20 оригінальних рецептів курки з овочами на сковороді

Курка з овочами, приготовлена на сковороді, ідеально підійде як для щоденного раціону, так і для святкового столу. А ще її можна зробити десятками різних способів, експериментуючи із набором інгредієнтів, соусами чи іншими добавками. Ділимося великою добіркою рецептів!

Зміст

  • 1. Куряче філе з овочами на сковороді
  • 2. Курка з капустою та овочами на сковороді
  • 3. Курячі ніжки з овочами на сковороді
  • 4. Курка з овочами та грибами на сковороді
  • 5. Курка з картоплею та овочами на сковороді
  • 6. Курка з овочами у сметані на сковороді
  • 7. Курка з овочами в томаті на сковороді
  • 8. Курка з овочами у вершках на сковороді
  • 9. Курка з овочами у кисло-солодкому соусі на сковороді
  • 10. Курка з овочами та зеленим горошком на сковороді
  • 11. Курка з овочами та квасолею на сковороді
  • 12. Курка з цвітною капустою та овочами на сковороді
  • 13. Курка з овочами та брокколі на сковороді
  • 14. Курка з баклажанами на сковороді
  • 15. Курка з кабачками на сковороді
  • 16. Курка з овочами та гарбузом на сковороді
  • 17. Курка з овочами та ананасами на сковороді
  • 18. Курка з овочами та рисом на сковороді
  • 19. Курка з овочами та макаронами на сковороді
  • 20. Курка з овочами у соєвому соусі на сковороді
  • 1. Куряче філе з овочами на сковороді

    Доповни базовий рецепт будь-якими іншими овочами на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г кабачків, 2 болгарські перці, 2 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 50 мл води, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та куряче філе. Обсмаж курку добіла і виклади до неї моркву з цибулею, злегка підрум'ян їх разом і додай решту овочів. Обсмажуйте 5-7 хвилин, помішуючи, приправ за смаком і часткою трохи води. Протушкуйте страву під кришкою до готовності.

    2. Курка з капустою та овочами на сковороді

    Обов'язково сподобається всім любителям тушкованої капусти.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 400 г капусти, 200 г моркви, 150 г цибулі, 200 мл води, 2 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж курку середніми шматочками і замарин її в спеціях на 20 хвилин. Тонко наріж цибулю та моркву, нашаткуй капусту.

    Обсмажити курку до рум'яності і відклади убік, цибулю і моркву обсмажити до м'якості в тій же сковороді. Поверни назад курку і прогрій усі разом 5 хвилин. Додай капусту, гарячу воду, томатну пасту та спеції. Туші всі разом під кришкою 30-40 хвилин до готовності. Наприкінці – посипи все часником і зеленню.

    3. Курячі ніжки з овочами на сковороді

    Курячі гомілки виходять анітрохи не гірше, ніж куряче філе.

    Тобі знадобиться: 2-3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2-4 курячі гомілки, 100 г замороженого зеленого горошку, 300-350 мл води, 2-3 ст.л. томатний соус, спеції.

    Приготування: Натрій гомілки спеціями, а овочі – наріж середніми шматочками. Підрум'яніть курку на сковороді, всип цибулю і смажу ще 3-4 хвилини. Додай всі інші інгредієнти, томатний соус, спеції та гарячу воду. Акуратно перемішай блюдо, доведи до кипіння та туші 35-40 хвилин на помірному вогні під кришкою.

    4. Курка з овочами та грибами на сковороді

    Сюди добре підійдуть навіть звичайнісінькі печериці.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 помідор, 1/2 кабачка, 1 болгарський перець, 250 г грибів, 1 цибулина, 15 г петрушки, спеції.

    Зараз читають:15 легких рецептів печериць на зиму

    Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмаж куряче філе з цибулею добіла і додай інші овочі з грибами. Перемішай і протушкуй блюдо 25 хвилин під кришкою на слабкому вогні, після чого приправ за смаком і посип рубаною петрушкою.

    5. Курка з картоплею та овочами на сковороді

    Сити рагу на вечерю для великої родини.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 600 г картоплі, 200 г болгарського перцю, 150 г цибулі, 100 г помідорів, 3 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Приготування: Наріж курку середніми шматочками і замаринуй у спеціях на півгодини. Обсмаж її до рум'яності і відклади убік. Наріж картоплю тонкими скибочками і подрібни решту овочів.

    Обсмажити картоплю 12-15 хвилин, помішуючи. Картоплю теж відклади убік. Після цього підрум'яні цибулю з перцем 7-10 хвилин, помішуючи. Виклади туди картоплю, курку, подрібнені помідори, часник та зелень до смаку. Приправ, перемішай і протушкуй все разом ще 7-10 хвилин.

