20 кето-рецептів на вечерю, які варто приготувати

Насправді існує безліч смачних страв без зайвих вуглеводів, тому тепер твої вечері на кето-дієті точно не будуть нудними або одноманітними. Детальніше про найкращі рецепти – розповідаємо далі у нашій добірці!

Зміст

  • 1. М'ясна кето-запіканка з беконом та маринованими огірками
  • 2. Куряче філе з гуакамоле
  • 3. Кето-котлети з капусти та курячого фаршу
  • 4. Кето-запіканка з цвітної капусти та броколі з сосисками
  • 5. Бефстроганів зі свинини
  • 6. Запечені курячі ніжки з оливками
  • 7. Кето-запіканка з кабачками
  • 8. Тушкована капуста зі свининою
  • 9. Морквяний кето-пиріг
  • 10. Тушкована курка з брюссельською капустою
  • 11. Палтус у соєвому соусі
  • 12. Кето-запіканка зі шпинатом та моцарелою
  • 13. Курка з грибами у вершковому соусі
  • 14. Кето-котлети з лосося
  • 15. Індичка з печерицями та шпинатом
  • 16. Сирна кето-запіканка з часником
  • 17. Запечені курячі крильця у спеціях
  • 18. Печінкові оладки
  • 19. Кето-фрикадельки у вершковому соусі
  • 20. Кето-котлети зі свинини
  • 1. М'ясна кето-запіканка з беконом та маринованими огірками

    Тобі знадобиться: 250 г м'ясного фаршу, 50 г маринованих огірків, 50 г помідорів, 50 г твердого сиру, 1 яйце, 100 мл жирних вершків, 30 г бекону, сіль, спеції.

    Приготування: Обсмаж слайси бекону до рум'янцю та відклади убік. У тій же сковороді обсмаж фарш 5-7 хвилин, помішуючи, а потім додай дрібно нарізані огірки мариновані, помідор і половину тертого сиру.

    Перемішай, приправ та прогрій начинку ще кілька хвилин. Виклади бекон у форму та зверху розклади начинку. Віночком зби яйце, вершки і сир, що залишився, залий запіканку і відправ її на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    2. Куряче філе з гуакамоле

    Тобі знадобиться: 3 курячі філе, 1 авокадо, 2 ст.л. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 1/4 фіолетової цибулини, 6-7 помідорів чері, 4 гілочки кінзи, оливкова олія, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Натріть куряче філе оливковою олією та спеціями до смаку, і залиш на півгодини. М'якуш авокадо розімніть у пюре і змішай з лимонним соком. Дрібно нарубай часник, цибулю, помідори та кінзу, теж змішай їх з авокадо і приправ гуакамоле. Надріж філе, щоб зробити в кишені, нафаршируй гуакамоле і закріпи зубочистками. Запікай курку 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Кето-котлети з капусти та курячого фаршу

    Тобі знадобиться: 600 г капусти, 300 г курячого фаршу, 1-2 яйця, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Натрій капусту і цибулю на тертці або дуже дрібно нашаткуй. Змішай всі інгредієнти, сформуй котлети, виклади їх на пергамент та випікай 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах. Один раз переверни у процесі.

    Зараз читають:25 м'ясних начинок для млинців, які припадуть до смаку кожному

    4. Кето-запіканка з цвітної капусти та броколі з сосисками

    Тобі знадобиться: 300 г броколі, 200 г цвітної капусти, 300 г сосисок, 1/2 цибулини, 1/2 цибулі-порею, 150 мл сметани, 100 г твердого сиру, 1,5 ст.л. гірчиці, 30 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Крупно наріж обидва види цибулі та сосиски, а всю капусту розбери на суцвіття. Обсмажити цибулю з овочами у вершковому маслі та окремо обсмажити сосиски. Виклади все у форму та залий сметаною, змішаною з гірчицею та спеціями. Посип тертим сиром і відправте запіканку на 15 хвилин в духовку при 200 градусах.

    5. Бефстроганів зі свинини

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 200 г печериць, 1 цибулина, 150 мл жирних вершків, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником у вершковому маслі до м'якості. Додай нарізану смужками свинину і смаж 10 хвилин, помішуючи. Після чого всип шампіньйони і жар ще 5-7 хвилин. Влий вершки, приправ бефстроганів і протушкуй 4-5 хвилин до готовності.

    6. Запечені курячі ніжки з оливками

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих гомілок, 100 г оливок, 200 г помідорів, 50 мл оливкової олії, 3 зубчики часнику, 2 гілочки розмарину, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж помідори на часточки. Виклади всі інгредієнти у форму для запікання, зверху додай гілочки розмарину, полів оливковою олією та посип спеціями до смаку. Запікай курячі ніжки 45 хвилин у духовці при 180 градусах, а якщо потрібно – накрий фольгою.

    7. Кето-запіканка з кабачками

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 яйця, 200 мл молока, 200 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями, обсмаж їх до рум'янцю та виклади у форму для запікання. Змішай яйця, молоко, сіль, спеції та тертий сир. Залий кабачки та відправь запіканку на 15-20 хвилин у духовку при 200 градусах.

    8. Тушкована капуста зі свининою

    Тобі знадобиться: 400 г капусти, 100 г свинини, 1 морква, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, тонко наріж цибулю з морквою і пропусти свинину через м'ясорубку. Обсмаж цибулю та моркву 2-3 хвилини, додай до них фарш і смажу ще стільки ж. Всип капусту і спеції, і тушкуй разом до готовності на слабкому вогні.

    9. Морквяний кето-пиріг

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 200 г моркви, 50 г волоських горіхів, 2 ст.л. кокосової стружки, 4 ст.л. кокосового борошна, 1 ст.л. льняного борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, підсолоджувач, ванілін, мелена кориця, сіль.

    Приготування: Міксером збий яйця з сіллю, ваніліном, корицею та підсолоджувачем. Всип всі сухі інгредієнти і перемішай, а потім влий теплу розтоплену олію. Наприкінці втрути в тісто терту моркву та рубані горіхи. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 легких та смачних рецептів, як приготувати рижики

    10. Тушкована курка з брюссельською капустою

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе грудки або стегна, 250 г брюссельської капусти, 3/4 склянки жирних вершків, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж і обсмаж курку до напівготовності. За цей час залий брюссельську капусту водою, доведи до кипіння та зніми з вогню. Дай капусті стекти, відправ її до курки і смажу ще 5 хвилин на середньому вогні. Влий вершки, приправ і трохи протушкуй все до легкого загусання.

    11. Палтус у соєвому соусі

    Тобі знадобиться: 600 г філе палтуса, 2 моркви, 1 цибулина, 3-4 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. лимонного соку, 50 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості на вершковому маслі. Додай шматочки філе палтуса і смажу ще 5 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Зменши вогонь, влий соєвий соус з лимонним соком, приправ і протушкуй всі 10 хвилин під кришкою.

    12. Кето-запіканка зі шпинатом та моцарелою

    Тобі знадобиться: 200 г шпинату, 3 яйця, 100 г моцарелли, 25 мл вершків, 10 г вершкового масла, сіль, спеції.

    Приготування: Обсмаж шпинат у вершковому маслі до м'якості та виклади його у форму для запікання. Міксером збий яйця з сіллю та спеціями. Посип шпинат шматочками моцарели, залий заливкою і відправте запіканку на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.

    13. Курка з грибами у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 4 курячі філе стегна, 2-3 слайси смаженого бекону, 100 г грибів, 50 мл 33% вершків, 1 ч.л. паприки, курячий бульйон, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Курку обсмаж на сковороді до готовності або запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах. Окремо обсмаж нарізані гриби, влий до них вершки і трохи води або бульйону, приправ і протушкуй кілька хвилин. Відправ курку в соус, що вийшов, і прогрій ще 1 хвилину. Перед подачею посип страву шматочками смаженого бекону та рубаною зеленню.

    14. Кето-котлети з лосося

    Тобі знадобиться: 600 г філе лосося, 1 яйце, 1/2 цибулини, 50 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Пропусти філе лосося та цибулю через м'ясорубку, а потім змішай фарш з яйцем, сіллю та спеціями. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх у вершковому маслі з двох сторін.

    15. Індичка з печерицями та шпинатом

    Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 200 г печериць, 100 г шпинату, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, спеції, ароматні трави.

    Зараз читають:12 рецептів тефтелів у вершковому соусі, які тануть у роті

    Приготування: Філе індички наріж середніми шматочками та обсмаж в оливковій олії до золотистості. Приправ і виклади крупно нарізані печериці до м'яса, смажу ще кілька хвилин, після чого додай листя шпинату і шматочок вершкового масла. Накрий блюдо кришкою та доведи до готовності 3-4 хвилини на помірному вогні.

    16. Сирна кето-запіканка з часником

    Тобі знадобиться: 200 г моцарелли, 50 г вершкового сиру, 1 яйце, 50 г мигдального борошна, 50 г кокосового борошна, 0,5 ч.л. соди, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, зелень, сушений часник.

    Нагрій моцареллу з вершковим сиром, щоб вони розплавилися – для цього добре підійде мікрохвильова піч або водяна баня. Додай яйце та всі сухі інгредієнти, вимішай і виклади тісто на пергамент. Змішай розтоплене вершкове масло|мастило|, рубану зелень і пропущений через прес часник. Змасти запіканку і відправ її на 20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    17. Запечені курячі крильця у спеціях

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 1 ч.л. розпушувача, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Посип курячі крильця розпушувачем, сіллю та спеціями, а потім запікайте їх 30 хвилин у духовці при 180 градусах. Змішай розтоплене вершкове масло, подрібнений часник та ароматні трави, полів крильця та запікай ще 10 хвилин.

    18. Печінкові оладки

    Тобі знадобиться: 500 г печінки, 1 морква, 1/2 цибулини, 1 яйце, сіль, спеції.

    Приготування: Пропусти печінку та овочі через м'ясорубку, вбий яйце, посоліть і приправ. Ретельно перемішай фарш, що вийшов, і ложкою викладай оладки на розігріту сковорідку. Обсмаж їх із двох сторін на середньому вогні.

    19. Кето-фрикадельки у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 200 г свинячого фаршу, 200 г яловичого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 1 ст.л. мигдального борошна, 250 мл жирних вершків, сіль, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Змішай обидва види фаршу, цибулю, яйце, сіль, спеції та мигдальне борошно. Сформуй маленькі фрикадельки та обсмаж їх до готовності. Влий до них вершки і 1 склянку води, накрий кришкою і протушкуй близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

    20. Кето-котлети зі свинини

    Тобі знадобиться: 600 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, 2 ст. майонезу, 1 ч.л. гірчиці, 2 зубчики часнику, 3 гілочки зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть цибулю і сир на тертці, подрібни часник із зеленню, змішай всі інгредієнти і відбий фарш, що вийшов. Сформуй та обсмаж котлети на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *