15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого

Коржики на воді готуються за лічені хвилини з мінімуму інгредієнтів. Це чудова альтернатива хлібу чи лавашу, а якщо додати трохи начинки – то й повноцінна самостійна закуска. Ділимося 15 швидкими рецептами!

Зміст

  • 1. Коржики на воді на сковороді
  • 2. Коржики на воді в духовці
  • 3. Коржики на воді з сиром
  • 4. Коржики на воді із зеленню
  • 5. Коржики на воді з сиром
  • 6. Коржики на воді з яйцем
  • 7. Дріжджові коржики на воді
  • 8. Коржики на воді з майонезом
  • 9. Коржики на воді та манці
  • 10. Коржики на воді та вівсяному борошні
  • 11. Коржики на воді та рисовому борошні
  • 12. Коржики на воді та кукурудзяному борошні
  • 13. Коржики на воді з картоплею
  • 14. Коржики на воді з бринзою
  • 15. Коржики на воді з цибулею
  • 1. Коржики на воді на сковороді

    Найлегший варіант коржів без яєць та інших добавок.

    Тобі знадобиться: 460 г борошна, 200 мл окропу, 1 ч.л. солі, 60 мл олії.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, влий окріп з маслом і перемішай тісто. Коли воно охолоне, тоді вимішай його руками, залиш на півгодини відпочити і розділи на частини. Розкатай тонкі коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді.

    2. Коржики на воді в духовці

    Найчастіше коржики смажаться на сковороді, тому що це швидше та зручніше. Але лови альтернативний спосіб приготування!

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл води, 10 г сухих дріжджів, 50 мл олії, 20 г цукру, 1 щіпка солі, 2 ст.л. кунжуту.

    Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплій воді та залиш на 10 хвилин. Додай олію, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто і залиши його в теплі ще на 40 хвилин. Розділи тісто на частини і розтягніть їх у круглі коржики. Присип їх кунжутом і випікай у духовці до рум'яності 20-30 хвилин при 180 градусах.

    3. Коржики на воді з сиром

    Просто коржики – це завжди добре, але сирні коржі – ще краще.

    Тобі знадобиться: 150 мл окропу, 250 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 100г твердого сиру.

    Приготування: Влий окроп у просіяне борошно з сіллю і перемішай тісто – спочатку ложкою, а потім руками. Прибери його на 10-15 хвилин у морозилку, розділи на частини і тонко розкатай їх.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів плову на багатті в казані

    Посип кожен корж тертим сиром, збери краю мішечком, щоб сир був усередині, і знову все розкатай. Обсмажити коржики з двох сторін на змащеній маслом сковороді.

    4. Коржики на воді із зеленню

    Чим більше різної зелені ти змішаєш у начинці – тим смачніше.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 140 мл води, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 1 пучок зеленої цибулі, 70 г шпинату, 40 г щавлю, 200 г різної зелені.

    Приготування: Дуже дрібно наріж усю зелень і за бажанням додай до неї спеції та трохи оливкової олії. Замісити тісто з борошна, солі, води та ложки рослинної олії. Розділи його на частини і тонко розкочуй. На кожну частину виклади начинку, защипни краю коржів та обсмаж їх на сухій сковороді з двох боків на середньому вогні.

    5. Коржики на воді з сиром

    Замість зелені та спецій можеш додати до сиру трохи цукру та родзинок.

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 1 ст. олії, 450 г борошна, 1 ч.л. солі, 300 г сиру, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Заміси пружне тісто з борошна, солі, води та олії. Дай йому півгодини відпочити, поділи на частини і тонко розкатай. Змішай сир зі спеціями та рубаною зеленню, і виклади зверху. Защипни краю коржів мішечком і знову розкатай їх. Обсмажити коржики з двох сторін на сухій сковороді.

    6. Коржики на воді з яйцем

    Коржики з яйцем виходять більш хрусткими і однаково гарні із закусками або варенням.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 80 мл води, 50 мл олії, 1 яйце.

    Приготування: Збий віночком яйце з водою і сіллю, додай борошно, що просіює, і вимішай тісто. У процесі додай олію та дай готовому тесту відпочити 15-20 хвилин. Розділи тісто на частини, розкатай його в тонкі коржики та обсмаж на сковороді з двох сторін у невеликій кількості олії.

    7. Дріжджові коржики на воді

    Пишні дріжджові коржики дуже відрізняються від прісних і відмінно урізноманітнять твоє меню.

    Тобі знадобиться: 300 мл води, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 7 г сухих дріжджів, 400 г борошна.

    Зараз читають:15 компотів з чорносливу, які припадуть до смаку кожному

    Розведи в теплій воді цукор, сіль і дріжджі, і залиши їх на 5 хвилин. Додай борошно, що просіює, перемішай тісто і залиши його в теплі на півгодини. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики і обсмаж їх на сковороді на олії з двох сторін.

    8. Коржики на воді з майонезом

    Ще один оригінальний варіант приготування дріжджового тіста!

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. майонезу, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. сухих дріжджів, 400 г борошна.

    Приготування: Розчини в теплій воді цукор, сіль, дріжджі та пару ложок борошна і залиш на 10 хвилин. Додай розтоплену олію, майонез і борошно, що залишилося, вимішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Розділи тісто на частини, розкатай його і обсмаж коржі з двох сторін на олії.

    9. Коржики на воді та манці

    Якщо навіть під рукою не виявилося борошна, то все одно можна приготувати чудові коржики.

    Тобі знадобиться: 500 г манки, 8 г сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 300мл води.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий теплу воду, заміси і залиши тісто в теплі на 1 годину. Розділи його на частини, тонко розкатай і обсмаж з двох боків на середньому вогні.

    10. Коржики на воді та вівсяному борошні

    Прекрасна дієтична альтернатива будь-якій здобі та покупному хлібу.

    Тобі знадобиться: 300 мл води, 500 г вівсяного борошна, 1 ч.л. солі.

    Заміси зі всіх інгредієнтів пружне тісто. Додай більше води або борошна за необхідності. Дай тісту півгодини відпочити, розділи на частини, розкатай тонкі коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді

    11. Коржики на воді та рисовому борошні

    Якщо немає рисової муки – можеш просто подрібнити крупу в кавомолці.

    Тобі знадобиться: 225 г рисового борошна, 150 мл води, 40 мл олії, сіль.

    Приготування: Змішай рисове борошно, сіль та олію. Влий киплячу воду і вимішай тісто спочатку ложкою, а потім руками. Дай йому полежати півгодини, розділи на частини, розкатай у коржики та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді.

    Зараз читають:20 смузі з молоком, які неодмінно здивують

    12. Коржики на воді та кукурудзяному борошні

    Кукурудзяні коржики особливо популярні в мексиканській кухні – до закусок або просто так.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кукурудзяного борошна, 1/2 склянки пшеничного борошна, 1 склянка гарячої води, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай обидва види борошна, що просіює, і сіль, поступово влий воду і заміси тісто. Води може піти трохи більше. Розділи тісто на частини, розкатай у тонкі коржики та обсмаж їх з двох сторін на сухій сковороді.

    13. Коржики на воді з картоплею

    Ситні, прості і цілком зійдуть за самостійну пісну страву.

    Тобі знадобиться: 180 г борошна, 100 мл води, 25 мл олії, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 400 г картоплі, 100 г цибулі, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та часник, і обсмаж їх до золотистості. Відвари картоплю до готовності, розімни її в пюре і додай цибулю зі спеціями. Змішай борошно, що просіює, сіль і розпушувач, влий воду з маслом і заміси тісто. Розділи його на частини, тонко розкочуй і виклади начинку. Збери краї коржів мішечком, знову розкатай і обсмаж їх на сухій сковороді з двох боків.

    14. Коржики на воді з бринзою

    Можеш додати до бринзи трохи зелені, спецій чи рубаних в'ялених помідорів.

    Тобі знадобиться: 150 мл окропу, 250 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 100 г бринзи.

    Заміси тісто з гарячої води, борошна та солі, і залиши його на півгодини. Розділи на частини, тонко розкатай і присип розкришеною бринзою. Загорни краї коржів, щоб бринза була всередині, знову розкатай їх і обсмаж з двох сторін на сковороді.

    15. Коржики на воді з цибулею

    Найпростіший, але водночас смачний варіант начинки для домашніх коржів.

    Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 240 мл води, 1 ч.л. солі, 2 ст. олії, 170 г цибулі.

    Приготування: Змішай воду з сіллю та олією, додай борошно, що просіює, і заміси тісто. Розкатай його тонким пластом і посип обсмаженою рубаною цибулею. Згорни все це в рулет, наріж його на частини і кожну розкатай у коржик. Обсмажити коржики з двох сторін у невеликій кількості олії.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *