Коржики на воді готуються за лічені хвилини з мінімуму інгредієнтів. Це чудова альтернатива хлібу чи лавашу, а якщо додати трохи начинки – то й повноцінна самостійна закуска. Ділимося 15 швидкими рецептами!
Зміст
1. Коржики на воді на сковороді
Найлегший варіант коржів без яєць та інших добавок.
Тобі знадобиться: 460 г борошна, 200 мл окропу, 1 ч.л. солі, 60 мл олії.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, влий окріп з маслом і перемішай тісто. Коли воно охолоне, тоді вимішай його руками, залиш на півгодини відпочити і розділи на частини. Розкатай тонкі коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді.
2. Коржики на воді в духовці
Найчастіше коржики смажаться на сковороді, тому що це швидше та зручніше. Але лови альтернативний спосіб приготування!
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл води, 10 г сухих дріжджів, 50 мл олії, 20 г цукру, 1 щіпка солі, 2 ст.л. кунжуту.
Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплій воді та залиш на 10 хвилин. Додай олію, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто і залиши його в теплі ще на 40 хвилин. Розділи тісто на частини і розтягніть їх у круглі коржики. Присип їх кунжутом і випікай у духовці до рум'яності 20-30 хвилин при 180 градусах.
3. Коржики на воді з сиром
Просто коржики – це завжди добре, але сирні коржі – ще краще.
Тобі знадобиться: 150 мл окропу, 250 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 100г твердого сиру.
Приготування: Влий окроп у просіяне борошно з сіллю і перемішай тісто – спочатку ложкою, а потім руками. Прибери його на 10-15 хвилин у морозилку, розділи на частини і тонко розкатай їх.
Зараз читають:20 найкращих рецептів плову на багатті в казані
Посип кожен корж тертим сиром, збери краю мішечком, щоб сир був усередині, і знову все розкатай. Обсмажити коржики з двох сторін на змащеній маслом сковороді.
4. Коржики на воді із зеленню
Чим більше різної зелені ти змішаєш у начинці – тим смачніше.
Тобі знадобиться: 240 г борошна, 140 мл води, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 1 пучок зеленої цибулі, 70 г шпинату, 40 г щавлю, 200 г різної зелені.
Приготування: Дуже дрібно наріж усю зелень і за бажанням додай до неї спеції та трохи оливкової олії. Замісити тісто з борошна, солі, води та ложки рослинної олії. Розділи його на частини і тонко розкочуй. На кожну частину виклади начинку, защипни краю коржів та обсмаж їх на сухій сковороді з двох боків на середньому вогні.
5. Коржики на воді з сиром
Замість зелені та спецій можеш додати до сиру трохи цукру та родзинок.
Тобі знадобиться: 200 мл води, 1 ст. олії, 450 г борошна, 1 ч.л. солі, 300 г сиру, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Заміси пружне тісто з борошна, солі, води та олії. Дай йому півгодини відпочити, поділи на частини і тонко розкатай. Змішай сир зі спеціями та рубаною зеленню, і виклади зверху. Защипни краю коржів мішечком і знову розкатай їх. Обсмажити коржики з двох сторін на сухій сковороді.
6. Коржики на воді з яйцем
Коржики з яйцем виходять більш хрусткими і однаково гарні із закусками або варенням.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 80 мл води, 50 мл олії, 1 яйце.
Приготування: Збий віночком яйце з водою і сіллю, додай борошно, що просіює, і вимішай тісто. У процесі додай олію та дай готовому тесту відпочити 15-20 хвилин. Розділи тісто на частини, розкатай його в тонкі коржики та обсмаж на сковороді з двох сторін у невеликій кількості олії.
7. Дріжджові коржики на воді
Пишні дріжджові коржики дуже відрізняються від прісних і відмінно урізноманітнять твоє меню.
Тобі знадобиться: 300 мл води, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 7 г сухих дріжджів, 400 г борошна.
Зараз читають:15 компотів з чорносливу, які припадуть до смаку кожному
Розведи в теплій воді цукор, сіль і дріжджі, і залиши їх на 5 хвилин. Додай борошно, що просіює, перемішай тісто і залиши його в теплі на півгодини. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики і обсмаж їх на сковороді на олії з двох сторін.
8. Коржики на воді з майонезом
Ще один оригінальний варіант приготування дріжджового тіста!
Тобі знадобиться: 200 мл води, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. майонезу, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. сухих дріжджів, 400 г борошна.
Приготування: Розчини в теплій воді цукор, сіль, дріжджі та пару ложок борошна і залиш на 10 хвилин. Додай розтоплену олію, майонез і борошно, що залишилося, вимішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Розділи тісто на частини, розкатай його і обсмаж коржі з двох сторін на олії.
9. Коржики на воді та манці
Якщо навіть під рукою не виявилося борошна, то все одно можна приготувати чудові коржики.
Тобі знадобиться: 500 г манки, 8 г сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 300мл води.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий теплу воду, заміси і залиши тісто в теплі на 1 годину. Розділи його на частини, тонко розкатай і обсмаж з двох боків на середньому вогні.
10. Коржики на воді та вівсяному борошні
Прекрасна дієтична альтернатива будь-якій здобі та покупному хлібу.
Тобі знадобиться: 300 мл води, 500 г вівсяного борошна, 1 ч.л. солі.
Заміси зі всіх інгредієнтів пружне тісто. Додай більше води або борошна за необхідності. Дай тісту півгодини відпочити, розділи на частини, розкатай тонкі коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді
11. Коржики на воді та рисовому борошні
Якщо немає рисової муки – можеш просто подрібнити крупу в кавомолці.
Тобі знадобиться: 225 г рисового борошна, 150 мл води, 40 мл олії, сіль.
Приготування: Змішай рисове борошно, сіль та олію. Влий киплячу воду і вимішай тісто спочатку ложкою, а потім руками. Дай йому полежати півгодини, розділи на частини, розкатай у коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді.
Зараз читають:20 смузі з молоком, які неодмінно здивують
12. Коржики на воді та кукурудзяному борошні
Кукурудзяні коржики особливо популярні в мексиканській кухні – до закусок або просто так.
Тобі знадобиться: 1 склянка кукурудзяного борошна, 1/2 склянки пшеничного борошна, 1 склянка гарячої води, 1 щіпка солі.
Приготування: Змішай обидва види борошна, що просіює, і сіль, поступово влий воду і заміси тісто. Води може піти трохи більше. Розділи тісто на частини, розкатай у тонкі коржики та обсмаж їх з двох сторін на сухій сковороді.
13. Коржики на воді з картоплею
Ситні, прості і цілком зійдуть за самостійну пісну страву.
Тобі знадобиться: 180 г борошна, 100 мл води, 25 мл олії, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 400 г картоплі, 100 г цибулі, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та часник, і обсмаж їх до золотистості. Відвари картоплю до готовності, розімни її в пюре і додай цибулю зі спеціями. Змішай борошно, що просіює, сіль і розпушувач, влий воду з маслом і заміси тісто. Розділи його на частини, тонко розкочуй і виклади начинку. Збери краї коржів мішечком, знову розкатай і обсмаж їх на сухій сковороді з двох боків.
14. Коржики на воді з бринзою
Можеш додати до бринзи трохи зелені, спецій чи рубаних в'ялених помідорів.
Тобі знадобиться: 150 мл окропу, 250 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 100 г бринзи.
Заміси тісто з гарячої води, борошна та солі, і залиши його на півгодини. Розділи на частини, тонко розкатай і присип розкришеною бринзою. Загорни краї коржів, щоб бринза була всередині, знову розкатай їх і обсмаж з двох сторін на сковороді.
15. Коржики на воді з цибулею
Найпростіший, але водночас смачний варіант начинки для домашніх коржів.
Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 240 мл води, 1 ч.л. солі, 2 ст. олії, 170 г цибулі.
Приготування: Змішай воду з сіллю та олією, додай борошно, що просіює, і заміси тісто. Розкатай його тонким пластом і посип обсмаженою рубаною цибулею. Згорни все це в рулет, наріж його на частини і кожну розкатай у коржик. Обсмажити коржики з двох сторін у невеликій кількості олії.
Джерело: dietcenter.com.ua