20 найсмачніших десертів на Різдво 2023

Ну який святковий стіл без смачного та гарного десерту до чаю? Тим більше, коли йдеться про таке затишне сімейне свято, як Різдво 2023. Зібрали для тебе більше цікавих рецептів. Та ще й досить простих, щоб не псувати атмосферу нескінченним приготуванням!

Зміст

  • 1. Мандаринові кекси
  • 2. Бісквітний рулет із чорносливом
  • 3. Різдвяне поліно із шоколадом
  • 4. Желе із шампанського з виноградом
  • 5. Шоколадні трюфелі
  • 6. Запечена груша у вині
  • 7. Желе з каркаде з мандаринами
  • 8. Бананово-горіховий рулет без випічки
  • 9. Желе із хурми з медом
  • 10. Різдвяні імбирні пряники
  • 11. Бісквітні тістечка з мандаринами
  • 12. Медове печиво на Різдво
  • 13. Цитрусовий мус із манкою
  • 14. Мандарини у пряному сиропі
  • 15. Карамелізовані апельсини
  • 16. Мандарини у шоколаді
  • 17. Медово-сирні кульки
  • 18. Молочно-апельсинове желе
  • 19. Різдвяний штоллен
  • 20. Сирне морозиво
  • 1. Мандаринові кекси

    Оригінальна зимова випічка, яка гарно доповнить різдвяний стіл.

    Тобі знадобиться: 1 мандарин, 230 г борошна, 2 яйця, 150 г цукру, 100 мл олії, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Ретельно вимий мандарин і збий його в блендері зі шкіркою. Окремо зби яйця з цукром і додай туди олію. З'єднай з мандариновим пюре і додай борошно з розпушувачем. Ретельно перемішай тісто, виклади у форми та випікай кекси в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

    2. Бісквітний рулет із чорносливом

    Перед подачею посип його цукровою пудрою або зали глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 160 г борошна, 5 яєць, 200 г цукру, 10 г розпушувача, 2 ст. олії, 250 г чорносливу, 50 г шоколаду, 300 мл 33% вершків, 2 ст.л. цукрової пудри.

    Збий яйця міксером до пишної піни і поступово додай цукор , продовжуючи збивати. Поступово додай олію та борошно з розпушувачем. Вилий тісто на пергамент шаром 10 мм і випікай в духовці 10-12 хвилин при 190 градусах. Гарячий бісквіт виклади на рушник, переверни і відразу зверни в тугий рулет.

    Дай йому охолонути. Збий вершки з цукровою пудрою до пишності, дрібно порубай чорнослив і натрій шоколад. Розгорни бісквіт, змасти його вершками, посип шоколадом і чорносливом і зверни рулет назад. Відправ його в холодильник ще на 2 години.

    3. Різдвяне поліно із шоколадом

    Є різні рецепти такого поліна, і це один із найсмачніших і найдоступніших.

    Тобі знадобиться: 200 г темного шоколаду, 200 г цукру, 250 мл 30% вершків, 250 мл апельсинового соку, 25 г какао, 4 яйця, 75 г борошна, 75 г цукатів.

    Збийте в піну жовтки і 100 г цукру. Додай просіяне борошно та какао. Окремо зби до піків білки і введи туди ж. Вилий масу на пергамент на лист і випікай тонкий корж в духовці 8-10 хвилин при 200 градусах. Переклади корж на ґрати.

    Змішай цукор, що залишився, і апельсиновий сік, і провари сироп 3 хвилини після кипіння. Окремо розтопи шоколад із 150 мл вершків. Інші вершки збий до пишності і змішай обидві маси.

    Переклади бісквіт на плівку, просочи сиропом, виклади третину крему, посип цукатами і зверни рулет. Залиш його на 2 години в холодильнику і потім прикрась кремом, що залишився.

    4. Желе із шампанського з виноградом

    Коли ще готувати таке незвичайне желе, якщо не до різдвяного столу?

    Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 120 г винограду без кісточок, 30 г желатину, 30 г цукру, 300 мл шампанського.

    Приготування: Влий у желатин 50 мл шампанського і залиш на 15 хвилин. Шампанське, що залишилося, змішай з цукром і доведи майже до кипіння на слабкому вогні. Окремо нагрій желатин до його розчинення та з'єднай обидві маси. Виклади у формочки виноград, залий желе та прибери десерт у холодильник.

    5. Шоколадні трюфелі

    Різдво – чудова нагода приготувати смачні цукерки своїми руками.

    Тобі знадобиться: 200 г гіркого шоколаду, 200 мл 33% вершків, 50 г мигдалю, 30 г какао.

    Приготування: Дрібно розламай шоколад, залий гарячими вершками та проварю до розчинення. Втрути туди рубаний мигдаль і відправте заготівлю в холодильник на 4 години. Ложкою набирай солодку масу, сформуй невеликі цукерки, обваляй їх у какао та відправь у холодильник ще на 1 годину.

    6. Запечена груша у вині

    Таким десертом легко здивувати навіть справжніх гурманів!

    Тобі знадобиться: 3 груші, 1 склянка білого сухого вина, 1 апельсин, 2 палички кориці, 3 ст. коричневого цукру, 2 зірочки бадьяна.

    Приготування: Розріж груші навпіл, видали серединки і виклади у форму для запікання. Зніми з апельсина цедру та виклади на груші. Видави сік і змішай з вином, цукром та спеціями. Зали груші і відправ їх на півгодини в духовку при 200 градусах. Періодично поливай сиропом.

    7. Желе з каркаде з мандаринами

    Більше оригінальний рецепт желе ще потрібно пошукати!

    Тобі знадобиться: 30 г каркаде, 2 мандарини, 15 г желатину, 100 г меду, 500 мл води.

    Приготування: Залий каркаде 250 мл окропу і залиш на 10 хвилин. Іншим окропом залий желатин і перемішай до розчинення. Процідити каркаде, додати мед і перемішати. Змішай масу із желатином. Виклади у форми красиво нарізані мандарини, залий желе і відправ його в холодильник на пару годин.

    8. Бананово-горіховий рулет без випічки

    Спеціально на той випадок, якщо не хочеться годинами стояти біля плити.

    Тобі знадобиться: 200 г печива, 100 г смаженого арахісу, 1 плитка шоколаду, 1 банан, 100 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. кокосової стружки, 1 ст. коньяку.

    Приготування: Розтопи шоколад із вершковим маслом будь-яким зручним способом. Подрібни печиво та горіхи, змішай все разом і перемішай. Виклади масу тонким шаром на фольгу, збризкати коньяком і зверху поклади очищений банан. За допомогою фольги сформуй своєрідний рулет з бананом усередині та відправь на пару годин у холодильник. Розгорни, наріж рулет на порції і посип кокосовою стружкою.

    9. Желе із хурми з медом

    Швидкі та прості желейні десерти до Різдва – заслуговують на особливу увагу.

    Тобі знадобиться: 2 хурми, 2 ст. меду, 20 г желатину, 100 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Зби хурму в блендері, змішай з желатином і медом, і провари пару хвилин на середньому вогні до розчинення. Виклади желе у формочки і відправь у холодильник.

    10. Різдвяні імбирні пряники

    Наріж красиві святкові фігурки і прикрась їх кольоровою глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 470 г борошна, 2 яйця, 100 г олії, 100 г меду, 120 г цукру, 4 ч.л. імбиру, по 1 ч. л. меленої кориці, кардамону, гвоздики, бадяну, запашного перцю, какао та соди.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, і абсолютно всі сухі інгредієнти, крім цукру. Цукор зби з яйцями до піни і додай олію. Знов збий, з'єднай обидві маси і вимішай тісто. Відправ його на півгодини в холодильник, розкачати в пласт до 5-7 мм, наріж пряники і відправ їх в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

    11. Бісквітні тістечка з мандаринами

    У Франції ці тістечка називаються муале і вони чудово підходять для різдвяного чаювання.

    Тобі знадобиться: 2 мандарини, 100 г мигдального борошна, 50 г пшеничного борошна, 3 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Змішай розтоплене вершкове масло з яйцями, а також додай цукрову пудру, що просіяє, і обидва види борошна. Наріж мандарини зі шкіркою кружальцями і виклади їх у формочки для кексів. Зверху влий тісто і випікай тістечка 20 хвилин у духовці при 190 градусах.

    12. Медове печиво на Різдво

    Особливо ошатно виглядають медові ялинки, прикрашені глазур'ю або посипанням.

    Тобі знадобиться: 420 г борошна, 160 г цукру, 50 г меду, 3 яйця, 1 ч.л. соди, 100 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Відправ у каструлю мед, олію та цукор, і нагрівай все до однорідності. Додай соду і вари далі, помішуючи, до карамельного кольору. Дай масі охолонути, додай борошно, що просіює, заміси тісто і прибери в холодильник на 40 хвилин. Тонко розкатай до 3 мм, наріж печиво і випікай 10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Цитрусовий мус із манкою

    Така неймовірна текстура, що цей десерт хочеться готувати знову та знову!

    Тобі знадобиться: 2 лимони, 1 апельсин, 5 ст.л. манки, 5 ст.л. цукру, 500мл води.

    Приготування: Вичави сік з усіх цитрусових. Змішай воду, лимонний сік і цукор, і проварити до розчинення цукру. Додай манку і продовжуй варити до її готовності, помішуючи. Дай масі охолонути до теплого стану і гарненько зби її блендером до збільшення в обсязі. Влий апельсиновий сік і ще раз збий.

    14. Мандарини у пряному сиропі

    Один з найпростіших у приготуванні десертів, але він такий гарний на Різдво.

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 100 г цукру, 400 г мандаринів, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 1 щіпка шафрану.

    Приготування: Очисти мандарини від шкірки. Закип'ятіть воду з цукром і додай усі спеції. Проварити 3 хвилини, опустити в сироп мандарини і проварити ще 3 хвилини, перевертаючи. Остуди їх прямо в сиропі і відправ на пару годин у холодильник.

    15. Карамелізовані апельсини

    За бажання засип готові цитрусові кружечки цукром.

    Тобі знадобиться: 5 апельсинів, 1,3 л води, 600 г цукру.

    Приготування: Наріж апельсини кружальцями 5 мм. Закип'яти літр води та проварити в ній апельсини 3 хвилини. Окремо нагрій цукор та 300 мл води до розчинення цукру. Відправте в сироп кружечки апельсинів і вари 30-40 хвилин. Викладіть їх на пергамент і відправте на 1-1,5 години в духовку при 80 градусах.

    16. Мандарини у шоколаді

    Ще один легкий та швидкий, але дуже ефектний різдвяний десерт!

    Тобі знадобиться: 400 г мандаринів, по 50 г чорного та білого шоколаду, 15 г кокосової стружки, 20 г очищених фісташок.

    Розбери мандарини на часточки. Розтопи обидва види шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовій печі окремо один від одного. Подрібни фісташки. Обмакни половину часточок у чорний шоколад і потім у кокосову стружку. А другу половину – у білий шоколад та фісташки.

    Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак

    17. Медово-сирні кульки

    ПП-десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою навіть у свята.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 1 банан, 3 ст. меду, 70 г горіхів до смаку, 100 г кокосової стружки.

    Приготування: Подрібніть в блендері банан, сир і мед до однорідності. Вмішай рубані горіхи та приправ за бажанням. Додай трохи кокосової стружки, щоб маса загуснула. Відправте заготівлю на 40 хвилин в холодильник. Сформуй акуратні кульки і обваляй їх в стружці, що залишилася.

    18. Молочно-апельсинове желе

    Проста, смачна та красива альтернатива будь-яким магазинним десертам.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 700 г апельсинів, 200 г цукру, 20 г желатину, 10 г ванільного цукру, 450 мл води.

    Приготування: Влий у желатин 100 мл теплої води та залиш набухати. Зніми цедру з одного апельсина, а шкірку другого – крупно наріж, залий 350 мл води і проварити 10 хвилин після кипіння. Окремо доведи до кипіння молоко зі 100 г цукру та ванільним цукром.

    Процідити апельсиновий відвар, додай ще 100 г цукру і влий сік 2 апельсинів. Желатин розділи навпіл і влий половину в молоко, а половину – в апельсиновий сік. У масу із соку додай ще трохи цедри.

    Дай обом заготівлям охолонути. Влий у форми апельсиновий шар, прибери ненадовго в морозильник, потім влий молочний – і так до кінця желе. Відправте десерт в холодильник до повного застигання.

    19. Різдвяний штоллен

    Класичне частування, без якого не обходиться жодне Різдво.

    Тобі знадобиться: 40 г свіжих дріжджів, 100 г цукру, 300 мл молока, 150 г вершкового масла, 1 яйце, 1 кг борошна, цедра 1 лимона, 200 г родзинок, 50 г цукатів, 50 г горіхів, 100 мл та цукрова пудра для обсипання.

    Розведи в теплому молоці дріжджі та половину цукру. Додай пару жмень борошна, перемішай і залиш опару на 20 хвилин у теплі. Окремо зби яйце і цукор, що залишився, і потім додай в тісто. Туди ж введи просіяне борошно, що залишилося, і втручи цедру. Залиш тісто на 2 години у теплі.

    Родзинки, горіхи та цукати замочити на ніч у ромі. Ретельно втручай начинку в тісто і відправь штолен в духовку на 50 хвилин при 180 градусах. Змасти його вершковим маслом, посип цукровою пудрою, загорни штоллен у фольгу і відправ на пару тижнів у прохолодне місце.

    20. Сирне морозиво

    Якщо на честь Різдва захочеться спробувати щось незвичайне!

    Тобі знадобиться: 500 мл 33% вершків, 120 г сиру чеддер, 50 г меду, 50 г цукру, 200 г сиру, 4 яєчні жовтки.

    Нагрій вершки з цукром до кипіння, помішуючи. Зби жовтки віночком і влий туди третину гарячих вершків, продовжуючи заважати. Потім перелий жовтки до інших вершків і вари крем ще 5 хвилин на слабкому вогні.

    Додай до нього тертий чеддер і перемішай до розчинення. Потім додай мед та перетертий сир, і знову перемішай масу. Дай морозиві охолонути і відправ його в морозилку до застигання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *