цукру чи меду, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Змішай вівсяні пластівці, всі сухі інгредієнти та нарізані сухофрукти чи горіхи. Виделкою розімні банан у пюре, змішай його з сухою масою і додай кілька ложок води за потребою. Туди ж додай олію, скатай невеликі кульки, сплюсни і випікай печиво 20-25 хвилин у духовці при 170 градусах.
Зараз читають:Гарбузові ласощі на зиму: смачно, корисно, різноманітно
10. Пісне вівсяне печиво
У цьому рецепті немає ні яєць, ні молочних продуктів, тож це повністю веганське частування.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 1 склянка пшеничного борошна, 5 ст.л. олії, 3 ст.л. цукру, цукрозамінника чи меду, по 0,5 ч.л. соди, кориці та мускатного горіха.
Нагрій масло з цукром до розчинення цукру, але не доводь до кипіння. Залий вівсяні пластівці олією, перемішай і залиш на 10 хвилин. Всип спеції і борошно, заміс густе тісто і сформуй печиво вологими руками. Випікай його близько 20 хвилин у духовці за 180 градусів.
11. Вівсяне печиво з горіхами
Замість волоських горіхів можна взяти й будь-які інші на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 120 г подрібнених вівсяних пластівців, 100 г пшеничного борошна, 100 г волоських горіхів, 100 г вершкового масла|мастила|, 40 г меду, 1 яйце, 80 г цукру, 40 г кунжуту, 1 чл. розпушувача, спеції, сіль.
Розтопи масло з медом, подрібни горіхи і злегка зби яйце з цукром. Змішай разом всі інгредієнти, замісити тісто і залиши його на кілька годин на столі. Сформуй печиво вологими руками та випікай у духовці 20 хвилин при 180 градусах.
12. Вівсяне печиво з фініками та медом
ПП рецепт вівсяного печива без вершкового масла, яєць, цукру та глютена.
Тобі знадобиться: 200 г вівсяного борошна, 5 ст. олії, 120 г фініків, 60 г меду, 80 мл води, 0,5 ч.л. соди.
Приготування: Розчини мед у гарячій воді, додай олію з содою та перемішай. Поступово втрути вівсяне борошно і наприкінці – додай дрібно нарізані фініки. Вимішай тісто, відправ його на 1 годину в холодильник і викладай печиво ложкою. Випікай усі 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
13. Вівсяне печиво з кокосом
Цей рецепт точно сподобається любителям кокосового смаку.
Тобі знадобиться: 150 г пшеничного борошна, 80 г кокосової стружки, 10 г ванільного цукру, 3 г соди, 130 г вершкового масла, 50 мл води, 50 г меду, 3 г солі, 3 г розпушувача, 120 г цукру, 150 г пластівців.
Змішай всі сухі інгредієнти. Розтопи олію з медом і водою, перемішай до однорідності і влий до сухої маси. Вимішай тісто, сформуй і сплюсни невеликі кульки, і випікай печиво в духовці 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.
14. Вівсяне печиво з яблуком
Готується буквально нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 125 г яблук, 1 ч.л. розпушувача, 100 г вівсяних пластівців, 90 г пшеничного борошна, 1 яйце, 5 с. цукру, 1 ч. л. кориці, 50 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Міксером зби м'яку олію з яйцем і цукром. Змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Додай у тісто дрібно нарізане або крупно натерте яблуко. Перемішай масу, сформуй печиво і випікай його в духовці 15 хвилин|мінути| при 190 градусах.
15. Вівсяне печиво без випічки
Незвичайний десерт, якому потрібно трохи завмерти в холодильнику.
Зараз читають:20 відмінних рецептів шашлику з яловичої печінки
Тобі знадобиться: 80 г волоських горіхів, 300 г вівсяних пластівців, 1,5 ч.л. ванільного екстракту, 350 г коричневого цукру, 120 г вершкового масла|мастила|, 100 мл згущеного молока або вершків.
Приготування: Подрібніть горіхи і змішайте всі сухі інгредієнти. Олія, згущене молоко, цукор і ваніль – нагрій до кипіння і провари до однорідності. Залий цією сумішшю сухі інгредієнти, вимішай масу та ложкою виклади печиво на пергамент. Дай йому повністю охолонути.
16. Вівсяне печиво з морквою
Якщо прибрати цукор, тоді виходить цілком дієтичне печиво.
Тобі знадобиться: 1 жменю ізюму, 2 ст.л. меду, 1 склянка пшеничного борошна, 2 ст.л. рубаних горіхів, 3 ст. цукру, 60 мл олії, 200 г моркви, 1 склянка вівсяних пластівців, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Натрій моркву на дрібній тертці і змішай її з маслом, медом, горіхами та родзинками. Додай вівсянку і залиш суміш на півгодини. Після чого втрути борошно з розпушувачем. Сформуй невелике печиво, обсип його цукром і випікай в духовці близько 15 хвилин при 180 градусах.
17. Вівсяне печиво з лимоном
Цитрусова кислинка завжди чудово доповнює будь-яку випічку.
Тобі знадобиться: 2-3 яйця, 200 г цукру, 200 г ізюму, 2 лимони, 1 ч.л. соди, 500 г вівсяних пластівців, 30 г ванільного цукру, 1 яблуко, 100 г вершкового масла|мастила|.
З лимонів зніми цедру і відіжміть сік. Віночком збий яйця з двома видами цукру, содою та лимонним соком. Додай вівсянку, перемішай і залиши на 10 хвилин. Додай ізюм, цедру, дрібно натерте яблуко і терте вершкове масло|мастило| в тісто, і знову перемішай. Вологими руками сформуй невелике печиво та випікай його в духовці близько 20 хвилин при 180-200 градусах.
18. Вівсяне печиво із сиром
Цікавий варіант на перекушування, тому що таке печиво – зовсім не солодке.
Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 3 ст. сметани, спеції.
Приготування: Дрібно натрій сир, змішай всі інгредієнти і ложкою виклади тісто на пергамент. Випікай печиво 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
19. Вівсяне печиво без борошна та олії
Тільки вівсяні пластівці, яйця та начинка до смаку – мінімум продуктів!
Тобі знадобиться: 2 склянки подрібнених вівсяних пластівців, 2 яйця, 1 жменю родзинок, 3 ч.л. цукру, 1 г ваніліну.
Трохи розпар ізюм у гарячій воді. Віночком зби яйця і змішай усі інгредієнти разом. Залиш тісто на 5 хвилин|мінути|, виклади печиво на пергамент і випікай в духовці 15-20 хвилин|мінути| при 190 градусах.
20. Вівсяне печиво на кефірі
Хрумке і розсипчасте печиво. Просто смакота!
Тобі знадобиться: 300 г вівсяних пластівців, 300 мл кефіру, 200 г родзинок, сушених журавлин або цукатів, 3 ст.л. меду, 10 г ванільного цукру.
Залий вівсяні пластівці кефіром і залиш на 40 хвилин. Додай решту інгредієнтів, перемішай тісто і виклади його ложкою на пергамент. Випікай печиво близько 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua