20 найкращих рецептів з мигдальним молоком

Мигдальне молоко – одна з найцікавіших веганських альтернатив звичайному коров'ячому молоку. Воно багате на вітаміни, корисне і не надто калорійне. Ми зібрали для тебе велику вибірку рецептів, що з нього можна приготувати!

Зміст

  • 1. Мигдальні панкейки
  • 2. Млинці на мигдальному молоці
  • 3. Ягідні мафіни на мигдальному молоці
  • 4. Холодний грушевий смузі з мигдальним молоком
  • 5. Томатний суп із мигдальним молоком
  • 6. Морозиво з кешью та мигдального молока
  • 7. Мигдальна панна-котта
  • 8. Мигдальний соус з броколі
  • 9. Банановий пиріг на мигдальному молоці
  • 10. Арахісове ПП печиво на мигдальному молоці
  • 11. Вівсяна каша на мигдальному молоці
  • 12. Морквяні котлети на мигдальному молоці
  • 13. Смузі зі шпинатом та мигдальним молоком
  • 14. Рисово-морквяна каша на мигдальному молоці
  • 15. Манна каша на мигдальному молоці
  • 16. Цвітна капуста з квасолею в мигдальному молоці
  • 17. Холодний огірковий суп на мигдальному молоці
  • 18. Полуничний коктейль на мигдальному молоці
  • 19. Крем-суп з топінамбуру на мигдальному молоці
  • 20. Ванільний молочний коктейль на мигдальному молоці
  • 1. Мигдальні панкейки

    Окрім мигдального молока – сюди йде ще й мигдальне борошно. Рецепт чудово підходить для кето-дієти.

    Тобі знадобиться: 120 г мигдального борошна, 50 мл мигдального молока, 2 яйця, 3 г стевії, 2 г ваніліну.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти, додай мигдальне молоко та яйця, і перемішай все віночком до однорідності. Випікай панкейки із двох сторін на сухій антипригарній сковороді на середньому вогні.

    2. Млинці на мигдальному молоці

    Класичні тонкі млинці, в які можна загорнути будь-яку начинку.

    Тобі знадобиться: 400 мл мигдального молока, 2 ст. коричневого цукру, 5 ст. борошна, 2 яйця, 1 щіпка солі, 15 мл олії.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і частиною борошна. Додай мигдальне молоко та інше борошно, і перемішай тісто до однорідності. Додай сіль і олію, перемішай, дай тесту 15 хвилин постояти і смаж тонкі млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін.

    3. Ягідні мафіни на мигдальному молоці

    Плюс мафінів у тому, що це один із найпростіших видів випічки.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 100 г коричневого цукру, 2 щіпки ваніліну, 2 ч.л. розпушувача, 300 мл мигдального молока, 120 мл рослинної олії, 1 щіпка солі, 200 г ягід до смаку.

    Змішай всі сухі інгредієнти і додай тепле мигдальне молоко з маслом. Перемішайте однорідне тісто, залиште його на 5 хвилин і втруйте ягоди. Виклади тісто у формочки для маффінів і випікай їх у духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.

    4. Холодний грушевий смузі з мигдальним молоком

    З одного боку – дуже простий, але з іншого – досить оригінальний напій.

    Зараз читають:15 швидких рецептів макаронів з сосисками

    Тобі знадобиться: 2 банани, 2 груші, 2 ч.л. меленого імбиру, 2 склянки мигдального молока.

    Приготування: Очисти та довільно наріж банани з грушами. Трохи підморозь їх у морозилці і потім вирушай у блендер. Додай інші інгредієнти та збий смузі.

    5. Томатний суп із мигдальним молоком

    Така страва точно сподобається шанувальникам італійської та іспанської кухонь.

    Тобі знадобиться: 800 г томатів у власному соку, 100 мл мигдального молока, 150 мл овочевого бульйону, 2 зубчики часнику, 150 г цибулі-порею, 2 гілочки розмарину, спеції.

    Приготування: Наріж порей кільцями, додай гілочки розмарину та розчавлені зубчики часнику, та обсмаж 2 хвилини. Додай томати з усім соком, влий бульйон, доведи до кипіння і проварити 15-20 хвилин на середньому вогні. Видали гілочки розмарину і подрібни суп блендером. Влий мигдальне молоко і прогрій суп ще пару хвилин.

    6. Морозиво з кешью та мигдального молока

    Оригінальний ПП варіант домашнього морозива без вершків та яєць.

    Тобі знадобиться: 2 склянки мигдального молока, 2 склянки кешью, 1/2 склянки кленового сиропу.

    Залий кешью водою на ніч. Після чого злий воду та подрібни горіхи в блендері з половиною мигдального молока. Додай молоко і кленовий сироп, що залишилося, і збивай все до однорідності – поки не вийде м'яка маса. Відправ її в морозилку до застигання.

    7. Мигдальна панна-котта

    А щоб вона була ще смачнішою – приготуємо її із грушею!

    Тобі знадобиться: 350 мл мигдального молока, 2 груші, 150 мл вершків жирністю 33%, 2 ст.л. меду, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 4 листи желатину, 4 ст.л. коричневий цукор.

    Очисти груші, наріж їх кубиком і обсмаж 1 хвилину в вершковому маслі. Додай ложку цукру і смажу все до легкої карамелізації, помішуючи.

    Змішай мигдальне молоко, вершки, мед і цукор, що залишився, і доведи до кипіння. Розчини желатин за інструкцією та додай туди ж. Виклади у формочки груші, зали їх мигдальною масою і прибери десерт на пару годин у холодильник.

    8. Мигдальний соус з броколі

    Цей соус чудово поєднується з шашликом, овочами-гриль або запеченою рибою.

    Тобі знадобиться: 200 мл мигдального молока, 100 г броколі, 2 г лимонної цедри, 2 г цедри лайма, 2-3 гілочки кропу, сіль, мелений чорний перець.

    Залий суцвіття брокколі мигдальним молоком, відвари їх до м'якості і подрібни в блендері. Додай рубаний кріп та інші інгредієнти і перемішай соус.

    9. Банановий пиріг на мигдальному молоці

    Прекрасна випічка для чаю для всієї родини, ще й проста в приготуванні.

    Тобі знадобиться: 4 банани, 2 яйця, 100 мл олії, 120 мл мигдального молока, 240 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного екстракту.

    Зараз читають:10 простих рецептів лечо з баклажанів на зиму

    Приготування: Розімни банани в пюре і зби їх з яйцями, олією та мигдальним молоком. Додай ванільний екстракт та просіяні сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і випікай пиріг близько 30-35 хвилин при 180 градусах.

    10. Арахісове ПП печиво на мигдальному молоці

    Усього кілька інгредієнтів, і печиво без цукру, борошна та яєць готове!

    Тобі знадобиться: 200 г очищеного смаженого арахісу, 70 мл мигдального молока, 1 ч.л. розпушувача, замінник цукру.

    Приготування: Подрібни арахіс в кавомолці і додай розпушувач для тесту з підсолоджувачем. Потім влий мигдальне молоко і вимішати масу. Вологими руками сформуй плоске печиво, виклади його на пергамент і випікай 20 хвилин при 180 градусах у духовці.

    11. Вівсяна каша на мигдальному молоці

    Ситний та корисний сніданок як для дітей, так і дорослих. Додай ягоди чи фрукти до смаку.

    Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 250 мл мигдального молока, 3 ст. меду, 1 щіпка солі.

    Залий вівсяні пластівці мигдальним молоком і доведи до кипіння. Вари вівсянку за інструкцією, постійно помішуючи. Наприкінці – додай мед та сіль на свій розсуд.

    12. Морквяні котлети на мигдальному молоці

    Цей рецепт цікавий не лише інгредієнтами, а й способом приготування.

    Тобі знадобиться: 500 г моркви, 200 мл мигдального молока, 30 г манки, по 1 г мускатного горіха та чебрецю, 120 г яблук, 60 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Відвари моркву до готовності, натрій її на тертці, зали мигдальним молоком і доведи до кипіння. Додай терті яблука та всі спеції до смаку. Протушкуй пару хвилин, додай манку і протушкуй ще 1 хвилину, помішуючи. Зніми масу з плити, дай їй охолонути і сформуй котлети. Обваляй їх у паніровці та обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.

    13. Смузі зі шпинатом та мигдальним молоком

    Найкраще брати свіжий шпинат, а не заморожений.

    Тобі знадобиться: 70 г шпинату, 1 банан, 1/2 склянки мигдального молока.

    Приготування: Промий та обсуши шпинат, а банан – очисти та наріж. Відправ їх у блендер, збий, додай мигдальне молоко і знову збий.

    14. Рисово-морквяна каша на мигдальному молоці

    При подачі посип кашу ягодами, насінням або горіхами.

    Тобі знадобиться: 40 г круглого рису, 1 морква, 200 мл мигдального молока, 250 мл води, 0,5 ч.л. імбиру та кориці, 1 щіпка кардамону, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. льняного борошна, 1 ч.л. ванільного цукру.

    Рис залий водою, доведи до кипіння і проварити близько 15 хвилин на слабкому вогні до википання рідини. Додай терту моркву, лляне борошно та решту інгредієнтів. Перемішати і проварити кашу ще близько 10 хвилин після повторного кипіння.

    Зараз читають:15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь-який смак

    15. Манна каша на мигдальному молоці

    Набагато смачніше, ніж на воді. Але при цьому – пісна!

    Тобі знадобиться: 500 мл мигдального молока, 60 г манки, 30 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: У мигдальне молоко додай обидва види цукру та сіль, і доведи до кипіння на середньому вогні. Всип манку, постійно помішуючи. Продовжуючи заважати, знову доведи до кипіння, провар кашу 2-3 хвилини і дай їй настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.

    16. Цвітна капуста з квасолею в мигдальному молоці

    Оригінальна та ситна страва на обід чи вечерю. Найкраще взяти білу квасолю.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 250 г консервованої квасолі, 200 мл мигдального молока, 100 мл води, 1 ч.л. каррі, спеції.

    Дрібно наріж цвітну капусту і обсмаж її близько 5 хвилин, помішуючи. Влий мигдальне молоко та туші ще 5 хвилин. Додай консервовану квасолю з рідиною та спеції, частково воду за потребою та протушкуй ще 5-7 хвилин.

    17. Холодний огірковий суп на мигдальному молоці

    Обов'язково рекомендуємо скуштувати цей суп влітку в спеку.

    Тобі знадобиться: 300 г огірків, 1 яблуко, 4 пера зеленої цибулі, 1 листок базиліка, 2 зубчики часнику, 1/2 лайма, 250 мл мигдального молока, спеції.

    Приготування: Подрібни зелену цибулю, базилік та часник. Відіжми сік з лайма, а огірки та яблуко – очисти і наріж кубиком. Відправ всі інгредієнти в блендер, приправ за смаком і збий. Забери суп настоятися в холодильник хоча б на 1:00.

    18. Полуничний коктейль на мигдальному молоці

    Пісна альтернатива класичному молочному коктейлю!

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки мигдального молока, 2 банани, 2 склянки полуниці, 2-3 ст.л. сиропу агави, 5 кубиків льоду.

    Приготування: Довільно наріж банани та полуницю. Подрібни всі інгредієнти разом із льодом у блендері.

    19. Крем-суп з топінамбуру на мигдальному молоці

    Неймовірно смачний суп з несподіваних продуктів.

    Тобі знадобиться: 400 г топінамбуру, 1 картоплина, 400 мл мигдального молока, спеції.

    Приготування: Наріж топінамбур і картоплю кубиком, злегка обсмаж їх і зали мигдальним молоком. Доведи до кипіння, провари суп 15-20 хвилин, подрібни його блендером і приправ за смаком.

    20. Ванільний молочний коктейль на мигдальному молоці

    Молочний коктейль із морозивом, але тепер із мигдальним присмаком.

    Тобі знадобиться: 100 г ванільного морозива, 1 склянка мигдального молока, 2 щіпки ваніліну, 2 ст.л. меду, 30 г очищеного мигдалю.

    Приготування: Подрібни мигдаль у крихту. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби коктейль до однорідності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *