15 оригінальних гарнірів із цвітної капусти

Дуже смачні, корисні і найчастіше не надто калорійні гарніри виходять із цвітної капусти. Розповідаємо 15 найкращих рецептів для тих, хто хоче приготувати щось новеньке!

Зміст

  • 1. Пюре із цвітної капусти
  • 2. Рис із цвітної капусти
  • 3. Драники з цвітної капусти
  • 4. Тушкована цвітна капуста в томаті
  • 5. Цвітна капуста у сметані на сковороді
  • 6. Маффіни з цвітної капусти
  • 7. Смажена цвітна капуста з яйцем
  • 8. Запечена цвітна капуста цілком у духовці
  • 9. Каррі з цвітною капустою
  • 10. Запечена цвітна капуста під сиром
  • 11. Цвітна капуста у соєвому соусі
  • 12. Гратен із цвітної капусти
  • 13. Тушкована цвітна капуста з овочами
  • 14. Цвітна капуста з болгарським перцем у яєчній заливці
  • 15. Стейки з цвітної капусти у соусі барбекю
  • 1. Пюре із цвітної капусти

    Ніжне та з приємними вершковими нотками – просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 40 г вершкового масла|мастила|, 60 мл вершків.

    Приготування: Розбери цвітну капусту на суцвіття, відправ у киплячу воду і відваріть до м'якості. Відкинь її на друшляк і подрібни блендером. Додай теплі вершки, м'яке вершкове масло та спеції до смаку, і ще раз все подрібни до однорідності.

    2. Рис із цвітної капусти

    Це не рисова крупа, але за текстурою виходить дуже схоже.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 ст. рослинної олії, 1/2 лайма або лимона, 3 гілочки кінзи, спеції.

    Приготування: Натрій цвітну капусту на великій тертці або подрібни за допомогою блендера. Обсмажити її на олії на середньому вогні 3-4 хвилини, помішуючи. Додай рубану зелень та спеції, прогрій ще 1 хвилину, зніми з вогню та збризкати соком лайма.

    3. Драники з цвітної капусти

    Якщо під рукою немає блендера, капусту можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку.

    Тобі знадобиться: 350 г цвітної капусти, 2 яйця, 2 ст. борошна, спеції.

    Приваріть суцвіття цвітної капусти до м'якості і потім подрібніть їх за допомогою блендера в крихту, але не до стану пюре. Додай решту інгредієнтів і перемішай масу. Ложкою викладай драники на сковорідку та смажу з двох боків.

    4. Тушкована цвітна капуста в томаті

    За бажання, можеш взяти помідори у власному соку.

    Зараз читають:Гречаники: 15 відмінних рецептів, які урізноманітнюють раціон

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. оцту, 4 зубчики часнику, 2 цибулини, 4 помідори, 2 ч.л. цукру, 1,5 склянки води, спеції.

    Розбери капусту на суцвіття і замочіть їх на 10 хвилин у великій кількості води з оцтом. Подрібни цибулю та часник, обсмаж до м'якості і додай очищені та нарізані помідори. Протушкуй пару хвилин, влий воду, додай цукор і всі спеції, доведи до кипіння і виклади туди цвітну капусту. Туші все під кришкою приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Можна додати|добавляти| ложку томатної пасти.

    5. Цвітна капуста у сметані на сковороді

    Посип готову капусту меленою паприкою або рубаною зеленню для кольору.

    Тобі знадобиться: 800 г цвітної капусти, 250 мл сметани, 250 мл води, 1 зубчик часнику, спеції.

    Розбери цвітну капусту на дрібні суцвіття, виклади на сковорідку і влий воду. Готуйте на слабкому вогні під кришкою 5-7 хвилин, щоб суцвіття стали м'якшими. Додай ложку олії, подрібнений часник, сметану та спеції за смаком. Прогрій все разом ще кілька хвилин, помішуючи, і зніми з вогню.

    6. Маффіни з цвітної капусти

    Зручні тим, що готуються порційно, і їх можна взяти з собою будь-куди.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 3 яйця, 1 цибулина, 150 г борошна, 1 пучок зелені, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Подрібніть цвітну капусту і цибулю будь-яким зручним способом. Додай збиті яйця, рубану зелень та спеції. Всип борошно з розпушувачем, перемішай, залиште тісто на 10 хвилин і викладіть його у формочки для мафінів. Запікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Смажена цвітна капуста з яйцем

    Найсмачніше смажити цвітну капусту на суміші вершкового та рослинного масел.

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 2 яйця, 2 ст. панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття до м'якості, трохи обсушіть і змішайте з сухарями і спеціями. Обсмаж їх трохи на середньому вогні та залий збитими яйцями. Продовжуй смажити цвітну капусту, помішуючи до готовності.

    8. Запечена цвітна капуста цілком у духовці

    Стане чудовим гарніром на святковий стіл – дуже ефектно виглядає.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. панірувальних сухарів, спеції.

    Зараз читають:20 пирогів зі сливами, які зможе приготувати кожен

    Приготування: Відварити цілий качан цвітної капусти в киплячій воді зі спеціями протягом 10-12 хвилин. Виклади її у форму для запікання, змасти м'яким вершковим маслом і присип спеціями з сухарями. Відправте на 10-15 хвилин в духовку при 200 градусах.

    9. Каррі з цвітною капустою

    Незвичайний східний гарнір для любителів оригінальних страв.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. паприки, 1 ч. л. імбиру, 1 ч.л. куркуми, 2 ст.л. каррі, 50 г томатної пасти, 2 щіпки зіри, 200 мл овочевого бульйону, 400 мл кокосового молока, зелень.

    Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю в олії до прозорості, додати часник і паприку, і смажити ще кілька секунд. Додай томатну пасту та інші спеції. Виклади невеликі суцвіття цвітної капусти і все перемішай. Влий бульйон і кокосове молоко, доведи до кипіння та туші 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Готове блюдо посип подрібненою зеленню.

    10. Запечена цвітна капуста під сиром

    Один із класичних гарнірів із цвітної капусти.

    Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 100 г твердого сиру, 3 ст. сметани, 1 яйце, 25 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 3-4 хвилини в киплячій воді, обсушіть і викладіть у форму для запікання. Віночком збий яйце зі спеціями та сметаною. Залий капусту цією сумішшю, засип тертим сиром і виклади зверху шматочки олії. Запікайте 10-15 хвилин у духовці при 190 градусах.

    11. Цвітна капуста у соєвому соусі

    Готовий гарнір можна додатково полити соусом теріяку.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 50 г цибулі, 50 мл соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття капусти 3-4 хвилини в киплячій воді. Наріж цибулю півкільцями та обсмаж їх до золотистості. Додай цвітну капусту та спеції, влий соєвий соус і протушкуй ще 3-4 хвилини.

    12. Гратен із цвітної капусти

    Класичний гратен готується з картоплі, але так теж виходить дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 2 качана цвітної капусти, 1 л молока, 6 зубчиків часнику, 50 г вершкового масла, 200 г твердого сиру, мускатний горіх, мелений білий перець, сіль, чебрець.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття. Змішай молоко та воду в рівних пропорціях та відвари в цій суміші капусту близько 10 хвилин. Після чого виклади суцвіття в змащену вершковим маслом форму та присип спеціями. Змішай вершки та половину тертого сиру, залий цвітну капусту і відправ її на 10 хвилин у духовку при 200 градусах. Засип сиром, що залишився, і запікай ще 5 хвилин.

    Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки

    13. Тушкована цвітна капуста з овочами

    Додатково можеш додати сюди будь-які інші овочі на власний смак.

    Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 100 г зеленого горошку, 100 г цибулі, 100 г моркви, 10 г часнику, 50 г томатної пасти, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5-7 хвилин і додай дрібні суцвіття цвітної капусти. Жар ще 4-5 хвилин, помішуючи. Змішай томатну пасту, спеції та склянку води. Залий капусту, перемішай і тушкуй 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай зелений горошок та часник, і туши ще 10 хвилин.

    14. Цвітна капуста з болгарським перцем у яєчній заливці

    При всій простоті такий гарнір виходить дуже яскравим і смачним.

    Тобі знадобиться: 450 г цвітної капусти, 100 г болгарського перцю, 2 яйця, 70 г сметани, 60 г твердого сиру, паприка, орегано, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття капусти 3-4 хвилини в киплячій воді і відкинь на друшляк. Віночком зби яйця зі спеціями та сметаною, і додай туди тертий сир. Трохи обсмаж болгарський перець до м'якості, додай цвітну капусту та смажу ще кілька хвилин. Залий все яєчною сумішшю і доведи до готовності на слабкому вогні, постійно помішуючи.

    15. Стейки з цвітної капусти у соусі барбекю

    Незвичайний веганський стейк, виготовлений у духовці.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1/3 склянки оливкової олії, 1 ч.л. прованських трав, сіль, сушений часник, барбекю соус.

    Приготування: Змішай оливкову олію з усіма спеціями та прованськими травами. Наріж качан цвітної капусти на стейки товщиною близько 20 мм, змасти їх олією з двох боків, виклади на пергамент і відправ у духовку на 40 хвилин при 200 градусах. Після чого змасти стейки соусом барбекю і знову відправте в духовку на 2-3 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *