Паска так легко готується в хлібопічці, що впорається кожен. Навіть якщо це перша паска у твоїм житті, хлібопічка максимально спрощує завдання і зробить всю основну роботу за тебе. А хороші та перевірені рецепти – ми вже зібрали у цій добірці!
Зміст
1. Паска з родзинками у хлібопічці
Радимо заздалегідь ненадовго залити ізюм теплою водою та обсушити.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 70 мл молока, 3 яйця, 70 г вершкового масла|мастила|, 70 г родзинок|ізюму|, 4 ст.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Відправ у хлібопічку м'яку олію, тепле молоко та всі інші інгредієнти. Виберіть програму для випікання хліба або булок. Після закінчення програми відкрий хлібопічку та залиш у ній паску ще на 10 хвилин.
2. Паска з свіжими дріжджами в хлібопічці
Замість цукатів також можна взяти будь-які сухофрукти на власний смак.
Тобі знадобиться: 15 г свіжих дріжджів, 170 мл молока, 450 г борошна, 3 яйця, 80 г цукру, 1 ч.л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г цукатів, 30 г вершкового масла|мастила|.
Розведи дріжджі в 50 мл теплого молока і залиши їх на 15 хвилин. Завантаж у хлібопічку спочатку рідкі, а потім і сухі інгредієнти. Увімкни відповідний режим із двома замісами. Під час другого замісу – додай цукати, і чекай на закінчення програми.
3. Сирна паска в хлібопічці на Великдень
Найкраще сюди обрати сир пожирніше.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 500 г борошна, 2 яйця, 160 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 1 г ваніліну, 1 ч. л. солі, 150 г цукру, 70 г сухофруктів.
Зараз читають:20 найкращих закусок з креветками на святковий стіл
Залий сухофрукти гарячою водою на 10 хвилин, обсуши і наріж. За інструкцією завантаж у хлібопічку всі інгредієнти, крім сухофруктів. Виберіть режим для хліба із середньою скоринкою. За півгодини – додай сухофрукти.
4. Паска на сметані в хлібопічці
Неймовірно легка і повітряна паска, яка нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 100 г сметани, 50 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 5 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, 1 яйце, 7 г сухих дріжджів, 200 г цукатів, 50 г родзинок.
Приготування: Ошпар цукати та родзинки окропом. Проси борошно і завантажте всі інгредієнти в хлібопічку за інструкцією. Увімкніть режим для випікання звичайного хліба.
5. Паска з журавлиною та лимоном у хлібопічці
Паска за цим рецептом виходить особливо ароматною, з легкими цитрусовими нотками.
Тобі знадобиться: 515 г борошна, 2 г ваніліну, 100 г в'ялених журавлин, 190 мл молока, 150 г цукру, 1 ст.л. лимонної цедри, 3 ч. л. сухих дріжджів, 25 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. солі, 3 яйця.
Приготування: Відправте в хлібопічку тепле молоко, м'яке вершкове масло та інші інгредієнти, крім журавлини. Увімкни режим для хліба вагою 1 кг і вибери світлу скоринку. Обваляй журавлину в муці і додай її після звукового сигналу про заміс тесту.
6. Паска на жовтках у хлібопічці
Можеш додати в тісто будь-яку начинку на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 180 мл молока, 2,5 ч.л. сухих дріжджів, 80 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі, 3 жовтки, 400 г борошна.
Приготування: Заздалегідь дістань усі інгредієнти, щоб вони були кімнатною температурою. Завантаж все в хлібопічку і оберіть режим для випікання солодкого хліба, вага 750 г і світлу скоринку. Не відкривайте кришку до закінчення програми.
7. Паска без дріжджів у хлібопічці
Плюс такого тесту в тому, що воно готується набагато швидше.
Тобі знадобиться: 230 мл молока, 50 мл коньяку, 2 яйця, 120 г родзинок, 185 г вершкового масла, 165 г цукру, 650 г борошна, 1 щіпка солі.
Приготування: Промийте родзинки, на півгодини замочіть його в коньяку, а потім обсушіть на паперових серветках і обваляй в ложці борошна. Окремо злегка збийте яйця з розтопленим маслом і теплим молоком. Залий рідкі інгредієнти в чашу хлібопічки і далі додай усі сухі інгредієнти. Виберіть режим для випікання солодкого хліба або інший. Родзинки додай пізніше, після звукового сигналу.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
8. Апельсиновий паску в хлібопічці на Великдень
Незвичайний рецепт паски, коли вся класика давно випробувана.
Тобі знадобиться: 2,5 ч.л. сухих дріжджів, 400 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 4 яйця, 4 ст. цукру, 50 мл апельсинового соку, 100 г вершкового масла|мастила|, ванілін, 1 склянка сухофруктів, горіхів і цукатів.
Приготування: Подрібни сухофрукти, горіхи та цукати. Розтопи вершкове масло і завантажте всі інгредієнти в хлібопічку. Увімкніть режим випікання хліба з висівками або солодкого хліба.
9. Пряна пасха в хлібопічці
У цей рецепт йде багато спецій, які роблять паску незвичайним.
Тобі знадобиться: 430 г борошна, 2 яйця, 160 г цукру, 1 пакетик сухих дріжджів, 250 г жирного сиру, 70 мл вершків, 50 г вершкового масла|мастила|, 40 мл рослинної олії, 1 ч.л. солі, 200 г сухофруктів по 1 ч.л. подрібненого мигдалю, мускатного горіха, кориці та кардамону.
Розведи в теплому молоці дріжджі, ложку цукру і ложку борошна. Залишити на 20 хвилин. Розділили білки та жовтки, зби білки до піків, а жовтки – перетріть з цукром. Перетріть сир через сито. Завантаж все, крім спецій і начинки, в хлібопічку. Включи програму для хліба із двома замісами. Після першого замісу – додай спеції, мигдаль та сухофрукти.
10. Паска з вишнею в хлібопічці
Можеш додати жменю шоколадних крапель або шматочків.
Тобі знадобиться: 460 г борошна, 60 г цукру, 1 щіпка солі, 100 г вершкового масла|мастила|, 7 г сухих дріжджів, 2 жовтки, 2 яйця, 100 г сушеної вишні, 1 ч.л. кориці, 120мл молока.
Приготування: У теплому молоці розведи дріжджі, ложку цукру та борошна. Залиш на півгодини. Залий вишню окропом на 15 хвилин і обсуши. Завантажте всі інгредієнти в хлібопічку за інструкцією та виберіть режим для солодкого хліба.
11. Паска на воді без вершкового масла в хлібопічці
Якщо під рукою не виявилося молока або іншої основи, то легко можна обійтися і водою.
Тобі знадобиться: 100 мл води, 3 яйця, 450 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 2,5 ч.л. сухих дріжджів, 6 ст. цукру, 6 ст. рослинної олії, 1 пакетик ванільного цукру, 1 склянка сухофруктів та горіхів.
Заздалегідь замочи сухофрукти у воді або коньяку, обсуши, наріж і обваляй їх у ложці борошна. Подрібніть горіхи. Нагрій воду і відправте всі інгредієнти в хлібопічку за інструкцією. Увімкніть режим для випікання солодкого хліба.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму
12. Паска з сухим молоком у хлібопічці
За бажанням можеш додати ще 1-2 ложки какао.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. сухих дріжджів, 500 г борошна, 3 ст. сухого молока, 0,5 ст. солі, 180 г цукру, ванілін, 120 мл води, 3 яйця, 100 г родзинок, 120 г вершкового масла|мастила|.
Замочи родзинки в гарячій воді на 15 хвилин і обсуши. Розведи сухе молоко у 120 мл теплої води. Надішліть всі інгредієнти в хлібопічку і випікай паску в режимі для солодкого хліба або для випічки з родзинками.
13. Паска з ромом у хлібопічці
Замість рому також можна взяти коньяк чи бренді – що більше подобається.
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 2,5 ч.л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 4 яйця, 100 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 100 г вершкового масла|мастила|, 80 мл води, 120 г сухофруктів і цукатів, 2 ст.л. рому, спеції.
Приготування: Замочи сухофрукти та цукати у ромі на 20 хвилин. Підігрій воду і розтопи в ній вершкове масло. Завантаж всі інгредієнти в хлібопічку і випікай паску, виставивши програму для солодкого хліба зі світлою скоринкою.
14. Шоколадна паска в хлібопічці
Ласуни можуть додати в рецепт трохи більше шоколаду.
Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 3 склянки борошна, 1 ч.л. какао, 2 яйця, 50 г шоколаду, 2/3 склянки цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. кориці, 2,5 ч.л. сухих дріжджів, 1-2 жмені волоських горіхів, 1 щіпка солі.
Приготування: Подрібни горіхи та шоколад. Завантаж у хлібопічку 2 склянки борошна та інші інгредієнти. Включи програму з подвійним замісом тесту. Перед другим замісом – додай борошно, що залишилося, шоколад і горіхи. Чекай на закінчення програми.
15. Паска з курагою в хлібопічці
Куркума надає паску більш апетитний та золотистий відтінок.
Тобі знадобиться: 5 жовтків, 3 ст. жирних вершків, 100 мл молока, 150 г цукру, 11 г сухих дріжджів, 400-450 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. цедри лимона, 0,3 ч. л. куркуми, 100 г кураги.
Залий курагу гарячою водою на 20 хвилин, обсуши і наріж. Нагрій молоко з вершками, розтопи вершкове масло, злегка зби жовтки з цукром і проси борошно. Завантаж все в хлібопічку і включи програму для солодкого хліба з вагою 900 г.
Джерело: dietcenter.com.ua