    6. Курка з овочами у сметані на сковороді

    Легка кислинка сметани робить смак страви ще приємнішим.

    Тобі знадобиться: 3 курячих філе, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 2 болгарські перці, 1 помідор, 150 мл сметани, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю до м'якості, виклади до неї курку і смажу ще 7-8 хвилин, помішуючи. Приправ, додай решту овочів і готуй 4-5 хвилин. Залий все сметаною і часткою трохи води, якщо потрібно. Доведи до кипіння, протушкуй 2-3 хвилини і зніми з вогню.

    7. Курка з овочами в томаті на сковороді

    Можна використовувати будь-яку заморожену овочеву суміш.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 морква, 50 г стручкової квасолі, 3 ст. томатної пасти, 1 ч. л. паприки, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж овочі та наріж курку середніми шматочками. Обсмаж курку з цибулею приблизно 10 хвилин, додай інші овочі та спеції, і готуй все разом ще 10 хвилин. Змішай томатну пасту та 5-6 ст.л. води, влий у сковорідку і протушкуй ще 5 хвилин.

    8. Курка з овочами у вершках на сковороді

    Ніжний вершковий соус дуже гармонійно доповнює курку з овочами.

    Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 200 мл вершків, 1 цибулина, 2 морква, 1 болгарський перець, 1 помідор, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж усі овочі та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Додай до них шматочки курки та смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Далі додай болгарський перець, помідор та часник. Протушкуй всі 5-7 хвилин під кришкою, влий вершки, приправ, доведи до кипіння і ще через 1 хвилину зніми блюдо з вогню.

    9. Курка з овочами у кисло-солодкому соусі на сковороді

    Радимо посипати готову курку кунжутом або рубаною зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 1-2 курячих філе, 1 цибулина, 1 морква, 200 г стручкової квасолі, 1-2 болгарських перцю, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. цукру, 1 ст. яблучного оцту, 2 ст. томатної пасти, 6 ст. соєвого соусу, 8 ст.л. води, 8 ст. апельсинового чи ананасового соку, 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю, спеції, пластівці чилі.

    Приготування: Наріж куряче філе та овочі соломкою, подрібни часник. Змішай цукор і решту інгредієнтів для соусу, доведи його до кипіння і злегка провари.

    Обсмаж моркву до м'якості, додай курку з цибулею і продовжуй смажити до її готовності. Потім додай стручкову квасолю, часник і перець, протушкуй всі 8-10 хвилин і влий соус, що вийшов. Прогрій блюдо ще 2 хвилини та зніми з вогню.

    10. Курка з овочами та зеленим горошком на сковороді

    Оригінальний рецепт у східному стилі. Радимо подавати таку курку з рисом.

    Зараз читають:Фізаліс на зиму: 12 рецептів, з якими впорається кожна господиня

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 150 г стручкової квасолі, 150 г свіжого чи замороженого зеленого горошку, 1 морква, 1 ч.л. куркуми, 2 см імбиру, 1 ст. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж куряче філе кубиком, приправ на смак, обсмаж 5 хвилин і відклади вбік. Обсмаж дрібно нарізану моркву з горошком та стручковою квасолею у тій же сковороді. Через 2-3 хвилини виклади курку до овочів, додай подрібнений імбир, куркуму та соєвий соус. Готуй все разом ще кілька хвилин.

    11. Курка з овочами та квасолею на сковороді

    Ситна основна страва, яка не потребує жодних доповнень.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 1 цибулина, 1 морква, 1 склянка вареної або консервованої квасолі, 1 пучок зелені, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. сметани, 2 ст. томатної пасти, 500 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж, приправ та обсмаж курку до золотистості. Відклади її убік. Обсмажити подрібнену цибулю і терту моркву до м'якості в тій же сковороді. Додай томатну пасту, а через 1 хвилину – сметану.

    Злегка протушкуй все разом, влий воду і доведи до кипіння. Поверни курку в соус і протушкуй 20 хвилин. Додай квасолю, подрібнену зелень, часник та спеції. Ще трохи прогрій страву під кришкою та зніми з вогню.

    12. Курка з цвітною капустою та овочами на сковороді

    Для приємного золотистого відтінку можеш додати ложку каррі або куркуми.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 2 курячі філе, 2 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1 пучок шпинату, 2 зубчики часнику, 200-300 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж курку середніми, а овочі – дрібними шматочками. Розбери цвітну капусту на невеликі суцвіття та подрібни шпинат. Подрумянь курку на сковороді, приправ та відклади убік.

    У тій же сковороді обсмажте цибулю з часником, додай моркву та болгарський перець, а через 3-4 хвилини – помідори. Ще через кілька хвилин поверни назад курку і виклади цвітну капусту. Приправ, влий воду і доведи все до готовності під кришкою на слабкому вогні.

    13. Курка з овочами та брокколі на сковороді

    Овочі зазвичай можна використовувати як свіжі, так і заморожені.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 200 г кабачків, 2 помідори, 1 баклажан, 100 г броколі, 4 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Довільно наріж курку і всі овочі. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай курку та соєвий соус зі спеціями. Жар на середньому вогні, поки курка не змінить колір. Виклади туди ж баклажани та кабачки, а через 5 хвилин – решту овочів. Готуй все разом ще 5-7 хвилин.

    14. Курка з баклажанами на сковороді

    Радимо не упускати цю страву в сезон молодих та доступних баклажанів.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 1-2 баклажани, 2 помідори, 1 цибулина, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості, всип нарізані баклажани та протушкуй 7-8 хвилин під кришкою. Додай нарізану курку та помідори, приправ та туші ще 10 хвилин. Заправ все томатом і спеціями до смаку, доведи страву до готовності 5-6 хвилин і зніми з вогню.

    15. Курка з кабачками на сковороді

    Прекрасний літній рецепт – дуже апетитно, яскраво та смачно.

    Тобі знадобиться: 3 курячі філе, 3 кабачки, 2 болгарські перці, 200-250 мл води, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж куряче філе та овочі шматочками приблизно одного розміру. Обсмаж курку 4-5 хвилин і додай до неї солодкий перець, готуй ще кілька хвилин і виклади кабачки. Через 4-5 хвилин влий воду і протушкуй все до м'якості на слабкому вогні. Приправ та посип готову страву рубаною зеленню.

    Зараз читають:20 зелених салатів, які урізноманітнять твій раціон

    16. Курка з овочами та гарбузом на сковороді

    Вже перед одним видом такого овочевого рагу неможливо встояти!

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 400 г картоплі, 200 г гарбуза, 150 г цибулі, 100 г моркви, 100 г консервованої кукурудзи, 40-50 мл томатної пасти, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж курку середніми шматочками, подрібни цибулю і моркву, а гарбуз з картоплею – наріж кубиком. Обсмаж курку до рум'яності, додай цибулю та моркву, готуй ще 2 хвилини і виклади гарбуз з картоплею. Приправ, влий 50-60 мл води і протушкуй всі разом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Після цього додай кукурудзу з томатом, перемішай і готуй ще 5 хвилин.

    17. Курка з овочами та ананасами на сковороді

    Курка з ананасами давно стала класикою у різних кухнях світу.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 250 г болгарського перцю, 150 г консервованих ананасів, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 40 г імбиру, 3 ст.л. соусу теріяку, 2 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Куряче філе наріж смужками і замаринуй на півгодини в теріяки та крохмалі. Подрібни часник з імбиром, наріж овочі соломкою, а ананаси – кубиком. Обсмажити курку 5-7 хвилин, помішуючи, і відклади її убік.

    У тій же сковороді злегка обсмаж імбир із часником і додай усі овочі з ананасами. Готуйте ще 4-5 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Поверни курку і протушкуй все разом ще 3-5 хвилин.

    18. Курка з овочами та рисом на сковороді

    Готується дуже швидко і без зайвого клопоту!

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 500 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 жменя замороженої чи консервованої кукурудзи, 2 склянки води, спеції.

    Приготування: Наріж куряче філе та овочі, промий рис. Обсмаж курку добіла, виклади до неї овочі і жар ще 5 хвилин, помішуючи. Додай кукурудзу, рис та спеції. Залий гарячою водою, перемішай, накрий кришкою та туші на слабкому вогні до готовності рису.

    19. Курка з овочами та макаронами на сковороді

    Ситна страва, для приготування якої не потрібно мати особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 250 г курки, 200 г макаронів, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1 помідор, 1 стебло селери, спеції.

    Приготування: Відвари макарони до напівготовності, натрій помідор на тертці, наріж курку середніми шматочками і подрібни всі овочі. Обсмажити цибулю з морквою 2-3 хвилини, додати курку і смажити 10 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Всип селеру, а через 5 хвилин – перець. Ще через кілька хвилин виклади макарони, помідор, приправ і тушкуй разом 5-7 хвилин до готовності.

    20. Курка з овочами у соєвому соусі на сковороді

    Відмінний вибір для любителів китайської та азіатської кухні.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 300 г болгарського перцю різних квітів, 100-150 г цибулі, 200 г моркви, 5 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру.

    Приготування: Наріж курячі грудки і всі овочі смужками. Обсмаж курку на сильному вогні, поступово з інтервалом в 2-3 хвилини додай моркву, цибулю та солодкий перець. Змішай соєвий соус з цукром до розчинення, влий його в сковорідку і готуйте курку з овочами ще 3-4 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *