Мигдальне молоко – одна з найцікавіших веганських альтернатив звичайному коров'ячому молоку. Воно багате на вітаміни, корисне і не надто калорійне. Ми зібрали для тебе велику вибірку рецептів, що з нього можна приготувати!
Зміст
1. Мигдальні панкейки
Окрім мигдального молока – сюди йде ще й мигдальне борошно. Рецепт чудово підходить для кето-дієти.
Тобі знадобиться: 120 г мигдального борошна, 50 мл мигдального молока, 2 яйця, 3 г стевії, 2 г ваніліну.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти, додай мигдальне молоко та яйця, і перемішай все віночком до однорідності. Випікай панкейки із двох сторін на сухій антипригарній сковороді на середньому вогні.
2. Млинці на мигдальному молоці
Класичні тонкі млинці, в які можна загорнути будь-яку начинку.
Тобі знадобиться: 400 мл мигдального молока, 2 ст. коричневого цукру, 5 ст. борошна, 2 яйця, 1 щіпка солі, 15 мл олії.
Приготування: Віночком зби яйця з цукром і частиною борошна. Додай мигдальне молоко та інше борошно, і перемішай тісто до однорідності. Додай сіль і олію, перемішай, дай тесту 15 хвилин постояти і смаж тонкі млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін.
3. Ягідні мафіни на мигдальному молоці
Плюс мафінів у тому, що це один із найпростіших видів випічки.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 100 г коричневого цукру, 2 щіпки ваніліну, 2 ч.л. розпушувача, 300 мл мигдального молока, 120 мл рослинної олії, 1 щіпка солі, 200 г ягід до смаку.
Змішай всі сухі інгредієнти і додай тепле мигдальне молоко з маслом. Перемішайте однорідне тісто, залиште його на 5 хвилин і втруйте ягоди. Виклади тісто у формочки для маффінів і випікай їх у духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.
4. Холодний грушевий смузі з мигдальним молоком
З одного боку – дуже простий, але з іншого – досить оригінальний напій.
Зараз читають:15 швидких рецептів макаронів з сосисками
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 груші, 2 ч.л. меленого імбиру, 2 склянки мигдального молока.
Приготування: Очисти та довільно наріж банани з грушами. Трохи підморозь їх у морозилці і потім вирушай у блендер. Додай інші інгредієнти та збий смузі.
5. Томатний суп із мигдальним молоком
Така страва точно сподобається шанувальникам італійської та іспанської кухонь.
Тобі знадобиться: 800 г томатів у власному соку, 100 мл мигдального молока, 150 мл овочевого бульйону, 2 зубчики часнику, 150 г цибулі-порею, 2 гілочки розмарину, спеції.
Приготування: Наріж порей кільцями, додай гілочки розмарину та розчавлені зубчики часнику, та обсмаж 2 хвилини. Додай томати з усім соком, влий бульйон, доведи до кипіння і проварити 15-20 хвилин на середньому вогні. Видали гілочки розмарину і подрібни суп блендером. Влий мигдальне молоко і прогрій суп ще пару хвилин.
6. Морозиво з кешью та мигдального молока
Оригінальний ПП варіант домашнього морозива без вершків та яєць.
Тобі знадобиться: 2 склянки мигдального молока, 2 склянки кешью, 1/2 склянки кленового сиропу.
Залий кешью водою на ніч. Після чого злий воду та подрібни горіхи в блендері з половиною мигдального молока. Додай молоко і кленовий сироп, що залишилося, і збивай все до однорідності – поки не вийде м'яка маса. Відправ її в морозилку до застигання.
7. Мигдальна панна-котта
А щоб вона була ще смачнішою – приготуємо її із грушею!
Тобі знадобиться: 350 мл мигдального молока, 2 груші, 150 мл вершків жирністю 33%, 2 ст.л. меду, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 4 листи желатину, 4 ст.л. коричневий цукор.
Очисти груші, наріж їх кубиком і обсмаж 1 хвилину в вершковому маслі. Додай ложку цукру і смажу все до легкої карамелізації, помішуючи.
Змішай мигдальне молоко, вершки, мед і цукор, що залишився, і доведи до кипіння. Розчини желатин за інструкцією та додай туди ж. Виклади у формочки груші, зали їх мигдальною масою і прибери десерт на пару годин у холодильник.
8. Мигдальний соус з броколі
Цей соус чудово поєднується з шашликом, овочами-гриль або запеченою рибою.
Тобі знадобиться: 200 мл мигдального молока, 100 г броколі, 2 г лимонної цедри, 2 г цедри лайма, 2-3 гілочки кропу, сіль, мелений чорний перець.
Залий суцвіття брокколі мигдальним молоком, відвари їх до м'якості і подрібни в блендері. Додай рубаний кріп та інші інгредієнти і перемішай соус.
9. Банановий пиріг на мигдальному молоці
Прекрасна випічка для чаю для всієї родини, ще й проста в приготуванні.
Тобі знадобиться: 4 банани, 2 яйця, 100 мл олії, 120 мл мигдального молока, 240 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного екстракту.
Зараз читають:10 простих рецептів лечо з баклажанів на зиму
Приготування: Розімни банани в пюре і зби їх з яйцями, олією та мигдальним молоком. Додай ванільний екстракт та просіяні сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і випікай пиріг близько 30-35 хвилин при 180 градусах.
10. Арахісове ПП печиво на мигдальному молоці
Усього кілька інгредієнтів, і печиво без цукру, борошна та яєць готове!
Тобі знадобиться: 200 г очищеного смаженого арахісу, 70 мл мигдального молока, 1 ч.л. розпушувача, замінник цукру.
Приготування: Подрібни арахіс в кавомолці і додай розпушувач для тесту з підсолоджувачем. Потім влий мигдальне молоко і вимішати масу. Вологими руками сформуй плоске печиво, виклади його на пергамент і випікай 20 хвилин при 180 градусах у духовці.
11. Вівсяна каша на мигдальному молоці
Ситний та корисний сніданок як для дітей, так і дорослих. Додай ягоди чи фрукти до смаку.
Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 250 мл мигдального молока, 3 ст. меду, 1 щіпка солі.
Залий вівсяні пластівці мигдальним молоком і доведи до кипіння. Вари вівсянку за інструкцією, постійно помішуючи. Наприкінці – додай мед та сіль на свій розсуд.
12. Морквяні котлети на мигдальному молоці
Цей рецепт цікавий не лише інгредієнтами, а й способом приготування.
Тобі знадобиться: 500 г моркви, 200 мл мигдального молока, 30 г манки, по 1 г мускатного горіха та чебрецю, 120 г яблук, 60 г панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Відвари моркву до готовності, натрій її на тертці, зали мигдальним молоком і доведи до кипіння. Додай терті яблука та всі спеції до смаку. Протушкуй пару хвилин, додай манку і протушкуй ще 1 хвилину, помішуючи. Зніми масу з плити, дай їй охолонути і сформуй котлети. Обваляй їх у паніровці та обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.
13. Смузі зі шпинатом та мигдальним молоком
Найкраще брати свіжий шпинат, а не заморожений.
Тобі знадобиться: 70 г шпинату, 1 банан, 1/2 склянки мигдального молока.
Приготування: Промий та обсуши шпинат, а банан – очисти та наріж. Відправ їх у блендер, збий, додай мигдальне молоко і знову збий.
14. Рисово-морквяна каша на мигдальному молоці
При подачі посип кашу ягодами, насінням або горіхами.
Тобі знадобиться: 40 г круглого рису, 1 морква, 200 мл мигдального молока, 250 мл води, 0,5 ч.л. імбиру та кориці, 1 щіпка кардамону, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. льняного борошна, 1 ч.л. ванільного цукру.
Рис залий водою, доведи до кипіння і проварити близько 15 хвилин на слабкому вогні до википання рідини. Додай терту моркву, лляне борошно та решту інгредієнтів. Перемішати і проварити кашу ще близько 10 хвилин після повторного кипіння.
Зараз читають:15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь-який смак
15. Манна каша на мигдальному молоці
Набагато смачніше, ніж на воді. Але при цьому – пісна!
Тобі знадобиться: 500 мл мигдального молока, 60 г манки, 30 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: У мигдальне молоко додай обидва види цукру та сіль, і доведи до кипіння на середньому вогні. Всип манку, постійно помішуючи. Продовжуючи заважати, знову доведи до кипіння, провар кашу 2-3 хвилини і дай їй настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.
16. Цвітна капуста з квасолею в мигдальному молоці
Оригінальна та ситна страва на обід чи вечерю. Найкраще взяти білу квасолю.
Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 250 г консервованої квасолі, 200 мл мигдального молока, 100 мл води, 1 ч.л. каррі, спеції.
Дрібно наріж цвітну капусту і обсмаж її близько 5 хвилин, помішуючи. Влий мигдальне молоко та туші ще 5 хвилин. Додай консервовану квасолю з рідиною та спеції, частково воду за потребою та протушкуй ще 5-7 хвилин.
17. Холодний огірковий суп на мигдальному молоці
Обов'язково рекомендуємо скуштувати цей суп влітку в спеку.
Тобі знадобиться: 300 г огірків, 1 яблуко, 4 пера зеленої цибулі, 1 листок базиліка, 2 зубчики часнику, 1/2 лайма, 250 мл мигдального молока, спеції.
Приготування: Подрібни зелену цибулю, базилік та часник. Відіжми сік з лайма, а огірки та яблуко – очисти і наріж кубиком. Відправ всі інгредієнти в блендер, приправ за смаком і збий. Забери суп настоятися в холодильник хоча б на 1:00.
18. Полуничний коктейль на мигдальному молоці
Пісна альтернатива класичному молочному коктейлю!
Тобі знадобиться: 1,5 склянки мигдального молока, 2 банани, 2 склянки полуниці, 2-3 ст.л. сиропу агави, 5 кубиків льоду.
Приготування: Довільно наріж банани та полуницю. Подрібни всі інгредієнти разом із льодом у блендері.
19. Крем-суп з топінамбуру на мигдальному молоці
Неймовірно смачний суп з несподіваних продуктів.
Тобі знадобиться: 400 г топінамбуру, 1 картоплина, 400 мл мигдального молока, спеції.
Приготування: Наріж топінамбур і картоплю кубиком, злегка обсмаж їх і зали мигдальним молоком. Доведи до кипіння, провари суп 15-20 хвилин, подрібни його блендером і приправ за смаком.
20. Ванільний молочний коктейль на мигдальному молоці
Молочний коктейль із морозивом, але тепер із мигдальним присмаком.
Тобі знадобиться: 100 г ванільного морозива, 1 склянка мигдального молока, 2 щіпки ваніліну, 2 ст.л. меду, 30 г очищеного мигдалю.
Приготування: Подрібни мигдаль у крихту. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби коктейль до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua